Cee'd or not Cee'd

Forum cu de toate despre Kia cee'd
valli_yo
Auto:

Cee'd or not Cee'd

Post by valli_yo »

Salut,
Innainte sa ajung pe forumul acesta eram 90% convins ca imi voi lua o Kia Ceed, dar dupa ce am vazut luna insiruire din topicul de probleme plus profesionalismul mecanicilor din service incep sa am dubii. Este adevarat ca unele probleme sunt minore, dar altele se repeta la mai multi posesori ceea ce probabil indica un defect din fabrica. Am inteles ca si piesele se gasesc cam greu si sunt cam scumpe.
Sper ca la urmatoarea intrebare imi ve-ti raspunde in calitate de soferi si nu de posesori de kia :D : Se merita sau nu se merita??
Va multumesc.

arka
Auto:

Re: Cee'd or not Cee'd

Post by arka »

Topicul "probleme" trebuie citit printre randuri, intre timp au fost rezolvate si o parte din "bolile copilariei", piese ieftine nu gasesti pentru nici o marca in reprezentante (si vorbesc din experienta, mai am o masina). Ca sofer pot spune ca e o masina Ok, indiferent de motorizare. Depinde si de bugetul tau si de ce-ti place, eu am ales-o cu sufletul acum doi ani si nu-mi pare rau.
cee'd 1.4 base, oil blue, proiectoare, cotiera, cheie 2 butoane
golf 4, benzina 1.4
www.instructiunissm.com

bondalicir
Auto:

Post by bondalicir »

salutare. eu am avut o kia ceed care a ajuns dauna totala, important ca a scapat tatal meu nevatamat, si acum am dat comanda de alta kia. pot sa spun ca sunt foarte multumit de masina si nu am avut probleme. este o masina mai mult decat decenta. ai tot ce ai nevoie in standard si opiunile sunt ieftine. mecanici sunt jalnici la orice marca, spun ca am avut contact si cu alte service-uri. oricum din problemele cele mai frecvente la ceed erau zgomotele din spate si coloana, lucruri revizuite la noul model cu facelift, care am fost astazi si am vazut-o si vreau sa zic ca arata superb. de abia astept sa vina si comanda mea. la revizii pretul este foarte bun. am facut eu o comparatie e cam ca la logan, doar ca la logan nu ai filtru de polen si ai placute de frana doar pe fata. o revizie la logan costa in jur de 350-400ron la kia intre 500-600, asta la benzina. intradevar ar fi minusul cu piesele care vin un pic mai greu la kia, insa de preferat sa nu fie cazul.
kia ceed FL 1,6dsl Hp SW galben dakar , Style, 6MT, EcoDynamics ODO 258.000
kia proceed FL 1,6dsl Hp white, Style, Pachet sport ODO 142.000
Kia Sportage 1.6 TGDI 7DCT GT Line New Infrared 43.000
Probleme cu laptopul? incearca aici : http://www.depanarelaptop.ro

Ogy
Cel mai ghinionist!
Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.

Post by Ogy »

@valli_yo spune-mi ce topic de la rubrica probleme te-a facut sa crezi asta?
Ca piese garantat sunt scumpe. Dar cel putin sti ce platesti (iti dai seama, deabea dupa ce o ai).
Cateva linkuri utile:
viewtopic.php?f=3&t=6273
viewtopic.php?f=3&t=6026
viewtopic.php?f=3&t=4318
viewtopic.php?f=3&t=6049
viewtopic.php?f=3&t=5627
viewtopic.php?f=3&t=3734
viewtopic.php?f=3&t=5564

PS: dupa ce le-ai citit pe astea si mai ai dubii, ma anunti si iti trimit urmatoarele.... :)

edddie_m
Auto:

Post by edddie_m »

bondalicir wrote: la revizii pretul este foarte bun. am facut eu o comparatie e cam ca la logan, doar ca la logan nu ai filtru de polen si ai placute de frana doar pe fata. o revizie la logan costa in jur de 350-400ron la kia intre 500-600, asta la benzina. intradevar ar fi minusul cu piesele care vin un pic mai greu la kia, insa de preferat sa nu fie cazul.
La logan primele 3 revizii sunt in jur de 200-280 de lei bucata.

Acuma revenind on topic. Eu am masina de aprope un an si is multumit de ea atata doar ca consuma mult in probleme de astea minore ca zdrangane nu stiu ce crede-ma ca sunt si la masini mult mult mai scumpe.

asdfgh
Auto:

Post by asdfgh »

Dupa aproape 50.000km cateva aspecte:
- costuri de intretinere (3 revizii) aprox 1500ron
- probleme - schimbat pe garantie bielete antiruliu fata (o boala a copilariei dovedita)
- am mers in aproape toata romania si de 2 ori in concediu afara (anul asta am ajuns in elvetia si italia in alpi la 2760m)
- consumul depinde de sofer in foarte mare masura; eu am acum urban 8,7 in bucuresti (am resetat cand am alimentat si am mers doar urban); in afara, 820 km, vitez medie 96km/h, cu AC, 2 pers cu portbagajul plin, 6.3l/100km; la 120km/h cu AC instant 6.5l/100km
- masina e ok, daca ar fi sa-mi iau alta acum mi-as lua tot un ceed, dar 1.6 crdi; oricum, trebuie sa cauti bine pe piata pt ca sunt foarte multe oferte bune in momentul asta.
Bafta!
Kia Cee'd 1.4 Best, Pearl Black (2 oct 2007) 206.000KM -> vandut
Kia Sportage 2.0CRDI Style 136cp 4x2 (7 oct 2016) 75.000KM +
Kia Ceed 1.4TGDI 7DCT GTLine(7 feb 2020) 4000KM +

un_ceed_city
Auto:

Post by un_ceed_city »

Eu am una de aproape un an [1.4 gsl/city/11.000 km pana acum].

"+"uri:
-raport pret/calitate/dotari corect
-spatiu interior

'-"uri:
-confort la rulare [setarea supensiilor]
-garantia mare iti va aduce o gaura la fel de mare in buget (vezi pretul reviziilor intr-o reprezentanta)
-vopsea nu prea rezistenta
-caroserie netratata corespunzator (rugineste usor)

Concluzii: daca-mi permiteam, imi luam alta marca (sfat pe care ti-l dau si tie).
Cee'd City 1.4, Pewter beige

dulaul
Auto:

Post by dulaul »

In acest MOMENT nu exista oferta mai buna decat cea a CEED-ului. Cu toate ca nu am luat face lift-ul pot spune ca toate problemele copilariei au fost rezolvate (vezi Jurnalul meu). Pe langa acest lucru a mai fost rezolvata si "problema" pretului :mrgreen:, practic versiunea City fiind acum THE BEST ! In plus de asta, tu, in acest moment consideri o problema asteptarea pieselor, dar gandeste in viitor si ai sa realizezi ca odata cu cresterea numarului de posesori de Ceed acest lucru se va disparea. Aceeasi problema a fost si la Logan la inceput, nu?
Cat priveste pretul reviziilor, precum prea bine spune @bondalicir este aproape ca la Logan, deci Ceed-ul are nota 10, poate ne mai dai tu exemple similare :mrgreen:.
Oricum daca nu esti inca hotarat pt Ceed pentru masina pe care ai dori-o sa pui in balanta (sa verifici) urmatoarele:
- motor tehnologie noua CVVT
- distributie pe lant
- suspensie independenta
- frana pe disc pe toate rotile
- si nu uita de cotiera, geamuri electrice etc.
- verifica ziarul si anunturile de pe net sa vezi cate Ceed-uri gasesti second hand ...

Eu zic sa mergi pe mana noastra :smt040

Bafta !
Kia Cee'd 1.6 GSL City, isg, GPL,Pewter Beige
Poze
Jurnal de bord Image

Image

crispisu
Membru Fondator
Auto:

Post by crispisu »

Daca problemele de la noi te-au speriat, incearca sa iti ei un volvo S80...super tare masina...si la cati bani costa nu are cum sa aiba probleme: http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/ ... risme.html

Sper sa nu te superi, vroiam doar sa arat ca pb pot aparea indiferent de marca pe care ti-o achizitionezi

edddie_m
Auto:

Post by edddie_m »

un_ceed_city wrote: '-"uri:

-garantia mare iti va aduce o gaura la fel de mare in buget (vezi pretul reviziilor intr-o reprezentanta)
Garnatia mare eu o vad un plus.Unii platesc in plus pentru a-si mari garntia...
Nu te obliga nimeni sa o pastrezi toti cei 7 ani.Dupa ce cumperi masina poti sa faci ce vrei cu ea.

valli_yo
Auto:

Post by valli_yo »

Va multumesc pentru comenturile voastre.
Am fost azi sa vad masinuta, dar in showroom-urile din bucuresti inca nu a ajuns varianta cu face lift.
Am vazut in schimb un city de 1.4 cu pachetu sport pe el, dar varianta veche. Trebuie sa recunosc ca mi-a placut masina si cred ca la ora actuala are cel mai bun pret pentru dotarile care le ofera.
Un mare minus il reprezinta faptul ca trebuie sa astepti intre 60 si 75 de zile pentru livrare. Nu stiu daca pot astepta atat.

zc
Auto:

Post by zc »

@un_ceed_city
garantia mare la ceed e un "dezavantaj" asa cum lipsa filtrului de polen la logan e un "avantaj", nu dai bani pe el la revizie.
ti-ai cumpara o masina fara garantie? ai "avantajul" ca nu trebuie sa te duci la revizii pentru a pastra garantia.

garantia mare nu poate fi decit un avantaj.
Ceed 1.4 Best

edddie_m
Auto:

Post by edddie_m »

Ca sa nu mai spun de faptu ca majoritatea nu o sa tina masina chiar 7 ani...Si cum masina are garantie transmisibila o sa vinzi o masina aflata inca in garantie deci o sa gasesti destul de usor cumparator.

Eu personal cu garanatie si casco nu am nici o grija pentru ca stiu ca nu ma pot trezi cu surprize neplacute ca tre sa platesc nu stiu cati bani ca sa repar masina. :D

costelo
Auto:

Post by costelo »

doar pentru ca s-a facut referire la reviziile la Logan nu ca sa fiu offtopic:
facut rezizie acu o saptamana la un logan DCI de 45 mii si a costat 750 ron cu tva : filtre , ulei ( un jeg), placute frana :? la motor service
C`EED 1.4 GSL Red Mars- B 85 KTT
comandata 04.04.08- livrata 22.04.08
http://picasaweb.google.com/floreacostel76

bondalicir
Auto:

Post by bondalicir »

sper sa nu fiu offtopic, dar daca la 45k a dost 750ron stiu ca la ceed la dsl la 20k e in jur de 700-800 ron. si la 40k poate un pic mai mult. mai pui ca faci pana la 40k doar 2 revizii daca le faci la km si nu la an si iesi chiar mai bine ca la logan. si sa nu mai facem alt calcul. eu am si logan si la a 4-a revizie am facut si distributia. daca stai sa aduni toate reviziile iesi per total mai bine la kia.
kia ceed FL 1,6dsl Hp SW galben dakar , Style, 6MT, EcoDynamics ODO 258.000
kia proceed FL 1,6dsl Hp white, Style, Pachet sport ODO 142.000
Kia Sportage 1.6 TGDI 7DCT GT Line New Infrared 43.000
Probleme cu laptopul? incearca aici : http://www.depanarelaptop.ro

Post Reply

Return to “Generalităţi”