recomandari nu fac..sugestii eventual !..mda, si la mine se apropie revizia, si desi mai am aprox 1/3 de consumat din resursa data de "manufacturer", asa ca am inceput sa ma uit prin carte.
cred ca daca treci in revista capitolul 7 din manual - i.e. Intretinere - si iti faci un "check list"ai deja o imagine destul de buna a ceea ce trebuie facut la revizia 1. Totusi, e destul de subiectiv si ramane la latitudinea ta sa stabilesti in ce conditii ai exploatat masina (vezi pag 7/15)
interesante si de bun simt sunt si recomandarile de la capitolul "Intretinerea de catre propietar"
am fost foarte surprins de necesitatea inlocuirii filtrului de polen inainte de termen ...mai zilele trecute m-am uitat la el & scuturat/suflat si mi s-a parut destul de ok
bafta
PS: sunt curios daca atelierul unde vei face revizia iti va permite sa asisti la operatii !
cassa white & rainbow blue ceed 1,4 ltd edition + ceva optionale. BC 02YDA; ODO> 23 K
Dorele, ne mai tii mult ma?
Mai degraba asisti la nastere in maternitate sau la o operatie pe cord deschis sau pe creier decat sa te lase sa vezi cu ochii tai ce se face la masina.
Am programat masina la revizia de 15000 pentru vineri 06.06 la MIT Aviatiei. Cica maxim 500 RoN fara filtru de polen (l-am schimbat acu 2 luni). Promit sa revin cu impresii.
Ma tin de promisiune:
Revizia de 15000 - schimb ulei filtru, filtru aer, verificari ochiometrice, la articulatii, lichid frana - completat umpic, dat din faruri, semnale, stop frana, verificat tot ochiometric starea placutelor si...cam asta. Nu au dat jos rotile, m-au intrebat daca sunt probleme, le-am zis ca nu, pa-bonjour.
A costat 300 RoN si 40 minute inclusiv cele 10 ca mai era un coleg forumist inauntru cu un "Machine Silver". Nu ne-am vorbit, eu neavand stickerul lipit iar dansul nefiind singur.
Am intrebat de cardul de asistenta si mi s-a spus ca trebuie sa vorbesc cu dealerul de la care am luat masina.
Revin dupa ceva vrema: 28500 km si se apropie vertiginos revizia de 30000.
Intrebari pentru cunoscatori:
Unde s-a mutat service-ul IMG ?
Recomandati pe cineva de acolo?
Au cu ce scana parametrii motorului? (cei de la Mit Aviatorilor nu aveau anul trecut).
Membrii ClubKia au parte de tarife "speciale" ?
Revin dupa revizia de 30000.
Raspunsuri pentru necunoscatori:
Pana in Jilava pe dreapta s-a mutat service-ul IMG , vizibil de departe.
Recomand pe cineva de acolo, ....nu.
Au cu ce scana parametrii motorului (cei de la Mit Aviatorilor nu aveau anul trecut).
Membrii ClubKia nu au parte de tarife "speciale", in schimb am vazut afisat la loc vizibil un tricou si un stegulet de la raidul clubKia.
Masina a fost OK, nicio problema.
Au schimbat uleiul, filtrul de ulei implicit, filtrul de aer, dat cu spray pe la "Incheieturi"., verificat roti-frane-directie, scan, au reglat umpic fascicolele farurilor si cred ca si frana de mana, ca parca tine mai de jos.
Timp: 1 ora.
Step back in time...
Refac cu greu sirul povestii din crampeie de amintiri:
Spuneam, printre altele, ca am ajuns la 37000. Masina se comporta exemplar mai putin un zgomot ciudat de zdranganeala ce pare sa vina de la ansamblul stanga spate. Mai exact cred ca e de la mecanismul franei de mana si si mai exact din interiorul tamburului. Cel mai bine se aude cand trec peste damburile alea din zonele rezidentiale: Trenul fata, OK, nu se aude nimic, cand trec si cu spatele, "zdrang".
Am pierdut o cheie, cu tot cu telecomanda. A fost de groaza. In primul rand a tebuit sa ajung la un service Kia sa cumpar o cheie bruta. La MIT nu aveau si trebuia sa faca comanda, la IMG aveau doua. Vorbesc miercuri cu Dl. Florea, joi ma astepta cu cheia pe birou, 140 RoN, hm- zic - rezon la pret mai ales ca e cheie cu cip "IMMO"-biliser cum am aflat mai tarziu. De acolo m-am dus la Brico sa-mi copieze cheia. Aia nu lucreaza decat cheile lor, asa ca am cautat alt atelier. Aici JAF la drumu' mare, 120 RoN pt. o operatiune de nici 5 minute ! L-am intrebat pe individ: De Ce? Ca tot atata munceste si la o cheie de imobil ordinara si la asta auto? Zice: - Pai asta auto e mai scumpa si de aia...
Ce bine ca nu platim benzina functie de valoarea masinii.
Vineri m-am intors la IMG pentru reprogramarea codului "IMMO" ocazie cu care baietii la recomandare Dlui Florea au schimbat si o bieleta antiruliu dreapta fata pe garantie, si au incercat sa faca ceva si pentru zgomotul stanga spate. Nu am sesizat pe moment sa se mai auda ceva, in schimb sambata zgomotul a revenit.
Oricum. Nota 10 pentru IMG la capitolul mecanica. Problema fiind de fapt a mea pt. ca eram in criza de timp si nu am stat sa verifice pe indelete. In 15 minute am plecat. Inca 3 zeci si ceva RoN pentru manevra cu IMMO.
Sambata la Seleniu pentru inca o telecomanda si reprogramarea alarmei, 90 RoN.
Total pentru pardalnica de cheie pierduta: Aproape 400 RoN.
Sfat: Mare atentie sa nu pierdeti cheile de la masina!
Am reusit sa inlocuiesc si antena furata. Au in targ cate vrei, 15 lei. alea mai batoase si 10 alea mai flescaite.
I-a venit vremea si de ITP.
Vineri am reusit. A fost OK mai putin un mic dezechilibru la frana de mana.
De constiincios ce sunt am dat fuga iute la IMG unde baietii au rezolvat-o si cu dezechilibrul si in acelasi timp si cu zornaiala pe stanga spate. Era tot din frana de mana cum presupusesem.
Dl. Florea iarasi la inaltime. Multumesc si concediu placut!
Scuze pentru lipsa raspunsului dar nu am mai trecut de ceva vreme pe aici.
Nu mai stiu cat a fost revizia de 30.000 pt. ca acum ma indrept vertiginos catre cea de 45000.
ODO 42000 si impresiile au ramas neschimbate. Merge la fel de bine chiar mai bine ca la inceput.