[Probleme rezolvate] Suspensii spate + lumini de bord
Re: [Probleme rezolvate] Suspensii spate + lumini de bord
Am schimbat amortizorele pe spate la Rodav Vaslui.
Ca zgomote, inca nu ma pronunt. Astept iarna sa vad cum va fi. O fi efectul Placebo insa mi se pare ca e mai bine. Nu este o diferenta ca de la cer la pamant insa e putin mai bine.
Amortizoarele pe care mi le-au montat erau produse tot in Slovacia. Eu nu am vazut nici-un cod pe ele (gen 001 sau 002). Am citi pe aici ca cele 002(mai moi) sunt produse in Turcia.
Cam atat. Bafta
Ca zgomote, inca nu ma pronunt. Astept iarna sa vad cum va fi. O fi efectul Placebo insa mi se pare ca e mai bine. Nu este o diferenta ca de la cer la pamant insa e putin mai bine.
Amortizoarele pe care mi le-au montat erau produse tot in Slovacia. Eu nu am vazut nici-un cod pe ele (gen 001 sau 002). Am citi pe aici ca cele 002(mai moi) sunt produse in Turcia.
Cam atat. Bafta
KIA Cee'd 1,4 GLS, 07/07/07, Mars Red, Base + Cateva optionale ODO: 121.000+ Km///album\\\///JB\\\
DACIA Logan 1,4 MPI+GPL, 01/06/10, Bej Laureate ODO: 76.000+ Km
DACIA Duster 1,5 dCi 4X4, 11/12/13, Laureate, Gris Comete ODO: 0.050+ Km
Pe amortizoarele noi ce mi-au fost montate am vazut ca pe cutie scria ca sunt facute in Slovacia si ca sunt H002.
Sunt mai moi lucru ce se simte pe curbele abordate la limita.In oras insa sunt vis fata de cele vechi.
Daca nu va troncane rau nu va recomand sa le schimbati eu le regret putin pe cele vechi la viteza dar pe de alta parte in curbele cu gropi nu se mai putea cu ele.
Sunt mai moi lucru ce se simte pe curbele abordate la limita.In oras insa sunt vis fata de cele vechi.
Daca nu va troncane rau nu va recomand sa le schimbati eu le regret putin pe cele vechi la viteza dar pe de alta parte in curbele cu gropi nu se mai putea cu ele.
Mare e gradina Domnului, dar multi i-au sarit gardul!
B-14-PVB Ceed 1.4 Best "Alba ca Zapada" comandat pe 12.03.2008 ridicat pe 13.03.2008 volan, 4+1/2 roti (cauciucuri incluse),becuri cu "gaze rare" si troncaneli rebele
Jurnal de bord:viewtopic.php?f=5&t=1825
B-14-PVB Ceed 1.4 Best "Alba ca Zapada" comandat pe 12.03.2008 ridicat pe 13.03.2008 volan, 4+1/2 roti (cauciucuri incluse),becuri cu "gaze rare" si troncaneli rebele
Jurnal de bord:viewtopic.php?f=5&t=1825
@psystem
Cum au ajuns la concluzia ca trebuie sa ti le schimbe? Ti-au facut vreun test s-au doar datorita faptului ca te-ai plans de zgomote. Te intreb pentru ca si eu urmeaza cam intr-o luna sa ma duc tot la Rodav pentru revizie si vreau sa le spun de problema asta pe langa cea legata de troncanitul coloanei de directie.
De cate ori ai fost la ei pana sa ti le schimbe? Am inteles ca sunt foarte prompti si profesionisti cei de la Vaslui.
Multumesc anticipat!
Cum au ajuns la concluzia ca trebuie sa ti le schimbe? Ti-au facut vreun test s-au doar datorita faptului ca te-ai plans de zgomote. Te intreb pentru ca si eu urmeaza cam intr-o luna sa ma duc tot la Rodav pentru revizie si vreau sa le spun de problema asta pe langa cea legata de troncanitul coloanei de directie.
De cate ori ai fost la ei pana sa ti le schimbe? Am inteles ca sunt foarte prompti si profesionisti cei de la Vaslui.
Multumesc anticipat!
KIA CEE'D SW 1.4 Best, Black Pearl, 11.07.2008
M-am plans si mai demult ins aabia acum mi-au pus masina pe standul de testat amortizoare si a iesit un dezechilibru intre stanga si dreapta(peste 70% din spusele sefului de service). Dupa schimbare diferenta era de 4%.
Am fost acum 3 saptamani ai au facut constatarea, au vazut ca sunt stricate si au vrut sa le schimbe pe loc insa nu aveau pe stoc. Dupa fix 1 saptaman m-au sunat ca au venit insa eu m-am dus mai tarziu ca sa fac si revizia.
Bafta
PS: am vazut pe ele ca scria unde sutn facute insa seria nu....am vazu doar scris vertical pe ele cu un fel de cerneala care se foloseste la imprimat sticlele de apa(data expirarii) un 002 sau S00 - nu mi-am putut da seama exact- insa nici un semn de "H". Cand am timp am sa mai arunc o privire.
Am fost acum 3 saptamani ai au facut constatarea, au vazut ca sunt stricate si au vrut sa le schimbe pe loc insa nu aveau pe stoc. Dupa fix 1 saptaman m-au sunat ca au venit insa eu m-am dus mai tarziu ca sa fac si revizia.
Bafta
PS: am vazut pe ele ca scria unde sutn facute insa seria nu....am vazu doar scris vertical pe ele cu un fel de cerneala care se foloseste la imprimat sticlele de apa(data expirarii) un 002 sau S00 - nu mi-am putut da seama exact- insa nici un semn de "H". Cand am timp am sa mai arunc o privire.
KIA Cee'd 1,4 GLS, 07/07/07, Mars Red, Base + Cateva optionale ODO: 121.000+ Km///album\\\///JB\\\
- Ogy
- Cel mai ghinionist!
- Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.
Deci la mine au avut dreptate ca nu sunt amortizoarele. Eu am doar 2% diferenta pe spate si 0% pe fata. Instabilitatea pana la urma se trage de la bielete. Deabea astept sa le schimb .... 

Mi-au fost schimbate amortizoarele spate astazi ...insa momentan nu pot sa mi dau seama de nici un fel de schimbare. O sa revin cu impresi si pareri de noile amortizoare, care inteleg ca ar fi mai moi ..si mai ok in curbe 

@ Aimar
daca sunt mai moi, rezulta o mica barcuta in curbe, asa ca nu sunt mai bune la un stil mai sportiv de abordare a curbelor, in schimb sunt mai bune pentru un mers mai "lin". fara sa simti asa de mult denivelarile.
daca sunt mai moi, rezulta o mica barcuta in curbe, asa ca nu sunt mai bune la un stil mai sportiv de abordare a curbelor, in schimb sunt mai bune pentru un mers mai "lin". fara sa simti asa de mult denivelarile.
Tam tadam...
Deşi sincer, la cum evoluaseră lucrurile, nu mă mai aşteptam, fitilul aprins la Mit Motors Bucureşti cu campania "Curăţenia de primăvară" de verificare a problemelor cu amortizoarele şi nu numai PENTRU MEMBRII CLUBKIA.RO a produs efecte şi în provincie!
Martax Group Braşov şi Autoforte Oradea întră în program.
În data de 13, ziua întîlnirilor de sărbătorire a doi ani de existenţă ClubKIA.ro, la Martax şi Autoforte, membrii prezenţi vor beneficia de atenţia necesară constatării problemelor declarate comune, precum şi ale altora!
Mulţumim mult Martax şi Autoforte şi aşteptăm să se propage "virusul"
Mulţumesc şi Mit Motors care continuă campania. Cei interesaţi îl pot contacta pe domnul Alen Ion, Aftesales Manager la alen.ion@mit-motors.ro .
Deşi sincer, la cum evoluaseră lucrurile, nu mă mai aşteptam, fitilul aprins la Mit Motors Bucureşti cu campania "Curăţenia de primăvară" de verificare a problemelor cu amortizoarele şi nu numai PENTRU MEMBRII CLUBKIA.RO a produs efecte şi în provincie!
Martax Group Braşov şi Autoforte Oradea întră în program.
În data de 13, ziua întîlnirilor de sărbătorire a doi ani de existenţă ClubKIA.ro, la Martax şi Autoforte, membrii prezenţi vor beneficia de atenţia necesară constatării problemelor declarate comune, precum şi ale altora!
Mulţumim mult Martax şi Autoforte şi aşteptăm să se propage "virusul"
Mulţumesc şi Mit Motors care continuă campania. Cei interesaţi îl pot contacta pe domnul Alen Ion, Aftesales Manager la alen.ion@mit-motors.ro .
-
- Auto:
Salut,
Dupa o incercare esuata de a aduna oamenii(masinile) cu probleme din vestul tarii, m-am hotarat sa merg la service. Am ales Luk Motors, Arad deoarece am auzit lucruri bune despre ei. Am fost de dimineata si dupa vreo 3 ore, nea Mircea m-a anuntat ca a schimbat amortizorul dreapta spate. Intr-adevar asta era problema legata de zgomotele din spate si discomfort, sau senzatia de instabilitate. Cum au zis si alti daca aveti probleme de genul mergeti cat mai rapid la service. Pe drumul de intoarcere am simtit ca era alta masina.
Dupa o incercare esuata de a aduna oamenii(masinile) cu probleme din vestul tarii, m-am hotarat sa merg la service. Am ales Luk Motors, Arad deoarece am auzit lucruri bune despre ei. Am fost de dimineata si dupa vreo 3 ore, nea Mircea m-a anuntat ca a schimbat amortizorul dreapta spate. Intr-adevar asta era problema legata de zgomotele din spate si discomfort, sau senzatia de instabilitate. Cum au zis si alti daca aveti probleme de genul mergeti cat mai rapid la service. Pe drumul de intoarcere am simtit ca era alta masina.
Kia Cee'd 1.4 BEST 2008, 290.000KM
Kia Ceed 1.4 MPI, 2019, 40.000KM
Kia Rio 1.4 CRDI Style 2012, 138.000KM
Au schimbat cu altul la fel sau cum ?
Kia Cee'd 1.4 best
-
- Auto:
habar n-am. Sunt multumit ca masina merge bine acum
-
- Auto:
Am observat ca dupa ce mi-a schimbat amortizorul dreapta spate, masina e inclinata usor spre stanga. Am observat ca intre roata si caroserie in partea dreapta e mai mare distanta dacat in partea stanga (unde e vechiul amortizor). Am impresia ca trebuiau schimbate ambele. Am sunat la service si mi-au zis ca il schimba si pe celalalt. Eu nu sunt genul care sta lanaga masina cand o repara sau sa pun intrebari. Voi fi mai atent data viitoare.

Asa cum scrie si titlul topicului: "Problema e rezolvata" in cazul tau... (in mod normal se schimba ambele amortizoare, iar daca nu observai service-ul facea economie de un amortizor)
Eu inca sunt prea tanar si cu bun simt sa ma duc peste service ca sa imi repare suspensia spate.... asa ca merg cu zgomotele de rigoare pe drumurile patriei. Nu ma intelegeti gresit... am fost la service dar "nu se aude"/nu se simte/ e doar in imaginatia mea. Pentru asta fac si eu zgomot pe un forum, iar asa poate aude lumea cat de buna e masina asta si cat de bune sunt service-urile ei! Pentru mine mitul Ceed incepe sa dipara odata cu problemele ce se inmultesc.
P.S. Cred ca o sa ma duc la Arad sa imi schimbe un amortizor... ca la Bucuresti "nu se aude" nimic la suspensie

Kia Cee'd 1.4 LX Best 01.11.2007 , Pewter Beige 18500km
comportamentul guvernat de bun-simt are impact doar in putine cazuri; asa e in Romania; intr-o tara in care nesimtirea e omniprezenta trebuie sa scoti coltii daca vrei sa se rezolve ceva; bun venit in jungla pe care cei de la noi o numesc capitalism.
21-PUI