Preturile Hyundai bat KIA

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Post Reply
bodo
Auto:

Preturile Hyundai bat KIA

Post by bodo »

totul a inceput din clipa in care mi-am pierdut un capacel de la suportii de portbagaj de pe plafon si ducandu-ma la cele doua service-uri kia din judet(constanta) am constat cu stupoare ca rahatul ala mic de plastic costa 38 ron la unul si 47 ron la celalalt asa ca m-am dus frumos la service-ul hyundai(de langa billa pt cei din constanta) unde acelasi suport m-a costat..... 5 ron, bine nu chiar acelasi ....pt ca asta arata mult mai bine si se potriveste perfect.
va propun sa declaram razboi talharilor astia din service-urile kia, cine stie preturi de la hyundai si cele de la kia ii rog sa le posteze sa facem o comparatie avand in vedere ca cee'd-ul si i30-ul impart aceeasi platforma tehnica
eu cred ca sunt identice la trenul de rulare(suspensii,frane,articulatii,bucse) si motor asta insemnand ca consumabilele sunt aceleasi si piesele de schimb sunt identice
CT 22 BOF cee'd HB - mai negru ca dracu'
"daca vine apocalipsa nu disperati!, veniti in Romania caci noi suntem cu 50 de ani in urma"

Shadow
Auto:

Re: Preturile Hyundai bat KIA

Post by Shadow »

Pai garantia este principala sursa de venit pentru service iar vanzarea pieselor la suprapret, specialitatea importatorului. Cel putin la asiatice e japca curata :) Asta e ...traim in Romania :) Obsnuiti-va. Nu e KIA singurul importator care se ocupa cu asta(daca se ocupa?!). Toti fac asta.
2008 KIA Cee'd 1.4 Best

marius_gl
Auto:

Post by marius_gl »

Shadow wrote:Pai garantia este principala sursa de venit pentru service
Corect, din pacate! Pe acesta garantie oferita de producator, mananca o paine alba (din buzunarele noastre) toate service-urile "agreate" de importator! Ceea ce in occident e absolut normal (sa ai o masina), la noi se dovedeste a fi un lux, o adevarata incercare pentru buzunarele noastre si-asa destul de ...incercate!
bodo wrote:cine stie preturi de la hyundai si cele de la kia ii rog sa le posteze sa facem o comparatie avand in vedere ca cee'd-ul si i30-ul impart aceeasi platforma tehnica
Am intrat pe site-ul colegilor de la hyundai si...e jale si acolo cu preturile la revizii si piese! Stiu ca multi migreaza prin toata tara in cautarea unor "taxe" mai omenesti...Mai stiu ca la service-ul Hyundai din Galati vin din toata zona Moldovei Iasi, Botosani, Suceava, lucru confirmat si de o cunostinta, mecanic acolo) sa se mai scoata cu 2- 3 milioane la manopera! :shock: Deci, peste tot e japca; trebuie doar sa facem ochii mari si sa alegem pe ce si unde ne dam banutii, ca de luat ni se iau fara jena! Macar de s-ar da dovada de profesionalism...Hai, numai bine, ca m-am enervat iar!
Kia Rio Sedan Dynamic 1.4 GSL

marius_gl
Auto:

Post by marius_gl »

Ia luati aminte aici la preturi la rev de 15000km benzina:

Oct 20 2008, 09:07 AM Post #2

Member

Group: Membri
From: Bucuresti
Member No.: 2,193
Auto: Hyundai
Model: i30 1.4
An: 2008

1)

Cea mai de cenzurat. revizie posibila in service-ul din spatele Romexpo.

880 Ron

Mobile 1 10x40 4 l.........nu mai stiu cat a costat 30-40 euro.
Filtru polen 45 euro................cand l-au schimbat au uitat sa mai puna capacelul de la baza stergatorului, ce rost are ala, da-l dracu.
Filtru aer 35 euro
Bucsa bla bla sub volan, aveam batai la virare maxim stanga 30 euro
Manopera 3xx ron

Ideea este ca am reclamat bataie la volan stanga, au schimbat o bucsa, am mers 30 km si.......................am EPS aprins, servo directia crapata, am reclammat asta, ei au considerat ca este o bucsa.

Am sunat sa reclam problema EPS si chiciti: este frana.............eu-nu Dle este Energy Power Steering, servo, ei...........nu, este un fel de ESP dar cu alt nume, ceva la frana, nu are legatura cu directia, a facut si comparatie..........nu are legatura becul din baie cu robinetul de apa:D.

Dupa rezolvarea problemei am sa-i dau si numele persoanei cu care am purtat discutia, are si functie in service-ul ala, nu-i un mecanic amarat.

2)

Azi am facut si eu revizia de 15000 la 14900. Ajuns acolo la 11.30 cu programare la 11.30, lasat masina pe la 11.45. Nu stiu cat a durat pentru ca mi s-a spus ca voi fi sunat cand sa ridic masina ca mai sunt si alte masini de facut si o sa dureze. Asta e. Am fost sunat pe la 16.00 ca e gata masina si ca trebuie sa ajung inainte de 17.00...
Costuri: Ulei - Castrol 5W40 - 4 litri = 150 RON
Filtru ulei - ACC06... = 30 RON
Filtru polen = 185 RON
Filtru aer = 105 RON
Manopera - 2,5 ore = 285 RON

Total = 760 Ron... Scump dom'le, scump...

Dupa revizie, doua treburi care "ma doare":

1. Am intrebat cat costa un set de stergatoare. Mare greseala. Am zis ca lesin. Obisnuit cu cele de Renault 18 la 5 lei setul, ma asteptam la SF-uri gen Valeo de 150 lei setul. De unde... costa "doar" 46 si 41 de euro bucata fara TVA. Adica aproape 110 euro setul. Maiculita, dar ce fac alea la 400 de lei perechea? Aia este jumatate de rata la leasing...

2. Se pare ca vestitul "lasat" al motorului dupa rodaj sa petrecut la mine intre 7500 km si 15000. S-a lasat atat cat sa intre in plus fata de revizia de 7500 cam 1 litru de ulei.

marius_gl
Auto:

Post by marius_gl »

Si inca una la motorina/20000 km si gata:

View Member Profile Mar 25 2009, 09:25 PM Post #2

Member

Group: Membri
From: Iasi
Member No.: 4,371
Auto: hyundai
Model: i30
An: 2008

Azi am facut revizia de 10 000 km la Casa Auto Iasi, schimbat ulei mobil 1 esp formula 5w30 [5,3 litri] = 585 lei numai uleiul + manopera si filtu de ulei in total 770 lei (180 euro). E jaf la drumul mare. Urmatoarea revizie la 20 000 e aproximativ 1600 lei. :shock: :shock: :shock:

sender78
Auto: Kia Ceed

Post by sender78 »

@Shadow

daca ne multumim cu ce avem, adica nesimtire din partea celor din service, atunci ai dreptate, traim in Romania cea pe care noi singuri o acceptam si o lasam asa. =D>

nu va pune nimeni sa cumparati din service tot ce vand ei.
cumparati din alta parte si cand vor avea stoc prea mare, vanzari mai mici, preturile vor scadea.

nu au niciun ulei minune, niciun filtru de ulei ce nu mai vezi pe o raza de 1000 de km si nici unul de polen fantastic.
au acelasi ulei ca si cel ce il gasim in magazine, ma rog la pret exorbitant dar acelasi, au aceleasi filtre de hartie presata, etc

cumparati voi consumabilele si platiti doar manopera.
uitati-va pe factura, nu platiti daca nu sunteti de acord si multe altele

foarte simplu si va garantez ca si eficient
Kia Cee'd 1.4 GSL
Piston Grey

Image

gguramulta
Wanted
Auto:

Post by gguramulta »

putem face ceva in legatura cu acest lucru ?
Poate cineva cu putere de convingere sa ia legatura cu Importatorul si sa comunice diferenta extraordinara de preturi ?
Kia Cee'd 1,4 LX BEST black pearl B-04-YAW
viewtopic.php?f=5&t=4150 ---> jurnal de bord
http://picasaweb.google.com/georgeguramulta
ODO 17000KM/h
Image

Xtremeboy
Auto: Kia cee`d & pro cee`d

Post by Xtremeboy »

shi inca ceva .... I30 cu prog. remat ajunge la 9900 euro pe knd Kia.......... :(
cee`d 1.4 GSL Best kompass blue
pro_cee`d 1.4 GSL Best mars red

radu84
BACK IN BUSINESS
Auto:

Post by radu84 »

In momentul de fata Hyundai are o oferta mult mai buna decat Kia.
Este de remarcat i30 cu motorul 1,6crdi, echipare Style la doar 10984euro cu rabla.

http://www.hyundai-motor.ro/showroom/?id=256
Kia Cee'd kompass blue 1,4 GSL - CT 22 BAU
Album foto
ODO : 22.500km+

varu23
Auto:

Post by varu23 »

sender78 wrote:@Shadow

daca ne multumim cu ce avem, adica nesimtire din partea celor din service, atunci ai dreptate, traim in Romania cea pe care noi singuri o acceptam si o lasam asa. =D>

nu va pune nimeni sa cumparati din service tot ce vand ei.
cumparati din alta parte si cand vor avea stoc prea mare, vanzari mai mici, preturile vor scadea.

nu au niciun ulei minune, niciun filtru de ulei ce nu mai vezi pe o raza de 1000 de km si nici unul de polen fantastic.
au acelasi ulei ca si cel ce il gasim in magazine, ma rog la pret exorbitant dar acelasi, au aceleasi filtre de hartie presata, etc

cumparati voi consumabilele si platiti doar manopera.
uitati-va pe factura, nu platiti daca nu sunteti de acord si multe altele

foarte simplu si va garantez ca si eficient

pai stai putin... daca ne cumparam consumabilele din alta parte nu pierdem garantia la masina?

BlizZarrd
Auto:

Post by BlizZarrd »

nu pierzi nici o garantie...iar daca refuza suna la importatorulKIA in Romania...se fac mielusei:))
Kia Cee'd 1,4 BEST cea mai BLUE + xenon 6k + jante oz 5 STAR + folie + senzori + pleoape
ODO 58.800 Km - 200 Km/ora Best

sender78
Auto: Kia Ceed

Post by sender78 »

@ varu23

sa nu crezi niciodata povestile "meseriasilor" din service legate de garantie si asa presupusa pierdere a acesteia daca vii cu piesele tale.
Kia Cee'd 1.4 GSL
Piston Grey

Image

misuspita
cantaretzu'
Auto: Proceed

Post by misuspita »

6000 € reducere??? Cap_PDT_01_19 ...pai ...pai....pai.... c-ce s-sa m-mai zic???
Ex-Pro Cee'd 1,4 Best
Actual Ford Focus mk4 1.0 125CP

CAR
Auto:

Post by CAR »

faza cu capacele de la sinele plafonului am patit-o si eu (am deschis si topic "capacele sine plafon" ) ..totusi diferenta e uriasa : de la 2,5 leila 40 ...

cconiac
Auto:

Post by cconiac »

marius_gl wrote:
Azi am facut revizia de 10 000 km la Casa Auto Iasi, schimbat ulei mobil 1 esp formula 5w30 [5,3 litri] = 585 lei numai uleiul + manopera si filtu de ulei in total 770 lei (180 euro). E jaf la drumul mare. Urmatoarea revizie la 20 000 e aproximativ 1600 lei. :shock: :shock: :shock:
Casa Auto Iasi este de evitat cu orice pret.

Din cate se pare, ora de manopera are un tarif unic pentru toate marcile grupului. Indiferent ca ai in garantie un Jaguar, Land Rover, Ford sau Hyundai manopera se calculeaza ca si cum ai avea Jaguar. Asa ca ustura.

Din fericire pentru Mazda, de relativ scurt timp, nu mai sunt distribuitori/service autorizat pentru aceasta.

Asadar, frati intru Hyundai, evitati caCasa Auto Iasi.

Ar mai fi si Trado Motors (dealer BMW) dar poate este un topic separat si ma opresc aici.
Cee'd 1.4 Best - Black Pearl - 2008 - membru al ANTI-fan clubului Siemens-VDO

Post Reply

Return to “Generalităţi”