Performante motor 1.4

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Post Reply
Razvan_G
sultan of swing
Auto: KIA Cee'd City 1.4 GSL

Re: Performante motor 1.4

Post by Razvan_G »

140 km/h prinde in a 4-a la 6000 rpm :mrgreen:
KIA Cee'd City 1.4 GSL, Oil Blue + senzori de parcare, scut motor

seby
Auto:

Post by seby »

@Razvan_G
bine de stiut , asta inca nu am incercat
centura siguranta = 80% , airbag = 20%
PURTATI CENTURA
ceed sporty wagon
NEW SPORTAGE 1.6 GDI
AUDI A4

alexandruu
Auto:

Post by alexandruu »

la mine parca trage mai bine cand e motorul rece, imediat cand plec , cateva minute, are un zvac mai intens la apasarae acceleratiei ( in treapta a doua si a treia, doar putin ciupesc acceleratia si zboara ) , .. dupa ce ajunge pe la 90grade, parca e mai linistita.. e posibil, sau mi se pare ? ( nu am 1.4 am 2.0 benzina )
Last edited by alexandruu on 01 May 2009, 23:38, edited 1 time in total.
POZE Pro`CEED 2.0 GLS 143 HP + Dayline : http://img153.imageshack.us/gal.php?g=p1050384.jpg

Nesta3
Moderator General
Auto: Kia Sportage QL

Post by Nesta3 »

Razvan_G...salut in primul rand...nu cred k ai vazut bine p turometru "6000", pt k la 6000 ai 160 lejer,si credema k dak o lasi s ii taie benzina,ajungi la 170 in a-4...mai fa o incercare si o sa imi dai dreptate
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best

EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE

2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition

Razvan_G
sultan of swing
Auto: KIA Cee'd City 1.4 GSL

Post by Razvan_G »

@alexandruu - atunci cand motorul ii rece intra automat "socul" (daca stii cum era la Dacie) si iti creste numarul de turatii la relanti, de-aia (cred) ca ai un zvac mai mare, pana se incalzeste...

@Nesta3 - Salut. Sapt. trecuta aveam un Auris 1.6 in fata, eram in a 5-a la vreo 130 km/h, nu vroia sa ma lase nicicum sa-l depasesc si atunci i-am dat a 4-a si l-am luat :D , acuma eu m-am uitat la turatii si erau 6000, posibil sa fi avut o viteza si mai mare de 140 km/h fara sa-mi dau seama, eram in depasire. Nu contest. :) Ma gandesc ca vorbesti din experienta. Oricum, satisfactia ii garantata la turatiile astea 8).
KIA Cee'd City 1.4 GSL, Oil Blue + senzori de parcare, scut motor

Ogy
Cel mai ghinionist!
Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.

Post by Ogy »

S-a mai scris pe acest topic (probabil mult mai in spate).
Trepte de viteza:
I - 40km/h -aproape de 50km/h
II - 80km/h - aproape de 90km/h
III -120km/h -aproape de 130km/h
IV - 160km/h - aproape de 170km/h
V - 200km/h -aproape de 195km/h :) -nu stiu daca a incercat cineva

Nota: de la treapta I pana la IV ce e cu aproape iti taie alimentarea si automat pierzi din viteza, mai pui si schimbatul treptei... mai variaza si in functie de anvelopele prezente pe masina.

Nesta3
Moderator General
Auto: Kia Sportage QL

Post by Nesta3 »

t cred,k nich eu kand ma aventurez in depasiri nu prea imi stau okii la vitezometru:D...dar atat merge 170 in -4...si apropo, incearca din a-5 in a 3-a p la 90-100 sa vezi senzatie...bine dar sa nu incerci prea des k nenorocesti cutia..t pup
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best

EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE

2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition

Philbox
Auto:

Post by Philbox »

alexandruu wrote:la mine parca trage mai bine cand e motorul rece, imediat cand plec , cateva minute, are un zvac mai intens la apasarae acceleratiei ( in treapta a doua si a treia, doar putin ciupesc acceleratia si zboara ) , .. dupa ce ajunge pe la 90grade, parca e mai linistita.. e posibil, sau mi se pare ? ( nu am 1.4 am 2.0 benzina )
Intr-adevar, cand motorul este rece ECU imbogateste amestecul pana cand motorul ajunge la temp optima de functionare, de unde ceva mai mult nerv. Cred ca ai remarcat faptul ca relantiul la rece e undeva la 1000-1200 rot/min iar la 90 de grade Celsius e undeva intre 600-800 rot/min. Eu am 1.4GSL(vezi semnatura) si se intampla la fel. Nu stiu cum e la diesel(nu conteaza cilindreea).
Acum celorlalti:
Din comasarea a 3 topicuri nu reiese decat o mare contradictie legata de:
- precizia indicatiei vitezometrului de bord vs. indicatia GPS
- consumuri instant la anumite viteze sau turatii la anumite viteze in anume trepte de viteza
- metode de calcul a puterii motorului
- performante(vizavi de incarcare, echipare pneuri, vant din fata sau din spate)
- SI ALTELE
Parere personala:
Toate instrumentele sunt supuse unor standarde de fabricatie care le dau dreptul la anumite tolerante(abateri). Ar trebui vazut la care din cele 2 sunt mai permisive(abateri mai mari) si de abia dupa ceea putem emite pretentii ca viteza indicata de unul e mai aproape de adevar decat cea indicata de celalalt. Pana si Cinemometrele(Radarele) politiei au o toleranta (abatere) admisa, indiferent de tipul constructiv.
Consumurile si perfomanta sunt strans dependente una de cealalta(a-ti dori consumuri de 6l/100km la viteze de 180km/h????- dream on!)
Puterea motorului(cel putin al celui de 1.4 GSL de pe KIA)- incercati cu un prieten care are alta marca, cu aceeasi cilindree dar cu alti cai putere (plus sau minus), datile blana si veti vedea diferentele, daca vor fi si in favoarea cui. Tot ce va pot spune eu din experienta personala(ODO-9100 km) e faptul ca nu m-au dezamagit niciodata cei 109 HP sau cati ori fi ei si am avut adversari de temut(dupa unii!), 1.6 GSL, 1.7CDTI(opel), alti 1.4GSL(125HP-Turbo,VW). Acum nu vreau sa zic ca respectivele motoare nu ar fi bune, sunt doar un termen de comparatie si nu un motiv de a naste o noua polemica. Am trecut si nu o data de rosu(desi unii nu cred!) pe turometru. Incercati toate posibilitatile unui motor.
Drive carefully and safe journies!
Sa auzim de bine!
cee'd HB, 1.4 GSL Best, Kompass Blue => BLUE THUNDER
Image

adrian grozeanu
Auto:

Post by adrian grozeanu »

eu i-am dat 180 pe constanta- mangalia intre tuzla si 23 august, dar eu am sw si e mai grea, nu cu mult dar conteaza.
drumurile de cta-mangalia le fac de obicei la 140, imi place cum suna motorisca.

konte
Auto:

Post by konte »

salut, i-am dat 200 pe autostrada, dar nu mi se pare semnificativ. nu merg cu viteza asta, tb sa fiiinconstient. Am vazut ca se duce, ok.. dar gata. Senzatiile sunt prea anormale la viteza aia. Motor tot de 1.4 proceed

Ce imi pasa: am facut valea buzaului, int buzaului, sacele, cheia, valeni ploiesti, cred ca am avut 200 de km de serpentine, trage, se comporta bine in curbe, are priza.
Ultramultumit. Beleeea

10.000 de km and counting :D
Pro Ceed, Silver 1.4 Classic + Jante, volan /schimbator piele, cheie pliabila

bumblebee
Auto:

Post by bumblebee »

200 pe bord poate
Kia Cee'd 1.4 best

bogdan-alin
F.B.I
Auto:

Post by bogdan-alin »

190 pe autostrada spre constanta!

azures
Auto:

Re: Viteza maxima atinsa cu Ceed 1.4 109cp

Post by azures »

MihaiM wrote:Eu abia 100 deocamdata. Astept cu interes alte cifre din partea celor care au inceput sa-i dea talpa. Eventual scrieti si ce consum are masina la viteze mari. :D
eu am mers cu 206 si tin sa cred ca undeva la 213 ar fi blana nu am putut sa ajung blana deoarece nu eram pe autostrada dar eu zic ca e fff bine pt motor de 1.4 nu stiu dak sunt motoare de 1.4 sa ajunga la viteze de genu si performante! totusi as vrea sa ii pun turbina si as vrea niste pareri cam ce sar potrivi si preturi ! multumesc

frantic
Auto:

Post by frantic »

Sa montezi un kit turbo pe un motor aspirat nu e chiar atat de simplu si implica costuri foarte mari.
Pro_cee'd 1.4 GSL (Piston Grey): CJ-77-EGO
Galerie foto
Jurnal de bord

alexandruu
Auto:

Post by alexandruu »

195 Km/H :) max so far pe ruta iasi - roman . Se poate ajunge la vit asta si in tr4 :) . Cred ca mai mergea pana pe la 210 ( am 2.0 gls)
Ps : ajunge f repede la viteza asta, sau cel putin asa mi s a parut.

Am 1750Km la bord .. rodajul e gata nu ? ii pot da ce viteza vreau nu ? conform manualului.
POZE Pro`CEED 2.0 GLS 143 HP + Dayline : http://img153.imageshack.us/gal.php?g=p1050384.jpg

Post Reply

Return to “Generalităţi”