Rodaj
Re: Ceva nelamuriri cu Kia ceed
Ieri am ascultat mai atent sa vad de unde vine acel bazait, si am constat ca este de la toba de esapament, a mai sesizat cineva acel bazait? (prietenii imi spun ca acel bazait ar putea fii motorul la relanti... eu nush ce sa zic, pare a fii toba de esapament)
Vladd, la mine se aude un usor tziuit (un fel de bazait mai subtire) dinspre toba de esapament la ralanti.
In nici un caz nu face de la motor.
Asa facea de noua, acum masina are 1 an jumate si face la fel.
Personal nu cred ca e o problema.
In nici un caz nu face de la motor.
Asa facea de noua, acum masina are 1 an jumate si face la fel.
Personal nu cred ca e o problema.
- Razvan_G
- sultan of swing
- Auto: KIA Cee'd City 1.4 GSL
Chiar cum deschizi Manualul de utilizare, la Introducere (1/3) scrie "Rodajul motorului" care nu este necesar, dar recomandabil pentru o viata mai lunga a vehiculului (primii 1000 KM). Nu spune nimic de numarul de turatii, dar e de preferat sa nu fie supraturat motorul. In fine, mie dealer-ul mi-a spus "da-i in gura" ba chiar s-o clac putin pana la 120-130 ca sa se "dezghete" motorul. Eu unul schimb la 3000 sau 3500. Dar incerc sa nu depasesc 4000 (inca). Si eu am simtit acel miros de la ambreiaj de cum am scos-o cativa km din showroom. Acum a trecut. In rest merge ca un "diavol"Vladd wrote:Am tot citit si citit in cartea autovehiculului, dar nicaieri nu scrie cati km trebe sa fac in "rodaj" si care e turatia maxima (in timpul rodajului)

KIA Cee'd City 1.4 GSL, Oil Blue + senzori de parcare, scut motor
-
- fidelu'
- Auto: Kia Ceed 2018 si Sportage 2019
1. Da, am observat si eu acel zumzait de care zici...si in plus am mai observat si un ralanti foarte ridicat, simti cum masina se accelereaza singura!
2.Nu, nu ti se pare, e adevarat ca atunci cand usile se dezarmeaza apare un "clipait" in faruri, de asemenea acel "clipait" si un pic de scadere a turatiei mai apare atunci cand actionezi butoanele pe automat ale geamurilor pentru ridicare sau coborare!
3.Raspunsul ti l-au dat inainte ceilalti colegi.
4.Motorul nu suna rotund la temperaturi scazute, poate ca tu l-ai ascultat acum pe vreme rece, e adevarat trebuie sa se incalzeasca un pic pentru a merge rotund!Se simte si in prima suta de m ca merge greu atunci cand e motorul rece!
5.Ambreiajul miroase, atunci cand il actionezi si il tii apasat si atunci cand apesi pedala de acceleratie...daca miroase deschizi geamul si trece
Numai bine si drumuri intinse!
2.Nu, nu ti se pare, e adevarat ca atunci cand usile se dezarmeaza apare un "clipait" in faruri, de asemenea acel "clipait" si un pic de scadere a turatiei mai apare atunci cand actionezi butoanele pe automat ale geamurilor pentru ridicare sau coborare!
3.Raspunsul ti l-au dat inainte ceilalti colegi.
4.Motorul nu suna rotund la temperaturi scazute, poate ca tu l-ai ascultat acum pe vreme rece, e adevarat trebuie sa se incalzeasca un pic pentru a merge rotund!Se simte si in prima suta de m ca merge greu atunci cand e motorul rece!
5.Ambreiajul miroase, atunci cand il actionezi si il tii apasat si atunci cand apesi pedala de acceleratie...daca miroase deschizi geamul si trece

Numai bine si drumuri intinse!
Dentist pasionat de mountainbike
JURNAL BORD:TL 08 SRS
*INSCRIE-TE AICI ...pentru Harta posesorilor de cee`d/ceed din Romania
,,La noi, dintii fac diferenta"
JURNAL BORD:TL 08 SRS
*INSCRIE-TE AICI ...pentru Harta posesorilor de cee`d/ceed din Romania
,,La noi, dintii fac diferenta"
Va salut din nou! am aproximativ 2800 km cu ceed-u si as mai avea inca o intrebare, si anume ca, dupa ce am condus aproximativ 60 km pe vreme ploioasa, am oprit la o benzinarie sa cumpar lichid de spalat parbriz, cand am deschis capota sa completez cu lichid a inceput sa miroase ceva a... plastic ars, si motorul emana o caldura greu de suportat(nu era ambreiajul, ptr ca stiu cum miroase), ce ar putea sa fie? mentionez ca cei 60km au fost facuti pe drum european si nu prin oras (motorul este 1,4 litri benzina)
La 2800 km motorul este inca nou, plus toate furtunasele si curelusele de pe acolo. Pana acum a fost frig si nu prea ai simtit acel miros insa fii sigur ca esra acolo. Eu am 4800Km si dupa o zi de frecat prin oras cand o bag in garaj simt si eu mirosul acela industrial de olastic incalzit si bineinteles ca motorul dagaja mult mai multa caldura cand este cald afara, adica el degaja la fel si cand ste frig dar e mai putin sesizabil. Stai linistit nu-s probleme. Drum Bun si cati mai multi Km fara evenimente.
P.S. Felicitari pt achizitie, vei fi incantat de ea pe zi ce trece.
P.S. Felicitari pt achizitie, vei fi incantat de ea pe zi ce trece.
Salut tuturor, sunt si eu posesorul unei masini kia cee'd si sunt foarte multumit de ea pana acum, aveam si eu o mica ingrijorare de acel zumzait al motorului, mie mi s-a parut ca la inceput nu exista acest sunt pt ca aproape nu se auzea motorul in habitaclu, am sesizat acel sunet acum 1500 de km (acum am 5700km) si mi se parea ciudat, tind sa cred ca nu este ceva in neregula pt ca am verificat uleiul in motor si lichidul de racire si sunt ok iar turatia motorulul la relanti este la fel ca la inceput aproximativ 700 turatii pe minut (am citit undeva ca de fapt sunt 680). Felicitari celor care au creat acest forum, am citit multe din problemele pe care le-ati avut unii dintre voi (desi nu mi se par probleme grave) si mi se pare ca masina asta e foarte ok; eu unul am facut si cate va drumuri pe la "tara" pe unde drumurile nu sunt tocmai ok si nu se aude nici un scartait sau alte probleme cu suspensia spate. Am vazut ca majoritatea care au avut o parere pe forum nu au depasit 10000 km cu masinile lor asa ca sper sa discutam in continuare si la 100.000 de km si sa nu avem probleme. Numai bine tuturor.
@hahaha Poate ne dai si alte detalii despre masina ta.
Joco
Joco
1,6GLS/AT+opționale MARS RED CV 04 PCL
comanda pe 16 ianuarie, mașina sosită în țară pe 5 martie, certificat provizoriu completat pe 13 martie, mașina livrată pe 20 martie....de ce?
Jurnal de bord: viewtopic.php?f=5&t=1598&p=97624#p97624
comanda pe 16 ianuarie, mașina sosită în țară pe 5 martie, certificat provizoriu completat pe 13 martie, mașina livrată pe 20 martie....de ce?
Jurnal de bord: viewtopic.php?f=5&t=1598&p=97624#p97624
- alexandruu
- Auto:
Ce benzina e buna pt rodaj ? 95, 98, 99, 100 ?
Sal. Am inteles de la mai multe persoane ca rodajul este bine sa fie facut cu benzina de 95 . Are o baza tehnica afirmatia sau e doar un mit ?
Era undeva un test, si benzina de la noi de 95, are real 91-92 si cea de 100 (OMV de ex) are 97 parca.
Momentan am ~1000 KM , consum mediu 8.5 , in oras ia cam 9.5 ( in iasi ) . Schimb de obice la 3000 ture, dar i am dat si 4000, si 5000 de vro 2 ori
VIt maxima so far 130 Km/h 
1) Ce as vrea ar fi sa o invat cat mai nervoasa, chiar cu riscul de a consuma mai mult pe urma. Cand pot sa incep sa ii pun benzina cu cifra octanica mare ?
2) De la cati Km pot incepe sa fac acceleratii cu pedala la fund ? dupa 5000 ? dupa 10000 ? cand e gata rodajul ?
Astept raspunsuri
Era undeva un test, si benzina de la noi de 95, are real 91-92 si cea de 100 (OMV de ex) are 97 parca.
Momentan am ~1000 KM , consum mediu 8.5 , in oras ia cam 9.5 ( in iasi ) . Schimb de obice la 3000 ture, dar i am dat si 4000, si 5000 de vro 2 ori

1) Ce as vrea ar fi sa o invat cat mai nervoasa, chiar cu riscul de a consuma mai mult pe urma. Cand pot sa incep sa ii pun benzina cu cifra octanica mare ?
2) De la cati Km pot incepe sa fac acceleratii cu pedala la fund ? dupa 5000 ? dupa 10000 ? cand e gata rodajul ?
Astept raspunsuri

POZE Pro`CEED 2.0 GLS 143 HP + Dayline : http://img153.imageshack.us/gal.php?g=p1050384.jpg
Re: Ce benzina e buna pt rodaj ? 95, 98, 99, 100 ?
Salut
Din cate stiu eu motorul vine rodat de pe banc(adica din fabrica),dar celelalte componente nu sunt rodate:suspensia,directia,franele,cutia de viteza, etc...la astea toate se refera acest rodaj.
Si eu folosesc OMV 95 si sunt multumit,schimb pe la 3000-3500 rpm si masina este sprintena.Am folosit si OMV 100 si era mai fasneata dar si benzina s-a evaporat mai repede.
Dupa cca 10000km motorul "se mai aseaza" si consumul mai scade.
P.S. La noi toata benzina este la fel...difera doar aditivii.
Drum bun !!!

Din cate stiu eu motorul vine rodat de pe banc(adica din fabrica),dar celelalte componente nu sunt rodate:suspensia,directia,franele,cutia de viteza, etc...la astea toate se refera acest rodaj.
Si eu folosesc OMV 95 si sunt multumit,schimb pe la 3000-3500 rpm si masina este sprintena.Am folosit si OMV 100 si era mai fasneata dar si benzina s-a evaporat mai repede.
Dupa cca 10000km motorul "se mai aseaza" si consumul mai scade.
P.S. La noi toata benzina este la fel...difera doar aditivii.
Drum bun !!!