Nemultumiri -pret revizii (piese, manopera etc)

Inclusiv campaniile de rechemări
Vincze Szilard
Auto:

Re: Nemultumiri -pret revizii (piese, manopera etc)

Post by Vincze Szilard »

inca nu am facut nici o revizie ca n-am numa vreo 6000 de km si vreo 7 luni vechime
urmeaza anu asta de aia sunt interesat sa vad unde si cum merita
Kia CEED SW 1.4 BEST
ODO: 110 000 + ceva

sender78
Auto: Kia Ceed

Post by sender78 »

Sfatul meu pentru toti cei care detin o masina, indiferent de marca, este urmatorul : nu aveti niciun motiv pentru care sa la ingaduiti celor din service sa scrie ceva in carnet.Cadrul legal este clar, l-am mentionat in acest topic, asa ca, folositi-l.
Este proprietatea voastra acel carnet si nu au niciun drept sa scrie piesa client.
Au obligatia de a semna si stampila carnetul daca aduceti produse conform specificatiilor. Alt drept nu au.

Cand se vor destepta si vor invata ceva comert, by the way, Cristi H tot nu mi-a spus ce ulei se foloseste in service si cat costa litrul, atunci am sa cumpar de la ei, dar pana atunci, aduc eu marfa.
Kia Cee'd 1.4 GSL
Piston Grey

Image

kriszta15
Auto:

Post by kriszta15 »

@sender78

:twisted: Parca te vad cum mergi cu masinuta la spalatorie si duci sampon cu tine, sa fie spalata cu marfa adusa de TINE! #-o

djniki4
Auto:

Post by djniki4 »

sender78 are perfecta dreptate , nu scrie nicaieri ca trebuie sa cumperi uleiul de la ei, trebuie doar sa corespunda cerintelor fabricantului, hai sa zicem ca filtru de aer si de polen le iei de la ei ca sunt originale, dar uleiul nu e produs de ei, asa ca..

sender78

Post by sender78 »

@kriszta15
nu are sens sa introducem elemente de rautate in discutie.
tine de moralitatea fiecaruia sa actioneze intr-un fel sau altul.

@djniki4
legat de filtrul de polen, nu scrie nimic despre el, doar pt cel de aer este specificat in manual ca se recomanda Kia.
In rest ulei, filtru de ulei si cel de polen, le putem duce in service fara sa fim obligati sa cheltuim sume aproape duble fata de pretul normal.
Kia Cee'd 1.4 GSL
Piston Grey

Image

ionutz
Auto: KIA CEED

Post by ionutz »

Toti dealari profita de garantia uriasa si ne prostesc ca trebuie sa folosim consumabilele lor; consumabile care de fapt in unele service-uri nu sunt originale sau sunt identice ca cele pe care le aducem si noi,diferenta fiind pretul urias!
Numai pe profituri uriase cu efort minim sunt puse service-urile de la noi din tara!
Daca ar practica niste preturi mai omenesti nu ar mai avea nimeni nici o pretentie in a veni cu consumabilele si am trai fericiti si noi si ei!!!!(asta suna a basm...deci nu cred ca va fi posibil in Romania)
O alta faza care ma enerveaza este faza cu scutul motor....cica trebuie obligatoriu montat intr-un service Kia ca altfel se pierde garantia....cum vine asta???....atata timp cat masina are gaurile de prindere a scutului???
Kia Ceed (2008) 1,4 GSL - BEST culoare: Black Pearl
Kia Sportage (2018) FL 1,6 T-GDI, AT 4x4, GT-Line culoare :Penta Metal

djraven23
Auto:

Post by djraven23 »

sender78 wrote:@kriszta15
nu are sens sa introducem elemente de rautate in discutie.
tine de moralitatea fiecaruia sa actioneze intr-un fel sau altul.

@djniki4
legat de filtrul de polen, nu scrie nimic despre el, doar pt cel de aer este specificat in manual ca se recomanda Kia.
In rest ulei, filtru de ulei si cel de polen, le putem duce in service fara sa fim obligati sa cheltuim sume aproape duble fata de pretul normal.
Ti-am urmarit discutiile referitoare la refuzul tau de a scrie in carnet-ul de garantie faptul ca ulei-ul este adus de catre client...dar daca acest lucru este specificat pe "comanda de lucru" care este deschisa in momentul efectuarii unei revizii tehnice,ai avea ceva impotriva?

sender78

Post by sender78 »

nu sunt de acord sa apara aceasta mentiune pe niciun document semnat de mine

in rest sa specifice ce vor si unde vor fiindca nu-mi este opozabila acea mentiune
Kia Cee'd 1.4 GSL
Piston Grey

Image

kriszta15
Auto:

Post by kriszta15 »

@sender78
scuze, am avut si eu chef de gluma. Poate nu a fost cel mai bun moment, fiindca garantia superba oferita de producator, nu e gluma si nici joaca. Tu sti cum vrei sa ai grija de al tau - asta iti transmit fara nici o picatura de aroganta. Gandim diferit si asa e bine. De aceea exista acest forum, sa putem transmite idei.

sender78

Post by sender78 »

E ok, kriszta15

Acum cred ca nu are sens sa iti spun ca daca ai incredere totala in cei din service, ma refer la consumabile, mai precis ulei, atunci crede-ma ca am vazut destule ca sa nu mai cred povestile spuse de unii dealeri. Nu fac acum referire la cei de pe forum, ci la altii.
Kia Cee'd 1.4 GSL
Piston Grey

Image

ionutz

Post by ionutz »

Akbhar wrote:Preferi sa ti se treaca la fiecare revizie: "Consumabile furnizate de service" sau "Consumabile aduse de client", dupa cum e cazul? Cred ca pot face asta fara probleme.

Spui ca tu nu ai nici un interes sa iti strici masina. La fel si eu si probabil ceilalti de pe forumul asta. Dar cei din service nu au de unde sa stie asta. Desi tu iei uleiul de la un furnizor regional, la fel de bine poti sa-l iei si de pe marginea drumului si sa fie in bidon altceva decat scrie pe eticheta. Un ambalaj identic cu cel original nu e deloc greu de procurat. Si fara o analiza amanuntita nu se poate face diferenta "la mana" intre doua uleiuri, unul bun si unul de calitate inferioara.

Ca sa fiu sigur ca am inteles bine, situatia cred ca se poate rezuma in felul asta:
a. defecte de fabricatie - remedierea se face de catre KIA MOTORS;
b. defecte cauzate de consumabile furnizate de service (indiferent pentru utilizator daca sunt originale sau nu) - responsabilitatea remedierii lor cade in sarcina unitatii de service care le-a folosit (IMG, MIT, KLADO, NEOSERV etc.);
c. defecte cauzate de consumabile aduse de client (chiar daca sunt compatibile cu cele mentionate de producatorul masinii, indiferent de canalul pe care sunt obtinute sau de pret) - responsabilitatea remedierii lor cade in sarcina clientului. Faptul ca acesta poate trage la raspundere furnizorul consumabilelor prin intermediul facturilor etc, este transparent pentru service.

Mentiunea din caietul de service in cazul b. nu se mai face, pentru ca se subintelege. a. este mentionat explicit in caietul de service si la fel mi se pare normal sa fie specificat c., daca este cazul.
Am si eu o nedumerire la pct b , mai exact daca fac revizia la MIT si ei folosesc un ulei contrafacut si cand mi se defecteaza masina din cauza uleiului contrafacut(care nu e mentionat in caietul de garantie ca nu se mentioneaza fiind schimbat cu uleiul service-ului) si sunt plecat undeva din tara si ajung spre exemplu la service-ul din Germania cine imi suporta repararea in garantie?Producatorul?conform pct b, NU, MIT ar trebui!Mai mult ca sigur as fi pus sa platesc reparatia din banii mei si sa imi recuperez banii platiti de la MIT...procese...ani...si tot asa!
E o vorba "pana la D-zeu te omoara sfintii" asa si cu garantia asta cu uleiul!
Tot ce am scris e doar o ipoteza, nu stiu ce fel de ulei folosesc cei de la MIT pt ca nu am avut tangente cu ei!

bogdan-alin
F.B.I
Auto:

Post by bogdan-alin »

cel mai bine este sa te prezinti frumos cu uleiul tau ca sa nu ai nici un dubiu. parerea mea...

Akbhar
Auto:

Post by Akbhar »

In cazul enuntat de tine, avand toate reviziileefectuate in service-uri autorizate Kia, mi s-ar parea normal ca reparatiile sa fie platite de KIA si urmand ca apoi sa recupereze banii de la service, fara a fi implicat tu. Insa nu am idee cum se procedeaza in realitate.
Kia Cee'd 1.4 LX Best, Kompass Blue ODO: 135.000km+
Assumption is the mother of all fuckups

ionutz

Post by ionutz »

Asa ar fi normal cum ai spus tu...dar practica bate teoria :D
Sper sa nu aiba nimeni neplacerea unei astfel de spete!

catalin
Auto:

Post by catalin »

Sal.Stiti ce mia spus mie casiera de la Aviatiei la prima revizie cand le-am spus ca ei folosesc ulei ARAL 10w40 pentru efectuarea revizie si nu apare aceasta specificatie in manual: nu tuseste domnule.E uite ca a mea tuseste si de aceea merge trebuie sa-i bag numai CASTROL 5W30.Si nici la reprezentanta la Oradea nu au ce scula de ulei nici nu am auzit de ea,dar ei au si variante alternative pentru cei care vor au si castrol.Concluziile le trageti voi
Golf 7 1.5 Tsi

Post Reply

Return to “Garanţie, revizii”