Jante si anvelope cee'd

Cum se rezolvă diverse probleme
Post Reply
arka
Auto:

Re: Jenti & Anvelope - Sfaturi, probleme si rezolvari

Post by arka »

Foarte frumoase jantele, dar parerea mea este sa cauti jante cu distanta corespunzatoare. Din punctul meu, siguranta este mai importanta decat "aspectul"
cee'd 1.4 base, oil blue, proiectoare, cotiera, cheie 2 butoane
golf 4, benzina 1.4
www.instructiunissm.com

Jucarieee
Auto:

Post by Jucarieee »

io te pup tinere dar pe tot forumul nu gasesc macar un argument clar si bine batut in cuie...din ce citesc majoritatea isi dau cu presupusul dar nimic CLAR, CONCERT... ba se potriveste ba nu se potriveste...ba cu toleranta ba fara...
I`m just a toy so ...don`t play with me !

Akbhar
Auto:

Post by Akbhar »

Poate nu e nimic scris clar, dar tie cum ti se pare normal?

Gandeste-te ca roata aia e fixata de butuc prin 5 suruburi si piulitele aferente. Nu cred ca vrei sa stii cam la ce forte sunt supuse. In plus, se folosesc piulitele conice care au rolul de a prelua fortele care apar, dar in acelasi timp asigura si centrarea rotii cu butucul. Daca gaurile din janta nu se potrivesc cu distantele dintre prezoane, atunci sistemul de fixare nu-si mai poate indeplini rolul. Indiferent de ce masura se ia, tot o improvizatie se foloseste. Roata mai mult ca sigur ca va vibra si la viteze mari se pot reteza prezoanele. Cu timpul si banii investiti iti poti gasi alte jante care sa se potriveasca din prima si mergi linistit cu masina.
Kia Cee'd 1.4 LX Best, Kompass Blue ODO: 135.000km+
Assumption is the mother of all fuckups

Joco
Auto:

Post by Joco »

Akbhar wrote:Poate nu e nimic scris clar, dar tie cum ti se pare normal?

Gandeste-te ca roata aia e fixata de butuc prin 5 suruburi si piulitele aferente. Nu cred ca vrei sa stii cam la ce forte sunt supuse. In plus, se folosesc piulitele conice care au rolul de a prelua fortele care apar, dar in acelasi timp asigura si centrarea rotii cu butucul. Daca gaurile din janta nu se potrivesc cu distantele dintre prezoane, atunci sistemul de fixare nu-si mai poate indeplini rolul. Indiferent de ce masura se ia, tot o improvizatie se foloseste. Roata mai mult ca sigur ca va vibra si la viteze mari se pot reteza prezoanele. Cu timpul si banii investiti iti poti gasi alte jante care sa se potriveasca din prima si mergi linistit cu masina.
Centrarea este asigurata de conicitatea centrala si NU de piulitele de prindere.

Joco
1,6GLS/AT+opționale MARS RED CV 04 PCL
comanda pe 16 ianuarie, mașina sosită în țară pe 5 martie, certificat provizoriu completat pe 13 martie, mașina livrată pe 20 martie....de ce?
Jurnal de bord: viewtopic.php?f=5&t=1598&p=97624#p97624

Jucarieee
Auto:

Post by Jucarieee »

Joco wrote:
Akbhar wrote:Poate nu e nimic scris clar, dar tie cum ti se pare normal?

Centrarea este asigurata de conicitatea centrala si NU de piulitele de prindere.

in consecinta ar exista o asemenea conicitate pt a putea prinde jantele ? cel care la care le-am cumparat mi-a spus k ar exista asa ceva...are dreptate ?

Joco

arka
Auto:

Post by arka »

de ce simplu cand se poate complicat ? Eu vad ca tu insisti pe solutia asta si ai incredere in vanzator. Problema este ca tu o sa mergi cu masina si nu vanzatorul. Eu nu inteleg , chiar nu gasesti acelasi model de janta cu dimensiunea corespunzatoare?
golf 4, benzina 1.4
www.instructiunissm.com

Akbhar
Auto:

Post by Akbhar »

Joco wrote:Centrarea este asigurata de conicitatea centrala si NU de piulitele de prindere.

Joco
Concitatea centrala asigura centrarea initiala. La jentile mele am un inel de plastic care ma indoiesc ca poate prelua socurile din roata, daca piulitele nu fixeaza la mare arta roata.

Jucarieee
Auto:

Post by Jucarieee »

arka wrote:de ce simplu cand se poate complicat ? Eu vad ca tu insisti pe solutia asta si ai incredere in vanzator. Problema este ca tu o sa mergi cu masina si nu vanzatorul. Eu nu inteleg , chiar nu gasesti acelasi model de janta cu dimensiunea corespunzatoare?

nu...nu face producatorul pe 114,3...:(

Jucarieee
Auto:

Post by Jucarieee »

Akbhar wrote:
Joco wrote:Centrarea este asigurata de conicitatea centrala si NU de piulitele de prindere.

Joco
Concitatea centrala asigura centrarea initiala. La jentile mele am un inel de plastic care ma indoiesc ca poate prelua socurile din roata, daca piulitele nu fixeaza la mare arta roata.
inelele de plastic le am si eu...

dar e cineva pe aici care a avut aceeasi problema k a mea ?

daca pun flanse mi se rezolva problema ?

arka
Auto:

Post by arka »

pai daca nu se potrivesc gaurile... cu ce poate ajuta o flansa? Sa inteleg ca prinzi o flansa de butuc si apoi pe flansa janta... cred ca scoti prea mult rotile in lateral. E mai simplu sa schimbi masina cu una "europeana" . Bafta si nu uita : siguranta este mai importanta decat cum arata masina. Eu am jante de 15 cu distanta corespunzatoare si sunt foarte OK.
golf 4, benzina 1.4
www.instructiunissm.com

Mogg
Tatic
Auto: Kia Ceed SW 2008

Post by Mogg »

Jucarieee wrote:daca pun flanse mi se rezolva problema ?
Singura solutie pe care o vad in momentul in care incerci sa montezi jante cu o anumita distanta intre prezoane pe un butuc cu alte distante intre prezoane sunt flansele de adaptare. Au doua seturi de gauri, cate unul pentru fiecare dimensiune. Se prinde flansa de butuc pe gaurile butucului dupa care se prinde jante de flansa pe gaurile jantei.

Exista insa o problema care te impiedica sa folosesti aceasta solutie: Kia Ceed nu are gauri in butuc, in care tu sa introduci din exterior, prin janta, prezoanele. Prezoanele sunt fixate de butuc. Din aceasta cauza practic ar trebui sa pui o flansa de o grosime cel putin egala cu lungimea prezoanelor, ca sa le acoperi, ceea ce e prea mult. Ai putea sa scurtezi prezoanele, dar nu ti-as recomanda.

Sfatul meu: vinde jantele si ia-ti altele pe 114.3. Si pentru viitor, daca vrei sa consulti forumul cu folos in leg cu o nelamurire , fa-o inainte de a lua o decizie, nu dupa.
Jante pe 114.3 gasesti de ex la Alutec. Sunt nemtesti. Vezi cateva poze in semnatura mea.
Kia Cee'd SW Best Machine Silver 2008

Jucarieee
Auto:

Post by Jucarieee »

Mogg wrote:
Jucarieee wrote:daca pun flanse mi se rezolva problema ?
Singura solutie pe care o vad in momentul in care incerci sa montezi jante cu o anumita distanta intre prezoane pe un butuc cu alte distante intre prezoane sunt flansele de adaptare. Au doua seturi de gauri, cate unul pentru fiecare dimensiune. Se prinde flansa de butuc pe gaurile butucului dupa care se prinde jante de flansa pe gaurile jantei.

Exista insa o problema care te impiedica sa folosesti aceasta solutie: Kia Ceed nu are gauri in butuc, in care tu sa introduci din exterior, prin janta, prezoanele. Prezoanele sunt fixate de butuc. Din aceasta cauza practic ar trebui sa pui o flansa de o grosime cel putin egala cu lungimea prezoanelor, ca sa le acoperi, ceea ce e prea mult. Ai putea sa scurtezi prezoanele, dar nu ti-as recomanda.

Sfatul meu: vinde jantele si ia-ti altele pe 114.3. Si pentru viitor, daca vrei sa consulti forumul cu folos in leg cu o nelamurire , fa-o inainte de a lua o decizie, nu dupa.
Jante pe 114.3 gasesti de ex la Alutec. Sunt nemtesti. Vezi cateva poze in semnatura mea.
ok.

am gasit alte jenti cu distanta 5 x 114,3. Dar sunt 8J fata de 7J latimea jentii.

Pe forum am mai gasit si acest lucru "Pentru cauciucuri 225 se recomanda latime de 7.5j si nu de 7. Pe janta de 7 merge bine 215."
Daca sunt 8J este ok ?
Este o problema aici ?

Akbhar
Auto:

Post by Akbhar »

Cauciucuri 225/45R17 se pot pune pe jante cu 7,5J pana la 9J, conform http://www.carbibles.com/tyre_bible_pg2.html

Deci cele 8J sunt ok.

Jucarieee
Auto:

Post by Jucarieee »

dragii mei colegi...

in primul rand imi pare rau ca revin asa tarziu cu problema care o aveam referitor la adaptarea jentilor 5 x 112 pe 5 x 114,3...

la un moment dat nu mi-a placut prea tare cum o luase discutia aici..

ideea este ca s-a rezolvat problema

5 x 112 merg fara nici o problema pe 5 x 114,3

nu stiu daca ar fi bine sa va explic dar incerc....oricum cred ca niste poze ar fi mult mai concludente...

care este ideea...intradevar cu piulite normale nu merge din nenumarat motive...am luat de la producatorul jentilor si anume simoni racing un kit special de adaptare (ei spun ca sunt doar pt KIA si HYUNDAI - dar se potrivesc pt mai toate masinile) de piulite.
Care este ideea ?

Piulita are conul flexibil. Este fixat pe piulita dar este flexibil. Atunci cand piulita strange, conul fiind flexibil se centreaza fix pe gaura fara sa traga de janta stanga sau dreapta (oricum janta nu pleaca datorita inelulul de centrare) sau sa forteze prezonul si sa traga de el.

Sper sa pun si poze cu piulita pt k nu am montat jentile inca. Vine iarna si n`are rost. Mai tre sa mai am rabdare pana in primavara.

Oricum inainte de a face cate una alta interesati`va fff bine daca se poate sau nu sau daca sunt varianta alternative.

v-am pupat. :)

Jucarieee
Auto:

Post by Jucarieee »

poti sa o faci linistit ca de o luna tot cautam solutii si para solutii...ba chiar am vb cu un profesor de fizica sa-mi spuna ce forte actioneaza asupra rotii...

Post Reply

Return to “Tips & Tricks”