Scuze tie, Cristi, si celor care ati mai scris intre timp. Am fost plecat din fata calculatoruluicristi_m wrote:Salut Vali. Felicitari pentru achizitie. Ma gandesc serios si eu la varianta Cee'd cu automata dar ma cam ingrijoreaza consumul care l-ar putea avea in Bucuresti. Din ce-am vazut pe-aici fara AT se invarte pe la 10-10.5l cu motorul de 1.6. Deci m-as astepta cu AT sa ajunga pe la 12l in mod normal
Ai avut ocazia sa mergi cu ea prin Bucuresti?

Nu am niciun interes sa va mint, dar AT-ul de pe Cee'd 1,6 benzina nu consuma mai mult decat o masina similara la care schimbi vitezele manual. N-am fost cu ea inca in Bucuresti, dar am prins mari aglomeratii in Ramnicu Valcea si Pitesti. Mi-a luat maxim 10,5% in oras, dar am avut si consumuri in jur de 9%. AT-ul e foarte avantajos cand mergi bara la bara, pentru ca imediat ce ridici piciorul de pe frana, masina pleaca lin, in ralanti. Nu se tureaza absolut deloc. Am condus 18 ani masini pe cutie manuala si va spun cu certitudine ca niciodata nu reusesti sa sincronizezi atat de bine miscarile necesare la plecarea de pe loc, cand conduci "bara la bara". Ori accelerezi prea mult si consumi inutil benzina (apoi trebuie sa franezi imediat), ori viteza I e prea mica si a II prea mare... sau accelerezi insuficient si motorul iti moare in sarcina. Cu AT-ul ai scapat de toate astea, masina e gandita perfect sa scoata cel mai bun consum suficient deplasarii line. Motorul nu iti moare niciodata, pentru ca la mers bara la bara nu trebuie sa accelerezi, merge singura...
Inca ceva: n-am parcurs decat 3000 km cu aceasta masina, deci consumul in rodaj nu e de deloc de speriat. Daca se va mai lasa, cu atat mai bine.