Lista aşteptare maşina -2008-

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Locked
razvano2002
Auto:

Post by razvano2002 »

Salutare tuturor!

Imi face o deosebita placere sa ma alatur voua, fericitilor posesori ale unor bijuterii de masini. Desi recunosc faptul ca am monitorizat in amanunt forumul clubkia.ro pana a lua decizia de achizitie, abia acum reusesc sa va si scriu...

Am dat si eu o comanda pentru o Kia Cee'd 1.4 Best, prin dealerul din Bacau (prin programul RABLA, deh.. masina era din BC, so...), ALTI MOTORS, dl Vasile Huluba... si din cate mi s-a spus, a prins comanda din 25 iunie, cu un termen de comunicare a serilor sasiului pe data de 10 august si livrare la finele lui august...

Pe baza seriilor comunicate de producator, se intocmeste factura pro-forma, cu care trebuie mers la banca pentru a achita restul de bani (credit)... Ma gandeam la CEC (cica au dobanzi promotionale in primul an de creditare).. Daca stiti voi o oferta mai buna, let me know, please!

Intrebarile mele: daca masina poate fi achitata la livrare sau nu, tine exclusiv de dealer? Adica nu mi se pare prea corect sa platesc ceva ce nu am inca (plus ca euro fluctueaza foarte mult si e in scadere in perioada aceasta, deci as iesi mult mai ieftin daca ar trebui sa o platesc mai tarziu... plus transportul... sa o vad in curtea dealer-ului si dup-aia o sa fiu impacat...)

Stiu ca actele la banca dreaza vreo o saptamana si probabil programul e conceput astfel incat masina sa fie acoperita integral in momentul livrarii, dar mi se pare nejustificat sa achit un lucru care nu este deja in posesia mea (am achitat un avans de 2500 euro, cu care am garantat practic comanda ferma)... Doar de dragul de a rula dealerul niste bani?... Apropos, stiti cumva cat dureaza din momentul in care exista seriile masinii pana in momentul livrarii in Romania? Auzisem ceva de 14 zile...

Frati-miu si-a luat o Toyota Avensis si a achitat-o la livrare, intrucat dealerul si-a permis sa o plateasca producatorului din fonduri proprii... Nu asa e normal sa se intample peste tot?

Si inca ceva.. In momentul receptiei masinii vi s-au perceput alte taxe? Citeam undeva ca se aplica o taxa de 35 euro pentru pachetul compus din trusa medicala, triunghi reflectorizant si extinctor... Daca am aceste lucruri, pot veni cu ele direct?

Peste vreo 2 saptamani o sa ajung si in BC si o sa ii fac o vizita d-lui Huluba sa ma lamureasca cu toate aceste probleme, insa pana atunci speram ca voi gasi un raspuns corect si prompt din partea voastra...

Numai bine si sa ne vedem la urmatoarea intalnire motorizata! :)

Pe curand!

lookas
Auto:

Post by lookas »

La intrebarea cu achitarea la livrare sau inainte, din experienta parintilor mei, din ce apare in contract si din ce deduc din relatarile membrilor clubului, singura legatura intre momentul cand faci plata finala si momentul cand iti ridici masina poate fi doar reaua vointa a dealerului (nu faci plata cand vrea el, se incapataneaza si iti aduce masina chiar in ultima zi inainte de expirarea perioadei prevazute in contract - desi mi se pare stupid si destul de putin plauzibil pentru ca am constatat ca importatorul, nu dealerii controleaza transportul, chiar si pe cel final).

1. dpdv contractual
Citez din art 2 - Conditii generale de vanzare, adica pseudocontractul pe care probabil l-ai semnat si tu:
" Vanzatorul va notifica in scris Cumparatorul dupa sosirea autovehicului in stoc.
Cumparatorul este obligat sa achite restul de prêt in termen de 2 (doua) zile lucratoare de la primirea notificarii prevazute la art. 2.3 (nota redactiei, art 2.3 e aliniatul de mai sus, deci momentul sosirii auto in stoc) precum si sa procedeze la preluarea autovehicului in termen de cel mult 5 (cinci) zile lucratoare de la primirea notificarii din partea Vanzatorului cu privire la sosirea autovehicului la sediul/punctual de lucru al Vanzatorului.
Predarea autovehicului catre Cumparator se va face numai dupa intrarea in contul Vanzatorului pretului integral de cumparere."
[greselile apartin editorului textului, le-am copiat intocmai]
Deci contractual, nu ai obligatia sa achiti inainte de sosirea masinii la dealer.

2. dpdv al cashflowului si modului cum se fac platile intre firme
Probabil dealerii au primit instructajul sa incurajeze omul sa plateasca imediat ce se cunoaste seria sasiului. In felul asta ei pot achita fabricii masina respectiva, pot plati transportul ei, etc.
Ma gandesc ca fiind vorba de plati intre firme, exista anumite termene de plata (nu e ca in cazul vanzarii catre consumator, cand acesta trebuie sa plateasca in momentul primirii produsului) si importatorul nu trebuie sa achite masina chiar cand iese de pe poarta fabricii ca s-o poata aduce cumparatorului (gurile rele spun ca ar fi vorba si de reduceri daca o fac, dar fara dovezi ramane doar o speculatie). Deci nu ar fi o problema pt importator daca ai achita masina in momentul ridicarii ei

3. din experientele posesorilor
In general, s-a confirmat ca masinile vin in 2-3 saptamani de la comunicarea seriei. Insa eu nu imi amintesc sa fi citit relatarea cuiva care nu a vrut sa plateasca la momentul comunicarii seriei si a asteptat livrarea. Din cauza asta, probabil, s-a asociat conditia platii integrale cu momentul comunicarii seriei pentru a avea masina in timp de 2-3 saptamani.

Personal, cred ca in curtea fabricii masinile stau pana cand importatorul organizeaza transporturi (masive, cu trenul, sau mai pe bucati, cu autotrenul) si asta nu cred ca tine de cat de achitata e masina. Apoi urmeaza inspectia celebra facuta in Ro, prin Bucuresti sau Pitesti, poate cineva cu cunoscuti in interior poate confirma. In final, transportul catre dealer. Si astea insumate dureaza 2-3 sapt. S-au auzit si cazuri cand, daca transportul de la fabrica (pe autotren) trecea prin orasul unde e dealerul, sa ramana masina la dealer si sa-i faca el "inspectia".
Tot personal, sustin ca e acea conditionare a livrarii rapide de plata integrala e o incercare de manipulare a omului nerabdator sa-si vada masina.
Daca cineva e dispus sa faca un experiment, adica sa nu plateasca in momentul comunicarii seriei, ci sa astepte sosirea masinii in curtea dealerului, poate putem spulbera si mitul asta, si cel mai important, odata facuta publica ideea, poate se va schimba ceva in comportamentul dealerilor.

Cat despre taxe, ar fi numerele provizorii (in general 100RON, mergand pana la 150-200 RON, in functie de dealer - sub pretextul asa-zisei pregatiri de livrare) si pachetul legislativ cu care unii dealeri speculeaza naivitatea cumparatorilor. Stiu ca la alte firme apare in contract precizarea cu pachetul legislativ, si daca ai semnat, esti cam bun de plata. Dar ca si in bancul ala cu "-Sunt si eu pe lista neagra? -Da. -Poti sa ma stergi? -Sigur" poti sa negociezi scoaterea clauzei inainte de semnare... La Kia insa nu apare in contract (in cazul dealerului din Timisoara apare specificat ca pentru livrarea masinii clientul trebuie sa dovedeasca ca dispune de pachetul legislativ), deci daca mergi cu pachetul in buzunar, s-a constatat ca nu iti pune nimeni bete in roate.

lookas
Auto:

Post by lookas »

PS: Ioi cat am scris... Te-o mancat sa pui intrebari de o pagina... no acuma stai si citeste raspuns de doua :)

misuspita
cantaretzu'
Auto: Proceed

Post by misuspita »

Kia4me wrote:Stef, cum o sa procedezi cu alarma? Asa cum era de asteptat, la Mit Baneasa ne-au spus ca putem pune Piranha, cu 750 RON. Am citit destule despre Piranha, unele de bine altele de rau. Ideea e ca nici nu mai stiu cum sa fac. Probl e ca masina o luam si o aducem imediat la Bv, in parcarea de la bloc :(. Fara alarma parca nu as lasa-o. In plus, imediat tb sa plecam la mare, deci vrem sa rezolvam repede probl.
Daca o iei de la Baneasa, nu iti recomand sa iti iei Piranha la banii aia. Pe mine m-a costat cu totul 750RON un Viper 1002 + senzor de geamuri sparte la Falcon, pe Magheru (e autorizat de Kia). Lucrat curat si fara greierasi dupa. Daca zici ca vrei sa duci masina in aceeasi zi la Bv, poti sa iti faci programare cu o zi inainte, si te duci cu masina la ei, mie mi-au facut-o in o ora jumate. http://directed.ro/index.php?pg=detalii&id_m=10011&p=1 . Asta daca nu gasesti aceeasi varianta si in Brasov.
Ex-Pro Cee'd 1,4 Best
Actual Ford Focus mk4 1.0 125CP

smotocel
Magic Blue
Auto:

Post by smotocel »

din ce am vazut la dealer, lucrurile stau cam asa: odata ce masina e produsa la Zilinia (si implicit aveti seriile) incepeti sa va rugati sa intre cit mai repede pe transport spre tara. transportul spre tara se face in 2 modalitati: cu trenul si se opresc TOATE masinile la Bucuresti, sau cu trailer si se opresc la Pitesti. Aici (Bucuresti sau Pitesti) urmeaza PDI - Pre-Delivery Inspection, pentru care nu pot baga mana in foc daca se face aleatoriu sau nu. dupa ce s-a trecut de PDI urmeaza confirmarea pentru transport intern din Bucuresti sau Pitesti spre destinatia finala (asta dealerul o stie deoarece masina voastra, ma rog, cea cu ID-ul comunicat de dealer cind ati facut comanda) NU MAI este in sistemul KIA de urmarire. Din acest moment, la mine cel putin care sunt din Deva, a mai durat 14 zile calendaristice pina am intrat in posesia masinii.

tot ce v-am povestit aici am vazut cu ochii mei la dealer. mi-a aratat in fiecare moment pe calculator (intrand cu codul de dealer in sistemul KIA) in ce stadiu se afla masina mea, cind a fost produsa, cind a fost urcata pe transport, cind a ajuns in tara, cind s-a facut PDI si pina a plecat spre Deva.

P.S. dealerul a comandat (si achitat integral in aprilie) 2 cee'd BEST, una abyss blue (care am rezervat-o eu) si inca una machine silver parca. retineti deci ca este vorba de 2 masini achitate integral si care, teoretic, ar trebui sa aiba prioritate la livare/productie (e doar o parere de-a mea). in 3 iunie masina MEA a fost produsa (era emisa seria deja) iar cealalta nici macar nu avea confirmare de intrare in productie. concluzie... habar n-am care este ordinea de productie a masinilor la Zilina.

ionutz
Auto: KIA CEED

Post by ionutz »

Am vorbit acum cu dealerul la telefon si mi-a spus ca masina mea a ajuns azi-noapte la Pitesti :lol: ,insa mai am de asteptat pt ca trebuie sa i se faca o inspectie(asa cum a spus si colegul de mai sus)si apoi va fi trimisa catre dealer(in cazul meu la Valcea)....Deci concluzia este ca saptamana viitoare o sa primesc masina.... :(....asteptarea asta!!!....
Kia Ceed (2008) 1,4 GSL - BEST culoare: Black Pearl
Kia Sportage (2018) FL 1,6 T-GDI, AT 4x4, GT-Line culoare :Penta Metal

Kia4me
Auto:

Post by Kia4me »

Ce ghinion :( ! Ni s-a spus ca masina intarzie din cauza grevei feroviarilor din Ungaria. Raspunsul a fost ca probabil duminica vor ajunge, si ca pe platforma sunt peste 300 de masini....
KIA Cee'd SW 1.4 GSL Best, Pewter Beige

stef
Preafericitul
Auto:

Post by stef »

Kia4me wrote:Ce ghinion :( ! Ni s-a spus ca masina intarzie din cauza grevei feroviarilor din Ungaria. Raspunsul a fost ca probabil duminica vor ajunge, si ca pe platforma sunt peste 300 de masini....
Ai vorbit cu Jeler azi? 300 de masini? Sper sa fie si a mea printre ele.. :cry:
Duminica zici... Si ti-a mai promis ceva ca saptamana viitoare sau cum a ramas?
Faza cu grevele feroviarilor cu pana la tren, cu vremea nefavorabila... Oare cand o sa se termine cu toate astea? ... :x
Kia Cee`d 1.4 Best Griu`ca Pistonu`

Kia4me
Auto:

Post by Kia4me »

stef wrote:
Kia4me wrote:Ce ghinion :( ! Ni s-a spus ca masina intarzie din cauza grevei feroviarilor din Ungaria. Raspunsul a fost ca probabil duminica vor ajunge, si ca pe platforma sunt peste 300 de masini....
Ai vorbit cu Jeler azi? 300 de masini? Sper sa fie si a mea printre ele.. :cry:
Duminica zici... Si ti-a mai promis ceva ca saptamana viitoare sau cum a ramas?
Faza cu grevele feroviarilor cu pana la tren, cu vremea nefavorabila... Oare cand o sa se termine cu toate astea? ... :x
Da, azi a vorbit sotu' cu el. In principiu a ramas pe saptamana viitoare, dar tare mi-e teama sa nu fie "texte". Am citit ca greva feroviarilor din Ungaria s-a terminat pe 14 iulie, insa nu stiu sigur la trenurile de marfa cum sta treaba.
Asteptare usoara!!!
KIA Cee'd SW 1.4 GSL Best, Pewter Beige

stef
Preafericitul
Auto:

Post by stef »

N-am rezistat si l-am sunat pe Ionut Jeler. Mi-a bagat si mie aceeasi poveste cu greva de la unguri si mi-a zis ca ne auzim luni...
Sa ma tii si pe mine la curent daca te suna.
A mai luat cineva masina din comanda lunii iunie?

Alexboss87
Auto:

Post by Alexboss87 »

si eu am vorbit cu dealerul si luni sunt asteptat sa o ridic...de abia astept :roll:

stef
Preafericitul
Auto:

Post by stef »

La ce dealer? Unde ai facut comanda si la ce data?

razvano2002
Auto:

Post by razvano2002 »

Mersi lookas pentru raspuns...

Despre cursul de facturare stii ceva? cum se procedeaza? este valabil cursul in ziua emiterii facturii pro-forme, sau cel inmomentul incheierii contractului?

De asemenea, valoarea avansului se calculeaza in euro si se scade din valoarea totala a masinii, dupa care diferenta de pret se converteste in lei, sau valoarea in lei a avansului se scade din valoarea totala din momentul facturarii?

Toate bune!

lookas
Auto:

Post by lookas »

Haha, cursul de schimb e o alta comedie.
Citeste topicul asta.
Oricum, uita-te pe contract si te lamuresti. Poate difera de la un dealer la altul. In cazul meu scria ca plata se face in RON la cursul Unicredit-Tiriac din ziua efectuarii platii.
Apropo, am vazut o anexa la contract unde apare precizat ca 85% se plateste in momentul anuntarii seriei, si asta se bate cap in cap cu capitolul citat din conditiile generale in postul anterior, deci si legal e cam varza contractul.

In cazul meu, avansul a fost achitat cand euro era mai slab, iar finalul cand era mai puternic, deci mi-a convenit ca s-a calculat restul de plata scazand din valoarea totala in euro, valoarea avansului in euro.
Dar daca la momentul platii totale, euro e mai slab decat la avans, poate reusesti sa-l ametesti pe dealer (desi sunt sigur ca citesc si ei forumul... ar fi bine sa si inteleaga ceva unii din ei, ca multi nu vorbim cu rautate, ci cu speranta de mai bine) sa scada din valoarea totala in lei la momentul platii finale, valoarea avansului in lei.
Asteptare usoara!

lookas
Auto:

Post by lookas »

Hola natiune,
Dupa 59 de zile lucratoare de la semnarea contractului au ridicat si ai mei masina. Ma laud eu pentru ei, ca mandru sfatuitor ce am fost.
Eu le-am zis sa ia un 1.4GSL Start+optionale (13600euro) pewter beige, insa din ce mi-a descris azi maica-mea la telefon, cred ca mi-au luat o sora (, "vai cat e de frumoasa", "gangureste de nici nu o auzi", "e grasuna", "te face sa stai numa langa ea" ).
Ne www la jurnalul de bord.

Locked

Return to “Generalităţi”