Imi face o deosebita placere sa ma alatur voua, fericitilor posesori ale unor bijuterii de masini. Desi recunosc faptul ca am monitorizat in amanunt forumul clubkia.ro pana a lua decizia de achizitie, abia acum reusesc sa va si scriu...
Am dat si eu o comanda pentru o Kia Cee'd 1.4 Best, prin dealerul din Bacau (prin programul RABLA, deh.. masina era din BC, so...), ALTI MOTORS, dl Vasile Huluba... si din cate mi s-a spus, a prins comanda din 25 iunie, cu un termen de comunicare a serilor sasiului pe data de 10 august si livrare la finele lui august...
Pe baza seriilor comunicate de producator, se intocmeste factura pro-forma, cu care trebuie mers la banca pentru a achita restul de bani (credit)... Ma gandeam la CEC (cica au dobanzi promotionale in primul an de creditare).. Daca stiti voi o oferta mai buna, let me know, please!
Intrebarile mele: daca masina poate fi achitata la livrare sau nu, tine exclusiv de dealer? Adica nu mi se pare prea corect sa platesc ceva ce nu am inca (plus ca euro fluctueaza foarte mult si e in scadere in perioada aceasta, deci as iesi mult mai ieftin daca ar trebui sa o platesc mai tarziu... plus transportul... sa o vad in curtea dealer-ului si dup-aia o sa fiu impacat...)
Stiu ca actele la banca dreaza vreo o saptamana si probabil programul e conceput astfel incat masina sa fie acoperita integral in momentul livrarii, dar mi se pare nejustificat sa achit un lucru care nu este deja in posesia mea (am achitat un avans de 2500 euro, cu care am garantat practic comanda ferma)... Doar de dragul de a rula dealerul niste bani?... Apropos, stiti cumva cat dureaza din momentul in care exista seriile masinii pana in momentul livrarii in Romania? Auzisem ceva de 14 zile...
Frati-miu si-a luat o Toyota Avensis si a achitat-o la livrare, intrucat dealerul si-a permis sa o plateasca producatorului din fonduri proprii... Nu asa e normal sa se intample peste tot?
Si inca ceva.. In momentul receptiei masinii vi s-au perceput alte taxe? Citeam undeva ca se aplica o taxa de 35 euro pentru pachetul compus din trusa medicala, triunghi reflectorizant si extinctor... Daca am aceste lucruri, pot veni cu ele direct?
Peste vreo 2 saptamani o sa ajung si in BC si o sa ii fac o vizita d-lui Huluba sa ma lamureasca cu toate aceste probleme, insa pana atunci speram ca voi gasi un raspuns corect si prompt din partea voastra...
Numai bine si sa ne vedem la urmatoarea intalnire motorizata!

Pe curand!