PYFMAN wrote:
daca cineva a facut masuratori etc ..... se poate .... insa eu nu cred ....... ca un .. logan face un ceed
Sa stii ca nu marca masinii "alearga" ci motorul+transmisie+greutate etc. Am avut "placerea" sa ma intrec cu multi cu mentalitatea asta..mai ales de la vag.. leon si golf5 de 1.6 sau 1.9 tdi care nu le venea sa creada ca pierdeau fara drept de apel in fata unui LOGAN..
la fel altii cu lancer 109 cai sau focus2 100cp, c4 110 cp etc...
Diferenta strict intre loganul meu 1.6 16v si ceed 1.4 e naibii de mare, si ma distantez in toate treptele, chiar si in a4a, treapta pe care masina mea e cam moarta datorita cutiei etajate "pentru consum". Cu 1.6 m-am dat pe i30(din cate stiu e acelasi motor ca si pe ceed,nu stiu insa cutia si greutatea cum sunt)si pana la 130 sunt in fatza cam o masina,dupa care recupereaza ff incet insa nu ne-am dat decat pana la 150 si tot aveam cam jumatate de masina in fata.
Ceed 1.4 la sprint e undeva la nivelul logan 1.6 90cp. de fapt si datele oficiale spun asta,11.5s pana la 100 pt logan si 11.6 pt ceed.
Despre motorul de 1.4 ce sa zic, in primul rand trebuie sa tinem seama ca e cel mai slab motor din gama. Si fata de concurenta (golf,focus,octavia,bravo,leon etc) se misca mult mai bine. Vedeti la focus 1.4 care are doar 80cp, la fel si la golf sau octavia 1.4 80, sau la leon 1.4 85cp...
Intr-adevar curba de cuplu nu e deloc reusita la 1.4 insa nu e chiar o tragedie, avand in vedere ca e entry-level motorul. ce e insa nasol e numarul relativ marisor de cai putere, care te induc in eroare. cand vezi 109 cp intr-adevar te astepti la altceva. daca erau 100cp nu cred ca mai comenta nimeni nimic

...
Totusi se poate opta pentru motorul de 1.6,pentru cei care doresc ceva mai multa sportivitate

. ca prima motorizare mi se pare ok fata de alte lesinaturi de 1.4 de pe la vag,ford etc.