Ce benzina puneti in ceed 1.4 & 1.6?
Am fost in vacanta in Rep. Moldova si am oprit sa alimentez acolo la Petrom. Euro primium A95. Mai sus de 95 nu era. Seful de acolo mi-a zis ca e fara plumb. Am pus 35 de litri am facut vre-o 60 km de acolo pana in Iasi. Totusi imi simt masina mai zgomotoasa si parca am senzatia ca se tureaza mai repede. As putea completa cu 98 sau 100 ca s-o mai diluez?
95 de la Petrom...dar numai din Constanta! In rest (la Brasov) alimentez de la Rompetrol (95 fara plumb).
Kia Cee'd 1.4 GSL LX Best, Oil Blue
BV-05-MIM
http://picasaweb.google.ro/ionut.mihai7 ... 6934099570
BV-05-MIM
http://picasaweb.google.ro/ionut.mihai7 ... 6934099570
Primii 5K km cu loganul i-am facut cu OMV Carrera 95 [Pacurari]. Ultimii 10K km i-am facut doar cu Rompetrol FX 95. Diferenta intre ele mi s-a parut evidenta. Cu Rompetrol motorul mergea mai rotund, insa in detrimentul puterii parca...
Cu WebCeed am 1.5K km si am pus doar Rompetrol FX 95. Dar o sa incerc si MOL si LukOIL, de la care n-am alimentat niciodata.
Cu WebCeed am 1.5K km si am pus doar Rompetrol FX 95. Dar o sa incerc si MOL si LukOIL, de la care n-am alimentat niciodata.
Am incercat doua plinuri cu Carrera 95 de la Petromv. Bullshit. Cica e mai scumpa si mai buna decat aia de 95. Motorul e mai zgomotos si mi se pare puturos. Am incercat apoi inca un plin de Petrom 99+ - nu mi s-a parut justificata diferenta de pret fata de cea de 95. Plus ca avea un miros ciudat, ca de alcool. Am mers putin si cu Efix de la Rompetrol, cred ca o sa fac si o incercare cu Lukoil.
Kia Cee'd 1.4 LX Best, Kompass Blue ODO: 135.000km+
Assumption is the mother of all fuckups
Assumption is the mother of all fuckups
- eugeniuz2005
- Auto: Kia Ceed SW (2, PE)
- eugeniuz2005
- Auto: Kia Ceed SW (2, PE)
Totdeauna am alimentat de la Petrom, asta si dintr-un oarecare patriotism (nu vad de ce as cumpara benzina ungureasca sau austriaca, ca nu-i stiu sa aiba mare traditie in domeniul petrolier....). Daca tot e scumpa , macar sa ramana banul in tara!mixer wrote:Io am inteles ca MOL fac doar distributie de carburanti Petrom deci nu vad de ce utilizatori nemultumiti de Petrom se declara extaziati de MOL.
Sigur asta e adevarat si pentru Rompetrol, dar dupa ce, acum vreo 5 ani am cumparat cea mai scumpa benzina de la ei si m-am "tarat" pana la mare cu o Nova, facand avansul la fiecare 50 de km, nu am mai calcat printr-o benzinarie Rompetrol...
Deci, pana una alta, 95, Petrom.
Cee'd 1.4 Best, Mars Red, numita Angelina. Si cam asta e, pe urmatorii "n" ani!
Totdeauna am alimentat de la Petrom, asta si dintr-un oarecare patriotism (nu vad de ce as cumpara benzina ungureasca sau austriaca, ca nu-i stiu sa aiba mare traditie in domeniul petrolier....). Daca tot e scumpa , macar sa ramana banul in tara!mixer wrote:Io am inteles ca MOL fac doar distributie de carburanti Petrom deci nu vad de ce utilizatori nemultumiti de Petrom se declara extaziati de MOL.
Sigur asta e adevarat si pentru Rompetrol, dar dupa ce, acum vreo 5 ani am cumparat cea mai scumpa benzina de la ei si m-am "tarat" pana la mare cu o Nova, facand avansul la fiecare 50 de km, nu am mai calcat printr-o benzinarie Rompetrol...
Deci, pana una alta, 95, Petrom.
- scubli
- "ambiguus"
- Auto:
De cand am cee'd-ul singurul combustibil ce l-am pus a fost Premium 99+ de la Petrom.
Nu am incercat si alti carburanti sa fac o comparatie, dar am eu un fix cand vine vorba de combustibil.
@Stagiaru: cea mai interesanta e benzina de la Shell (sau motorina). Shell este o firma Olandeza, tara ce nu are resurse de petrol, asa ca poti avea combustibil din orice tara
Nu am incercat si alti carburanti sa fac o comparatie, dar am eu un fix cand vine vorba de combustibil.
@Stagiaru: cea mai interesanta e benzina de la Shell (sau motorina). Shell este o firma Olandeza, tara ce nu are resurse de petrol, asa ca poti avea combustibil din orice tara

Nu am legat alegerea mea de tari cu sau fara resurse in petrol. Shell este un actor important pe aceasta piata de prin 1920, deci au o istorie si o traditie. Dar si ei au cam fugit de greul industriei petrolului dn Romania si nu mai fac decat distributie...scubli wrote: @Stagiaru: cea mai interesanta e benzina de la Shell (sau motorina). Shell este o firma Olandeza, tara ce nu are resurse de petrol, asa ca poti avea combustibil din orice tara
Stii cumva ceva mai vechi de 10 ani despre "MagyarOilCompany" sau cum s-o traducand MOL? Unde as putea fi gasi oare traditia si "know-how"-ul lor? Eu nu vad de unde ar putea apare!
Care e deci, inopinia ta, diferenta de credibilitate dintre MOL si Prista (Bulgaria, daca nu ma insel)? Eu nu comentez, pentru ca nu am argumente tehnice, calitatea produselor unei firme sau alteia, decat prin experienta proprie (trista la Rompetrol, dupa cum spuneam...). Vorbesc despre perceptia mea asupra lor. Buna sau rea, habar n-am, dar oricum, bazata pe oaresice argumente.
Pe de alta parte la Petrom lucreaza cateva zeci de mii de romani, daca nu mai mult, incluzand si industria orizontala adiacenta lor.
Prefer sa-i sustin pe acestia, daca si calitatea produselor lor e OK. Si cam este. Pacat ca tot profitul pleaca la OMV, dar de asta aveam politruci!
De ceva timp incerc sa pun numai de la Petrom, cea scumpa, 99+
Am intrebat pe cineva, un prieten, care lucreaza la Rompetrol de ceva timp si cunoaste foarte bine piata itnerna de carburanti ca si produsele Rompetrol. Nu mi-a recomandat benzina de la ei si in general cea care se produce din titei din Rusia, care e de proasta calitate, nu mai tin minte exact cum a zis ca e... (acum nu stiu care benzina e produsa cu acest titei si care nu).
Pe de alta parte mi-a zis ca sunt multe combinatii in tara intre producatori. Unii cumpara de la altii benzina si o vand in benzinariile proprii, nici asta nu mai stiu exact care de la care cumpara dar nu e important.
Ca sfat general al lui, sa folosesc "cea mai ieftina benzina buna", adica nu cea de 95. Dupa o scurta cercetare a preturilor am ajuns la Petrom 99+.
Am intrebat pe cineva, un prieten, care lucreaza la Rompetrol de ceva timp si cunoaste foarte bine piata itnerna de carburanti ca si produsele Rompetrol. Nu mi-a recomandat benzina de la ei si in general cea care se produce din titei din Rusia, care e de proasta calitate, nu mai tin minte exact cum a zis ca e... (acum nu stiu care benzina e produsa cu acest titei si care nu).
Pe de alta parte mi-a zis ca sunt multe combinatii in tara intre producatori. Unii cumpara de la altii benzina si o vand in benzinariile proprii, nici asta nu mai stiu exact care de la care cumpara dar nu e important.
Ca sfat general al lui, sa folosesc "cea mai ieftina benzina buna", adica nu cea de 95. Dupa o scurta cercetare a preturilor am ajuns la Petrom 99+.
KIA Cee'd, 1.4 BASE + optionale, Piston Grey
PH-09-SKU
KM: ~40000
PH-09-SKU
KM: ~40000
Din cunostintele mele, toata benzina de 95 si 98 din romanica este produsa si vanduta de PETROM catre ceilalti comercianti. Singura diferenta este la bezinele si motorinele de top (EVO de la MOL, Carrera 100, Petrom 99+, etc) care sunt importate de fiecare comerciant in parte. Cine nu ma crede, se poate uita (de exemplu) la MOL si la OMV, fiindca la casele de marcat este lista cu provenienta produselor.
Concluzia, asa cum s-a mai discutat: nu conteaza cine este comerciantul, ci cat de corect este seful de statie si restul personalului din statia de la care cumperi, adicatelea cat de putin fura ...
Bafta!!!
Concluzia, asa cum s-a mai discutat: nu conteaza cine este comerciantul, ci cat de corect este seful de statie si restul personalului din statia de la care cumperi, adicatelea cat de putin fura ...
Bafta!!!
Dupa ce am scapat de benzina 95 petrom din rep. Moldova am alimentat doar la omv de 100. Diferente majore sunt. Masina e mai putin zgomotoasa. Pedala de acceleratie intre 2500 si 3000 turatii nu mai tremura, dar asta pana ieri cand am pus din nou de la petrom de 99+. Din nou masina e zgomotoasa si la fel pedala vibreaza usor. Bine ca am pus doar de 60 lei.