Stimati colegi

- va place cum suna, nu? - iarasi ne pierdem putin cate putin, divagand elegant catre motoarele / masinile concurentei. Dar nu-i nimic, ideea este ca luvapis sa afle de la noi cecredem despre motoarele astea.
Ok, luvapis, daca te uiti in semnatura mea vei vedea ca am best (adica 1.4), si sw pe deasupra (masina mai mare putin, cu masa ceva mai mare, si cu o alta aerodinamica). Depinde foarte mult de ceea vrei tu de la masina asta, dar si de ce masina ai condus inainte (motor mare = cuplu mare, de obicei, diesel = cuplu mare la turatie mica... asta asa, ca idee generala)... Intotdeauna ne raportam la ce cunoastem, nu?
Parerea mea este ca acest motoras de 1.4 a fost intr-adevar optimizat - cum spunea cineva, pentru masa de 1300 de kg a masinii. Ceilalti colegi ti-au spus ca nu are "zvac", si asa e, nu prea are, dar daca o turezi bine, progresiv - in acest fel creste si puterea la roata odata cu turatia, peste 3000 - 3500 rpm o sa te surprinda ce usor se misca. Bun, la inceput, primii 1000 - 1500 km nu e indicat sa faci "smecherii" (adica sa depasesti 3000 de rpm, dar asta o sa mai vezi tu). Deci, masina in mod cert NU este o puturoasa - cu mentiunea necesara ca trebuie mentinuta intr-un regim de tuartie mai ridicat. Daca, in timp, motorasul asta va obosi din cauza caroseriei si se va transforma intr-un lenes, asta nu avem cum sa o stim, nu inca.
Daca te va multumi sau nu, asta deja depinde de ceea ce spuneam mai devreme. O sa-ti spun si eu sa incerci un test drive.
Personal, iti recomand motorul de 1.6, fie pe benzina, fie diesel. Cred eu ca este si mai potrivit acestei masini decat cel de 1.4. Daca nu poti face efortul financiar... mai cauta si pe la altii. Din cate stiu eu, cand am cumparat eu masina, cel putin, era de departe cel mai bun (bun, in sensul de dotat cu cai putere) motor aspirat de 1.4, comparat cu ale concurentei. Dar, nu se stie niciodata, s-ar putea ca un motor de 75 cp sa-ti dea o senzatie mai sportiva decat unul de 109 cp

... sau nu! Pana la urma, tu decizi!
Succes!

si tine-ne la curent, ok?