Instalatie GPL !?!

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Post Reply
ionutz
Auto: KIA CEED

Re: Instalatie GPL !?!

Post by ionutz »

De aceasi parere sunt si eu(este doar o parere personala) in legatura cu corelarea calitatii materialului din care este confectionata chiulasa loganului si pretul mai mic al masini.
@ - Sender 78 - Eu sunt deacord cu tine in totalitate, dar asa cum am zis: "Pana la D-zeu te omoara Sfintii"
sender78 wrote:Uite, declar aici ca daca la unui detinator Kia ii este refuzata garantia din cauza GPL-ului, fac eu plangerea catre ANPC si daca vreti si plangere in instanta, unde nu trebuie sa va prezentati, cerand judecarea in lipsa si depunand concluzii scrise. Onorariu pentru mine: 0.

Fara sa va suparati pe mine, ce aveti de pierdut daca va cereti drepturile? De cine sau de ce va este teama?
Eu nu am nimic de pierdut, asadar, daca chiar iti respecti promisiunea facuta cu cele declarate mai sus(daca ne ajuti in caz ca intampinam probleme cu garantia), eu sunt gata sa merg pe mana ta!
Kia Ceed (2008) 1,4 GSL - BEST culoare: Black Pearl
Kia Sportage (2018) FL 1,6 T-GDI, AT 4x4, GT-Line culoare :Penta Metal

FLOPY
Auto:

Post by FLOPY »

Eu unul nu cred ca o sa va pice motoarele de la instalatia GPL daca aceasta este una de ultima generatie si este montata corespunzator. Problema este sa faci suficienti km a.i. sa-ti amortizezi investitia si apoi sa simti intr-adevar ca esti in castig.
Kia Cee'd 1.4 Best Kompass Blue
Kia Ceed 1.5 TGDI Best Blue Flame

sender78
Auto: Kia Ceed

Post by sender78 »

Pentru mine amortizarea s-a incheiat, iar de acum incepe profitul. :wink:
Total km pentru amortizare : 18.530

Consum mediu la GPL 8%.
Kia Cee'd 1.4 GSL
Piston Grey

Image

tiptil1
Auto:

Post by tiptil1 »

ionutz wrote:Nu stiu daca exista modificari constructive la KIA, insa la Logan exista sigur!Materialul din care este confectionata chiulasa, supape...este unul mai dur!(informatia este 100% adevarata-lucrez acolo :D )
"eugenflorinmanea" AC nu intra in grupul motopropulsor!
intr-adevar, pe Dacia Logan se monteaza o alta chiuloasa pentru masinile cu GPL

chestia care m-a surprins a fost sa aflu cum monteaza instalatia de gaz in fabrica.

Dupa ce iese masina din linia de asamblare, chiuloasa originala se da jos si se pune cea pentru gaz :lol: in loc sa se monteze direct din linie.

Gazul nu uzeaza segmentii sau alte balarii ce s-au mai scris pe aici, nu are ardere uscata :lol: asta e inventata de vreun mecanic de cartier (ungerea motorului, a pieselor lui componente, se face cu ulei, nu cu gaz)

Singura problema pe care o implica gazul este ca se mareste putin temperatura in camera de ardere. Unii fabricanti, nu dau nume (Renault), aleg cele mai ieftine materiale, calculate la marele fix, din ratiuni economice. Pe aceste masini pot aparea probleme in conditii de exploatare puternica, de aceea s-a ales pe Logan sa se monteze chiloasa cu scaunele de supapa intarite (cam aici apar marile probleme la temperaturi mai mari, se infunda scaunele)

Oricum, chiar si asa , rectificarea unor scaune este destul de ieftina si merita investia de a pune o instalatie de gaz. Repet, nu este o problema generala intalnita la toate masinile, chiar si la cele unde se face rabat la calitatea materialelor folosite se manifesta doar in conditii de exploatare intensa.

ionutz

Post by ionutz »

Tin sa te contrazic cu faptul ca chiulasa se demonteaza de pe masina, pt a se monta o alta din material mai dur la LOGAN!Este adevarat ca masinile pe care se monteaza instalatie GPL sunt scoase din linia de montaj, dar acestea au de la inceput respectiva chiulasa montata.Este stiut inca de la inceput motorul pe care se va monta chiulasa(speciala pt GPL), asa cum se stie si masina inca de la faza de comunicare a seriei daca va avea GPL.

In legatura cu uzura segmentilor, eu cred ca acestia pot fi afectati din cauza temperaturi putin mai ridicate de ardere a gazului....chestii de genul ca gazul arde uscat sunt 100% deacord cu tine...arderea de felul ei este uscata!(Benzina neavand cum sa arda ud :lol: )
In opinia mea, Gpl-ul nu prea ar cauza probleme la masinile concepute sa functioneze cu benzina fara plumb, probleme puteau aparea doar la cele care erau concepute sa functioneze cu benzina cu pb, deoarece acolo Pb din benzina avea rol de intarire al supapei.

Intr-adevar rectificarea unor scaune este destul de ieftina si merita investia de a pune o instalatie de gaz!

patton
Auto:

Post by patton »

Am mers 110000 km pe gpl cu fosta masina (instalatie montata la 125000 km). Nu s-a stricat nimic. Au trecut 2 ani jumatate de la vanzare si vad destul de des masina in trafic (cu noul proprietar), deci tot nu s-a stricat.
Concluzie: GPL-ul e foarte daunator, strica motoare. :lol:
KIA Cee`d Best Kompass Blue 1,4

ionutz

Post by ionutz »

Un video care arata principiul de functionare al unu motor http://www.trilulilu.ro/DannyLP/aeb3151cd4c6b7
Se poate vedea ce anume ar intra in contact cu GPL-ul, printre care pistoane...segmenti.....

eugenflorinmanea
Auto: Saab 9-5 Aero

Post by eugenflorinmanea »

mie cel mai tare mi e frica de faptul ca daca se strica ceva mai 'uzual' gen pompa de ulei, pompa de apa vor zice 'sorry nu ai garantie ca ai pus GPL'. Cam cat or costa?
SAAB 9-5

octav_ceo
Auto: Ceed 2009

Post by octav_ceo »

octav_ceo wrote:comentariul spune asa:
Gabriel Vlaicu - Aftersales Manager
1 October 2010

Montarea unei instalatii GPL este considerata de producator ca modificare adusa autovehiculului. Din acest motiv producatorul nu mai acorda garantie grupului motopropulsor si componentelor acestora. Garantia celorlalte componente ( caroserie, instalatie electrica, suspensie, frane), antirugina, vopsea ramane valabila.

daca ar fi sa analizez cele spuse, producatorul nu acorda garantie grupului motopropulsor si componentelor acestora la masinile cu gpl. intrebarea mea este: cum se face ca in alte tari se vand masini pe gpl din showroom? si acolo producatorul nu da garantie? adica iei o masina noua din showroom fara garantie a grupului motopropulsor si componentelor acestora?
am postat comentul meu si astept sa vedem cum va comenta
drumuri faine
datorita "bunavointei" moderatorului de pe kia buzz, nu mi-a fost postat comentariul.
no coment :evil: :evil: :evil:
1.4 GSL City Machine Silver
achizitionata in 13 aprilie 2009

din 1 octombrie 2011 BV-80-CEO
din 17 februarie 2011 si pe GPL
ODO GPL: ~ 120K km
ODO: ~ 140K km

nova79
Auto:

Post by nova79 »

sincer cred ca riscul de a pica ceva la motor este minim, mai ales la numarul de KM pe care il facem. Tinta mea a fost sa-mi prelungesc garantie pentru celalte componenete ( amortizoare, rotule, etc) care pe drumurile noastre au clar o viata grea.

In ceea ce priveste afirmatiile lui sender 78 sunt foarte adevarate, dar asta implica sa continui sa-ti faci reviziile complete la reprezentante KIA, asta clar inseamna costuri triple pentru fiecare revizie in parte.
Aici fiecare isi face propria strategie.
Kia Ceed SW-- motor-1.4 -- echipare - best-- alb -- septembrie 2008--ODO - 115000

sender78
Auto: Kia Ceed

Post by sender78 »

Reviziile le fac la cei de la Kia dar toate piesele le aduc eu iar de platit, achit doar manopera, aprox 100-120 ron / revizie.
Kia Cee'd 1.4 GSL
Piston Grey

Image

nicul
ideolog
Auto: -

Post by nicul »

Intrebare celor cu GPL: cand se umple butelia, incepe sa caraie pistolul de alimentare al pompei?
Mi se pare ciudat, ieri am alimentat si au intrat doar 23 de litri, in conditiile in care am mers 320 km, iar ultimul led clipea deja de vreo 40 km. Ideea e ca pt prima data a huruit (carait) pistolul de alimentare. Am zis ciudat pentru ca data trecuta cand mi se golise rezervorul, am bagat 35 de litri, fara sa huruie pistolul de alimentare, ci pur si simplu s-a oprit pompa. Poate sa ramana presiune in rezervor si sa pacaleasca pompa?
Am sunat la Buzau si mi-au zis ca sigur mai aveam gaz in rezervor. E inexplicabil cum mai aveam eu sa zicem si 10L de gaz si am mers 320 km, cu 23-24 litri, avand in vedere ca in urma cu o saptamana am mers cu 35 de litri, 360 km.

ionutz

Post by ionutz »

La unele pompe de GPL mai "caraie" cand se umple rezervorul si la mine.Eu in general parcurg cu un plin( 33l) 360-390km.O singura data mi-a intrat in butelie 37,4l si am parcurs 409km, dar tind sa cred ca am fost furat la pompa(nu am auzit pe nimeni cu rezervor de 43l sa intre atata de mult gaz...

Cei cu GPL si rezervor de 43l, cat GPL va intra(de la gol la plin) si cati km parcurgeti?

nicul
ideolog

Post by nicul »

De doua ori am facut plinul si au intrat 35 de litri. Eu am de 43 de litri, toroidal.

nicul
ideolog

Post by nicul »

Deci ceva nu e bine deloc, daca au intrat numai 22,5 litri dupa ce am mers 320 km...Ma gandeam sa consum tot rezervorul pana intra singur pe benzina, desi nu e recomandat in manual si sa ii fac plinul. Pana atunci sunt curios cat o sa merg eu cu cei 22,5 litri + ce mai era in rezervor.

Post Reply

Return to “Generalităţi”