discount la achizitie ceed?

Forum cu de toate despre Kia cee'd
lookas
Auto:

Post by lookas »

crisan ionut wrote:...castigul(dealerului) lui la o masina este de 5% si il cred ca imi este prieten...
Te referi la castigul personal al consilierului de vanzari sau la diferenta dintre ce platesti tu si ce plateste dealerul mai departe importatorului sau fabricantului?

crisan ionut
Auto:

Post by crisan ionut »

castigul dealer-ului la o masina adica ce bani ii raman lui la vanzarea unei masini. el e patronul firmei si asta mi-a spus si tind sa il cred ca imi este prieten acum daca el m-a mintit va mint si eu. scuze

lookas
Auto:

Post by lookas »

Nu te scuza, nu intrebam ca sa te verific, doar de curiozitate...
Dar oare unui consilier de vanzari cat ii ramane dintr-o tranzactie? Daca sunt platiti pe sistemul asta, aplicarea unui discount i-ar afecta implicit si lui "profitul"... insa si ne-aplicarea discountului l-ar putea face sa piarda un client care, poate, merge la mai multi dealeri incercandu-si norocul...

petry_1776
Zuza
Auto:

Post by petry_1776 »

Mie dealer-ul din Baneasa nu mi-a acordat nici un discount si mi-a zis ca politica interna este de asa fel incat sa nu acorde. Mi-a oferit doar covorase, care banuiesc ca sunt din cauciuc. L-am lasat chiar 2 zile pana sa-l sun, dar tot degeaba. Mi-a zis ca au prea multe comenzi. Dar vb ceea, de mi-ar veni masinuta in decembrie, nu-mi mai trebe nici un discount :D

Teddy
Sageata Blue
Auto:

Post by Teddy »

@wert:
Pana la urma ai dat comanda ???... sau astepti sa mai aduca Mos Niculae cateva procente... :lol:
Cee`d 1.4 START+opt.(13) kompass blue HD-09-CTM
ALBUME: http://picasaweb.google.com/TeddyKyty

petry_1776
Zuza
Auto:

Post by petry_1776 »

eu n-am obtinut nimic de la mit motors Baneasa... e drept ca am dat comanda in oct, dar totusi... hai sa nu zic chiar nimic, cica imi dau niste covorase... si l-am pus sa-mi scrie in precontract :D

wert
Auto:

Post by wert »

Din cate stiu, castigul unui consilier e in jur de 0,5% - 0,75%. Acordarea unui discount nu ii afecteaza acest procent. Pentru acordarea unui discount trebuie sa faca "presiuni" mai sus.
Referitor la comanda mea, a intervenit o mica problema, in sensul in care eu vroiam sa cumpar masina pe firma unde lucrez si sa o platesc din banii mei (avans + rate leasing), dar sefului "i s-a facut mila" de mine si a zis ca ar fi mai bine sa imi cumpere el masina de serviciu, sa o plateasca el, si eu sa pun banii deoparte si daca vreodata vreau sa plec de la el sa imi cumpar atunci :D .
Si cand ma gandesc cate ore am stat sa citesc review-uri despre masina, cate calcule mi-am facut...
Dar poate il conving sa imi ia chiar Cee'd-ul, desi pe firma sunt Clio 3 si Meganuri sedan.
Pe cale de a comanda cee'd 1.6 DSL HP + optionale

stanvaleriu
Auto:

Re: discount la achizitie ceed?

Post by stanvaleriu »

andrei0707 wrote:Salutare.
Vreau sa cumpar un ceed in ...
Dealerul iti va spune ca masina e nou aparuta sau ca politica firmei nu-l lasa sa dea un discount. Deabia acum se ofera promotii la acest model in alte tari. Vor veni si la noi, mai tarziu.
Fiind o piata libera nu te opreste nimeni sa-ti comanzi masina la cel care iti ofera mai mult pentru aceiasi bani.
Recomandarea mea: stabileste cu un dealer configuratia pe care o doresti si pretul; dai telefoane si trimiti e-mailuri la dealerii din zona de domiciliu si ii intrebi ce ofera in plus la configuratia si suma stabilita.
In principiu, iti vor oferi accesorii (covorase, alarma, senzori de parcare). Daca il cunosti pe vanzator poti obtine mai mult.
Kia ceed 1,6 EX GSL ESP+climatronic+oglinzi exterioare pliere electronica+senzori parcare, oil blue,comanda 11.09,seria~20.11,ridicata 14.12, AG-15-AVS, 120.000km

alaexus
Auto:

Post by alaexus »

Eu cand am fost la dealer, l-am intrebat asa intr-o doara daca nu-mi face un discount si plictisit asa, mi-a zis ca poate o sa-mi dea niste covorase si pachetul legislativ. Bune si alea, daca mi le-o da pana la urma ca nu sunt trecute pe comanda.
1,4 GSL EX CLASSIC, OIL BLUE
B-73-POW
Album foto: http://picasaweb.google.ro/alaexus/

Misu
pensionar
Auto:

Post by Misu »

mie mi-au dat covorasele de cauciuc gratis asa ca mare afacere n-am facut. cum oricum se goleste parcul de masini in 2 zile dupa ca le aduc, nu prea ai cum sa vezi o reducere,ceva :arrow:
2008 HB Best Kompass Blue 1.4 109

alaexus
Auto:

Post by alaexus »

Revin cu precizarea ca dealer-ul s-a tinut de cuvand si am primit si covorasele si pachetul legislativ. Super baiat pana la urma!
1,4 GSL EX CLASSIC, OIL BLUE
B-73-POW
Album foto: http://picasaweb.google.ro/alaexus/

Post Reply

Return to “Generalităţi”