Te referi la castigul personal al consilierului de vanzari sau la diferenta dintre ce platesti tu si ce plateste dealerul mai departe importatorului sau fabricantului?crisan ionut wrote:...castigul(dealerului) lui la o masina este de 5% si il cred ca imi este prieten...
discount la achizitie ceed?
-
- Auto:
Nu te scuza, nu intrebam ca sa te verific, doar de curiozitate...
Dar oare unui consilier de vanzari cat ii ramane dintr-o tranzactie? Daca sunt platiti pe sistemul asta, aplicarea unui discount i-ar afecta implicit si lui "profitul"... insa si ne-aplicarea discountului l-ar putea face sa piarda un client care, poate, merge la mai multi dealeri incercandu-si norocul...
Dar oare unui consilier de vanzari cat ii ramane dintr-o tranzactie? Daca sunt platiti pe sistemul asta, aplicarea unui discount i-ar afecta implicit si lui "profitul"... insa si ne-aplicarea discountului l-ar putea face sa piarda un client care, poate, merge la mai multi dealeri incercandu-si norocul...
-
- Zuza
- Auto:
Mie dealer-ul din Baneasa nu mi-a acordat nici un discount si mi-a zis ca politica interna este de asa fel incat sa nu acorde. Mi-a oferit doar covorase, care banuiesc ca sunt din cauciuc. L-am lasat chiar 2 zile pana sa-l sun, dar tot degeaba. Mi-a zis ca au prea multe comenzi. Dar vb ceea, de mi-ar veni masinuta in decembrie, nu-mi mai trebe nici un discount 

-
- Zuza
- Auto:
Din cate stiu, castigul unui consilier e in jur de 0,5% - 0,75%. Acordarea unui discount nu ii afecteaza acest procent. Pentru acordarea unui discount trebuie sa faca "presiuni" mai sus.
Referitor la comanda mea, a intervenit o mica problema, in sensul in care eu vroiam sa cumpar masina pe firma unde lucrez si sa o platesc din banii mei (avans + rate leasing), dar sefului "i s-a facut mila" de mine si a zis ca ar fi mai bine sa imi cumpere el masina de serviciu, sa o plateasca el, si eu sa pun banii deoparte si daca vreodata vreau sa plec de la el sa imi cumpar atunci
.
Si cand ma gandesc cate ore am stat sa citesc review-uri despre masina, cate calcule mi-am facut...
Dar poate il conving sa imi ia chiar Cee'd-ul, desi pe firma sunt Clio 3 si Meganuri sedan.
Referitor la comanda mea, a intervenit o mica problema, in sensul in care eu vroiam sa cumpar masina pe firma unde lucrez si sa o platesc din banii mei (avans + rate leasing), dar sefului "i s-a facut mila" de mine si a zis ca ar fi mai bine sa imi cumpere el masina de serviciu, sa o plateasca el, si eu sa pun banii deoparte si daca vreodata vreau sa plec de la el sa imi cumpar atunci

Si cand ma gandesc cate ore am stat sa citesc review-uri despre masina, cate calcule mi-am facut...
Dar poate il conving sa imi ia chiar Cee'd-ul, desi pe firma sunt Clio 3 si Meganuri sedan.
Pe cale de a comanda cee'd 1.6 DSL HP + optionale
-
- Auto:
Re: discount la achizitie ceed?
Dealerul iti va spune ca masina e nou aparuta sau ca politica firmei nu-l lasa sa dea un discount. Deabia acum se ofera promotii la acest model in alte tari. Vor veni si la noi, mai tarziu.andrei0707 wrote:Salutare.
Vreau sa cumpar un ceed in ...
Fiind o piata libera nu te opreste nimeni sa-ti comanzi masina la cel care iti ofera mai mult pentru aceiasi bani.
Recomandarea mea: stabileste cu un dealer configuratia pe care o doresti si pretul; dai telefoane si trimiti e-mailuri la dealerii din zona de domiciliu si ii intrebi ce ofera in plus la configuratia si suma stabilita.
In principiu, iti vor oferi accesorii (covorase, alarma, senzori de parcare). Daca il cunosti pe vanzator poti obtine mai mult.
Kia ceed 1,6 EX GSL ESP+climatronic+oglinzi exterioare pliere electronica+senzori parcare, oil blue,comanda 11.09,seria~20.11,ridicata 14.12, AG-15-AVS, 120.000km