Lista asteptare masina -2007-

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Post Reply
klawz
Auto:

Post by klawz »

Nici al meu nu raspunde, ramasese ca imi trimite factura proforma pe mail. Il mai astept si mai sper.

diacos
Auto:

Post by diacos »

Mie mi-au trimis proforma cu diferenta de plata pe e-mail si am achitat-o urmand ca atunci cand ridic masina sa-mi faca factura finala. Oricum am problema de discutat referitor la curs intrucat avansul l-am platit la cursul HVB-TIRIAC iar diferenta mi-a venit la cursul BANCA ROMANEASCA +1.5% ceea ce nu era trecut in contract. Dealer-ul mi-a spus ca la factura finala vom discuta toate problemele si sper sa le si rezolv.
Pentru nelu_g: stii ceva de vreun transport saptamana asta. Te rog detalii.
Eu sincer nu cred pentru ca inca mai sunt din iunie cu masinile neridicate.
1.4 GSL EX CLASSIC Oil Blue/Rainbow Blue+ multe altele; comanda 07/07, serie 26/09. plata 27/09, promisa 15-20/10, vazuta in 02/11, ridicata 07/11, asteptata 122 zile. punct .

luci
Auto:

Post by luci »

@scosmin:si eu am luat masina in leasing.Am platit avansul in 6 iumie la cursul bcrleasing dar in 4 sept ei au platit nasina la Kia la cursul lor si de aici vine diferenta de curs care la mine a fost de 340 ron
kiaceed 1,4base black pearl frumoasa foc

tanu
Auto:

Post by tanu »

am primit mail de la dealer precum ca a fost instintat de catre importator ca azi, cel tirziu miine ne apar seriile, sper sa vina ca mi-a scos peri albi nevasta.
diferenta de curs valutar din cite stiu eu este diferenta de curs din data in care sa emis factura si cursul in care se achita factura si se factureaza luna urmatoare (pentru leasing )
am o intrebare :la taxa de prima inmatriculare se plateste tva? , ca stiu pe multi cu masini noi care au platit taxa fara tva ,iar pe unele site-uri la calcul baga si tva. in codul fiscal conform art. 214 cu anexele 4 si 5 nu se specifica de tva.
nu stiu sa pun foto pe forum,ajutati-ma.

andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

Despre Casco si RCA ... daca e facut pe serie gresita ... cred ca se poate storna respectiva factura si facuta alta. Insa, sigur, nu vor fi prea bucurosi cei de la agentia de asigurari :D
Ford - Fiesta - 1.4 tdci

mpatachia
Auto: Kia ceed

Post by mpatachia »

diferenta de curs este diferenta dintre cursul la care a fost incheiat contractul de leasing (teoretic cursul la care a fost achitata masina) si cursul la care se intocmeste factura de avans si ulterior pentru rata( deci in fiecare luna se factureaza dif. de curs).
Ceed Best Mars Red

narcisus77
Auto:

Post by narcisus77 »

M-am gandit ca in loc sa astept email de la dealer sau sa ma duc pana acolo, il sun si vad exact ce trebuie sa fac. Da credeti ca m-am lamurit ?

Imi zice sa achit factura proforma pe care mi-a dat-o el in euro pe care nu scrie decat BASE+optionale - nici o serie a masinii... si ca sa calculez suma totala la cursul de acum si sa platesc totul in lei. Eu am platit deja avans in lei contravaloarea a 2000 E (cand era euroiul 32.000). Acum se pare ca a uitat si vrea sa recalculeze toata treaba.....

Se pare ca va tb sa-mi fac timp sa ajung pe la ei pt o discutie tete-a-tete (mano a mano)...

PS : Parea foarte ocupat... banuiesc ca livreaza la masini... face oameni fericiti :)
Cee'd 1.6 CRDi LP Piston Grey BASE + optionale - km ~60.000

alyyt7
Auto:

Post by alyyt7 »

Am ridicat si eu masina saptamana trecuta. Scuze de intarziere.

Pt. cei care inca nu ati primit masina: sper ca o sa va treaca toata supararea dupa ce o veti primi. Este superba. Eu sunt foarte multumit din toate punctele de vedere. Am facut aprox 500km (50km prin oras) si consum mediu 6.9 l / 100km.

Bafta la toti care mai asteptati!
KIA Cee'd 1.4 GSL LX BEST - Machine Silver

andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

La ce anume te referi cand zici ca vrea sa recalculeze? Diferenta total-avans o vei plati la cursul din ziua respectiva ... deci ~3.5 ron/euro.
Ford - Fiesta - 1.4 tdci

narcisus77
Auto:

Post by narcisus77 »

Da, asa ma gandeam si eu... dar el zicea sa trasform toata suma in lei si sa scad cat am platit, ceea ce nu o sa se intample...
Poate am inteles eu gresit ... de-aia o sa ma duc sa vb serios exact ce trebuie facut...
Cee'd 1.6 CRDi LP Piston Grey BASE + optionale - km ~60.000

spdblue
danezul
Auto: Cee'd LX Best 1,4 Benzina

Post by spdblue »

@ narcisus77. Mie, banca mi-a aprobat dosarul de credit auto pe baza facturii si a precontractului de rezervare (bineinteles si celelalte hartii strict necesare) in care este specificat ca; "Prezentul precontract un implica automat semnarea unui contract de leasing in conditiile impuse de client, contract ce va fi negociat ulterior intre parti."
Asa ca, desi nu am fost foarte fericit la momentul respectiv, am semnat si platit 15%.
Intr-o zi vorbeam cu un avocat. Acesta mi-a explicat ca si simplul acord verbal (cu martori) poate produce anumite efecte juridice, darmite ceva semnat. Din pacate, traim in Ro, iar conditiile nu sunt 50% pentru fiecare parte.
Eu mi-am facut un credit auto cu 8% D.A.E. La momentul la care mi s-a aprobat dosarul nu exista obligativitatea incheierii asigurarii Casco la cineva anume. Acum, cand am trecut pe la banca, acestia mi-au precizat ca sunt obligat sa-mi fac Casco la firma agreata de banca.
Toate bune si frumoase. Am zis ca trec si peste acest impediment pana la momentul in care am luat la cunostiinta ca vreau nu vreau, asigurarea autovehiculului este valabila cu aplicarea pentru fiecare eveniment asigurat a unei fransize fixe. Asta presupune o suma pe care o voi plati in cazurile prevazute de contarctul de asigurare. Asa ca, am plecat ingandurat, trist si bulversat. De ce? Pentru ca nimic nu este in favoarea cetateanului. Indiferent de banca, care mai de care gaseste metode, taxe, comisioane etc., si uite asa noi platim, iar alti traiesc pe picior mare.
Dar sa vedem si partea buna, cica beneficiez de asistenta rutiera oriunde in lume. Va trebui sa ma lamuresc cu acest aspect.

Banca imi va plati masina pe baza facturii proforme pe care o am unde sunt consemnate: tipul masinii, seria sasiu, culoare, capacitatea cilindrica, norma de poluare, puterea.
Legat de cursul euro, depinde la cursul carei banci se face plata, pentru ca difera de cel al BNR.
Sunt optimist si fericit ca imi va veni randul sa-mi ridic masina.
Numai bine.
Kia Ceed 1.4 T-GDi 6MT BEST Blue Flame
ODO: 1200
Jurnal de bord: viewtopic.php?f=165&t=25685
Cee'd LX Best 1,4 Benzina Mars Red Siguranta in trafic prin respect
BV 77 SPD ODO 141.520
Jurnal de bord http://www.clubkia.ro/viewtopic.php?f=5&t=704 Stiri auto moto

Akbhar
Auto:

Post by Akbhar »

In factura mea proforma scrie ceva de genul " 17xx Euro, reprezentand 15% din valoarea autoturismului." (text aproximativ). Abia astept sa imi zica ca trebuie sa platesc si diferenta de curs pentru cei 15% platiti la un curs de 3.2 Ron, ca iese cu scandal mare. :twisted:
Kia Cee'd 1.4 LX Best, Kompass Blue ODO: 135.000km+
Assumption is the mother of all fuckups

spdblue
danezul

Post by spdblue »

@ Akbhar. Daca plateam masina azi, 1euro = 3,39 lei. Asa ca... banca mea este cam piperata. Ce sa fac? Am fost avertizat de la bun inceput asupra unor inconveniente.
Dar cel mai dur (si sper sa nu se adevereasca pentru ca pe 03.10.2007 fac exact 3 luni de cand astept Cee'd-ul) este ca pe factura proforma specifica:"Termen de livrare: 21 de zile de la confirmarea platii in contul importatorului."
Pentru cei 15% platiti in avans, nu mi-au cerut niciun leu in plus sau in minus :D .
Din pacate, importatorul nu isi asuma niciun risc si nicio obligatie fata de cumparator si asta este trist (ca sa nu spun jignitor) :o .
Numai bine.
Last edited by spdblue on 01 Oct 2007, 16:09, edited 1 time in total.
BV 77 SPD ODO 141.520

apa plata
Auto:

Post by apa plata »

#Akbhar#: O sa-ti zica, ca nu-i doare gura. Asa mi-a spus si mie acu' 3 luni: ca vor anula avansul, se recalculeaza toata suma la cursul nou si se plateste ce a ramas.

Dar, asta nu insemna ca trebuie lasati sa calculeze cum vor ei: sa ia avansul in lei platit acu' 3 luni si sa-l transforme in euro la cursul actual (mai mare) si apoi sa te puna sa platesti diferenta.

Practic, tu le dai e.g. 2000 de euro, ei beneficiaza de bani 3 luni, apoi tot pe tine te pun sa le mai dai diferenta de curs, in loc sa-ti plateasca dobanda corespunzatoare + 1,5%...

Daca indraznesc asa ceva, ma duc sa ridic factura cu un reprezentant OPC. Chiar daca mai dureaza 2 saptamani in plus pana-mi ridic masina. Va sfatuiesc sa faceti la fel, nu sa inghititi mizeriile unora. Se bazeaza pe faptul ca nu mai aveti rabdare sa conduceti si nu va mai uitati la cateva sute...
1.6 GSL TX MT, 90kW, So Red

spdblue
danezul

Post by spdblue »

@ apa plata. Mie nu imi recalculeaza nimic. Eu mai platesc diferenta de 85% la cursul bancii, din ziua platii contului. De acest lucru sunt sigur, pentru ca dosarul cu banca este incheiat, am factura proforma si nu am niciun document care sa ma oblige sa platesc ceva diferente.
BV 77 SPD ODO 141.520

Post Reply

Return to “Generalităţi”