Minu wrote: ↑02 Mar 2022, 20:14Corect,este in contract ca mai pot amana 8 saptamani pt masini configurate si 2 saptamani pr masini de pe stoc, dupa care incep penalitatile .... dar se pare ca "imping" clientii spre MT, pt 7DCT sunt probleme de executie si de aici incepe panarama ....
Am gresit eu, stiam ceva dar....au trecut totusi 4 luni de cand am semnat acteleDeci, daca nu primiti instiintare oficiala de la Kia precum ca masina nu poate fi livrata, acestia sunt obligati sa va plateasca despagubiri de 0.1% pe zi, daca il primiti, atunci termenul de amanare a platii pentru despagubire se mai amana cu inca 8 saptamani.Oricum o dai tot in avantajul lor este.Parca din ce in ce incep sa ma plictisesc de masina si nici macar nu o am
![]()
Lista asteptare masina
Re: Lista asteptare masina
Am găsit un forum polonez, unde la KIA Xceed scriu băieții că le ajung acum cele comandate in octombrie. Deci cam 5 luni.
Sunt colegi care asteapta deja de 5 luni dupa Ceed GT cu 7DCT, nicio informatie din partea dealerului, din ce vad pe afara deja dau 6-7 luni de asteptare dar cred ca o sa dureze si mai mult, sunt clienti care asteapta dupa un Proceed GT din iulie.
***Ceed GT MY23 Blue Flame
***Yamaha Tracer 9GT MY23
Aia pe afara macar sunt sinceri, dau 6-7 luni celor care dau acum comanda .... la noi tot in jur de 3 luni se da .... pentru DCT se pare ca deja sunt probleme de livrare inclusiv pentru cei care au comandat din vara-toamna trecuta. Ce e suparator e ca nu se spune nimic oficial, nici macar "ne cerem scuze". Am auzit ca pe la alte branduri clientii se pregatesc de actiuni de instanta in grup.
Salutare tuturor!
Am semnat contractul cu MIT Motors + plătit avans și mi-au spus ca in August - Septembrie ar trebui sa vina Ceed GT MY22, am avut și opțiunea de a opta pentru MY23 (din câte am înțeles, o sa mai fie un Facelift, adică Facelift la Facelift ?), dar luna de comanda ar fi fost Iunie / Iulie (in momentul de fata luna de comanda este Aprilie) și mi s-a spus ca ar veni Decembrie / Ianuarie ceea ce mi se pare enorm.
Am și eu câteva întrebări, nu am văzut sa fie topic-uri pentru acele întrebări și nu știu cum ar trebui procedat prima data pe vreun forum de când ma știu.
Întrebările mele sunt următoarele: știe cineva dacă nu am optat pentru Smart cruise control mai am radarul acela la grila / cum se activează cruise control normal ? A doua întrebare este dacă a mai pățit cineva sa i se spună ca fabrica poate “refuza opțiuni”? Mi-au spus ca din cauza crizei semiconductoarelor ar putea renunța la padele
Merci mult
Am semnat contractul cu MIT Motors + plătit avans și mi-au spus ca in August - Septembrie ar trebui sa vina Ceed GT MY22, am avut și opțiunea de a opta pentru MY23 (din câte am înțeles, o sa mai fie un Facelift, adică Facelift la Facelift ?), dar luna de comanda ar fi fost Iunie / Iulie (in momentul de fata luna de comanda este Aprilie) și mi s-a spus ca ar veni Decembrie / Ianuarie ceea ce mi se pare enorm.
Am și eu câteva întrebări, nu am văzut sa fie topic-uri pentru acele întrebări și nu știu cum ar trebui procedat prima data pe vreun forum de când ma știu.
Întrebările mele sunt următoarele: știe cineva dacă nu am optat pentru Smart cruise control mai am radarul acela la grila / cum se activează cruise control normal ? A doua întrebare este dacă a mai pățit cineva sa i se spună ca fabrica poate “refuza opțiuni”? Mi-au spus ca din cauza crizei semiconductoarelor ar putea renunța la padele
Merci mult
Ds, si mie mi-au cerut sa renunt la padele ca sa mu dureze mai mult de 3 luni livrarea, si am renuntat. Si acum in luna a 6 a, imi pare rau ca le-am scos .....Flaffy7 wrote: ↑08 Mar 2022, 20:06 Salutare tuturor!
Merci mult
Comanda plasata la sfarsit de ianuarie, iar acum aprox 2 sapt am fost anuntat ca fabrica a refuzat padele pe motiv ca nu se potrivesc cu configuratia... nu prea mi-au dat de ales
Nu inteleg ce facelift poate primi ceed ul tinand cont ca de abia a primit unul... xceed-ul in iunie primeste facelift...
Comanda mea are deadline iunie. Daca nu ajunge la timp, credeti ca as putea cere facelift-ul?
Nu inteleg ce facelift poate primi ceed ul tinand cont ca de abia a primit unul... xceed-ul in iunie primeste facelift...
Comanda mea are deadline iunie. Daca nu ajunge la timp, credeti ca as putea cere facelift-ul?
Ia ce iese mai repede, daca o iesi in 3-4 luni .... daca accepti varianta MY23, iti vine in 2024 .... nu face nici un facelift nou la Ceed, de abia au facut, cred ca e o gogoasa a dealerului sa te prinda cu o livrare cat mai lunga.alexs wrote: ↑08 Mar 2022, 20:15 Comanda plasata la sfarsit de ianuarie, iar acum aprox 2 sapt am fost anuntat ca fabrica a refuzat padele pe motiv ca nu se potrivesc cu configuratia... nu prea mi-au dat de ales
Nu știu cum sa răspund la comentarii in mod direct așa ca o dac manual:
Alexs, cred ca ai putea spune ca ei nu si-au onorat obligațiile și ai putea refuza mașina, poți cere banii pe dotare înapoi, ceva covorase sau chestii de genul, eventual un discount mai mare dacă vrei sa o păstrezi. Pe prima pagina a contractului apare lista de dotări, iar ei nu au respectat-o, nu știu cum ai tu contractul, dar cred ca e la fel și nu spune nimic in scris ca ar putea modifica ei configurația. Apropo, ai dat comanda de xceed 1.5? Posibil să-mi fi spus dealerul cazul asta drept prevenire. Cred ca ai putea cere Facelift, dar cu comanda noua și alt preț..
Psvkia, sincer, prefer sa aștept 6 luni decât sa renunț la padele, așa ahtiat sunt după ele. Ma gândeam ca na, mașina fiind noua sa fie și ultimul model ieșit, dar e și cu risc dacă pe bune e Facelift (3 dealeri au spus de înghețarea comenzilor si de al doilea Facelift) ca poate nu mai arată la fel sau sunt ceva modificări care ar putea sa displaca. Aveam opțiunea de la un dealer sa iau ceed gt aceeași configurație cum voiam eu doar ca avea in plus ceva dotări si au făcut reducere de doar 150 de euro comparativ cu aproape 700 cât am la contractul actual, in total plăteam cu 1740 de euro in plus pentru ca mașina sa vina in mai (era deja comandata si a spus ca atunci ar trebui sa vina), in loc de August-Octombrie și sa aibă ceva dotări pe care nu le-aș fi vrut sau nu le-aș fi folosit
Alexs, cred ca ai putea spune ca ei nu si-au onorat obligațiile și ai putea refuza mașina, poți cere banii pe dotare înapoi, ceva covorase sau chestii de genul, eventual un discount mai mare dacă vrei sa o păstrezi. Pe prima pagina a contractului apare lista de dotări, iar ei nu au respectat-o, nu știu cum ai tu contractul, dar cred ca e la fel și nu spune nimic in scris ca ar putea modifica ei configurația. Apropo, ai dat comanda de xceed 1.5? Posibil să-mi fi spus dealerul cazul asta drept prevenire. Cred ca ai putea cere Facelift, dar cu comanda noua și alt preț..
Psvkia, sincer, prefer sa aștept 6 luni decât sa renunț la padele, așa ahtiat sunt după ele. Ma gândeam ca na, mașina fiind noua sa fie și ultimul model ieșit, dar e și cu risc dacă pe bune e Facelift (3 dealeri au spus de înghețarea comenzilor si de al doilea Facelift) ca poate nu mai arată la fel sau sunt ceva modificări care ar putea sa displaca. Aveam opțiunea de la un dealer sa iau ceed gt aceeași configurație cum voiam eu doar ca avea in plus ceva dotări si au făcut reducere de doar 150 de euro comparativ cu aproape 700 cât am la contractul actual, in total plăteam cu 1740 de euro in plus pentru ca mașina sa vina in mai (era deja comandata si a spus ca atunci ar trebui sa vina), in loc de August-Octombrie și sa aibă ceva dotări pe care nu le-aș fi vrut sau nu le-aș fi folosit
Chestia cu inghetarea comenzilor ma strsnge in spate .... cum de odata Kia care se lauda ca livreaza la 3 luni, ca au surselor lor de semiconductori in Korea, ingheata comenzile ??Flaffy7 wrote: ↑08 Mar 2022, 21:45 Nu știu cum sa răspund la comentarii in mod direct așa ca o dac manual:
Iti modifica lista cu dotari si te pune sa o semnezi din nou pe cea corectata. Altfel iti spune ca fabrica nu face cu padele pt ca bla bla ... variantele DTC cu multe dotari se fabrica cu foarte mare intarziere.
Cred ca îngheață pentru Facelift ? Habar nu am, eram prea depresiv din cauza timpului de așteptare. Pana de curând eram mai mult adeptul mașinilor SH
Hyundai/Kia au fost printre cei care au dus-o cel mai bine pe criza de semiconductori.
Ca faot divers, deja de mult timp la alte mărci se trezesc clienții cu mașini livrate fără diverse. De la oglinzi rabatabile electric fără motorașe, cameră și/sau radar lipsă, ba chiar sistem multimedia lipsă cu totul. Asta pe lângă deja clasicele termene de livrare cu lunile...
Mai trist e că de multe ori nici nu sunt anunțați. Află oamenii de lipsuri abia după ce ridică mașina și văd în trafic că nu merg diverse.
Nu zic să vă bucurați. Zic doar că toți sunt în aceeași oală...
Cât despre cel facelift, nu e facelift. De câțiva ani Hyundai/Kia nu mai așteaptă facelift-urile pentru a aduce schimbări. Faceliftul clasic se mai face doar pe chestii vizuale. Însă tehnologic treburile se schimbă anual. Ba apare tableta mare, ba apare UVO, ba apare NSCC (Navigation-based Smart Cruise Control) etc... Toate astea au apărut pe gama (X)Ceed între "facelifturi".
Ca faot divers, deja de mult timp la alte mărci se trezesc clienții cu mașini livrate fără diverse. De la oglinzi rabatabile electric fără motorașe, cameră și/sau radar lipsă, ba chiar sistem multimedia lipsă cu totul. Asta pe lângă deja clasicele termene de livrare cu lunile...
Mai trist e că de multe ori nici nu sunt anunțați. Află oamenii de lipsuri abia după ce ridică mașina și văd în trafic că nu merg diverse.
Nu zic să vă bucurați. Zic doar că toți sunt în aceeași oală...
Cât despre cel facelift, nu e facelift. De câțiva ani Hyundai/Kia nu mai așteaptă facelift-urile pentru a aduce schimbări. Faceliftul clasic se mai face doar pe chestii vizuale. Însă tehnologic treburile se schimbă anual. Ba apare tableta mare, ba apare UVO, ba apare NSCC (Navigation-based Smart Cruise Control) etc... Toate astea au apărut pe gama (X)Ceed între "facelifturi".
Salutare! Din păcate, nu-ți poate garanta niciun dealer termenul de livrare. Mai ales în perioada asta. Din acest considerent, eu am ales să cumpăr o mașina ce urma să ajungă pt showroom. Echipată Best + opțiuni. Și chiar și așa a stat aproape 2 săptămâni în vamă la Curtici. Avans plătit pe 20 ianuarie/ ridicată pe 22 februarie. Din ce cauză? Nici după ce am luat-o in primire, nu am primit vreo lămurire.
Unii agenti mai si mint clientii, pentru ca daca le-ar spune adevarul s-ar duce in alta parte sa comande.Dau un exemplu, acum 2 ani am trimis o prietena la MIT sa ia un Sportage si i-am zis ca o sa aiba de asteptat 6 luni.De unde stiam asta?Pai citeam pe forum si mi-am facut o imagine de ansamblu asupra timpului de livrare.Dealerul i-a spus ca vine in 2 luni de cand a plasat comanda, credeti ca agenul de vanzari nu stia in cate luni vine?Desigur, a venit dupa vreo 5 luni jumatate, vorbim de acum 2 ani cand nu era covid si criza de semiconductori, da?
Cand am plasat comanda pentru a mea l-am rugat pe agent sa imi comunice in cat timp vine, dar sa fie sincer.Mi-a spus ca 2-4 luni si a trecut deja si nu am nici cea mai mica informatie despre comanda in tot acest timp, in Polonia se vehiculeaza ca timpul de livrare pentru DCT-uri este de 300 zile la comenzi plasate luna asta.
Cand am plasat comanda pentru a mea l-am rugat pe agent sa imi comunice in cat timp vine, dar sa fie sincer.Mi-a spus ca 2-4 luni si a trecut deja si nu am nici cea mai mica informatie despre comanda in tot acest timp, in Polonia se vehiculeaza ca timpul de livrare pentru DCT-uri este de 300 zile la comenzi plasate luna asta.

***Ceed GT MY23 Blue Flame