[Accident] Lovita in parcare 1

palex
Auto:

[Accident] Lovita in parcare 1

Post by palex »

Daca aveti pareri si sugestii, de orice natura, as fi mai mult decat recunoscatoare.
Am doar 350 km la bord si am patit-o. Cred ca am stabilit un nou record intre posesorii de ceed. Primul a fost ca mi-am ridicat-o in 19 zile.
Pe scurt, la doua zile dupa ce am adus-o, lovita in parcare. Pagube: aripa dreapta usor infundata (vreo 2-3 cm), nu foarte adanci sau foarte vizibile, o zgarietura lunga superficiala pe portiere, aripa spate usor creponata si zgariata, masca de la oglinda retrovizoare lipsa.
Mi-am scos constatarea de la politie, insa am asteptat ca o fraiera sa treaca week-end-ul, si descopar ca exista si un termen in care tb sa te prezinti la casco....Lipsa de experienta ](*,)
In plus, chiar daca am constatarea de la politie, trebuie sa astept cartea de identitate a masinii, ce mi-a fost trimisa postal, ca sa ma pot prezenta la casco.
Inspectoarea casco Vaslui a zis ca nu e nici o problema daca am depasit termenul in care trebuia sa ne prezentam la ei pt despagubiri :wink: , numai ca le trebuie cartea de identitate si mi-a sugerat sa ne deplasam la Vaslui pt o rezolvare rapida si fara probleme, pt ca acolo am incheiat polita, iar apoi sa mergem pt reparatie unde dorim. Stiu ca si in Vaslui au service, dar nu am idee in general cat o dura reparatia, cam in cat timp soseste o oglinda.
Teoretic, am timp macar sa o vopsesc repede, daca o duc in service tot in Vaslui? Oglinda aia daca trebuie inlocuita cu totul, sper sa nu, poate o fac in Bucuresti. Cam in cat timp soseste o oglinda? Are cineva vreo idee?

DaDiRo
Moderator General
Auto:

Post by DaDiRo »

Salut, imi pare rau sa aud de inca un Ceed indoit. Din experienta proprie, trebuie sa iti spun, cu tremur in glas :), ca dureaza minim 2 saptamani din momentul in care te-ai dus la service cu toate hartiile, inclusiv cea de la casco, numai pentru comanda pieselor ... Cum la mine s-au implinit deja 3 sapt de la incident si mai dureaza inca una pana o duc in service, se vor face in final 4 saptamani. Urarea lor ar fi LA MAI MULTE!!!

Bafta si numai bine!
Cee'd 1.6 GSL EX Classic+, KB/ RB - B 73 SXM
Album
Carduri de membru

palex
Auto:

Post by palex »

Salut, DaDiRo, multumesc pt raspuns si pt promptitudine.
Stii cumva daca trebuie sa o las la ei in service?
Se rezlova oare mai rapid daca decid sa o repar pe banii mei?
Ma preseaza si inmatricularea vehiculului, mai am la dispozitie 3 saptamani.

palex
Auto:

Post by palex »

din momentul in care te-ai dus la service cu toate hartiile, inclusiv cea de la casco
DaDiRo, ce vrei sa spui? iti trebuie si alte hartii in afara de constatarea de la politie si dovada de la casco pentru a o putea baga in service? :?

...........Oricum, avand in vedere ca trebuie sa fac un drum pana la Vaslui pt despagubiri, incep sa ma gandesc daca nu ar fi mai bine sa ma resemnez si sa o bag in service direct, ca n-am timp si nervi sa alerg cu ea.
Se pare ca banii economisiti luand un best fara optionale ii voi investi oricum.......pe reparatii. :cry:

Multa bafta voua posesorilor de ceed si sper sa nu aveti incidente.

Akbhar
Auto:

Post by Akbhar »

Teoretic, nu cred ca e nevoie sa lasi masina in service pana se aduc piesele. Ar fi stupid, mai ales daca masina nu este afectata tehnic. Oricum trebuie sa intrebi la asigurator. Acum depinde si de gravitatea incidentului si daca trebuie sau nu schimbate subansamble. Poate ai nevoie doar de o indreptare/chituire/ retusare a vopselei.

Nu cred ca reparatia se va face mai repede daca platesti din buzunarul propriu interventia pentru ca nu au piese pe stoc.

Nici nu trebuie sa iti faci probleme cu inmatricularea pentru ca nu se uita nimeni la masina, ai nevoie doar de CIV si factura de cumparare.
Kia Cee'd 1.4 LX Best, Kompass Blue ODO: 135.000km+
Assumption is the mother of all fuckups

palex
Auto:

Post by palex »

Multam, Akhbar.
Trebuie indreptata tabla acolo unde a fost atinsa, revopsita/retusata partea dreapta si schimbat masca de la oglinda, oglinda inca functioneaza. Daca ar avea macar masti de vanzare, as rasufla linistita, asta e singura probl de la oglinda.
Are cineva idee cam cat ar fi costul estimativ pentru asa ceva? ca de durat, dc e sa-mi aduca o oglinda, am inteles cam cat dureaza. Asta pt ca ma gandesc sa scutesc un drum pana la Vaslui ca sa imi iau depagubirea.
Si inca ceva. E posibil sa o duc in service doar pt vopsire, urmand sa astept oglinda sau masca, ma rog, sau trebuie rezolvata cu totul?

Multumesc.

Razica
Auto: ceed 1.4 TGDI

Post by Razica »

palex e cumva ceed cu nr de olt d langa banca brd d p oltenitei ? d la politie sa verifici sa ai anexa 2, iti trebuie la casco ... si de ce sa iti indrepte aripa? In mod normal iti pune una noua. Sa te iei in gura cu constatatorul casco si sa fii atenta c iti scrie pe hartie la avarii ... de obicei se calicesc cand vine vorba de daune, si dak e ceed ul d care intrebam ... si spoiler ul fata parca e atins nu ? sa ii zici sa ti l schimbe
cee'd 1.6 crdi pewter beige
Hyundai I30 Facelift 1.6 GSL - ex
Ceed 1.4 TGDI

palex
Auto:

Post by palex »

Este ceed cu nr de vaslui, insa eu stau in bucuresti :)

Teddy
Sageata Blue
Auto:

Post by Teddy »

@palex:
Imi pare sincer rau de cele intamplate. Din cate stiu eu plasticele nu vin vopsite,ele vin mate dupa care se vopsesc in culoarea caroseriei.
Cee`d 1.4 START+opt.(13) kompass blue HD-09-CTM
ALBUME: http://picasaweb.google.com/TeddyKyty

bibiloi
gigi pedala
Auto:

Post by bibiloi »

Si eu am avut o problema asemanatoare doar ca aveam doar sticla sparta nu si carcasa si dupa ce am fost la service cu hartiile de la casco s-a rezolvat in 1 saptamana.
Kia Cee'd 1.4 BEST GSL Piston Gray - comanda pe 15 iunie, serie venita pe 3 septembrie, ridicata in data de 28-09-2007 ora 12.15 BT-04-EKV ex:B-71-KAO

palex
Auto:

Post by palex »

Multumesc tuturor pentru sfaturi.
Inca nu stiu daca trebuie inlocuit vreun spoiler, din cate si-au dat cu parerea amicii mei ar trebui doar indreptate si vopsite. Carcasa oglinzii am auzit si eu ca vine asa si trebuie vopsita.
Numai sa vina repede!

sonty
incercator
Auto:

Post by sonty »

in legatura cu costurile o estimare buna cred c-ar fi cam maxim 1000 de lei de element. adica 1000 pentru aripa fata, 1000 pentru fiecare usa si 1000 pentru aripa spate. marea durere nu va fi cu indreptarea, chituirea si revopsirea, ci cu dezechiparea si echiparea masinii.
casco is a must.
oltCEE'D 1.4 BEST, machine silver. cu roti si volan.
comanda 26.06. serie 4.09. achitat 7.09. livrare 20.09. toate in 2007.
DJ 50NTY
oltcit special, 0.652. de-o varsta cu mine.

DaDiRo
Moderator General
Auto:

Post by DaDiRo »

Palex, eu m-am referit la faptul ca nu o poti duce in service ca sa o repari pana nu rezolvi cu casco si ce mai era pe acolo, adica o alta hartie ... In schimb te poti duce la service sa iti faca constatarea (cred) si apoi rezolvi cu casco, care poate lua in calcul constatarea facuta de service. In oricare dintre cazuri, poti vorbi la service ca sa se faca comanda pentru piese si pana vor veni, tu sa rezolvi restul hartiilor.
In ceea ce priveste plata din buzunarul propriu si apoi recuperarea banilor de la casco, nu stiu daca e indicat, fiindca dupa cum se stie piesele la Ceed sunt scumpe fata de alte marci.
Recomandarea mea este sa vorbesti totusi la service si sa ii convingi intr-un fel sa faca comanda si apoi sa rezolvi mataluta restul hartiilor ca sa platesca asiguratorul la final.

Bafta si numai bine!
Cee'd 1.6 GSL EX Classic+, KB/ RB - B 73 SXM
Album
Carduri de membru

hotshut
Head hunter
Auto:

Post by hotshut »

Din experienta proprie.Portierele din dreapta zgariate si 1 cm infundat usor,la fel si aripa spate dreapta.Reparat si vopsit ,durata 6 zile pret 2400 ron cu totul.Iti trebuie toate actele.Problema e ca daca o faci pe casco nu o sa poti sa iti ridici masina decat dupa intrarea banilor in contul celor de la service.Acceptul de plata nu este luat in seama chiar daca este stampliat si semnat.Asa ca inarmeazate cu rabdare si tutun.Sa nu faci gresala sa o faci pe banii tai,o sa stai o gramada de timp dupa accea dupa asigurator pana la recuperarea banilor.
Cee'd LX Best 1,4 Benzina Mars Red,B-xx-BAU

palex
Auto:

Post by palex »

Va multumesc inca o data.
Mai am o intrebare: imi pot inmatricula definitiv masina in cazul in care ea este inca in service? Are vreo legatura una cu alta? (m-ati convins sa o fac totusi pe casco :) )

Post Reply

Return to “Accidente”