Salutare
Vreau sa schimb actuala buburuza (Sandero 2018, 1.0), cu (probabil) Stonic. Vreau automata, probabil 1.0, etc
Va rog sa ma ajutati cu ceva pareri.
1. Vreau stonic pentru ca e ceva mai inaltuta, dar nu stiu cum e Ceed-ul fata de Sandero (am citit specs, dar...).
2. E o idee buna cutia automata 7 trepte? Motorul am inteles ca ar fi ok.
3. Stiu ca e o problema cu termenele de livrare la toate marcile, insa... Initial ma tenta Ford Puma sau ceva de VW, dar pe langa niste preturi cam ... deosebite, au termen de livrare 8 luni, minim!!! Cum este la KIA?
4. Bugetul ar fi de aprox 17.000, si nu vreau altceva decat cutie automata, AC manual, pilot automat si camera marsarier+senzori. Restul nu ma pasioneaza.. Aveti o sugestie referitor la nivel de echipare?
5 nu vad sa aiba optiuni de upgrade pentru scaune - mi-ar placea ceva comod... Exista alternativa?
6. Eu am condus o perioada un Polo 2019 DSG, iar la Polo sistemele de franare automata in caz de obstacol m-au dat de doua ori cu botu' de volan, fara sa aiba nici un motiv (si devine si mai emotionant cand ai un camion in spatele tau) . Din cate am inteles problema ar veni de la faptul ca folosesc senzorii de parcare fata/spate pentru a depista obstacole... Sistemul de la Kia este similar? Pentru ca daca raspunsul este da, nu ma intereseaza...
Multumesc.
Achizitie Stonic? Sau poate Ceed
- Nesta3
- Moderator General
- Auto: Kia Sportage QL
Re: Achizitie Stonic? Sau poate Ceed
Eu m-as uita la Sandero Stepway CVT.
Full option, o scoți sub 15mii euro.
Dacă e și pe stoc, e cea mai buna alegere.O iei cu “5 ani fără griji”, adică întreținere și mentenanța gratuite și aia e: apa , paie și bătaie.
Și la kia tot termene din astea sunt, poate nu 8 luni, dar 6 luni tot ai la o masina configurată.
Oricum ai da-o și orice ai lua, dacă vrei cu rabla, ai de așteptat.Cred ca mai sunt fonduri acum doar pentru persoane juridice.Deci daca ala e bugetul maxim, pentru ce mașini ai enumerat, doar Sandero Stepway intra in calcule fără rabla și cu dotări peste ce oferă restul la entry level, adică 16-17mii.Bineînțeles, nu se compara la materiale cu Puma, stonic nu mai zic cu ceed, dar din ce am văzut, nici Stonic-ul entry level nu prea atractiv.
Mergi și fa test drive.Lumea lauda noile modele de la Dacia, in special motorizarea Eco G -100 legată la cutie manuala.CVT e CVT și daca îți place cum se comporta, e o alegere buna pentru oraș și ieșiri ocazionale.
Full option, o scoți sub 15mii euro.
Dacă e și pe stoc, e cea mai buna alegere.O iei cu “5 ani fără griji”, adică întreținere și mentenanța gratuite și aia e: apa , paie și bătaie.
Și la kia tot termene din astea sunt, poate nu 8 luni, dar 6 luni tot ai la o masina configurată.
Oricum ai da-o și orice ai lua, dacă vrei cu rabla, ai de așteptat.Cred ca mai sunt fonduri acum doar pentru persoane juridice.Deci daca ala e bugetul maxim, pentru ce mașini ai enumerat, doar Sandero Stepway intra in calcule fără rabla și cu dotări peste ce oferă restul la entry level, adică 16-17mii.Bineînțeles, nu se compara la materiale cu Puma, stonic nu mai zic cu ceed, dar din ce am văzut, nici Stonic-ul entry level nu prea atractiv.
Mergi și fa test drive.Lumea lauda noile modele de la Dacia, in special motorizarea Eco G -100 legată la cutie manuala.CVT e CVT și daca îți place cum se comporta, e o alegere buna pentru oraș și ieșiri ocazionale.
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best
EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE
2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition
Well, am Dacie, si stiu cam cu ce se mananca.. Nu ma da pe spate varianta noua, pentru ca oricat de bune ar fi motorul si cutia, tot o chestie ieftina este.. Nu este deloc insonorizata, nu este deloc stabila iar dotarile... sa zicem ca ma lasa rece o tableta si clima.
De Kia nu stiu insa absolut nimic. Nici macar daca este insonorizata mai de doamne ajuta, sau daca e stabila. Singurul criteriu de comparație ar fi un polo de prin 2019, dar nu stiu daca vb de ceva echivalent la Kia, sau nu. Bineinteles ca m-as duce la un test drive, dar macar principial as avea nevoie de niste informatii..
Anyway, multumesc pentru opinie... Mai sap...
De Kia nu stiu insa absolut nimic. Nici macar daca este insonorizata mai de doamne ajuta, sau daca e stabila. Singurul criteriu de comparație ar fi un polo de prin 2019, dar nu stiu daca vb de ceva echivalent la Kia, sau nu. Bineinteles ca m-as duce la un test drive, dar macar principial as avea nevoie de niste informatii..
Anyway, multumesc pentru opinie... Mai sap...

- Nesta3
- Moderator General
Am înțeles.
Atunci ia Stonic.Trebuie sa îți bati capul puțin cu opționalele, dar uite ce as pune eu și a ieșit la 18mii.
https://www.kia.ro/carConfigurationsPdf ... 125568.pdf
Atunci ia Stonic.Trebuie sa îți bati capul puțin cu opționalele, dar uite ce as pune eu și a ieșit la 18mii.
https://www.kia.ro/carConfigurationsPdf ... 125568.pdf
La ceva de genul asta am ajuns si eu... Am trimis un mail catre 2 dealeri, sa vedem ce iese...
Multumesc pentru raspuns!
Multumesc pentru raspuns!
- Nesta3
- Moderator General
Cu plăcere!Bafta!
Sa fie ! 

Salutare
Pana la urma, nici un Kia nu s-a incadrat in ne doream noi.
Stonk!
e prea mica (surprinzator pentru mine, parea mare)
Xceed e ok, dar cam mica in spate
Niro - okeish, dar ceva nu a rezonat
Sportage e OK, dar deja e prea mare si cam sare din buget
Am ales... Skoda Kamiq
Multumesc pentru opinii, km fara probleme va doresc!
Pana la urma, nici un Kia nu s-a incadrat in ne doream noi.
Stonk!

Xceed e ok, dar cam mica in spate
Niro - okeish, dar ceva nu a rezonat
Sportage e OK, dar deja e prea mare si cam sare din buget
Am ales... Skoda Kamiq

Multumesc pentru opinii, km fara probleme va doresc!