7DCT - Probleme, mod de rezolvare si sfaturi privind utilizarea
- Alx03
- Auto: Sportage 1.6 TGDI 7DCT, GTLine
Re: 7DCT - Probleme, mod de rezolvare si sfaturi privind utilizarea
Am primit verdictul: deși a trecut testul de ambreiaj (cel cu tableta), la dezasamblarea acestuia, s-au putut observa urme destul de avansate de uzura, iar volanta are joc, deci vor fi schimbate amândouă pe garanție. Partea proasta e ca mașina va rămâne încă 9-10 zile în service pana se va întâmpla asta, pentru ca durează mult să ajungă volanta nouă. Din păcate, nu au știut sa îmi zică daca ambreiajul/volanta ce vor fi montate sunt o varianta revizuita fata de cele originale ale mașinii, deci nu sunt sigur daca exista vreo garanție ca vor tine mai mult decât originalele.
cum i-ai convins sa se apuce de munca sa desfaca cutia? daca a iesit ok la tableta? la ce reprezentanta?
Sportage 2020/GTline/T-GDI AWD DCT
- Alx03
Au observat clinchet-ul destul de evident ce se auzea la marsarier. Cred ca asta i-a determinat sa fie de acord sa o desfaca.
Alx03
Peste 35..40000km schimbi alt set de discuri de ambreiaj.
Peste 35..40000km schimbi alt set de discuri de ambreiaj.
Kia Sportage GT-line T-gdi AWD 6MT
Fan motoare supraalimentate pe benzină .
- Alx03
Mda...din pacate, de asta ma temeam de cand am luat masina. De ce ti-e frica, nu scapi
Iar peste 30-40k, nu va mai fi in garantie.
Cam 9...10000lei costă un schimb de ambreiaje , depinde unde și ce marcă.
Kia Sportage GT-line T-gdi AWD 6MT
- Alx03
Un cost destul de mare de asumat ca parte din deținerea unei mașini. Nu știu ce fac băieții ăștia de la Hyundai...dar cu ambreiajele n-au nimerit-o încă.
Nu vreau să răsucesc cuțitul în rană. Dar cred că acum putem pune cui definitiv acelei teorii cu împinsul cu roțile în borduri și deschis ușile.
Că nu prea te-a ajutat. 

- Alx03
Bună ziua
Aș fi interesat de achiziția unei Kia Sportage 230cp GT-LINE dar văd aici ca sunt probleme cu cutiile de viteza puteți să-mi spuneți ce model aveți cel hybrid sau mild-hybirid?
Aș fi interesat de achiziția unei Kia Sportage 230cp GT-LINE dar văd aici ca sunt probleme cu cutiile de viteza puteți să-mi spuneți ce model aveți cel hybrid sau mild-hybirid?
Am uitat să întreb în primul post a avut cineva probleme cu cutia de ful hybrid 6AT?
- Alx03
Topic-ul de fata acoperă problemele specifice cutiei de viteze dublu-ambreiaj - 7DCT - cutia de care intrebi tu e derivata din cea pe baza de convertizor de cuplu, în 6 trepte, care, din ce știu, e una destul de reușită, nu prea au fost probleme raportate cu ea.
inca in service masina? sunt curios daca afli ceva de noul ambreaiaj si cum se conduce dupa schimb
Sportage 2020/GTline/T-GDI AWD DCT
- Alx03
Azi am ridicat mașina, s-au mișcat chiar bine băieții, n-am ce zice, tot respectul pentru dealer. Din toate informațiile pe care le au ei, ambreiajul este pe acelasi model, deci nu e nimic care sa îmi garanteze ca nu va necesita încă un schimb pe viitor.
Dar una peste alta, a meritat bătaia de cap...mașina e alta. Parca nici când era noua nu se comporta așa bine, poate e și un pic de placebo la mijloc, dar schimba când mă aștept sa schimbe, nu are huruituri, mie mi se pare ca nici nu patinează așa mult ambreiajul cum făcea cu cel original, adică și în treapta 1, la plecarea de pe loc, cuplează în 1200-1300 RPM complet, nu îl tot freacă pana aproape e de schimbat în următoarea treapta. Sunt curios cum se va comporta la rece și daca o sa mai am șocurile în cutie pe care le aveam înainte la trecerea din 2 în 3, dar nu mă aștept, acolo cred ca era volanta de vina, cum avea joc. Acuma daca ar putea doar sa se păstreze așa cât mai mult timp...chiar n-aș avea ce sa reproșez mașinii. Am început ca scot în N la semafoare...c-o fi ajutând, ca nu, rău mult n-are ce sa facă. Mai departe, mai vedem.
Dar una peste alta, a meritat bătaia de cap...mașina e alta. Parca nici când era noua nu se comporta așa bine, poate e și un pic de placebo la mijloc, dar schimba când mă aștept sa schimbe, nu are huruituri, mie mi se pare ca nici nu patinează așa mult ambreiajul cum făcea cu cel original, adică și în treapta 1, la plecarea de pe loc, cuplează în 1200-1300 RPM complet, nu îl tot freacă pana aproape e de schimbat în următoarea treapta. Sunt curios cum se va comporta la rece și daca o sa mai am șocurile în cutie pe care le aveam înainte la trecerea din 2 în 3, dar nu mă aștept, acolo cred ca era volanta de vina, cum avea joc. Acuma daca ar putea doar sa se păstreze așa cât mai mult timp...chiar n-aș avea ce sa reproșez mașinii. Am început ca scot în N la semafoare...c-o fi ajutând, ca nu, rău mult n-are ce sa facă. Mai departe, mai vedem.
-
- Auto: KIA Optima 2017 1.7 CRDI GT
Buna,
am o Optima 7DCT din 2017, 67k km acum , la care primul proprietar a facut revizia la 13K km dar cu 2 luni intarziere, deci garantia la motor e dusa si de ceva timp cand plec de pe loc tremura, uneori se aude si un frecat asa inainte sa isi dea drumul. Citind aici unii spun ca ambreiajul e acoperit de garantie, mie mi-au zis la Arad, Luk Motors, ca ambreiajul nu este acoperit de garantie. Chiar depinde de service? sa incerc la altii? nu sunt f incantat de cei din Timisoara
Multumesc
am o Optima 7DCT din 2017, 67k km acum , la care primul proprietar a facut revizia la 13K km dar cu 2 luni intarziere, deci garantia la motor e dusa si de ceva timp cand plec de pe loc tremura, uneori se aude si un frecat asa inainte sa isi dea drumul. Citind aici unii spun ca ambreiajul e acoperit de garantie, mie mi-au zis la Arad, Luk Motors, ca ambreiajul nu este acoperit de garantie. Chiar depinde de service? sa incerc la altii? nu sunt f incantat de cei din Timisoara
Multumesc