Eu am din alea si pe fata si pe spate. Sint foarte bune, dar la viteze mici sint cam "fluieratoare"... nu foarte, dar se aud din masina...Nesta3 wrote:http://www.epiesa.ro/set-placute-frana- ... cat-10130/
Am vrut eu sa cumpar,dar negasind prea multe informatii despre,am renuntat.
Placute frane
-
- Moderator
- Auto: 1.6 cmc 122 CP
Re: Placute frane
KIA Cee`d City 1.6 122 CP B-032162 DJ-49-TOM -> B-298-MRA
Daca raspunsul nu este clubKIA.ro, inseamna ca nu ai pus intrebarea care trebuie.
Pentru a va alatura grupului clubKIA de pe facebook dati click aici https://www.facebook.com/groups/191619794193148/ apoi apasati butonul join. Un administrator va va ura bun venit!
Pagina comunitatii clubKIA pe facebook aici: https://www.facebook.com/comunitateakia
Daca raspunsul nu este clubKIA.ro, inseamna ca nu ai pus intrebarea care trebuie.
Pentru a va alatura grupului clubKIA de pe facebook dati click aici https://www.facebook.com/groups/191619794193148/ apoi apasati butonul join. Un administrator va va ura bun venit!
Pagina comunitatii clubKIA pe facebook aici: https://www.facebook.com/comunitateakia
- Vincze Szilard
- Auto:
si ale mele fluiera dupa schimbare, brambo si textar placute si discuri (nu mai stiu de care ii pe spate si fata dar si discu si placutele sunt aceasi marca pe o punte) dar dupa cam 2-3000 de km au inceput sa dispara acel fluierat la viteza mica, dar din cand in cand se mai aud.
Kia CEED SW 1.4 BEST
ODO: 110 000 + ceva
Discuri si placute Brembo.
Franare impecabila, fara marait, scartait sau alte chestii.

Franare impecabila, fara marait, scartait sau alte chestii.
de retinut si urmarit comportamentul lor 

kia ceed 1.6 DSL HP city oil blue decembrie 2008(proprietar iulie 2010 )
Postarea de mai sus vine dupa aprox 1000 de km cu placutele si discurile Brembo. 

Mai stie cineva vreo sursa pentru placute Hi-tec ?
Am sunat la Rotstar Buzau si se pare cu nu mai au. Mi-au propus placute Han(sper sa fi inteles bine) tot coreene.
Ar cam fi cazul sa le schimb.
Din ce a ma citit multi dintre voi au mers pe ATE.
Hi-Q parca sunt tot coreene. Or fi bune de ceva?
Multumesc!
Am sunat la Rotstar Buzau si se pare cu nu mai au. Mi-au propus placute Han(sper sa fi inteles bine) tot coreene.
Ar cam fi cazul sa le schimb.
Din ce a ma citit multi dintre voi au mers pe ATE.
Hi-Q parca sunt tot coreene. Or fi bune de ceva?
Multumesc!
Fratia Ceed-ului
ODO 101800 km
BC-05-YSL Kia Ceed Best 1.4, 109CP, NGK Iridium, Jante aliaj Dezent F/L 15"
Cauciucuri iarna Nokian WR D3 185/65/R15
ODO 101800 km
BC-05-YSL Kia Ceed Best 1.4, 109CP, NGK Iridium, Jante aliaj Dezent F/L 15"
Cauciucuri iarna Nokian WR D3 185/65/R15
- Nesta3
- Moderator General
- Auto: Kia Sportage QL
Am avut eu.Le-am cumparat din Polonia.Le-am tinut pana am schimbat discurile prima data.Nu scartaie,nu fac mizerie,franeaza bine.
http://www.epiesa.ro/set-placute-frana- ... -33001441/
http://www.epiesa.ro/set-placute-frana- ... -33001441/
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best
EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE
2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition
La ultima revizie s-a constatat faptul ca placutele fata mai au aproximativ 1 mm. Intre timp am mai facut vreo 3000 KM. De cand cu sosirea iernii si vremea asta cetoasa si cu multa umezeala apare un fenomen ciudat la plecarea de pe loc cu virajari scurte si in decelelari in treptele inferioare, uneori si la mers constant ,in maxim treapta a 4-a,pret de cateva secunde bune sau chiar un minut si ceva. Dupa care dispare subit. De exemplu am constatat ca a disparut fenomenul in ultimul timp(ma streseaza de cand cu vremea asta cetoasa si umeda ). Ieri am facut drum de Bucuresti si la intoarcere a inceput sa se auda iar in reprize de cateva zeci secunde ,chiar un minut si ceva,la iesirs din oras in viteza de constanta-treptele 4-5 ,desi de obicei incepea cu plecarea de pe loc si apoi in decelelari.
Pe scurt, in habitaclu se aude in zona plansei bord ca un suierat, initial am zis ca o de la aeroterma dar am testat si fara sa dau drumu la ventilatie, apare sunetul. Se aude si din exterior, am pus pe seama curelei alternator, rulment /rola intinzatoare(n-am mai reusit sa le schimb).
Ar mai fi varianta cu cu pietricica la o placuta de frana, care se elimina cu uzura placutei, apropo dd antiderapant.
La franari lusoare sau bruste nu scartaie, de abia am facut ITP-ul pe bune ,a iesit bine la franare, atat fata cat si spate.
Ce sa fie, deja variantele care mi-au fost date ca posibile explicatii m-au bagat "in ceata"
Pe scurt, in habitaclu se aude in zona plansei bord ca un suierat, initial am zis ca o de la aeroterma dar am testat si fara sa dau drumu la ventilatie, apare sunetul. Se aude si din exterior, am pus pe seama curelei alternator, rulment /rola intinzatoare(n-am mai reusit sa le schimb).
Ar mai fi varianta cu cu pietricica la o placuta de frana, care se elimina cu uzura placutei, apropo dd antiderapant.
La franari lusoare sau bruste nu scartaie, de abia am facut ITP-ul pe bune ,a iesit bine la franare, atat fata cat si spate.
Ce sa fie, deja variantele care mi-au fost date ca posibile explicatii m-au bagat "in ceata"
Ceed SW, 1,4 GSL MT, 109 CP, City, Black Pearl, 2009 ODO:190.000 km
Anvelope iarna 195/65/R15:Diplomat Winter ST (naspa, nu achizitionati gama budget
)
Anvelope vara 205/55/R16: HANKOOK Ventus Prime 4 K135 205/55 R16 (midle range cu performante de premium
)
GPL Tomaseto STAG 4 Qbox plus
Anvelope iarna 195/65/R15:Diplomat Winter ST (naspa, nu achizitionati gama budget

Anvelope vara 205/55/R16: HANKOOK Ventus Prime 4 K135 205/55 R16 (midle range cu performante de premium

Ne bagi si pe noi in ceata . Ar putea fi de la cureaua de accesorii sau rola intinzatoare ori de la vre-o placuta de frina pe fata ( poate blocata , sau senzorul de uzura , insa acesta face mai urit)
Dar daca tu spui ca auzi din zona plansei de bord ...........
Dar daca tu spui ca auzi din zona plansei de bord ...........
1.6 GSL EX, MT, 122 CP, 225/45 R17W, 142.000 km
SUZUKI VITARA , MHEV,129 CP
- Ogy
- Cel mai ghinionist!
- Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.
Daca auzi ca un tiuit (apropiat ca sunet de cureaua la diesel), sunetul vine din partea dreapta fata generat de ce a zis Bau mai sus. Sunet prezent anterior si pe masina mea. A disparut de la sine.
Din exterior a auzit cumnatamiu dreapta fata, sunt sigur pentru ca el nestiind si coborand din masina sa ma ghideze la iesirea dintr-o curte fara vizibilitate a avut o reactie de genu "opreste imediat", a si aratat cu mana, din afara se aude mult mai pronuntat, auzeam si eu inauntru dar e mai degraba un suierat infundat de intensitate constanta si ciudat, dupa o luna de "constanta" la plecari si virajari in scurt si in decelerari disparuse. A reaparut la plecarea din Bucuresti, deci pauza de 2 utilizari succesive .
Oricum ,in primavara schimb cureaua alternator si placutele fata si o sa vad. Poate rezolv si cu rulmentu alternator sau rola intinzatoare, ce o fi.
Oricum ,in primavara schimb cureaua alternator si placutele fata si o sa vad. Poate rezolv si cu rulmentu alternator sau rola intinzatoare, ce o fi.
Ceed SW, 1,4 GSL MT, 109 CP, City, Black Pearl, 2009 ODO:190.000 km
)
)

- Nesta3
- Moderator General
eu am un tiuit intre 1500_2000 ture.si doar cand e rece.cand trece peste 2000 ture nu se mai aude.Posibil sa fie rulmentul alternatorului?cureaua am schimbat-o la 90000.Chestia e ca se aude incontinuu,cu cat accelerez mai tare cu atat se aude si mai bine.nu e un zgomot specific de rotatie,gen intrerupt.
- Vincze Szilard
- Auto:
ai schimbat cureaua ca asa ai vrut tu, sau o zis astia in service?
ca si eu am peste 90 k dar inca nu l-am schimbat, e derept ca am unul in porbagaj pe post de rezerva daca doamne doamne.
ca si eu am peste 90 k dar inca nu l-am schimbat, e derept ca am unul in porbagaj pe post de rezerva daca doamne doamne.
Kia CEED SW 1.4 BEST
Posibil sa fie atit cureaua chiar daca a fost schimbata ( conteaza mult intinderea ei ) dar si un rulment : alternator sau intinzator.
Tin sa merg mai mult spre curea , rulmentii in general huruie , nu tiuie.
Da cu putina pudra de talc pe curea . Daca dai cu putina , nu are ce sa se intimple .
Tin sa merg mai mult spre curea , rulmentii in general huruie , nu tiuie.
Da cu putina pudra de talc pe curea . Daca dai cu putina , nu are ce sa se intimple .
1.6 GSL EX, MT, 122 CP, 225/45 R17W, 142.000 km
- Nesta3
- Moderator General
am schimbat-o conform planului de revizie(90000 sau nu stiu cati ani).