Placute frane

Cum se rezolvă diverse probleme
Post Reply
Nesta3
Moderator General
Auto: Kia Sportage QL

Re: Placute frane

Post by Nesta3 »

Salut
Au scartait la inceput,dar acum sunt ok.
Singurul inconvenient e ca placutele Ate fac multa mizerie,si am inteles ca din cauza ca sunt dure.
Acum partea proasta:
Am din nou acelasi balans la franare.Avand in vedere ca am schimbat atat discurile fata,spate cat si placutele(a 3a oara) sunt 100% sigur ca problema vine de la altceva si nu de la discuri/placute.Am o problema la masina,o problema careia nu ii da nimeni de cap,iar eu fixist din fire,nu o pot accepta,dar fiind satul de ipoteze false,trebuie sa traiesc cu ea.
Sunt sigur ca discurile de inainte,Ferodo,nu au absolut nicio problema si ca au fost schimbate degeaba.Asa ca as vrea sa le vand(au sub 10000km cel mult),pretul fiind stabilit de comun acord cu cumparatorul,DUPA montarea acestora si DUPA concluziile trase(sacadeaza sau nu la franare,scartaie, sau alte probleme).Am si un set de placute,cele montate pe respectivele discuri,la fel, cu uzura minima.Mentionez ca in afara de sacadarea la franare,nu am intalnit absolut nicio problema in ansamblul discuri-placute.
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best

EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE

2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition

dragosv
Auto:

Post by dragosv »

eu discurile originale le-am rectificat, am pus placute originale noi, dar după vreo 6000 km am din nou o frânare sacadat la viteze mari... pina în 60 km/h nu se simte. sunt tentat sa mi cumpăr discuri și de aici intrebarea:ce sa iau? mai pot folosi placutele originale pe discuri noi, eventual tot originale sau de producător(dar ce producător?? unele scartaie, altele nu țin mult și tot asa... :?:
kia ceed 1.6 DSL HP city oil blue decembrie 2008(proprietar iulie 2010 )

bondalicir
Auto:

Post by bondalicir »

Ate its the way
kia ceed FL 1,6dsl Hp SW galben dakar , Style, 6MT, EcoDynamics ODO 258.000
kia proceed FL 1,6dsl Hp white, Style, Pachet sport ODO 142.000
Kia Sportage 1.6 TGDI 7DCT GT Line New Infrared 43.000
Probleme cu laptopul? incearca aici : http://www.depanarelaptop.ro

panzer
Moderator
Auto:

Post by panzer »

Eu unul trag alta concluzie citind atat pe aici: OEM all the way.

Am schimbat o singura data pe fata cu OEM (la aprox 53000 km) si am 104.000 fara nici un fel de problema. Am pus (tot o singura data, tot la 53000 km) TRW pe spate si data viitoare tb sa schimb si placutele si discurile. Mare economie ce sa spun! :twisted:

Avand in vedere ca OEM din fabrica au tinut in medie 50.000 cam la toti oamenii normali, nu cred ca se merita pt 200 lei economie sa incepeti sa schimbati discuri si altele. Plus manopera.

Cine nu ma crede, sa reciteasca tot topicul. La inceput toata lumea spune TRW, apoi ca TRW au probleme, apoi ATE ... etc.

Singurii care n-au avut probleme sunt cei cu OEM. La ~7 ani stiti ca masina este corecta, buna si ieftin de intretinut. Nu mai cautati alte shortcut-uri. Nu merita. Mergeti cu toate consumabilele OEM si cu piesele la fel.

PS: admit ca 2-3 chestii pot sa nu fie OEM: sistemul audio (bleah), si bateria. Nu ca n-ar fi bateria originala buna, este, dar la 800 lei e cam bataie de joc.

quelloo
Auto: Kia Proceed 2.0 DSL

Post by quelloo »

eu am folosit 2 seturi de placute originale pana la 100000 km pe discuri originale.
la 100000 discurile fata erau ovalizate rau asa ca le-am schimbat cu TRW.
la schimbarea asta am luat si placute TRW pe toate rotile. acum am 27000 km cu ele.
Concluzii TRW:
- mai zgomotoase decat originalele.
- cand mergi tare mai mult folosind franele se incing f tare si nu mai tin cum trebuie. aici se simte o diferenta destul de mare fata de cele originale. alea franau bine mai mult timp. In restul situatiilor nu se observa diferente mari dar tot franau mai bine alea originale.
- am verificat franele pe la 125000 km (la 25000 km de cand am pus TRW-urile) si discurile fata se prezinta f bine, nu au fost mancate de placute (pentru ca sunt tot TRW probabil). la discurile spate nu prea pot sa ma pronunt ca alea sunt inca originalele (127000 km si la al 3lea set de placute). La cata "carne" mai au placutele pe ele acum o sa tina sigur mai mult decat alea originale (43000 setul 1 si 57000 setul 2)

La urmatorul schimb o sa pun ATE (discuri si placute daca o sa fie nevoie). O sa le compar cu originalele si raman la una dintre ele. Asta pana cand o sa apara si pentru ceed niste discuri ventilate si perforate de la niste producatori mai de doamne ajuta. (senzatia cand nu mai tin franele cum trebuie e f nasoala :( )
Proceed Cassa White 2.0 DSL Style... + pachet sport (the works...)
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink

BAU
Moderator General
Auto:

Post by BAU »

@Nesta3: Ce marca sunt placutele pe care le-ai dat jos de pe discurile Ferodo ? Ai fi dispus sa dai numai placutele si daca da , la ce pret ?
Eu ar trebui sa le schimb cam intr-o luna ( la urmatoarea revizie) pentru ca aproape au ajuns la senzorul de uzura .
Nici discurile nu arata prea bine , le ajung 76.000 km , dar mai trag de ele deoarece fineaza inca bine , nu sunt zgiriate sau ovalizate.
Daca in decembrie ajung la concluzia ca trebuie sa schimb si discurile s-ar putea sa mai te intreb de ele.
Urgente sunt placutele.
1.6 GSL EX, MT, 122 CP, 225/45 R17W, 142.000 km
SUZUKI VITARA , MHEV,129 CP

Nesta3
Moderator General

Post by Nesta3 »

Placutele sunt Hertsbuss Jakoparts
Se prezinta in stare foarte buna, ca si discurile de altfel
Poze:
IMG_20141107_180614.jpg
IMG_20141107_180636.jpg
IMG_20141107_180708.jpg
IMG_20141107_180906.jpg
IMG_20141107_180923.jpg
IMG_20141107_181035.jpg
Pret: 50 lei setul de placute
100 lei setul de discuri
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

BAU
Moderator General
Auto:

Post by BAU »

Dupa cum vad eu , par a fi poze doar cu placutele de fata . Le ai si pentru spate ?. Stratul de uzura se vede ca este cu mult grafit si desi se vede ca nu sunt noi, ar a fi OK.
Ce inseamna 50 lei setul ?

In privinta discurilor , in prima poza este vorba de un disc de fata . Doar pe fata l-ai schimbat ? (atunci ar corespunde cu poze placute fata + disc fata ).
Daca zici ca ar avea doar 10.000, suprafata este ok dar flancul este foarte oxidat de parca ar avea peste 20.000 km sau ar avea 10.000 km dar ar fi mers foarte incins .
Ar fi posibil ca din aceasta cauza sa fie odulat dar nu-ti poti da seama decit dupa montare sau eventual dupa o verificare.
Cam din acest motiv se onduleaza : Daca se uda ( la spalatorie sau pe ploaie ) dupa ce au fost foarte incalzite .

Ar ramine asa: La revizia de la 1/2 lui decembrie sa vad daca mai ma duc discurile , daca ar trebui schimbate poate te apelez.

As ramine pe placute daca nu le dai pina atunci.

Nesta3
Moderator General

Post by Nesta3 »

E vorba de discuri fata si placute fata.Preturile sunt pt set de 2 discuri (100 lei) respectiv 4 placute(50 lei)
Am deja 3 seturi de placute fata: 2 din ele nu se potrivesc pe buza de jos a discului,iar al 3 lea set este asta de il vand.
Oxidarea de pe discuri a aparut la cateva zile dupa montare,discurile neavand strat protector.
Cum am.spus,discurile se vand DOAR dupa montare si verificare planeitate,ca sa nu apara discutii.

BAU
Moderator General
Auto:

Post by BAU »

Am vazut intr-adevar ca setul acesta de placute este OK.
Ca o curiozitate , pentru mine, poti face si sa postezi citeva poze cu seturile de placute despre care zici ca nu se potrivesc ?
Ramine asa cum am zis : Daca nu dai placutele pina la 1/2 decembrie cred ca le iau eu iar daca discurile mele necesita inlocuire , le-as lua eu sa le verific intii si daca intr-adevar sunt ovalizate si se pot rectifica , sa le rectific.

Ogy
Cel mai ghinionist!
Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.

Post by Ogy »

Cred ca se refera la placute ferodo premier care la mine au mers perfect. A fost schimbul 2 pe discul original.

Nesta3
Moderator General

Post by Nesta3 »

Da,Ferodo sunt.
Mai am un set,Wagner,tot din grupul Federal Mogul,care detine si Ferodo, si am intampinat aceeasi problema.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

BAU
Moderator General
Auto:

Post by BAU »

Merci , am vazut.
Par mai late acestea cam cu 2,00 mm (dupa poza) si intra peste bavura creata de vechile placute , spre butucul discului (dar important este sa nu atinga butucul)
Dar ce este curios , conform dimensiunilor date de producator acestea FERODO ar trebui sa fie mai inguste , 58 mm fata de HERTH cu 58,1 mm. (0,1 fiind nesemnificativi ar trebui sa le masori pe amindoua sa vezi dimensiunile reale).
Eu cred ca totusi s-ar fi putut folosi si acestea. Ori se pilea ( sau se rectica la strung ) bavura ori se elimina surplusul stratului de frictiune de pe placuta , dupa urma creata .
Daca te incurca , sau crezi ca nu le folosesti si ai vrea sa le arunci mai bine mi le dai mie. Eu cred ca se pot folosi intr-un fel.

Nesta3
Moderator General

Post by Nesta3 »

Rezolvarea e una singura:rectificarea placutei la strung.Rectificarea discului,sau mai exact,a stratului de uzura creat de placutele vechi,nu schimba cu nimic situatia.Tot se va genera frecare pe placuta,in partea de jos.Am pus placutele Wagner pe discuri noi si faceau la fel.
O sa iti dau setul de Ferodo gratis.Sa incerci sa le rectifici.Doar ca imi e frica sa nu compromiti integritatea placutei,adica sa se macine.

BAU
Moderator General
Auto:

Post by BAU »

Merci , esti dragut .
Ai dreptate , ar fi posibil lucrul acesta dar ma bazez pe faptul ca noile placute sint pe baza de grafit , sunt mai moi fata de cele vechi la care stratul de uzura era din asbest cu insertii de sirma de alama si care nu prea puteau fi taiate. Eu totusi as incerca ceva, chiar m-am si gindit tehnic la ce ar trebui facut .

Post Reply

Return to “Tips & Tricks”