Livrare modele Sportage 2022.

Forum cu de toate despre Kia Sportage
Post Reply
BlueOne
Auto: -

Re: Livrare modele Sportage 2022.

Post by BlueOne »

wizx wrote:Da, nici eu nu am vreo explicatie. Si eu am fost surprins. Termenul din contract a fost 12+ luni

Nu stiu cum sunt liniile de productie intr-o fabrica de masini, dar poate au decis sa faca o serie de PHEV-uri, si am nimerit si eu printre norocosi.
Poate sunt mai putine comandate
Din ce observ, în afara de comenzile date de dealeri pt stocul propriu, nu s-a livrat nici un HEV, chiar și cele comandate în Ianuarie. Bănuiesc ca e o cerere mare și România cu siguranță nu are prioritate fata de alte tari..Chiar sunt curios când o sa anunțe cineva ca a primit un HEV pe comanda de sine stătătoare..

BlueOne

Post by BlueOne »

@wizx
Când ti-au spus ca o sa ti-o livreze?

nicusors
Auto: Kia Sportage HEV 4x4

Post by nicusors »

Blue One, ai vreo informație oficiala ca nu s-au livrat Hev? Eu am impresia ca suntem foarte putini cei care suntem pe forum. Oricum, eu nu știu pe nimeni cu comanda Hev. Nici măcar Kia.

xzvs
Auto:

Post by xzvs »

Salutare,
Eu am comanda din 12.02 pt HEV 4x2 Business Line (+ ceva optionale), livrare in 60 de zile din 01.04 + 8 saptamani extra cf. contract ... si nici acum nu se stie nimic clar. In urma cu cateva zile am contactat dealerul din nou si mi-a zis ca ar fi primit estimare pt luna asta, dar nu au data clara. Dar parca sunt sceptic ca se va produce luna asta, ramane de vazut.
Pe grupurile de FB din RO sunt multi care asteapta HEV-uri, posibil sa nu se fi livrat prea multe pana acum, poate doar comenzi date de dealeri.

BogdanMus
Auto: Kia Sportage GT Line HEV 4x4

Post by BogdanMus »

@xzvs

Ti s-a alocat seria de sasiu?
Kia Sportage GT Line HEV 4x4
Mazda CX-5 Takumi e-Skyactiv G194 AWD

xzvs
Auto:

Post by xzvs »

BogdanMus wrote: 10 Sep 2022, 13:12 @xzvs

Ti s-a alocat seria de sasiu?
Inca nu, au zis ca ma anunta cand apare seria de sasiu.

BogdanMus
Auto: Kia Sportage GT Line HEV 4x4

Post by BogdanMus »

E cam ciudat de ti-au spus ca au primit estimare de livrare pt. luna asta din moment ce nu a fost alocata seria de sasiu. Mna, sper sa-ti fie livrata cat mai repede, sa ne tii la curent.
Kia Sportage GT Line HEV 4x4
Mazda CX-5 Takumi e-Skyactiv G194 AWD

gabi_mihai
Auto: Kia Sportage

Post by gabi_mihai »

Salut,

N-am mai primit niciun update de la dealerul local si nici de la la KIA Romauto.. am sunat la ei si zic ca n-au primit update-ul promis de fabrica din Slovacia pt inceput de septembrie...eu cred ca astea sunt vrajeli ieftine :)...se primesc masini putine dar se dau pe sub mana...plus ca trebuie sa tragi de ei sa afli ceva..in loc sa fim tinuti la curent pt avansul nesimtit de 20%...

lxa2006
Auto: cee'd '17 ; sportage

Post by lxa2006 »

Buna, dupa ce am citit nemultumirile tuturor ma simt mai linistit..parca. Din pacate m-am tepuit singur.. din ce vad majoritatea aveti avansul dat. Eu am platit suma integrala pt un sportage 4x4 PHEV business line, varianta de 235 cp (daca tin bine minte) pe ideea ca daca sunt toti banii dati, nu doar avansul, voi avea intaietate.. Inteleg ca sunt probleme cu livrarea/productia din motivele pe care le-ati enumerat si voi aici si pe care le-am auzit deja de o gramada de ori in discutiile cu dealerul. Am mers pe incredere ptc nu am mai avut probleme de acest cand am mai comandat de la ei, au fost prompti si rapizi dar acum si-au cam dat cu firma in cap. Este cineva aici in aceeasi situatie? Cu suma platita integral? Sunt curios daca au primit masina, ce motorizare si cand au platit avansul/suma integrala. Multumesc!

Dinu01
Auto: Kia Sportage 2022 HEV

Post by Dinu01 »

Salutare Ixa2006,
Eu ma aflu in aceeasi situatie ca si tine. Am achitat masina integral in 12 Februarie pentru a obtine un discount si de atunci tot astept :).
Model comandat HEV GT- Line 4x2. De la dealer nu am noutati, m-am plictisit sa le tot scriu, asa ca astept sa ma contacteze ei.
Nu cred ca ai prioritate daca ai achitat integral masina :).
Zi faina,
Dinu

xzvs
Auto:

Post by xzvs »

Si eu am masina achitata integral de la inceputul lui Februarie (HEV 4x2 BL). Tot asa, a fost vorba de un discount si mai ales ca spuneau ca livrarea va fi in 3-4 luni, maxim 5 luni (sf. lui Iulie cf. contract), ceea ce mi s-a parut rezonabil la momentul respectiv. Daca stiam ca dureaza atat, nu as fi achitat integral si probabil nici nu as fi facut comanda. Mi se pare exagerat asa ca idee sa astepti 7-8 luni, posibil chiar un an pt o masina.
In cazul meu, nici acum dupa 7 luni nu se stie nimic clar, saptamana trecuta mi-au zis ca ar avea estimare pt luna asta, dar probabil e tot un fel de vrajeala, nu au informatii de la fabrica si nu stiu nici ei ce sa mai minta.

Se pare ca inca sunt comenzi de HEV-uri intarziate din Ian/Feb si prin alte tari: UK, PL, cu aceleasi povesti ale dealerilor ... presupun ca RO e mai la coada prioritatilor, deci posibil sa mai dureze mult si bine pana vin comenzile noastre. Ultimul update mai concret primit de dealerii de la noi a fost ca toate masinile intarziate vor fi fabricate/livrate pana la sf. lui Octombrie. Mi-e greu sa cred ca se va intampla asta.

DCC08
Auto: XCeed 1.5 T 7DCT GT Line MY23

Post by DCC08 »

Guys...cred ca în aceeași situație se afla și XCeed, nu doar Sportage. Ambele sunt fabricate în Slovacia. Eu știam ca dealerul o sa minta dar în sinea mea speram sa vina mai repede. Înainte de a da comanda omul mi-a prezentat un calendar destul de clar al termenelor: octombrie - estimare de productie, noiembrie sau decembrie - fabricarea, ianuarie sau februarie - livrarea. După ce am plătit avansul mi-a zis ca nu promite nimic, ca e haos, etc etc etc...Nu m-am enervat pentru ca știam ca atunci când incerca sa ma convingă le umfla. Dar deși realist vorbind pot aștepta și un an îmi doresc enorm ca masina sa vina mai repede. Asa ca...răbdare și tutun...Din păcate nu o sa întâlnim vreodată un dealer care sa ne zica adevărul înainte de a lua decizia de achiziție.
KIA XCeed 1.5 T-Gdi 160HP MHEV 7DCT GT Line MY23 - Celadon Spirit Green

wizx
Auto: Sportage

Post by wizx »

BlueOne wrote: 10 Sep 2022, 00:19 @wizx
Când ti-au spus ca o sa ti-o livreze?
Nu stiau exact inca. Din ce stiu, trebuie intai sa se transporte la Curtici. Apoi se emite factura, se face plata integral, si dupa aceea este livrata catre dealer

Eu incerc sa prind Rabla Plus, si am inteles ca mai e o transa la finalul lunii.
Sincer, m-a luat putin pe nepregatite, si nu am rable de casat, asa ca daca mai intarzie, nu ma supar. Eu credeam ca in cel mai bun caz o voi primi la primavara
Kia Sportage 2022 Plug-in Hybrid - GTLine

BlueOne

Post by BlueOne »

Dragilor, daca cititi ce se intampla prin UK o sa vedeti ca e fix la fel. Initial credeam ca e din cauza ca suntem la marginea UE (cea estica, ca si UK e in margine) insa se pare ca HEV-urile intarzie si datorita tractiunii integrale (asta ar fi o prima presupunere insa nu confirmata). Sunt si acolo multi care au comandat in Ianuarie, Februarie si inca nimic, nici o veste.. E chiar ciudat ca de atata timp sa nu se fi livrat nici un HEV in tara pe comanda separata (doar ceva pe la dealeri, din ce pare).

gabi_mihai
Auto: Kia Sportage

Post by gabi_mihai »

Salut,

Pe mine ma deranjeaza faptul ca sun si dau e-mails chiar si la importatorul de KIA in Romania...care trimite efectiv comenzile in Slovacia la fabrica si este notificat direct de fabrica...apoi el informeaza dealerii din Romania...mi se promite ca ma suna inapoi si nu ma mai suna sau nu imi mai raspunde la e-mails.

Am contactat Kia Slovacia - public relations de la fabrica (media@kia.sk) si au fost draguti sa ma informeze urmatoarele :

Dear Mr. Gabriel,

thank you for your confidence towards our brand and ordering of our car.

We apologize for any inconvenience, as for the current status of orders and production, it is quite complicated, and waiting times are unusual.

Reasons are not only the number of orders, but also negative issues in supply chain.

Several factors can affect the delivery of a specific model, it can be just one difference in the vehicle's equipment.

Also, orders come from dealers to our EU headquarter, who manage them, so they have the most information about all orders and should communicate these directly to dealers.

We can only identify a car with us when a VIN number has been assigned, already. The dealer can tell you about whether the vehicle you ordered already has a VIN number assigned.

Thank you for your understanding and patience.

Post Reply

Return to “Generalităţi”