Dopurile din praguri

Cum se rezolvă diverse probleme
marius01
Auto:

Dopurile din praguri

Post by marius01 »

Stie cineva cand trebuie umblat la dopurile de cauciuc din praguri.Am inteles ca se scot atunci cand se acumuleaza apa in praguri. Voi ce stiti? :D
KIA Cee`d 1.4 BEST

singlecrys
fidelu'
Auto: Kia Ceed 2018 si Sportage 2019

Re: Dopurile din praguri

Post by singlecrys »

unde se gasesc aceste dopuri de care zici tu?
Dentist pasionat de mountainbike
JURNAL BORD:TL 08 SRS
*INSCRIE-TE AICI ...pentru Harta posesorilor de cee`d/ceed din Romania
,,La noi, dintii fac diferenta"

Alexboss87
Auto:

Post by Alexboss87 »

Eu stiam ca apa se aduna doar prin periferice adica usi+haion(mai e si apa acumulata pe parbriz dar aia are canal care duce sub masina deci nu se pune...cred :lol: ) si se scurge prin gaurile de drenaj care nu au dopuri sunt mai mult niste decupari patrate in fetele de usi de dimensiunea unui bob de mazare prin care toata apa+mizeria acumulata se scurge si periodic se curata (eu folosesc aparatul de spalat cu presiune) - 6 luni-1 an nu mai stiu...eu le verific la 2-3 luni sa fiu sigur.. :smt033
A si mai stiam de drenajul de la A/C...de alte gaoace :mrgreen: nu mai stiu....poate la revizie i-or trage baietii o clisma sanatoasa :smt078 prin toate gaurile :smt064

scubli
"ambiguus"
Auto:

Post by scubli »

Nici eu nu stiu de dopurile de care zici tu. De unde te-ai informat despre acest lucru ?
Numai bine.

costelo
Auto:

Post by costelo »

marius01, sa nu-ti treca prin gand sa scoti dopurile alea pentru a baga ulei ars ca la vechile dacii in praguri, lonjeroane , usi , etc.
Vezi exista niste spray-uri cu ceara pentru asa ceva -intreaba la tinichigerii :idea:
C`EED 1.4 GSL Red Mars- B 85 KTT
comandata 04.04.08- livrata 22.04.08
http://picasaweb.google.com/floreacostel76

marius01
Auto:

Post by marius01 »

Vad ca multi nu s-au uitat deloc la praguri.te uiti sub usa si vezi dopurile din praguri :D :D :D
scubli wrote:Nici eu nu stiu de dopurile de care zici tu. De unde te-ai informat despre acest lucru ?
Numai bine.
KIA Cee`d 1.4 BEST

marius01
Auto:

Post by marius01 »

Ma gandesc ca daca au pus dopuri din cauciuc atunci au un rol acolo! Trebuie sa intrebam la service.Daca or sti si ei :D :D :D
costelo wrote:marius01, sa nu-ti treca prin gand sa scoti dopurile alea pentru a baga ulei ars ca la vechile dacii in praguri, lonjeroane , usi , etc.
Vezi exista niste spray-uri cu ceara pentru asa ceva -intreaba la tinichigerii :idea:
KIA Cee`d 1.4 BEST

scubli
"ambiguus"
Auto:

Post by scubli »

marius01 wrote:Vad ca multi nu s-au uitat deloc la praguri.te uiti sub usa si vezi dopurile din praguri :D :D :D
Unul din cei care nu s-au uitat deloc la praguri sunt si eu :lol:
Maine am sa ma uit si eu. Stii cum e, omul cat traieste tot invata. :)

marius01
Auto:

Post by marius01 »

:D =D>
scubli wrote:
marius01 wrote:Vad ca multi nu s-au uitat deloc la praguri.te uiti sub usa si vezi dopurile din praguri :D :D :D
Unul din cei care nu s-au uitat deloc la praguri sunt si eu :lol:
Maine am sa ma uit si eu. Stii cum e, omul cat traieste tot invata. :)
KIA Cee`d 1.4 BEST

Joco
Auto:

Post by Joco »

costelo wrote:marius01, sa nu-ti treca prin gand sa scoti dopurile alea pentru a baga ulei ars ca la vechile dacii in praguri, lonjeroane , usi , etc.
Tratamentul anticoroziv al cavitatilor la aceste masini se face pe viata din fabrica. Nu este nevoie de nici un
tratament ulterior. Doar in cazul in care masina a suferit doamne'fere un accident, atunci se verifica cu un boroscop
si se intervine daca este nevoie.(de obicei este nevoie)
Tratamentul se face cu un material special pentru cavitati pe baza de stearina.

Joco
1,6GLS/AT+opționale MARS RED CV 04 PCL
comanda pe 16 ianuarie, mașina sosită în țară pe 5 martie, certificat provizoriu completat pe 13 martie, mașina livrată pe 20 martie....de ce?
Jurnal de bord: viewtopic.php?f=5&t=1598&p=97624#p97624

marius01
Auto:

Post by marius01 »

Deci nu trebuie umblat la dopurile din praguri.
Eu ma gandeam ca poate trebuie scoase la un anumit interval de timp.Dar acum am inteles Joco.
Joco vreau sa te intreb ce parere ai de grosimea tablei la ceed in comparatie cu a altor marci.Te inteb pt ca stiu ca te pricepi.
Merci de informatie :D
Joco wrote:
Tratamentul anticoroziv al cavitatilor la aceste masini se face pe viata din fabrica. Nu este nevoie de nici un
tratament ulterior. Doar in cazul in care masina a suferit doamne'fere un accident, atunci se verifica cu un boroscop
si se intervine daca este nevoie.(de obicei este nevoie)
Tratamentul se face cu un material special pentru cavitati pe baza de stearina.

Joco
KIA Cee`d 1.4 BEST

Joco
Auto:

Post by Joco »

@marius01: la asta nu ma pricep....tinichigerie doar teoretic stiu.
Considerand greutatea masini si motorul usor cu bloc de aulminiu,
nu cred ca grosimea tablei ar fi mica.
Mai degraba izolarea fonica pe interiorul suprafetelor mari este putin
precara. De aceea ai senzatia ca suna cam subtire.

Joco
1,6GLS/AT+opționale MARS RED CV 04 PCL
comanda pe 16 ianuarie, mașina sosită în țară pe 5 martie, certificat provizoriu completat pe 13 martie, mașina livrată pe 20 martie....de ce?
Jurnal de bord: viewtopic.php?f=5&t=1598&p=97624#p97624

marius01
Auto:

Post by marius01 »

Deacord cu tine in ceea ce priveste greutatea si izolarea fonica, dar comparand tabla ceed-lui cu a unui seat cordoba si nunumai pare cam subtire.Am facut proba cu degetul apasand pe plafonul meu la ceed si apasand si pe cel de la seat.La seat parca e tabla de 2 iar la ceed-ul meu parca e de 0.5.Am facut proba si la usi , capota si alte elemente.Nu stiu in comparatie cu alte modele mai noi de la alte marci cum e tabla ceed-lui(logan,peugeot,fiat,etc).Daca tabla e subtire nu stiu de unde are o masa (1300kg) totusi maricica!? Poate are lonjeroane mai groase!Ce parere ai Joco si alti baieti care se mai pricep?
Joco wrote:@marius01: la asta nu ma pricep....tinichigerie doar teoretic stiu.
Considerand greutatea masini si motorul usor cu bloc de aulminiu,
nu cred ca grosimea tablei ar fi mica.
Mai degraba izolarea fonica pe interiorul suprafetelor mari este putin
precara. De aceea ai senzatia ca suna cam subtire.

Joco
KIA Cee`d 1.4 BEST

Ogy
Cel mai ghinionist!
Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.

Post by Ogy »

Cred ca tine de sasiu... parerea mea.

marius01
Auto:

Post by marius01 »

Deacord cu tine in ceea ce priveste greutatea si izolarea fonica, dar comparand tabla ceed-lui cu a unui seat cordoba si nunumai pare cam subtire.Am facut proba cu degetul apasand pe plafonul meu la ceed si apasand si pe cel de la seat.La seat parca e tabla de 2 iar la ceed-ul meu parca e de 0.5.Am facut proba si la usi , capota si alte elemente.Nu stiu in comparatie cu alte modele mai noi de la alte marci cum e tabla ceed-lui(logan,peugeot,fiat,etc).Daca tabla e subtire nu stiu de unde are o masa (1300kg) totusi maricica!? Poate are lonjeroane mai groase!Ce parere ai Joco si alti baieti care se mai pricep?
:D
KIA Cee`d 1.4 BEST

Post Reply

Return to “Tips & Tricks”