Cablu IPod/IPhone.....

Cum se rezolvă diverse probleme
tudorel
Auto:

Cablu IPod/IPhone.....

Post by tudorel »

Salutare,

Ma framanta o nedumerire. Am facut prostia sa nu comand si cablu iPod cand mi-am luat masina. Pe vremea aia nu aveam iPod si nici nu prea le suportam, insa acum am un iPhone si as vrea sa il conectez la sistemul masinii. Sigur ca o pot face foarte simplu conectant un cablu audio care sa iasa din ufa audio din iPhone si sa intre in mufa AUX a masinii, insa in felul asta trebuie sa playezmelodiile din iPhone si doar sa le ascult prin sitemul audio al masinii ceea ce nu ma multumeste. Vrea sa pot schimba melodiile din comenzile audio de pe volan si sa vad titlurile pieselor pe display-ul masinii. Stu ca se poate asta cu cablu pt iPod care era in optionale si pe car enu l-am luat. Am fost la un dealer apple (care zicea ca cunoaste foarte bine c'eed-ul) care a incercat sa ma convinga ca daca nu am comandat acel cablu odata cu masina, atunci masina nu are "pregatire pentru iPhone" care, mi-a explicat el, nu inseamna altceva decat ca mufa USB si cea AUX ar fi un pic decalate si nu in linie asa cum sigur (zice el) ar fi la mine. Mi s-a parut o tampenie sa faca asa si astfel sa iti limiteze posibilitatea sa poti comanda ulterior acest cablu. Am plecat de la el (oricum ei nu aveau acel cablu) si m-am dus a ma uit l amine in masina. Surpriza: mufele sunt decalate, deci nu sunt pe aceeasi linie. Ceea ce ma face sa cred ca daca fac rost de cablu am rezolvat problema.

Acum va intreb: are cineva cablul asta? daca da, cum arata mufa? Unde as putea sa gasesc unul? Pot sa comand la Kia? Pot sa adaptez ceva din comert?

thx
un fericit si entuziast posesor de c'eed ;)
KIA cee'd 1.6 DSL HP (115cp) MT EX CLASSIC Piston Gray
Optionale: ESP, AA7, UVG, HYD, PRI, FHS, AMR, ECM, SRF, LUN, LFB, ASC, MAT, EFM, CDC, ESC, FEK, ALC, TAW, PWD, FAC, LPK-P, BWS

mykep
On Air
Auto:

Re: cablu iPod

Post by mykep »

mufele sunt in ordine inversa cand se comnada ca optiune cablu pt ipod, adica ai spre sofer mufa usb si spre pasager aux, banuiesc ca si unitatea de comanda pentru usb (care se gaseste sub consola centrala) este ceva diferita, sau macar softul de pe ea, am cautat si eu ceva vreme cablul ala dar am renuntat, acum sta ipodul meu si se pune praful pe el, am ales vrianta unui stick mai mare.
Kia Cee'd 1.4 GSL Abyss Blue, Best + Opt
BV 77 MKP
ODO 71.000 KM

just_kia
Auto:

Post by just_kia »

@tudorel

Cineva pe aici avea mare dreptate... ce te complici cu cablu, cu Ipod, pierdere de vreme.
Sfatul meu e acelasi... stick mai mare... vreo 4GB si s-a rezolvat problema.
Cat despre mufa Aux, incearca si foloseste-o pentru DVD player, adica pt sunetul acestuia. Eu asa am facut si e super tare... imaginile pe Display-ul DVD si sunetul prin sistemul audio.

tpol
Auto:

Post by tpol »

depinde de ce ipod ai.
la mine merge sa playeze direct cu cablul usb al ipodului si mai si incarca ipodul in acelasi timp.
merg si comenzile de pe volan de schimbat melodia asa, dar nu ai access pe ipod din "tastele" lui.

daca vrei mufa aux - aux din ipod in masina, costa cativa lei si e foarte ok. melodia o schimbi de pe ipod iar pe volan doar volumul merge

tudorel
Auto:

Post by tudorel »

mykep

daca ar fi doar invers asezate nu ar fi problema ca as pune cablul pe dos, dar tare ma tem ca mai e si ceva in consola diferit, cum zici si tu

just_kia

am stick de 32 GB, merge foarte bine, dar uite ca imi place sa ma complic :)

tpol

tu ce ipod ai? em am iPhone, ar trebui teoretic sa fie acelasi lucru, dar e ciudat ce spui daca tie iti functioneaza comenzile de pe volan si play-eaza conectand doar cablul usb (daca ma inteles bine) atunci ce sens ar mai avea cablul special?
Optionale: ESP, AA7, UVG, HYD, PRI, FHS, AMR, ECM, SRF, LUN, LFB, ASC, MAT, EFM, CDC, ESC, FEK, ALC, TAW, PWD, FAC, LPK-P, BWS

tudorel
Auto:

Post by tudorel »

detalii plz
ce face asta? cum il conectez? pot sa ma folosesc de comenzile de pe volan sa schimb mel din iPhone? vad mel pe display?

tudorel
Auto:

Post by tudorel »

aaaaaaaaaaaaahhh, fuck!!! m-ai prins :))))))

buna, buna asta, hai noroc!! :)))

miki_dde
Auto:

Post by miki_dde »

@tudorel

salut tot ce trebuie sa faci e sa cumperi un cablu care este doar 10 lei si un cablu jack-jack si sigur va merge ,mufa la iphone daca te uiti este in interior(trebuie un cablu cu o mufa mai speciala. si eu lucrez la un dealer apple si m-am interesat pt mine si nu exista un cablu de iphone pt masina indiferent de ce masina e ia, tot ce poti face e sa-ti iei cablurile alea sau sa cumperi un itrip care reda muzica ta din tel pe boxele din masina dar doar printr-o frecventa de radio(sincer o sa fii dezamagit pt ca bazaie)ai aici pe link cu cablu alahttp://www.shopmania.ro/magazin~online-accesor ... 72481.html bafta multa. Sunt in asteptare pt un pro ceed 1.6 gsl
pro_cee'd 1.6GSL+optionale Machine Silver B-20-DDE

tudorel
Auto:

Post by tudorel »

am acest adaptor, stiu ca daca conectez iPhone-ul prin iesirea audio la intrarea aux a masini se va auzi prin boxe, dar eu vreau sa pot controla melodiile din comenzile de pe volan si sa le vad pe display, lucru care se poate cu cablul special de care vorbesc si care iese din iPod/iPhone prin iesirea lata din partea de jos, iar la cellalt capat are 2 iesiri: una cu jack care intra in aux si alta cu usb normal care intra in usb-ul masini. Sper ca acum sa fie clar.

Trebuie sa fie ceva de genul asta:
http://images.kenwood.eu/files/image/78 ... -iP200.jpg
doar ca cel original nu arata asa

CMGeorge
Auto:

Post by CMGeorge »

A incercat cineva acel tip de cablu propus de "tudorel"?
Is curios daca merge si daca merita... din cate am inteles cablul Kia e undeva ~100E, dar vad ca acel cablu e in jur de 120RON.
Este cumva headunit-ul Kenwood? daca da ce model?
Kia Cee'd sw 1.4 Best Machine Silver.
Incheiere acte dealer: 12 Aprilie 2008
Achitare avans: 23 Aprilie 2008
Comanda: 25 Aprilie 2008
Serie sasiu: 3 Iunie 2008
Livrare: "pe la sfarsitul lui iunie" 2008
Re-Comandat: 25 iunie 2008
Livrat: 6 Septembrie 2008
Prima mea intalnire cu masina:2 Decembrie 2008

tudorel
Auto:

Post by tudorel »

Nu am apucat sa mi-l iau, dar intentionez in continuare :)

Unde ai vazut cablul Kia?

CMGeorge
Auto:

Post by CMGeorge »

Cablu nu am vazut, dar de pret am auzit fie de aici de pe forum, fie de pe kia-forums.com
Poate daca am sti marca si modelul head-unit-ului ar fi mai usor (mai ales daca e kenwood :) )
Kia Cee'd sw 1.4 Best Machine Silver.
Incheiere acte dealer: 12 Aprilie 2008
Achitare avans: 23 Aprilie 2008
Comanda: 25 Aprilie 2008
Serie sasiu: 3 Iunie 2008
Livrare: "pe la sfarsitul lui iunie" 2008
Re-Comandat: 25 iunie 2008
Livrat: 6 Septembrie 2008
Prima mea intalnire cu masina:2 Decembrie 2008

alexxed
Auto:

Post by alexxed »

Cee'd SW din 2008, am testat ce am avut la îndemînă.
iPod-urile shuffle, alea micuÈ›e fără ecran cu clips merg cu dock-ul cu cablu din pachet. Adică poÈ›i controla muzica din butoanele de pe volan, vezi piesa, calitatea e excelentă.
iPod-ul classic de 120GB nu merge :evil:

Mai încerc, eu iPod-ul classic vreau să-l fac să meargă.
Cee'd 1.4 GSL MT SW BEST Pewter Beige | Jurnal de bord

dragosxtrm
Auto:

Post by dragosxtrm »

Oferta in Carrefour...USB 4gb 30 si ceva de lei.Se merita efortul pentru cablu Ipod sau Iphone?Si eu am incercat sa conectez Iphone-ul dar nu citeste melodiile ci doar se incarca tel,atat.Bafta!
Cee'd 1.4l Best Piston Gray
B 84 SDG

alexxed
Auto:

Post by alexxed »

@dragosxtrm

Sunt două cabluri care ar trebui să meargă cu iPod-urile noi È™i iPhone:

http://www.clarion.com/ro/ro/products/2 ... 17755.html

Cine vinde produse Clarion trebuie să aibă, e accesoriu opÈ›ional, în jur de 120 de lei.

și

http://www.kenwood.com/i/kca-ip/eng.html

începînd de la 120 de lei: http://www.euro-best.ro/produse/226-aut ... p200-.html

Poate are cineva un prieten cu unul dintre cabluri să ne confirme că merge.
Cee'd 1.4 GSL MT SW BEST Pewter Beige | Jurnal de bord

Post Reply

Return to “Tips & Tricks”