in contractul cu ei mentioneaza ca orice cost legat de achizitia masinii este suportat de noi. eu nu inteleg altceva, care mi se pare f absurd la ei ....dupa ce platesc la ei la cursul lor si avansul, imi cer cost de diferenta de curs care rezulta din diferenta intre cursul bnr si cursul la care au cumparat ei masina dar exprimat in euro nu in lei adica la best-ul meu ar costa cu 71 de euro mai mult adica 11854+71(+tva) euro, o tampenie pt ca ei vor sa aiba ca si curs de referinta in contractul tau cursul bnr nu cursul la care au achitat ei masina!!
eu, la faza asta icurcata, le-am zis sa imi dea diferenta dintre cursul la care le-am dat eu avansul si cursul la care au platit ei masina, care e mai mic.
oricum nu rezolvi nimic. atunci cand m-am lovit de asta eram f aproape sa vand masina si sa scap de ei.
Cand vom trece la moneda euro aceste probleme se vor rezolva!
Dacia 1310 - alba
Mars Red, 1,4 Benzina - BEST
Comanda(avans) 20.04.2008
Anuntare serie 09.06.2008
Venita in tara 12.06.2008
Achitata integral 18.06.2008
In posesie din 20.06.2008
ODO ~ 15200
Mai stai vreo 10 ani. Si oricum, sa vezi atunci alte belele cu "rotunjiri" de preturi si alte mici mismasuri romanesti. Plus ca iti trebuie o economie stabila ca sa te inhami la asa ceva, ceea ce la noi....
Ex-Pro Cee'd 1,4 Best
Actual Ford Focus mk4 1.0 125CP
Mai stai vreo 10 ani. Si oricum, sa vezi atunci alte belele cu "rotunjiri" de preturi si alte mici mismasuri romanesti. Plus ca iti trebuie o economie stabila ca sa te inhami la asa ceva, ceea ce la noi....
o sa ia in calcul inflatia sau mai stiu eu ce amortizare si tot o sa iti calculeze o diferenta
"Urmare a evolutiei monedei EUR pe pietele monetare internationale si implicit a cotatiei EURIBOR, au fost recalculate sumele aferente contractului dumneavoastra de leasing, fiind ajustat in concordanta si scadentarul de rambursare – Anexa B a contractului de leasing." asta e ....
Salutare la toti.
Fratilor...cu banca romaneasca treaba m-i se pare clara;
fiindca aceasta banca a fost prima care a oferit western union, normal ca au ales-o pe ea. altfel cum credeti ca ar fi putut trimite euro catre fabrica.
eu de exemplu am virat banii...intr-un cont de-al BRD, DAR la cursul de schimb de la Unicredit, diuferenta de curs intre BNR si Unicredit fiind de 0.1 lei. chestia care m-a enervat e ca la ora 9 cand am cerut de la dealer ultima factura proforma aveam de achitat 44333 lei, iar dupa 11, cand Unicreditul a schimbat cursul, am platit 44216 lei, deci o diferenta de 120 de lei.
Probabil ca ei cumpara euro la cursul bnr, iar ceea ce ramane trece probabil in contul kia rom auto.
adriancomsa wrote:Salutare la toti.
fiindca aceasta banca a fost prima care a oferit western union, normal ca au ales-o pe ea. altfel cum credeti ca ar fi putut trimite euro catre fabrica.
Prin transfer bancar, care se practica de zeci de ani. Cel putin, cred ca orice firma care se respecta, procedeaza asa. Nu cred ca se apuca marile firme sa trimita bani prin western union, care oricum este destinat familiilor.
Parerea mea!
adriancomsa wrote:Salutare la toti.
Prin transfer bancar, care se practica de zeci de ani. Cel putin, cred ca orice firma care se respecta, procedeaza asa. Nu cred ca se apuca marile firme sa trimita bani prin western union, care oricum este destinat familiilor.
Parerea mea!
logic!!!!
pana si firma mea care are contracte externe face asa ceva, plus ca western u presupune valuta cash ceea ce nu se face la pers juridice.
Mda, ieri am facut si eu plata pentru Ceed 1.4 si au iesit 12 milioane in plus la diferenta de curs valutar... Adica eu scot banii de la banca la un curs de ~ 3.62 iar masina trebuie s-o platesti la un curs de ~3.73 RON/EUR.
Asa ca aveti grija cand mergeti sa achitati sa nu patiti ca mine si sa aveti surpriza ca va lipsesc cateva milioane din cauza schimbului.
Cu cam tot atat m-am pacalit si eu....la cum tot creste cursul acuma si astia de la Unicredit sunt imprevizibili la curs....sa mearga masina bine si sa isi scoata banii si e ok...
si eu am platit la erste in pitesti la cursul bcr + 1,5 %... idiotenia a fost ca atunci cand am luat ultimele acte si civ si nu mai stiu ce, era o factura printre actele acelea in care kia rom auto vindea masina reprezentantei erste cu 400 de meleoane la cursul din nu stiu ce zi, si eu am dat 440.
iar in aceeasi reprezentanta, unul din dealeri, altul decat cel de la care am luat masina, discutand cu tata despre costul masinii a scapat un bcr +1% si nu a prea stiut ce sa zica cand tata a zis ca pe contract scria +1,5%. eu nu pot sa inteleg, astia nu sunt bani negri, intra in firma , nu ii baga direct angajatul in buzunar. astia sunt chiar asa de prost organizati si pregatiti sau este o harneala de genul sa vedem care scoate mai mult de la client?
Pro_cee'd 1.4 GSL BEST Cassa White AG 84 DAV
1->2-->3--->4---->5----->Rachetaaaaaa!!!!
La mine a fost asa: daca plateam cash plateam la cursul unicredit daca plateam prin transfer bancar plateam la cursul de la banca romaneasca, am platit avansul la cursul de la banca romaneasca si apoi in 2 transe egale la cursul unicredit, la mit baneasa.
Si eu o sa ma lovesc de problema asta. Sper sa o rezolv cumva. Am un credit auto la alpha bank in euro. Ei o sa imi schimbe Euro pentru a-i transfera in lei catre Unicredit . 1-O sa pierd la schimb 2-Unicredit practica niste schimburi valutare ametitoare astfel ca la suma trimisa de Alpha o sa mai trebuiasca sa duc din buzunar in jur de 10-12 milioane (si asta pentru ca trebuie cumparati iar euro la cursul Unicredit). NU SE POATE ASA CEVA!!!. Cum se face ca - Kia Motors (un asemenea brand cu un profit mare in ultima vreme) are un singur cont in care trebuie varsati banii ...si ala e in lei. Voi cum ati procedat? Exista vreo alta varianta?
Comanda 23 Mai 2008 - Kia Cee'd 1.4 Best - Oil Blue - Primit seria 09.07 / Primit proforma 10.07
Eu nu as face credit in euro e mai avantajos in lei. La euro dupa cum ai observat o sa pierzi dupa ce platesti masina la conversie si pe urma cand o sa rambursezi pentru ca o sa cumperi euroa la cursul banii dca nu cumva iei salariul in euro.
KIA Cee'd 1.6 115CP BASE, ESP, Scaune incalzite, Proiectoare, Cheie 3 butoane, Scaun reglabil pe inaltime cu tetiere active Pachet piele si crom culoare Pewter Beige. http://picasaweb.google.ro/bogdan.ionas/4iceCeeD#