@mariusant ... din ce an e tehnologia motoruli de 1.4 de pe Dacia? Cel de 1.4 (E7J) a fost folosit de Renault prima oara in 1988

Deci comparatia nu'si are rostul.
Intr'adevar, la momentul de fata, este cel mai puternic motor de 1.4 fara supraalimentare, insa nu cred ca poate fi considerat o minune
Mie nu mi s'a parut ca A/C ar lua simtitor din vlaga motorului, insa nici nu am mers f mult si nici nu am fost foarte atent la acest aspect (insa, cum zicea si cineva mai sus, la Cielo, de ex, cand aveai nevoie de putere intr'o depasire ... cel mai sigur era sa inchizi A/C - iar la Cee'd nu am simtit aceasta nevoie)
Motorul de 1.4 e unul corect, atata timp cat stii cat poti sa ceri de la el si mai ales cum. Ca are 109 CP nu inseamna ca e motor de liniutze si nici ca s'ar compara la senzatii cu un diesel. Insa daca ai nevoie de consum mic, il poti obtine, Daca ai nevoie de o viteza de deplasare mare, o poti obtine si pe aceasta...
E si normal ca se poate si mai bine, de aceea si exista 1.6 si 2.0, insa pentru cine nu vrea neaparat reprize fulminante, e un compromis f usor de acceptat