Ceed vs Fiat GP
pe kia.com scrie foarte clar:
rio: overall length 4,240
ceed overall length 4,235
cerato overall length 4,500
Deci rio e mai mare decat ceed dar practic sunt in aceeasi clasa ca si dimensiuni iar cerato e intr-o clasa superioara si a obtinut doar 3 stele la ncap in 2006. Rio si Cerato au fost niste esecuri clare(vanzari foarte mici, clienti nemultumiti, fiabilitate slaba - vezi adac etc)
Ceed pare a fi un model mai reusit decat cerato sau rio, dar eu nu l-as compara macar cu honda civic sau golf(insa acesta sunt si la alt nivel de pret)
Golf-ul are si el problmele lui : motoarele ieftine sunt foarte slaba, tdi-ul e pe moarte ca si tehnologie etc, iar civic-ul e la un chiar pret nesimtit in ro
rio: overall length 4,240
ceed overall length 4,235
cerato overall length 4,500
Deci rio e mai mare decat ceed dar practic sunt in aceeasi clasa ca si dimensiuni iar cerato e intr-o clasa superioara si a obtinut doar 3 stele la ncap in 2006. Rio si Cerato au fost niste esecuri clare(vanzari foarte mici, clienti nemultumiti, fiabilitate slaba - vezi adac etc)
Ceed pare a fi un model mai reusit decat cerato sau rio, dar eu nu l-as compara macar cu honda civic sau golf(insa acesta sunt si la alt nivel de pret)
Golf-ul are si el problmele lui : motoarele ieftine sunt foarte slaba, tdi-ul e pe moarte ca si tehnologie etc, iar civic-ul e la un chiar pret nesimtit in ro
Un link cu informatiile aste ar fi bine venit pt "Rio si Cerato au fost niste esecuri clare" altfel dupa parerea mea ai luat-o pe aratura si nu prima data
.
Rio-- http://www.nhtsa.dot.gov/ncap/cars/3757.html

Rio-- http://www.nhtsa.dot.gov/ncap/cars/3757.html
-
- 3/E
- Auto:
Ce e asa de greu de inteles ca rio e cu catiav centimetri mai lung ca ceed in versionuea sedan ? Sedan sau hatchback care-i problema ?
In ziua de azi e mai greu sa incadrezi o masina intr-o clasa dupa diemnsiuni, ca tot cresc de la un an la altu, desi, avand in vedere ca rio e generatia anterioara, iar diemnsinile cresc cu fiecare generatie se poate incadra la aceeasi clasa cu ceed. Cerato e clar clasa superioara are aprope 30 cm in plus(altfel si laguna si pasat or fi in aceeasi clasa cu ceed).
kia a facut in salt mare cu ceed de la rio, cerato etc...bravo lor si sper sa intetasca bine concurenta pe segmentul low cost spre mediu in beneficul consumatorilor. Oricum sa alegi ceed e un risc :masina e noua(nu are inca tratate bolile tineretii valabile la orice marca), marca nu are un renume pre bun etc, cel mai probabil insa e un risc bine asumat si modelul va fi de succes cel putin la noi. As alege si eu de departe ceed in loc de albea, megane sedan, linea, hyundai accent, astra clasic, octavia tour etc dar NU in loc de astra h, grande punto, golf sau megane bicorp. Oricum din punct de vedere pret/calitate se pare ca ceed lx best ia fata tututor modelelor enumerate anterior.
In ziua de azi e mai greu sa incadrezi o masina intr-o clasa dupa diemnsiuni, ca tot cresc de la un an la altu, desi, avand in vedere ca rio e generatia anterioara, iar diemnsinile cresc cu fiecare generatie se poate incadra la aceeasi clasa cu ceed. Cerato e clar clasa superioara are aprope 30 cm in plus(altfel si laguna si pasat or fi in aceeasi clasa cu ceed).
kia a facut in salt mare cu ceed de la rio, cerato etc...bravo lor si sper sa intetasca bine concurenta pe segmentul low cost spre mediu in beneficul consumatorilor. Oricum sa alegi ceed e un risc :masina e noua(nu are inca tratate bolile tineretii valabile la orice marca), marca nu are un renume pre bun etc, cel mai probabil insa e un risc bine asumat si modelul va fi de succes cel putin la noi. As alege si eu de departe ceed in loc de albea, megane sedan, linea, hyundai accent, astra clasic, octavia tour etc dar NU in loc de astra h, grande punto, golf sau megane bicorp. Oricum din punct de vedere pret/calitate se pare ca ceed lx best ia fata tututor modelelor enumerate anterior.
poate ar trebui sa nu ne uitam la lungimea totala a masinii.
ampatament cee'd 2650 mm;
ampatament rio 2500 mm;
ampatament cerato 2610 mm;
ampatament golf 2578 mm;
ampatament Jetta 2578 mm;
ampatament GP (CA SA NU MAI FIM OFF TOPIC) ????? mm
de fapt ampatamentul da dimensiunea interiorului si cat de bine te simti in masina.
ampatament cee'd 2650 mm;
ampatament rio 2500 mm;
ampatament cerato 2610 mm;
ampatament golf 2578 mm;
ampatament Jetta 2578 mm;
ampatament GP (CA SA NU MAI FIM OFF TOPIC) ????? mm
de fapt ampatamentul da dimensiunea interiorului si cat de bine te simti in masina.
1.6 DSL LP Base Pewter Beige + optionale
vrrrrroooooommm !!!!!! vrrrrroooooommm !!!!!!
www.erepublik.com
vrrrrroooooommm !!!!!! vrrrrroooooommm !!!!!!
www.erepublik.com
-
- 3/E
- Auto:
Offtopic
Uita'te pe www.renault.ro si fa comparatie intre Megane Hatchback si Megane Sedan
Hathback'ul are lungime 4209 mm, iar Sedan'ul 4498 mm ... ai prins ideea care e problema? Si de ce Rio, daca tot vrei sa'l compari cu Cee'd, trebuie sa'l compari in versiunea hatchback?
Insa deja ne abatem mult prea mult de la subiect. Acesta e ultimul comentariu care'l fac pentru acest aspect
End of offtopic
Hai sa'ti explic care'i problema. De fapt o sa'ti dau doar niste date ... daca nici asa nu intelegi, deja nu mai pot face altcevazfs wrote:Ce e asa de greu de inteles ca rio e cu catiav centimetri mai lung ca ceed in versionuea sedan ? Sedan sau hatchback care-i problema ?
Uita'te pe www.renault.ro si fa comparatie intre Megane Hatchback si Megane Sedan
Hathback'ul are lungime 4209 mm, iar Sedan'ul 4498 mm ... ai prins ideea care e problema? Si de ce Rio, daca tot vrei sa'l compari cu Cee'd, trebuie sa'l compari in versiunea hatchback?
Insa deja ne abatem mult prea mult de la subiect. Acesta e ultimul comentariu care'l fac pentru acest aspect
End of offtopic
Ford - Fiesta - 1.4 tdci
Compara si tu dimensiunile de la megane 2 sedan cu megane 1 sedan sau grande punto cu punto e asa de greu sau ai nevoie de explicatii suplimentare ?. pur si simplu rio e generatia anterioara a lu' ceed, insa sunt de acord ca la aceeasi generatie(ex rio sedan vs rio hatchback) sedan-uri sunt mai lungi si au portbagaju mai mare.
Insa sedan fatza de hatchbak : porbagaju' logan(510) fatza de ceed(340)
Insa sedan fatza de hatchbak : porbagaju' logan(510) fatza de ceed(340)
de clasa supermini(107,twingo,aygo,agila, picanto etc.) ai auzit?
clasa mica:rio,accent,aveo,corsa,207,clio, ibiza,cordoba etc.
clasa compacta:golf, astra,mazda 3,megane,focus,CEEDetc
clasa medie: laguna, passat,mondeo,vectra etc.
Daca nici acum nu ai inteles.............
scuze de offtopic dar vroiam sa terminam discutia asta.
clasa mica:rio,accent,aveo,corsa,207,clio, ibiza,cordoba etc.
clasa compacta:golf, astra,mazda 3,megane,focus,CEEDetc
clasa medie: laguna, passat,mondeo,vectra etc.
Daca nici acum nu ai inteles.............
scuze de offtopic dar vroiam sa terminam discutia asta.
EX KIA CEE'D 1,6CRDI 115cp pewter beige B-67-XMC 62000km
CLIO RS 197 rosu B-94-NUW
CLIO RS 197 rosu B-94-NUW
@silvio tu vinzi kia ?
hyundai accent e mai lung decat kia ceed, la fel si rio sedan
Granitele intre clase nu sunt asa clare... parerea mea e ca aveo, rio sedan, ceed sunt in aceeasi clasa ca si dimensiuni.Cat despre faptul ca nu-mi place kia..am mai zis de n ori ca, dupa parerea mea, ceed e mult mai bun si ca aveo si ca rio si ca linea si ca accent, megane sedan etc
Ca idee ati auzit si voi ca de la generatie la alte granitele dintre clase se cam schimba daca luam in considerare doar dimensiunile ? golf1 e mai scurt ca actualul grande punto(clasa mica). rio e generatia anterioara a lui ceed si fac parte din aceeasi clasa. ceed a crescut fata de generatia anterioara etc
Insa ca si calitate ceed e cu o clasa cel putin peste rio, aveo, accent, linea, albea dar sub astra, golf, grande punto(ca sa revenim la topic)
hyundai accent e mai lung decat kia ceed, la fel si rio sedan
Granitele intre clase nu sunt asa clare... parerea mea e ca aveo, rio sedan, ceed sunt in aceeasi clasa ca si dimensiuni.Cat despre faptul ca nu-mi place kia..am mai zis de n ori ca, dupa parerea mea, ceed e mult mai bun si ca aveo si ca rio si ca linea si ca accent, megane sedan etc
Ca idee ati auzit si voi ca de la generatie la alte granitele dintre clase se cam schimba daca luam in considerare doar dimensiunile ? golf1 e mai scurt ca actualul grande punto(clasa mica). rio e generatia anterioara a lui ceed si fac parte din aceeasi clasa. ceed a crescut fata de generatia anterioara etc
Insa ca si calitate ceed e cu o clasa cel putin peste rio, aveo, accent, linea, albea dar sub astra, golf, grande punto(ca sa revenim la topic)