[Accident] Fratilor am comis-o!
Si de ce cele 2 roti fata erau desumflate? poate de asta n-a mers ESP-ul.
Am luat de pe alt forum ce inseamna ESP si cum ar trebui sa functioneze.
- ESP (electronic stabilization program), denumirea difera de la firma la firma, si poate sa fie Dynamic Stability Control (DSC), Vehicle Dynamic Control (VDC) etc, dar toate inseamna acelasi lucru - anume un sistem care, in principal, ajuta la viraj pentru a evita deraparea. Cum functioneaza? Soferul trage de volan, pune frana, accelereaza etc, ce-o face el in curba aia, masina calculeaza unde A VRUT soferul sa ajunga cu manevrele alea, apoi calculeaza unde se duce masina defapt si, prin taierea puterii motorului catre anumite roti sau prin franarea anumitor roti, incearca sa tina masina pe traseul dorit de sofer, evitand derapajul.
In concluzie bine ca n-ai intrat in cal pentru ca am vazut pe la stirile de la pro tv cum arata o masina intrata in cal.
Am luat de pe alt forum ce inseamna ESP si cum ar trebui sa functioneze.
- ESP (electronic stabilization program), denumirea difera de la firma la firma, si poate sa fie Dynamic Stability Control (DSC), Vehicle Dynamic Control (VDC) etc, dar toate inseamna acelasi lucru - anume un sistem care, in principal, ajuta la viraj pentru a evita deraparea. Cum functioneaza? Soferul trage de volan, pune frana, accelereaza etc, ce-o face el in curba aia, masina calculeaza unde A VRUT soferul sa ajunga cu manevrele alea, apoi calculeaza unde se duce masina defapt si, prin taierea puterii motorului catre anumite roti sau prin franarea anumitor roti, incearca sa tina masina pe traseul dorit de sofer, evitand derapajul.
In concluzie bine ca n-ai intrat in cal pentru ca am vazut pe la stirile de la pro tv cum arata o masina intrata in cal.
BAU, sunt perfect de acord cu ce ai scris in ultimul tau post 

Cee'd 1,4 LX BEST black pearl IS-&9-MFM - 250000km
Opel Mokka 4x4, 1.4l 140CP
jurnal de bord: viewtopic.php?t=1126
Opel Mokka 4x4, 1.4l 140CP
jurnal de bord: viewtopic.php?t=1126
Am fost azi si am vorbit cu cei de la Kia din Craiova si mi-a zis tipul care se ocupa de masina mea ca va fi gata peste aproximativ 2 luni
Mi-a mai zis ca nu intelege de ce nu au sarit airbag-urile si ca o sa trimita poze in Coreea si asteapta niste explicatii.
Acum ziceti-mi si mie cum fac sa va arat niste poze cu masina dupa accident?

Mi-a mai zis ca nu intelege de ce nu au sarit airbag-urile si ca o sa trimita poze in Coreea si asteapta niste explicatii.
Acum ziceti-mi si mie cum fac sa va arat niste poze cu masina dupa accident?
Last edited by Cristiano on 06 Mar 2008, 00:46, edited 1 time in total.
-
- Zuza
- Auto:
Nasoala faza cu accidentul, dar bine ca ai scapat teafar. In masina asta oricum nu poti merge fara centura ca te innebuneste sunetul ala.Cristiano wrote:Acum ziceti-mi si mie cum fac sa va arat niste poze cu masina dupa accident?
Pozele, daca nu ai un cont pe gmail, picasa mai exact, urmeaza pasii din topicul asta, asa m-am lamurit si eu:
viewtopic.php?t=113
Ai idee cat o sa coste toata treaba?
Bafta
Bafta
KIA Cee'd 1,4 GLS, 07/07/07, Mars Red, Base + Cateva optionale ODO: 121.000+ Km///album\\\///JB\\\
DACIA Logan 1,4 MPI+GPL, 01/06/10, Bej Laureate ODO: 76.000+ Km
DACIA Duster 1,5 dCi 4X4, 11/12/13, Laureate, Gris Comete ODO: 0.050+ Km
DACIA Logan 1,4 MPI+GPL, 01/06/10, Bej Laureate ODO: 76.000+ Km
DACIA Duster 1,5 dCi 4X4, 11/12/13, Laureate, Gris Comete ODO: 0.050+ Km
-
- born on 13th
- Auto:
bine ca sunteti teferi, masina s-a culcat "cuminte" de aia n-au sarit air bagurile, vei gasi explicatia asta in manualul de utilizare. pozele sunt un pic neclare dar nu sesizez vre-o lovitura puternica, s-a comportat f bine as spune eu. Air bagurile ar fi provocat mai multe daune, inclusiv financiare, gandestete cat ar costa sa le repui pe masina.
vezi pagina 56 capitolul 3 "familiarizarea cu autoveviculul" e o avertizare acolo, vidi si pagina 68, precizarea expresa pentru rostogoliri. "Mecanicii mirati" ma mira si pe mine, ar fi trebuit sa-ti recite din carte, da ma rog, romania. S-au mirat de dragul conversatiei.
vezi pagina 56 capitolul 3 "familiarizarea cu autoveviculul" e o avertizare acolo, vidi si pagina 68, precizarea expresa pentru rostogoliri. "Mecanicii mirati" ma mira si pe mine, ar fi trebuit sa-ti recite din carte, da ma rog, romania. S-au mirat de dragul conversatiei.
cee'd best 1.4 dakar yellow
B 73 WXX
consum mediu 6,7 % - 12.000 km
B 73 WXX
consum mediu 6,7 % - 12.000 km
Astazi baietzasul de la Kia Craiova mi-a dat verdictul.
Suma pentru remedierea tuturor daunelor se ridica undeva aproape de 300 de milioane lei vechi. Ati vazut si voi cum arata masina si nu inteleg ce poate costa atat de mult. Dar in sfarsit asta nu mai are importanta sunt asigurat Casco.
O sa va tin la curent cu starea de avansare a lucrarilor.
Suma pentru remedierea tuturor daunelor se ridica undeva aproape de 300 de milioane lei vechi. Ati vazut si voi cum arata masina si nu inteleg ce poate costa atat de mult. Dar in sfarsit asta nu mai are importanta sunt asigurat Casco.
O sa va tin la curent cu starea de avansare a lucrarilor.
@Cristiano: sa nu te superi, dar cred ca masina arata bine, avand in vedere ca te-ai rasturnat...in ce priveste preturile...NO COMMENT!
ai aici pe forum niste exemple foarte sugestive !
PS: bine ca esti teafar..probabil ca masina a "simtit" ca nu trebuie airbaguri! sa fii multumit, ca daca sareau si alea ...sa vezi COSTURI de COSTURI !! cred ca iti dadeau "dauna totala"

PS: bine ca esti teafar..probabil ca masina a "simtit" ca nu trebuie airbaguri! sa fii multumit, ca daca sareau si alea ...sa vezi COSTURI de COSTURI !! cred ca iti dadeau "dauna totala"

cassa white & rainbow blue ceed 1,4 ltd edition + ceva optionale. BC 02YDA; ODO> 23 K
Dorele, ne mai tii mult ma?
Dorele, ne mai tii mult ma?
si eu zic ca arata f.bine masinuta..si nu cred ca era nevoie sa se fi deschis airbag-urile... iar costurile pentru reparatii....

Cee'd 1.4 GSL LX MT Machine Silver ."Ltd. Edition"
Jurnal de bord: http://www.clubkia.ro/viewtopic.php?t=316
ODO 75000km
--------------------------
FOLOSESTE "SEARCH" INAINTE SA POSTEZI
POSTEAZA IN SECTIUNEA CORECTA
RESPECTA MEMBRII ACESTUI FORUM
Jurnal de bord: http://www.clubkia.ro/viewtopic.php?t=316
ODO 75000km

FOLOSESTE "SEARCH" INAINTE SA POSTEZI
POSTEAZA IN SECTIUNEA CORECTA
RESPECTA MEMBRII ACESTUI FORUM
-
- Auto:
@Cristiano
cristiano, fara suparare, aia nu arata a masina rasturnata. Deci, daca te-ai rasturnat cu ea, sa nu-ti para rau, arata super-bine, parca te-ai fi tavalit cu ea-n burete.
Vezi in jurnalul meu de bord cum arata a mea dupa ce m-a lovit LOGANUL.
cristiano, fara suparare, aia nu arata a masina rasturnata. Deci, daca te-ai rasturnat cu ea, sa nu-ti para rau, arata super-bine, parca te-ai fi tavalit cu ea-n burete.
Vezi in jurnalul meu de bord cum arata a mea dupa ce m-a lovit LOGANUL.

ex: Kia cee'd 1.6 CRDi 115 CP Best; Vmax = 205 km/h; machine silver; ODO 212.000 km.
Frate azi am primit telefon de la KIA motors si mi-au zis ca trebuia neaparat sa se deschida cel putin un airbag, asa ca ei sunt dispusi, pentru a nu-i actiona in judecata si sa nu le fac reclama proasta, sa-mi dea o masina noua indiferent de estimarea daunelor celor de la CASCO! Asta ma cam pune pe ganduri! Voi ce ziceti?
Probabil ca si-au bagat nasul prin masina si au gasit vreo buba care a prevenit deschiderea airbag-urilor, si incearca sa se asigure ca nu iese scandal pe tema asta. Problemele de acest gen sunt destul de costistitoare pentru o companie producatoare de masini. In caz contrar ti-ar fi oferit afacerea asta imediat dupa ce ai sesizat problema, zic eu.
Evident, poate aberez.
Bine ca ai scapat teafar, si oricum, cata lume poate povesti la bere ca s-a rasturnat cu masina
Evident, poate aberez.
Bine ca ai scapat teafar, si oricum, cata lume poate povesti la bere ca s-a rasturnat cu masina