[Problema rezolvata] Sistemul hidraulic de la ambreiaj-curatat

Cum se rezolvă diverse probleme
bobbo1981
Auto:

Post by bobbo1981 »

Nu cred ca e vorba numai de 2-3. Un televizor daca e defect si il duci la service si dureaza 2 saptamani, asta e timpul de reparatie nu cele 2 ore cat au lucrat efectiv la el.
Mie mi-au oprit masina service, nu mi-ai zis sa merg cu ea asa si sa revin cand vine piese. Deci nu ma pot folosi de ea in acest timp.

bobbo1981
Auto:

Post by bobbo1981 »

Am vorbit si la OPC. Ei nu ma pot ajuta cu nimic. Au zis ca tot ce pot face este sa verifice si ei daca intradevar comanda piesei si timpul in care ajunge aici este rezonabil si daca este cel dat de service.

bobbo1981
Auto:

Post by bobbo1981 »

Am fost din nou la service. Cei de acolo nu pot da un termen in care va fi reparata masina. Atunci am cerut sa-mi dea in scris acest lucru adik ca nu pot preciza un termen care va fi reparata masina. Nici acest lucru nu este posibil.
Au zis ca s-a facut comanda de piesa dar ca nu pot sa-mi zica ce raspuns au primit din partea importatorului. Din acest raspuns si din discutiile pe care le-am mai purtat am dedus ca nu prea exista piesa.
Ba mai mult chiar mi s-a sugerat sa o caut eu si ei mi-o monteaza imediat.
Deci asta intelege KIA Romania prin acea garantie de 7 ani.
Garantia de 7 ani a fost unul dintre lucrurile care m-au determinat sa cumpar aceasta masina.
Acum ma gandesc sa o repar si poate chiar sa o vand.
Maine am sa incep cu telefoanele pe la Bucuresti pe la OPC pe la dealer.
Sa vedem....

bobbo1981
Auto:

Post by bobbo1981 »

Astazi am sunat la Kia Romania. Am vorbit direct cu persoana care se ocupa de importul pieselor. Deja acolo se vede alta atitudine.
Am aflat ca astia de la Ena Service Galati sunt niste imbecili. Au cautat 2 zile codul de la pompa de la ambreiaj si nu au gasit. Tot cu ajutorul celor de la Bucuresti au aflat.
Maine aflu daca este piese pe stoc in Europa.

MihaiM
Auto:

Post by MihaiM »

Pe stoc in Europa? Pai se mai face si in alta parte Ceed?

bobbo1981
Auto:

Post by bobbo1981 »

Nu se mai face si in alta parte dar se export in alta parte.
Pe de alta parte piesele pentru garantie vin din stocuri special create pentru acest lucru iar in Europa, pentru Kia cel putin, exista un singur astfel de centru.
Am vorbit direct la Kia Romania si cei de acolo au fost amabili si s-au interesat la acel centru daca exista piesa. Spre norocul meu exista si pleaca spre Romania in data de 17 decembrie.

ida01ro
Carcotas Sef
Auto:

Post by ida01ro »

asa sa fie cum spui tu... Doamne ajuta !

PS: sa ne tii la curent, interesant ce spui :)
cassa white & rainbow blue ceed 1,4 ltd edition + ceva optionale. BC 02YDA; ODO> 23 K
Dorele, ne mai tii mult ma?

radu256
Micutzii
Auto:

Post by radu256 »

Mult noroc iti doresc si sa ai masina gata pana de sarbatori!!!
Cee'd 1.4 Base + ceva optionale, kompass blue; in circulatie din 01 August 2007

bobbo1981
Auto:

Post by bobbo1981 »

Am vorbit azi dimineata la service cu inginerul de acolo care a fost plecat intr-o delegatie de luni pana azi cand s-a intors si lam rugat sa verifice el personal care-i problema ca zic daca nu-i pompa de vina sa comandam piesa corecta ca m-am certat destul cu ceilalti baieti si nu parea sa fie vreo unul mai dezghetat.
Sun pe la ora 16 sa aflu rezultatul. Stupoare!! Au aerisit ambreiajul si acum merge bine. Apoi daca dureaza 4 zile sa aerisesti un ambreiaj asta da profesionalism.
Acum trebuie sa ma duc la service sa fac probe cu masina. Sper sa fi fost asta problema.
Oricum, pana acum domnu ing. Marian de la seviceul Ena pare singurul om serios de acolo. Nu ii stiu numele de familie dar are si el o Kia Ceed, precizez asta pentru ca mai exista un ing. Marian acolo cu care nu am vorbit dar care s-ar parea ca nu s-a gandit sa aeriseasca ambreiajul.
Va tin la curent!!

Sfinxul
Auto:

Post by Sfinxul »

Parerea mea e ca ar fi bine sa faca o investigatie si sa vada de ce a prins aer (sau a pierdut lichid) ca te poti trezi din nou cu aceiasi problema. Si iar alta runda de asteptare, alti nervi.
Mitsubishi Lancer 1,6 din 22.09.2007
Imagehttp://www.mitsu.ro
Image Image
Kia Cee'd 1,6 DSL MT Base din 25.10.2007 http://www.clubkia.ro
Dacia LOGAN 1,4 din 28.06.2006
Dacia Berlina 1410 din 1994

kremus
Auto:

Post by kremus »

bobbo1981 wrote:Astazi am sunat la Kia Romania. Am vorbit direct cu persoana care se ocupa de importul pieselor. Deja acolo se vede alta atitudine.
Am aflat ca astia de la Ena Service Galati sunt niste imbecili. Au cautat 2 zile codul de la pompa de la ambreiaj si nu au gasit. Tot cu ajutorul celor de la Bucuresti au aflat.
Maine aflu daca este piese pe stoc in Europa.
Multumim domnului bobbo1981 pentru laude. Recunosc ca fac parte din echipa Ena Service Grup SRL, care e dealer auto, insa nu vinde si nu repara Kia. Limbajul va reprezinta indiferent cui ati fi dorit sa faceti reclamatia. Si totusi am transmis tuturor colegilor mei parerea dumneavoastra despre noi.
Scuze pentru offtopic!

ida01ro
Carcotas Sef
Auto:

Post by ida01ro »

@kremus: felicitari! personal, apreciez f mult raspunsul dvs. onest de pe forum! sa o tineti tot asa si Sarbatori Fericite va urez!

@bobbo 1981: daca nu ti-as fi spus, referitor la profesionalism ! :) o neetanseitate, (e.g. : garnituri, furtun cu pori, etc ) in sistemul de actionare a ambreiajului e cel mai probabil. bine ca mai sunt si oameni care analizeaza (eventual si testeaza! ) si apoi vorbesc si ca (sper ) ca s-a rezolvat problema ! :D

PS: cei care vorbesc si apoi ...gandesc stiu ca se afla la adapostul conditiilor comerciale /contractuale ref la garantie si nici ca le pasa ce fac! clientu'...treaba lui !! desi traiesc pe seama lui ..a la guerre comme a la gueree :(
cassa white & rainbow blue ceed 1,4 ltd edition + ceva optionale. BC 02YDA; ODO> 23 K
Dorele, ne mai tii mult ma?

Sfinxul
Auto:

Post by Sfinxul »

@kremus

kremus, sa inteleg ca Autoprim nu mai face parte din grupul ENA si ca service-ul pentru KIA este facut de altcineva? :shock: Daca imi aduc bine aminte, acum doua saptamani in urma, o persoana cu acelasi nick de pe acest forum a lansat o invitatie la o intalnire cu posesorii de Ceed si nu numai, chiar la sediul Autoprim (probabil cu ocazia inagurarii noului showroom). :? viewtopic.php?t=914 Taaare ciudat.
Oricum, nu vreau sa crezi ca sunt de acord cu modul in care s-a exprimat bobbo1981, insa cum explici faptul ca cei de la service l-au pus si pe el sa caute pompa de la ambreiaj. Culmea, a reusit sa se descurce mai repede decat cei care aveau obligatia sa faca acest lucru. Dar e normal, ca era interesul lui sa-si rezolve masina cat mai repede. Poate ca o sa zici ca nu este adevarat. Se poate insa, cum se face ca dupa doua zile nu mai e de vina pompa si s-a rezolvat problema prin aerisirea acestui dispozitiv ? :shock:

@bobbo1981, s-a rezolvat pana la urma problema de la ambreiaj?
Mitsubishi Lancer 1,6 din 22.09.2007
Imagehttp://www.mitsu.ro
Image Image
Kia Cee'd 1,6 DSL MT Base din 25.10.2007 http://www.clubkia.ro
Dacia LOGAN 1,4 din 28.06.2006
Dacia Berlina 1410 din 1994

Cipp
Auto:

Post by Cipp »

Asta spune multe despre mentalitatea "dealerului" roman: nu ne pricepem, da' incercam..., cine stie? poate merge! Uita insa ca vorbim de Masina Anului 2008, adica o masina noua, despre care nu se stiu inca toate bubele. Poate ca Bobbo a fost prea dur, dar inclin sa-i dau dreptate: incompetenta si dorinta de a lua banu' clientului sunt evidente! Sunt galatean si stiu foarte bine ca e greu sa gasesti meseriasi buni - si in provincie, dar si in bucuresti. Masina in garantie, piese inexistente, personal slab pregatit - cu asta incearca KIA ROMANIA sa intre pe piata?
FIAT Albea 2006
Grigio Underground

Rapidel
Auto:

Post by Rapidel »

@kremus

Stimate skremus, chiar nu ti-e jena si rusine sa postezi asa ceva ?Adica tot pagubitul este vinovat ca voi sunteti incompeenti ? Faci parte din "echipa Ena" si te-a deranjat limbajul ...Nu ti-e rusine bai flamndule sa te simti ofuscat, cand omul ala , care a dat o gramada de bani pe o masina se simte naspa ca voi sunteti incopetenti si el nu-si poate folosi masina din cauza prostiei voastre?Daca eram pe alt forum te injuram , dar am trei avertismente si nu-mi mai permit, dar sper sa ma ierte adminul si in spiritul clubului kia imi va permite sa folosesc macar un simbol :fmm nesemnicativule.Ca daca erai in stare rezolvai problema si nu te ofuscai ca va facut incompetenti , ca sa nu va zica prosti !Si daca ai transmis parea pagubitului tuturor colegilor care-i treaba ?O parte din colegii aia ai tai sunt ca si tine(nu mai zic, ca te-ai prins), dar ce vrei sa faci , ameninti ?Rusine sa-ti fie skermutule !

Locked

Return to “Tips & Tricks”