Livrare modele Sportage 2022.

Forum cu de toate despre Kia Sportage
Post Reply
Minu
Auto: Kia Ceed GT MY23

Re: Livrare modele Sportage 2022.

Post by Minu »

BogdanMus wrote: 15 Sep 2022, 08:53 In Mai m-a sunat ag. de vanzari sa-mi spuna ca nu mai este disponibila culoarea :lol: pt ca au trecut de la MY2021 la MY2022 si sa aleg alta. Odata cu aceasta modificare, a fost inlocuita si varianta pt care am optat initial (Intens) cu alta varianta (Techno). Pe noua linie de echipare au fost incluse direct in pret dotari pe care eu le plateam ca optionale la varianta intitiala (elemente cromate de design exterior, elemente de design interior, antena tip rechin, etc.) + au fost introduse optionale noi (cockpit de 10" full digital de ex.), asa ca am decis sa modific bonul de comanda si sa trec pe noua varianta (Techno). Termenul de livrare a fost modificat si el pentru August - Septembrie. Toate bune si frumoase, insa in Iulie m-a sunat ag. sa-mi spuna ca din cauza lipsei de componente pentru 2 pachete, masina nu poate intra in productie. Asta e... astept. Intre timp cumpar tichetele rabla si in ultima instanta, daca masina nu intra in productie pana in Decembrie, o sa modific iar comanda sa renunt la pachetele alea 2... desi nu as vrea :D.
Macar la Renault te informeaza despre starea comenzii, la Kia, toata lumea tace si toti merg pe "burta", nimeni nu stie nimic.
BogdanMus wrote: 15 Sep 2022, 10:00
Dealerii mint in general sau se fac ca nu stiu nimic ca sa nu renunti la avans/comanda..banii astia probabil ca au fost cheltuiti deja pe salarii, bonusuri de vacanta sau final de an etc. nu au de unde sa-i returneze daca multi clienti renunta la comenzi :)
Sunt obligati contractual sa restituie avansul in cazul in care este depasit termenul de livrare sau sunt alte clauze mentionate. Hai sa nu exageram, nici bancile nu dispun de lichiditatea necesara daca toti clientii si-ar retrage banii din conturi deodata.

Sunt cazuri in care a primi avansul este o paguba pentru client.Cazul meu, unde mi-am casat masina personala iar tichetul rabla expira luna asta, iar taxa de leasing e ~1000 euro, aia ramane la firma de leasing si nu la Kia...
***Ceed GT MY23 Blue Flame
***Yamaha Tracer 9GT MY23

BogdanMus
Auto: Kia Sportage GT Line HEV 4x4

Post by BogdanMus »

Macar la Renault te informeaza despre starea comenzii, la Kia, toata lumea tace si toti merg pe "burta", nimeni nu stie nimic.
Pai daca nu are ce sa-mi spuna nou, nu vad de ce m-ar suna. Cred ca mai mult m-as enerva daca m-ar suna ag. de vanzari doar ca sa-mi spuna acelasi lucru. Vorbesc strict de cazul meu, poate altii doresc sa fie sunati chiar daca nu sunt noutati despre comanda.
Sunt cazuri in care a primi avansul este o paguba pentru client.Cazul meu, unde mi-am casat masina personala iar tichetul rabla expira luna asta, iar taxa de leasing e ~1000 euro, aia ramane la firma de leasing si nu la Kia...
Mda, foarte nasol :(

Nu poti incerca sa vinzi tichetul si sa cumperi altul? Stiu, pierzi destul de mult dar macar nu pierzi totul (de fapt, nu cred ca pierzi :D). Nu stiu cum e treaba la leasing, trebuie tichet rabla in momentul in care semnezi?
Kia Sportage GT Line HEV 4x4
Mazda CX-5 Takumi e-Skyactiv G194 AWD

Minu

Post by Minu »

Din moment ce te-ai inscris la masina si ai casat rabla nu mai ai ce face.Pe 30 alte acte pentru un nou tichet, iar o iau de la capat cu nebunia asta azi ma uitat si astia de la AFM au ajuns cu validarea tichetelor la luna mai, deci dureaza 4 luni sa iti aproble tichetul, simt ca imi pierd rabdarea, a trecut mai bine de un an.

DCC08
Auto: XCeed 1.5 T 7DCT GT Line MY23

Post by DCC08 »

@Minu

Fără niciun fel de sarcasm...ai o răbdare de chinez bătrân. Dacă după mai mult de un an de așteptare tu abia acum simți ca iti pierzi răbdarea inseamna ca ești clientul perfect pentru constructorii auto din zilele noastre. Pana la urma faci bine ca nu te lamentezi, nu ar trebui nici noi să o facem pentru ca nu putem influenta cu nimic procesul de producție și de livrare. Trebuie sa acceptam si sa ne obisnuim cu new normal. Când o fi sa vina mașinile pe care le asteptam sunt bine primite.
KIA XCeed 1.5 T-Gdi 160HP MHEV 7DCT GT Line MY23 - Celadon Spirit Green

Minu

Post by Minu »

Pai dupa ce ca in vara mi-au anulat comanda, iti dai seama ce rabdare mai am...deja sunt cu nervii intinsi la maxim, am asteptat sa se lanseze facelift-ul la Ceed sa il comand, in august am bagat actele de rabla si a trecut mai bine de un an, rabdarea deja mi-e pusa la incercare pentru ca am asteptat sa se lanseze modelul nou (facelift) si sa primesc o masina aflata deja la sfarsit de cariera nu imi pica deloc bine.Nu e vorba de timp, ca o am pe cea veche, e vorba ca ma aleg cu o masina depasita din punct de vedere moral, o comand in 2021 si o primesc in 2023 nu mi se pare normal deloc chiar daca incerc sa inteleg problema asta cu semi conductorii care se pare ca e in mare parte doar la noi in Romania ca noi suntem mai la coada vacii si cand vad masini cu cutie automata livrare si in 80 de zile chiar si in Bulgaria si cu dotari mai multe ca a mea e greu sa fi calm.
Probabil la anul o sa vedem deja poze spion cu noua generatie Ceed si sa imi primesc masina atunci parca imi pare rau ca nu am mai stat......iar.

gabi_mihai
Auto: Kia Sportage

Post by gabi_mihai »

Am trecut pe la dealer si avea doua sporatge PHEV ..astepta sa inceapa rabla..deci ce criza de cipuri...

BogdanMus

Post by BogdanMus »

Criza de cip-uri s-a cam terminat sau nu mai este la fel de mare, acum avem criza de materie prima si mai ales de logistica.

gabi_mihai

Post by gabi_mihai »

Cand am plasat comanda pt masina GT Line HEV, PHEV nu se putea comanda inca...acum dealerul primeste PHEV-uri iar HEV nu...greu de crezut..eu zic ca acum vin masinile pt rubedenii, cunoscuti etc...mai bine o luam din Germania...ploua cu HEV-uri noi pe mobile.de....acum vad ca in contract niciu nu am o luna aproximativa de livrare..ca sa stiu cand as putea lua avansul inapoi..dace se amana livrarea pt la anul...:)

BogdanMus

Post by BogdanMus »

Cum adica? Vrei sa spui ca nu e trecut termenul de livrare in contract (nr de zile 90, 180, etc)? La ce dealer auto ai fost omule? :))

Andrei1994
Auto: Kia Sportage 2022

Post by Andrei1994 »

Dintre cei ce au comandat mhev cu 7dct, a ajuns la careva masina??

EMP83
Auto: Sportage HEV MY22 1.6 T-GDI

Post by EMP83 »

Salut.
Joi am fost contactat de dealer să-mi dea vesti bune. In 10 zile mașina mea intra în producție și la jumătatea lui octombrie ar trebuie să îmi fie livrată. 😁
Data inițială de livrare ère 15 noiembrie - 15 decembrie. Comanda am dat-o pe 9 mai. Vorbesc de o livrare în Franța.
KIA Sportage GTLine Premium (Franta) + HK 1.6 T-GDI HEV 4x2 Experince Green Black Pearl

Andrei1994
Auto: Kia Sportage 2022

Post by Andrei1994 »

Din Februarie tot astept, iar pana acum absolut nimic …

Minu

Post by Minu »

Cred ca un exemplu de timpi de livrare de unde va puteti inspira e de la Tucson, pentru ca practic e aceeasi masina si foloseste aceleasi componente.Acolo, din pacate, timpul de livrare de de 1 an si 3-6 luni.

cataf78
Auto: KIA SPORTAGE 4x4 PHEV

Post by cataf78 »

Buna ziua,

Urmaresc de cateva saptamani topicul.
Am facut comanda de o Kia Sportage 4x4 phev pe 1 mai. Termenul de livrare era martie 2023.
Aveam emotii ca voi pierde tichetele rabla. Pe 1.sept. am fost sunat de dealer ca pe data de 9septembrie se va produce masina. Va imaginati cat am fost de bucuros... :D. La o saptamana dupa data fabricatiei am sunat dealer-ul sa vad statusul si eventual sa-mi emita proforma pentru achitarea masinii. Azi am primit proforma si am fost informat ca masina este la Curtici in vama si ca dupa ce o platesc, teoretic mai sunt 2 saptamani pana la livrare. Se pare ca sunt unul dintre norocosi :) :)

gabi_mihai

Post by gabi_mihai »

Probabil ca PHEV-urile au capatat "prioritate" deoarece dealerii castiga cei mai multi bani la modelul asta...mai ales din programul rabla...pretul creste astfel incat reducerea de la rabla merge toata la dealer :)
Last edited by gabi_mihai on 19 Sep 2022, 15:16, edited 1 time in total.

Post Reply

Return to “Generalităţi”