Lista asteptare masina

alexs
Auto: Leon 5F FR

Re: Lista asteptare masina

Post by alexs »

Aveti idee ce o sa presupuna facelift ul de xceed? As presupune ca ar primi fix ce are ceed-ul in momentul actual

@alexcrist aproape mi-a dat o lacrima in timp ce ti citeam postul...

alexcrist
Auto: Kia XCeed 1,4 T-GDI, 2020

Post by alexcrist »

alexs wrote: 09 Mar 2022, 12:51 @alexcrist aproape mi-a dat o lacrima in timp ce ti citeam postul...
Da' ce-am zis? :lol:

alexs
Auto: Leon 5F FR

Post by alexs »

:lol:
nu pot sa concep ideea de a plati un lucru si de a primi altceva :D

alexcrist

Post by alexcrist »

Na, shit happens. Oficial, din ce povestește lumea (că n-am trăit pe viu, povestesc și eu bârfe), dealerii trebuiau să informeze clienții, trebuiau să ofere și niște reduceri de preț, iar dotările lipsă teoretic vor fi montate ulterior, în service, atunci când vor fi disponibile.
Doar că poveștile spun că dealerii ”au uitat” să mai facă zisele informări. Le-au menționat doar când s-au dus clienții înapoi peste ei.

Altfel, uneori iese bine. Eu în 2014 am comandat un Rio 3 non-facelift, Euro 5, a cărui producție s-a tot amânat din naiba știe ce cauze timp de 7 luni (și nu era nici mama crizelor atunci :D ), și am primit modelul facelift, Euro 6, inclusiv cu ceva dotări în plus, care între timp deveniseră standard pe model. Erau și vreo 2 dotări lipsă (geamurile fumurii și senzorul de lichid de parbriz), dar mă cam durea la bască de ele oricum. :lol:

Mna, cazuri și cazuri.

Flaffy7
Auto: Waiting for my Ceed GT MY22

Post by Flaffy7 »

alexcrist wrote: 09 Mar 2022, 16:40 Na, shit happens. Oficial, din ce povestește lumea (că n-am trăit pe viu, povestesc și eu bârfe), dealerii trebuiau să informeze clienții, trebuiau să ofere și niște reduceri de preț, iar dotările lipsă teoretic vor fi montate ulterior, în service, atunci când vor fi disponibile.
Doar că poveștile spun că dealerii ”au uitat” să mai facă zisele informări. Le-au menționat doar când s-au dus clienții înapoi peste ei.

Altfel, uneori iese bine. Eu în 2014 am comandat un Rio 3 non-facelift, Euro 5, a cărui producție s-a tot amânat din naiba știe ce cauze timp de 7 luni (și nu era nici mama crizelor atunci :D ), și am primit modelul facelift, Euro 6, inclusiv cu ceva dotări în plus, care între timp deveniseră standard pe model. Erau și vreo 2 dotări lipsă (geamurile fumurii și senzorul de lichid de parbriz), dar mă cam durea la bască de ele oricum. :lol:

Mna, cazuri și cazuri.
Deci dacă scot ei padelele, ulterior ma duc la ei sa le pună?
Mie îmi povestise un prieten de are Proceed GT ca a pus parbriz încălzit și a primit priza 7 pini pentru cârlig remorcare. Motivul invocat a fost ca sunt foarte similare codurile și a fost eroare umană.
Sincer, într-un caz de genul ma gândesc sa refuz mașina și sa aștept noua configurație, dar cu penalitatea de 0.1% pe zi din suma plătită (bineînțeles, as face tot posibilul sa o plătesc integral). Ar fi 5% discount, oare se poate face chestia asta ?

psvkia
Auto: kia xceed

Post by psvkia »

Nu se monteaza optionale after market.

alexcrist

Post by alexcrist »

Flaffy7 wrote: 09 Mar 2022, 19:15 Deci dacă scot ei padelele, ulterior ma duc la ei sa le pună?
Ce am auzit/povestit eu nu era la Kia. Fiecare producător va avea propria strategie. Discuți cu dealerul și afli, și speri să nu vândă gogoși ca alții.

Minu
Auto: Kia Ceed GT MY23

Post by Minu »

Se pare ca nu mai merge sa configurezi niciun model de Ceed/Proceed, daca incerci sa intri in configurator iti spune sa iei legatura cu dealerii pentru a verifica masinile aflate in stoc.Cred ca au sistat preluarea de comenzi de la clienti ceea ce ma face sa cred ca au probleme foarte foarte mari cu livrarea masinilor. :roll:
***Ceed GT MY23 Blue Flame
***Yamaha Tracer 9GT MY23

psvkia

Post by psvkia »

Minu wrote: 10 Mar 2022, 12:32 Se pare ca nu mai merge sa configurezi niciun model de Ceed/Proceed, daca incerci sa intri in configurator iti spune sa iei legatura cu dealerii pentru a verifica masinile aflate in stoc.Cred ca au sistat preluarea de comenzi de la clienti ceea ce ma face sa cred ca au probleme foarte foarte mari cu livrarea masinilor. :roll:
La Xceed e la fel, nu se mai poate configura .... :shock:

Minu

Post by Minu »

Si Niro, probabil mai sunt :)

psvkia

Post by psvkia »

Minu wrote: 10 Mar 2022, 13:05 Si Niro, probabil mai sunt :)
Doar la Sportage si EV6 merge .... :shock:

psvkia

Post by psvkia »

Deci... se pare ca .... in iulie se lanseaza generatie noua la familia Ceed si Niro, un fel de MY23. Comenzi pe actuala generatie nu se mai iau, doar ca cele deja comandate se vor fabrica pina in iulie. Pt generatiile noi se lanseaza in productie in august cu livrare in .... cand o fi.

zaboss
Auto: Kodiaq 2.0 TSI, 4x4 DSG, Style

Post by zaboss »

La Skoda termenul oficial este un an și trei luni. Am discutat ieri cu cineva de la PBV. Deci se poate mai rău.

Minu

Post by Minu »

psvkia wrote: 10 Mar 2022, 13:41 Deci... se pare ca .... in iulie se lanseaza generatie noua la familia Ceed si Niro, un fel de MY23. Comenzi pe actuala generatie nu se mai iau, doar ca cele deja comandate se vor fabrica pina in iulie. Pt generatiile noi se lanseaza in productie in august cu livrare in .... cand o fi.
Nu cred ca mai sta nimeni sa ii arda de facelift-uri in fiecare an pe praful asta, asta inseamna schimbari de linie de productie, de componente, distribuitori, etc.Ei nu sunt in stare sa faca fata cu productia pentru comenzile din toamna, sunt oameni care asteapta dupa Ceed-uri din vara.Doar pentru xCeed cred ca vor face facelift, desi cred ca nici pentru asta pentru ca s-au facut mici restilizari.

Monica
Auto: Kia Stonic

Post by Monica »

Salut si scuze de off-topic referitor la model :D.

Am citit o parte din ultimele postari si vad ca se discuta de timpi mari de livrare.
Asa e si in cazul meu, care am comandat un Kia Stonic MY22(motorul de 1.2MPI cu 5MT) pe 19 iulie 2021 la Kia Oradea. Inca nu a fost livrata masina, dar azi am fost informata ca a ajuns in Bucuresti. Am scris zilele trecute un post despre comanda mea aici -> viewtopic.php?f=168&p=275853&sid=b96e53 ... 86#p275853

Am adus azi vorba la dealer de penalitatile de 0.1% pe zi pentru intarzieri, dar mi-a zis din start ca nu se aplica deoarece e vorba de un model nou. Din cate stiu, Stonic se fabrica de prin 2017, deci nu prea are cum sa fie vorba de model nou, right? Nici macar facelift nu cred ca e, din cate stiu au schimbat doar logo-ul Kia.

Tin sa subliniez faptul ca nu am fost informata de intarzieri, termenul de livrare din contract fiind sfarsitul lunii noiembrie.

Ceva idei sau sfaturi?

Post Reply

Return to “Generalităţi”