[Problema rezolvata] Sistemul hidraulic de la ambreiaj-curatat

Cum se rezolvă diverse probleme
bobbo1981
Auto:

Post by bobbo1981 »

In urma cercetarilor efectuate de cei de la service s-a ajuns la concluzia ca pompa e cea vinovata.
Acum astept pana maine sa-mi zica daca au piesa la Bucuresti, daca nu trebuie sa o comande din Slovacia probabil si asta inseamna anul 2008 :(

Sfinxul
Auto:

Post by Sfinxul »

@bobbo1981

Neplacuta situatie mai ales acum de sarbatori. Banuiesc ca nici nu-ti vor da voie sa circuli cu masina din cauza acestei pompe.
Daca nu au in stoc piesa respectiva nici in Bucuresti si nu pot sa o aduca in 2, 3 zile, sfatul meu e sa faci un proces verbal cu ei, prin care sa le soliciti si prelungirea garantiei cu perioada in care masina sta pe dreapta din lipsa pieselor de schimb. In felul asta vor fi si ei interesati sa dureze cat mai putin reparatia.
Mitsubishi Lancer 1,6 din 22.09.2007
Imagehttp://www.mitsu.ro
Image Image
Kia Cee'd 1,6 DSL MT Base din 25.10.2007 http://www.clubkia.ro
Dacia LOGAN 1,4 din 28.06.2006
Dacia Berlina 1410 din 1994

bobbo1981
Auto:

Post by bobbo1981 »

In cazul in care trebuie facuta comanda de piese o sa dureze cel mai probabil cel putin 30 de zile. Din cate imi amintesc in manualul de garantie nu se spune nimic despre termenul in care trebuie reparat masina.
Am intrebat cum este posibil totusi ca in 4000 km sa se strice acea pompa. Raspunsul a fost: defect de fabricatie.
Si acum ma intreb daca din cauza unui defect de fabricatie si durata de reparatie de cel putin 30 de zile nu ar trebui sa primesc o alta masina in acest timp?
Totusi in timpul asta cand nu ma folosesc de masina, si as fi avut mare nevoie de ea, eu platesc RCA, casco si rate.

Daca aveti cunostinta de cazuri similare as vrea sa-mi spuneti cum s-a procedat in acesta perioada de asteptare.

bobbo1981
Auto:

Post by bobbo1981 »

Masina a ramas parcata la ei in curte deoarece nu se poate circula cu ea.

Cipp
Auto:

Post by Cipp »

@Sfinxul
Parerea mea e ca nici nu le pasa ca stai fara masina 2 luni pana iti vor aduce piesa respectiva. Crezi ca ii intereseaza sa iti dea masina mai repede ca sa nu-ti mai dea o luna in plus la garantie fata de cele 84 luni cat este garantia in contract? Dar daca da firma faliment peste 5 ani, sa zicem, sau vine asteroidul in 2012, ce faci? Cam asa trateaza ei problema. Si cand spun ei ma refer la toti dealerii de masini din romania, nu numai Kia! E o vorba romaneasca: LI SE R...PE lor de masinile noastre, dupa ce ti-o vand se lauda cu statistica, iar noi devenim din clienti respectabili - FRAIERI irecuperabili!
FIAT Albea 2006
Grigio Underground

bibiloi
gigi pedala
Auto:

Post by bibiloi »

Fa scandal sa iti dea masina la schimb, mai ales ca vine perioada sarbatorilor nu se poate sa te lase fara.
Kia Cee'd 1.4 BEST GSL Piston Gray - comanda pe 15 iunie, serie venita pe 3 septembrie, ridicata in data de 28-09-2007 ora 12.15 BT-04-EKV ex:B-71-KAO

Sfinxul
Auto:

Post by Sfinxul »

@bibiloi

Poate fi si asta o varianta.
Mitsubishi Lancer 1,6 din 22.09.2007
Imagehttp://www.mitsu.ro
Image Image
Kia Cee'd 1,6 DSL MT Base din 25.10.2007 http://www.clubkia.ro
Dacia LOGAN 1,4 din 28.06.2006
Dacia Berlina 1410 din 1994

bobbo1981
Auto:

Post by bobbo1981 »

Intai ma duc cu vorba buna, daca nu merge incerc si varianta asta. Oricum maine dimineata sun si la OPC sa cer o parere.

Arnold12
Auto:

Post by Arnold12 »

Buna idee cu OPC-ul. Succes
Cee'd SW 2.0 CRDi 140CP~170CP 6MT TX pregatit sa frustreze...a different ONE
Kia Ceed SW 200Km/h - http://www.youtube.com/watch?v=tsQNcrqPImk
MAX 221km/h pe GPS/Autobahn Austria

bobbo1981
Auto:

Post by bobbo1981 »

Eu am lasat carnetul de service al masinii la sevice. Din cate imi amintesc nu se prevede acolo clar un timp in care serviceul trebuie sa remedieze problema. Poate sa verifice cineva si sa-mi zica si mie daca se specifica pe acolo ceva de perioada in care trebuie remediata defectiunea.

Teddy
Sageata Blue
Auto:

Post by Teddy »

@bobbo1981:
" In urma cercetarilor efectuate de cei de la service s-a ajuns la concluzia ca pompa e cea vinovata".
Acum am venit de la munca si sper sa citesti inainte de a merge la service.
Ti-au demontat pompa???... sau au spus asa sa scape de tine.Daca desfaceau pompa vedeau ...defectul ...1 garnituri ciupite sau deformate.
2 uzura interioara pe corpul pompei.
rezolvare: 1 un nou set de garnituri(asa vine ptr.toata pompa)
2 pompa noua care vine complet echipata adica cu tot cu garnituri in ea(e mai comod numai se monteaza)
Nu sunt sigur dar...depozitul de piese de schimb ptr. Europa este in Belgia...daca stie cineva sa ma corecteze...
Cauzele: 1 montare necorespunzatoare a garniturilor
2 corpul pompei este mai moale decat pistonasul,si orificiul(gaura)unde vine introdus pistonasul nu a fost finisat bine ...adica a mai ramas un "span" care a dus cu timpul la formarea unui "crater" sau a unui "guler" si ca urmare pierde presiune.
Vezi ce zic cei de la service,dar ...mecanic vorbind ...ti-am relatat cam tot.
Astept vesti de la tine poate te mai pot ajuta... macar moral.
:lol:
Cee`d 1.4 START+opt.(13) kompass blue HD-09-CTM
ALBUME: http://picasaweb.google.com/TeddyKyty

ida01ro
Carcotas Sef
Auto:

Post by ida01ro »

...mda, in service-urile astea de acum, nu se mai face reparatie! doar inlocuire de subansamble, iar componentele considerate defecte se trimit la "remanufacturat" !! :roll:

vedeti ce am scris mai sus daca cititi in carnetul service, cum ca, la reparatie, se pun pe masina piese noi sau .."remanufacturate"!! acum, nu stiu daca din fabrica isi permit sa monteze piese "remanufacturate " pe masina noua, ar fi prea de tot!!

PS: de acord ca este un subansamblu relativ simplu, dar e posibil ca din constructie sa fie nedemontabil!

PPS: ca veni vorba, stie careva care este - conform legii - perioada maxima de reparatie in garantie? eu stiam ca pt bunurile de larg consum de ex., daca se depasesc 30 de zile si nu s-a putut repara, bunul se inlocuieste!! :P chiar ca este buna ideea cu OPC-ul ! te rog se ne tii la curent cum evoloeaza...
cassa white & rainbow blue ceed 1,4 ltd edition + ceva optionale. BC 02YDA; ODO> 23 K
Dorele, ne mai tii mult ma?

ida01ro
Carcotas Sef
Auto:

Post by ida01ro »

aaa...si inca ceva: de unde stiu baietii ca e vinovata pompa si nu cilindrul receptor ?? HA?! sau astepti 3 luni sa vie pompa, apoi ...sorry, trebuia cilindrul receptor !! :P
cassa white & rainbow blue ceed 1,4 ltd edition + ceva optionale. BC 02YDA; ODO> 23 K
Dorele, ne mai tii mult ma?

bobbo1981
Auto:

Post by bobbo1981 »

Ieri dupa amiaza nu am mai fost la service. Ei m-au sunat si mi-au zis ca pompa e de vine si ca o comanda. Dar am sa ma duc astazi pe la ei sa vad exact cum si-au dat seama ca poampa e si nu cilindrul.

Cipp
Auto:

Post by Cipp »

ida01ro wrote: PPS: ca veni vorba, stie careva care este - conform legii - perioada maxima de reparatie in garantie? eu stiam ca pt bunurile de larg consum de ex., daca se depasesc 30 de zile si nu s-a putut repara, bunul se inlocuieste!!evoloeaza...
Aici ai pus punctul pe I! E vorba de reparatia propriu-zisa, care probabil ca va dura 2-3 ore, in rest masina sta sechestrata fiindca se poate deteriora mai rau daca se circula cu ea in situatia data! Nu poti sa-i ataci cu nimic!
FIAT Albea 2006
Grigio Underground

Locked

Return to “Tips & Tricks”