Akeem's JB: Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT-LINE - Sand Track

Totul despre al vostru Kia Sportage şi poze bineînţeles!
akeem
Auto: Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT

Re: Akeem's JB: Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT-LINE - Sand Track

Post by akeem »

Azi am facut un pic de intretinere la interior cu chestiile din poza.
Sonax SX Multistar e o solutie de curatare multisuprafete, mai putin ecranul de la navigatie si... schimbatorul de viteze (nu inteleg de ce schimbatorul... poate e tradus prost din germana). Am dat cu grija la inceput, intai pe ruloul din portbagaj, in caz de ceva. Nu e bine dat cu fâsul, trebuie dat pe laveta si intins. Solutia face un pic de spuma alba ca la servetelele de bord, dar se duce repede si are un miros vag, placut. Laveta e una din cele de la Mutzunache, e flausata dar nu lasa nici pic de scame. Deoarece nu stiam cum se comporta zeama am zis sa nu stric buretele de la Sonax, dar de acum incolo o sa-l folosesc pe el. In final a iesit super, am sters tot ce e la interior, inclusiv scaunele (astea mai delicat, ca nu stiam cum o sa reactioneaze partea cu piele, dar pana la urma si ea are ceva tratament sintetic pe deasupra, doar n-a crescut gri antracit pe vaca).
In iarna luasem si Sonax cockpit mat, dar nu mi-a placut, am dat odata si rămânea ca si cum ar fi avut silicon, desi zice ca n-are.

Apoi m-am ocupat de geamuri. N-am gasit decat alcool izopropilic din asta mov care e aprox 90%, dar e bun si asa, oricum normal se foloseste 50-50. Am dat cu el pe oglinzi, geamurile fata int-ext, parbriz interior si luneta exterior (la interior mi-a fost frica sa nu stric rezistenta). Parbriz exterior am dat doar jumatate din partea mea, sa vad daca intr-adevar face ceva. Alcoolul l-am dat cu prosop de hartie, interesant ce negreala a ramas pe hartie de la interiorul parbrizului. Apoi am spalat cu Sonax de geamuri din poza toate zonele pe care am dat cu alcool plus interior luneta.
Acum sa vedem cum se comporta toata sticlaria pe ploaie, daca se abureste (ca inca e frig dimineata) si mai ales daca mai are aspectul ala unsuros. Am o impresie cam naspa ca ce am facut e fix-pix. Pentru ca am prins nitel soare in fata am dat cu stropitoarea si apoi cu stergatoarele si pacla aia nu difera cu nimic intre zona spalata cu alcool + Sonax si zona de care nu m-am atins. Acum fie Jetxpertul pe care il mai am in rezervor are intr-adevar teflon si s-a intins pe parbriz, fie tratamentul water repellent a rezistat bine - mersi. Mi-e teama ca e a doua cauza, mai ales ca singurul loc in care mi s-a parut ca scârțâie sticla dupa ce am dat cu alcool a fost interiorul parbrizului. In rest tot senzatia de unsuros era si dupa alcool.

Am preparat si stropgelul de vara, un bidon de 5l apa distilata si 50 ml de sampon concentrat, dar nu-l pun pana nu se termina tot Jetexpertul din rezervor. Apropo, noi avem senzor de nivel scazut lichid parbriz?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT-LINE - Sand Track

andrei1271984
Auto: Sportage 1.6 T-GDI 6MT GT-Line

Post by andrei1271984 »

avem avem ;) masina serioasa :)) te sperii un pic dar iti revii repede :lol:
Kia Sportage 2021 1.6 T-GDI 6MT GT-LINE

EX : Kia Sportage 2016 1.6 GDI Classic +

akeem

Post by akeem »

Cu atat mai bine, il vad la treaba.

Nesta3
Moderator General
Auto: Kia Sportage QL

Post by Nesta3 »

Cat termini solutiile, sa iti iei Meguiars quick detailer interior(pentru toate suprafetele) si Sonax Xtreme Clear Glass Nano Pro.
Zi cum e cu Valeo astea.
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best

EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE

2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition

akeem

Post by akeem »

Vand masina pana termin Multistarul, ca are 750ml.
Nu prea a plouat cine stie ce, dar se pare ca sterg bine si silentios, mai putin la capatul de cursa cand fac zgomotul ala. Mai ca-mi vine sa pun din nou unul vechi sa vad daca e la fel si nu e vreo impresie de-a mea. In plus, parca pâcla dispare mai repede, intr-o secunda, vs 2 sec la cele vechi. Nu lasa nici dungi, suprafata e perfecta.
Dar cum zic, nu le-am vazut serios la treaba, mai mult am dat eu cu stropgelul decat a picat de sus.

Flavius18
Auto: Kia Sportage 1.6 GDI

Post by Flavius18 »

Ceva pentru curatat jantele din aliaj de la Sonax?

Nesta3
Moderator General
Auto: Kia Sportage QL

Post by Nesta3 »

Sonax Full Effect si Meguiars Endurance Tire Gel
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best

EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE

2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition

Flavius18

Post by Flavius18 »

PDT_Armataz_02_44 nesta

akeem

Post by akeem »

Tocmai vin de la prima revizie (13000 km). A durat cam o ora jumate, din care 30 min update hărți. Am facut o verificare daca a aparut un sens giratoriu la o iesire catre centura si e OK.
- Ulei Shell Helix Ultra 5W-30. Nu m-au lasat cu uleiul meu (noroc ca am citit aici ca nu accepta asa ca n-am mai cumparat, ulterior am confirmat treaba asta la telefon cand am facut rezervarea), au zis ca asta e testat si recomandat si in plus vine de afara, sigilat, etc. Pana la urma, cum vorbeam si cu Nesta, e pe raspunderea lor. Altfel era pe raspunderea mea: se strica scaunul, ar fi zis ca din cauza uleiului meu. Oricum, e trecut si in cartea masinii, iar daca si-au facut validarile interne cu el, cu atat mai mult, e cel mai testat posibil. OK ca a fost la bidon si nu la butoi.
Chestie ciudata: cu greu a inghitit bidonul de 4 l. Asa ca a ramas sa mai verific eu si sa completez daca e cazul. Oricum si din fabrica a venit cu vreo cativa mm peste maxim. Si mi-au zis ca nici la alte motoare nu reusesc sa bage cat scrie in carte (de ex la 1.4 de la Ceed).
- Filtru aer
- Filtru ulei
- Filtru polen. Nu stiu de ce ziceti voi ca v-au pus de 20 mm inaltime. Al meu a intrat la fix si pare a avea cei 28 mm necesari. L-am desfacut si eu cand am ajuns acasa, ca sa-i fac poze. Oricum e bine ca se desface usor, merita o aspirare periodica. Ca si cel de aer dealtfel.
Cam atat + update harti. Pe factura e interesant pretul la inspectia coroziune ca si spray-ul Wurth. De fapt au dat in jurul busonului de scurgere dupa ce l-au pus la loc + au spalat pâlnia prin care au turnat uleiul nou (lucru bun).
In rest nu m-am plans de nimic si nici n-au mai testat altceva (doar au tras nitel de roti si s-au uitat pe la etrieri). In fata m-am uitat si eu, discurile uzate cam 1 mm pe partea de afara.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Flavius18

Post by Flavius18 »

Unde ai facut revizia de nu te-au lasat? Am mai discutat pe aici ca fac abuz astia de la reprezentanta

akeem

Post by akeem »

La Martax. Dar nu e problema. Daca insistau cu nustiuce balarie imi rupeam o zi de concediu si veneam in Buc, dar Shell Helix e recomandat in carte si presupun ca nu e numai o intelegere strict comerciala intre Kia si Shell. Vorbim totusi de garantie, de teste si de motoare desfacute si verificate.

Flavyus
Auto: Sportage2017 2DSL GTL4x4HP 6AT

Post by Flavyus »

Sunt cateva aspecte: sa fie norma corecta si sa nu fie dublu la pret fata de piata

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

akeem

Post by akeem »

Nu e. E ca pe emag. Online pe site specializat e ceva mai ieftin dar nu stau acum in 20 lei. In plus atat as fi dat pe transport.

proc74
Auto: Ceed/Sportage

Post by proc74 »

Poti pune, te rog, o poza cu versiunea de soft instalata?
Sportage 1.6GDI Style+
Ex.Ceed best - kompass blue
CT 12 BNK

Flavius18

Post by Flavius18 »

akeem, eu aveam lipit la motor un sticker cu ulei Total

Post Reply

Return to “Jurnal de bord”