Pareri carburanti

Forum cu de toate despre Kia Sportage
Post Reply
Alexcl
Auto: Sportage 1.6 T-GDI DCT GT-Line

Pareri carburanti

Post by Alexcl »

Salut,

Deschid acest topic deoarece ma intereseaza parerile voastre asupra diferitelor tipuri de benzina disponibile.

Mentionez ca in ultimii 2 ani am folosit doar carburanti de la Rompetrol.

Pe Sportage-ul meu 1.6 tgdi pot spune ca folosind Efix 98 am simtit doar o mica diferenta la raspunsul motorului, dar si un consum mai mare fata de Efix 95. Diferenta de consum am constatat-o mergand pe acelasi traseu (Buc-Bv-Buc) acelasi stil de condus, acelasi trafic (noaptea, liber), temperatura similara (peste 22 grade), 2 persoane in masina. Parerea mea despre Efix 98 este ca nu merita.

Astept si parerile voastre.
Sportage 1.6 T-GDI 7DCT AWD GT-Line Sparkling Silver
Lavete auto si lavete de microfibra

andrei1271984
Auto: Sportage 1.6 T-GDI 6MT GT-Line

Re: Pareri carburanti

Post by andrei1271984 »

eu sunt de acord. eu bag doar 95 de la mol
Kia Sportage 2021 1.6 T-GDI 6MT GT-LINE

EX : Kia Sportage 2016 1.6 GDI Classic +

tomavlad1
Auto: Sporatge 1.6 TGDI 4x4 DCT

Post by tomavlad1 »

Și eu sunt de acord cu tine, eu bag doar 95 marea majoritate de la Petrom. Masina merge excelent.
Am observat ca de la Luckoil motorul are câteodată variații de turație la relanti, concluzie fără Luckoil pentru mine.

Trimis de pe al meu SM-G965F folosind Tapatalk

akeem
Auto: Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT

Post by akeem »

Eu nu ma bag deocamdata in dicutie deoarece am bagat vraiste si de 95 si de 98 si cam de peste tot. O singura data mi s-a parut ca e masina mai lenesa dar nu mai tin minte cu ce alimentasem si nici nu pot sa spun ca e din cauza benzinei. Poate aveam eu alta dispozitie in momentul ala.
Insa sunt interesat de topic.

Si as fi interesat si de pareri despre carduri Fill&Go indiferent de cine sunt emise.

Ca o parere generala despre combustibili, trebuie tinut cont si de faptul ca la noi inca se fac mizerii pe plan local, asa ca daca cineva alimenteaza intamplator de la statia X si apoi ramane in pana in mijlocul campului, asta nu e valabil pt intreg lantul de statii al firmei respective.
Un alt aspect de care tinut cont cand vorbim despre apa din combustibil, nu intotdeauna e o vina voluntara a celor de la statii, si ma refer la condens:

1. Cu cat rezervorul masinii e mai gol, cu atat exista mai multa suprafata interioara pe care sa se faca condens zilnic din cauza diferentelor de temperatua, condens care apoi curge in combustibil. De aceea eu incerc pe cat posibil sa tin rezervorul cat mai plin.
2. Acelasi condens exista si in tancurile de la PECO, de aceea cand vedeti cisterna de alimentare nu bagati de la acea statie deoarece tot ce e pe fundul tancului (apa, impuritati…) se barboteaza in timpul alimentarii si prin pompa ajunge in rezervorul clientului.
Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT-LINE - Sand Track

andrei1271984
Auto: Sportage 1.6 T-GDI 6MT GT-Line

Post by andrei1271984 »

tomavlad1, lukoil e cea mai "low" benzinarie, se vede asta si dupa pretul practicat...
Kia Sportage 2021 1.6 T-GDI 6MT GT-LINE

EX : Kia Sportage 2016 1.6 GDI Classic +

Alexcl
Auto: Sportage 1.6 T-GDI DCT GT-Line

Post by Alexcl »

@akeem - am avut pana acum card de companie fill&go de la Rompetrol.
Dpdv. utilizare e mai comod ca nu mai ai nevoie sa te duci sa platesti la casa - stat la coada etc. - dar reteaua lor nu e atat de mare si presupune sa te abati de la traseu uneori ca sa alimentezi.

Dpdv. al costurilor nu iti pot spune pentru ca s-a ocupat altcineva de asta :)

Inainte am avut la OMV Petrom, care au o retea mult mai mare, insa plata se face doar la casa, pentru ca nu au sistemul de carduri la pompa.
Sportage 1.6 T-GDI 7DCT AWD GT-Line Sparkling Silver
Lavete auto si lavete de microfibra

Nesta3
Moderator General
Auto: Kia Sportage QL

Post by Nesta3 »

Daca ai nevoie de bon sau CUI pe bon, totol trebuie sa mergi la casa.Eu am card la rompetrol si nu e nicio smecherie.Tot banii aia ii dai si daca alimentezi cash.Macar daca puteai strange puncte,gen ca MOL, unde mai poti cumpara una alta.
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best

EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE

2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition

akeem
Auto: Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT

Post by akeem »

Ma interesa doar ideea de a nu mai trece pe la casă nu vreo reducere sau puncte. Aveam prin 2006 puncte la Mol și într-un an strângeam de o cafea așa că nu e nicio sfaraiala. Iar card OMV am avut în ultimii 10 ani de la firma, știu cum e.
Pare interesant cel de la Rompetrol. Când ai în drum alimentezi, când chiar nu ai, treci și pe la casă. Măcar în 50% din cazuri dacă salvezi statul la coadă și tot e ceva.
Sportage 1.6 T-GDI 7DCT 4x4 GT-LINE - Sand Track

fabian.milea
Auto: Kia Sportage 3

Post by fabian.milea »

Eu alimentez de la Mol 90% si 10% de la Rompetrol, OVM/Petrom il boicotez din principiu... alimentez de le ei doar in caz de urgenta.. Anul asta am primit un card de la Emag pentru ca am facut niste achizitii auto de la ei si cu el am 15 bani/litru reducere. Asta inseamna cam 5 lei la un plin... Avand card ING, mai am o reducere de 2% prin ING Bazar, apoi mai sunt si punctele Mol care nu inseamna mare lucru...

Ce ma deranjeaza cel mai mult e ca nu avem benzinarii decente pe autostrazi, de 5 ani stam la coada la containere... asta e lipsa de respect fata de clienti...
Am nimerit la un Mol intre Arad si Timisoara si dupa 15 min de coada, ajung la pompa doar sa observ ca furtunul are 2m si nu ajunge de pe o parte pe alta a masinii; :((( a trebuit sa intorc masina, altfel erau alte 20 de min de coada. Am intrebat la pompa si au spus ca inca nu sunt siguri sefii ca vor fi profitabile... Oare mai sunt profitabile cele de pe DN-uri?

panzer
Moderator
Auto:

Post by panzer »

Nu o sa ajungeti la nici un rezultat cu acest topic:
- producatorii fac schimb de carburanti intre ei.
- sunt mai multi distribuitori decat rafinarii.
- geografia conteaza. unde e rafinaria si cat dureaza pana ajunge la voi; unde e depozitul.
- conteaza si cat de greu a fost petrolul. O sarja proasta si aia e.

Mai importante sunt:
- cat de noua e statia si cat de des se face curat in rezervoare. 5 lei baiatului de la gaz si aflati.
- ce fel de oameni alimenteaza: daca e la tara sigur nu baga nimeni de 98. O sa fiti singur-ul. Sa nu aveti surprize!
- ora zilei la care alimentati (dimineata pe racoare e cel mai bine!).

Cel mai important: bagati ce spune producatorul in carte. Motoarele gdi sufera de problema detonarilor, combustibil aditivat rezulta in probleme mai degraba decat intr-un mers mai lin. La MPI cel mai bine merge pe GAZ :D

@nesta: pune-i inel. Primesti factura la sfarsitul lunii. Sunt literat in domeniu :).

Nesta3
Moderator General
Auto: Kia Sportage QL

Post by Nesta3 »

Cui?:))
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best

EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE

2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition

Post Reply

Return to “Generalităţi”