După ceva timp în care nu am mai postat nimic, revin cu un mic update.
Fără sa intenționez, am reușit sa testez garanția mult lăudată a celor de la Kia.
La începutul săptămânii trecute, în timp ce circulam (soția) prin București, în minunatul trafic de la 09. 00 dimineață, mașina nu a mai vrut sub nici o formă să intre în viteză.
Schimbatorul mergea în gol.
Am dus-o pe platforma la service-ul Mit din Băneasa unde am lăsat-o "la refacere"

.
Verdictul a fost: s-au rupt cablurile de la cutia de viteza (manuala), însă nu putem să precizam care a fost cauza.
Daca tot am lăsat-o în service pentru a fi înlocuite cablurile respective, am sesizat și ce probleme mai vechi aveam legate de garanție și anume volanul și schimbătorul exfoliate.
După aproape o săptămână mașina a fost reparata. Cablurile schimbate, ce-i drept a trebuit să mă întorc în service după ce am făcut o mică probă de drum, pentru a fi reglate (schimbătorul avea un joc teribil), volanul schimbat (cred ca mi-a pus unul de la generația noua deoarece arata diferit, este mat) și schimbătorul, partea de sus, schimbata (aceeași textura ca și volanul).
Toate au fost făcute pe garanție!
Pana la urma problemele s-au rezolvat, ce-i drept și cu puțină perseverenta (din partea mea

), pentru că inițial au fost cam reticenți atât cu privire la cabluri cât și cu privire la volan și schimbător.
PS: după ce am ridicat-o și am făcut o proba de drum, când m-am întors să sesizez faptul că problema a fost parțial rezolvata (schimbătorul nu avea nici un pic de stabilitate), m-am lovit de clasicul: n-are domne' nici o problema. Așa fac toate

!
Bine că până la urmă s-a rezolvat cu bine!
Trimis de pe al meu EML-L29 folosind Tapatalk