Achizitionare Kia Sportage

Forum cu de toate despre Kia Sportage
Post Reply
nerazzur4ever
Auto: kia

Re: Achizitionare Kia Sportage

Post by nerazzur4ever »

A incepit azi programul rabla???..am auzit la radio acum

Trimis de pe al meu SM-G920F folosind Tapatalk

Flavyus
Auto: Sportage2017 2DSL GTL4x4HP 6AT

Post by Flavyus »

Aiurea, Tucson sau Cx5 la dotari similare sunt mai scumpe clar. Da, am luat-o pt look si nu am FB.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Nesta3
Moderator General
Auto: Kia Sportage QL

Post by Nesta3 »

@razb, am mai avut noi din astia care comentau doar ca sa se afle in treaba.Scuza-ma dar asta faci.In momentul care spui ca Sportage nu are nimic in plus fata de un Kadjar, e clar ca nu vorbim despre aceleasi lucruri.De exmplu, nu poti compara NICIODATA, calitatea, forma, structura si feeling-ul dat de un interior de Sportage cu unul de Kadjar sau Duster.Vorbind de generatiile actuale.
Mie cand imi zice cineva de ce nu am ales sa iau SPORTAGE AWD, eu il intreb tu de ce nu ai Sportage sau de ce nu ai AWD.Pentru mine e cea mai buna masina, in cea mai buna combinatie motor-cutie.Pentru mine, utilizarea 90% a masinii in oras, confera 0 nevoi de AWD.Cine vrea sa se lupte cu nametii pe la munte, sau considera ca 2 zile pe an poate fi cel mai tare de pe strada cand iesi din nameti,e liber sa plateasca in plus banii de AWD.
Si un CX5 cu dotarile mele(Style),nu vei lua niciodata cu17800 euro cum am luat eu.
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best

EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE

2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition

RX188167
Auto: kia sportage

Post by RX188167 »

Ma scuzi, 17800e - un style? Se dau discount-uri asa mari? E bine de stiut..., sau pretul a fost cu rabla in 2016?

Flavyus

Post by Flavyus »

Sa nu uit, Mazda Cx5 are pe varful de gama o benzina aspirata Wow ! Ca Loganul, nu ?!

nerazzur4ever

Post by nerazzur4ever »

Tocmai am facut drive test ci Qashqai 1.6 tekna +...NU ma dat pe spate deloc!...trebuie sa incerc si Sportage diesel..doar m am urcat in ea dar nu am mers dar mam simtit mai bine clar la volan...in QQ la 1.90 m ai mei parva eram bagat in cutie.. adica in focusul meu stau mai bn la volan ca pozitie.....

razb
Auto: Kia Sportage

Post by razb »

@Nesta3 e bine ca tu esti mare cunoscator dar tu la utilizare in oras ai preferat suv cu cutie manuala in loc de o masina normala cu cutie automata. Asta cu nu poti compara Kadjarul cu Sportage, nu poti tu, pentru ca toti reviewerii care cu asta se ocupa pot si nu au scos Kia ca o masina cu 10 clase peste Kadjar. Eu am avut kadjar 1 an, si intr-adevar e mai ok Kia, de asta si fac trecerea. Pe de alta parte pe Kadjar aproape full am dat 25k pe Kia dau 30k iar la consum ma astept sa ies dublu la Kia, dar imi asum pentru ca intr-adevar mi-a placut Sportage.

@Flavyus nu au avut sa imi dea pentru test drive motorul de 2.5. Ar trebui sa fie bun dar si cu alte costuri (pretul de lista e 35k)...

@nerazzur4ever Aceeasi senzatie am avut-o eu cand m-am urcat in Mazda dupa Kia, parea ingramadita. La Renault - Nissan motorul ala 1.6 face diferenta la consum. Eu pe drumul Corbeanca - Afi (90% in rush hour) aveam consum 5.0-5.2%. Marele lor minus ca nu au si automata si AWD.

nerazzur4ever

Post by nerazzur4ever »

E chiar asa mare.diferenta intre 1.5 d de la QQ si 1.7d de la Kia la consum??

razb

Post by razb »

Nu stiu la Kia pe motorina care e consumul, eu acum am comandat pe benzina, iar la Kadjar aveam motorul de 1.6 cu care ai facut si tu test drive la QQ. 1.5 e si mai economicos dar s-ar putea sa fie cam mic si sa fie cam "lesinata" masina.

nerazzur4ever

Post by nerazzur4ever »

Problema mea la QQ nu e motorul..e suv nu vreau viteza...e ca mi se pare mica asa..ingusta..pozitia la volan..eu sunt si inalt..cand te dai nos din masina ar trebui sa ai senzatia aia OAU..ee nu a fost

razb

Post by razb »

Eu cand am facut testdrive la QQ era modelul fara facelift atunci nu stiu daca au mai schimbat ceva important de atunci. Kadjarul e mai mare oricum decat QQ, sunt materiale mai de calitate in QQ si are niste optiuni mai deosebite gen 360 view, franarea aia automata in curbe daca intri cu viteza prea mare, pe care nu le gasestii pe Kadjar. Raport calitate pret e foarte ok Kadjar si awd-ul merge foarte bine, se simte cum transmite puterea pe spate. Poti incerca sa faci test drive doar nu te costa nimic. A una din probleme si unul din motivele pentru ca nu m-am intors la renault sunt reviziile. Prima revizie 1300 ron (nimic schimbat in afara de filtre si ulei - mi s-a parut enorm)

Nesta3
Moderator General

Post by Nesta3 »

Eu am ales masina asta pentru:spatiu,confort,calitate,pret,intretinere mica,garantie 7 ani.Cutie automata era doar pe 1.6 turbo gt line( 28mii parca era), 2.0 diesel(25mii).E o diferenta de minim 5000-8000 in preturile de lista.VOIAM automata(pe ceed, pe acelasi motor e) dar nu s-a putut.
Nu stiu ce parere ai tu sau alti review guys despre Kadjar, da sa compari FULL plasticul ala ieftin de Renault(inca in 2018) cu materialele din Sportage, e putin tras de par.Pana la urma, asta urmaresti, sa ai un confort, sa iti placa sa te urci/cobori din masina si sa fie cu totul, pe placul tau.
1.7 diesel are 8-9 in oras.Ala de pe Renault scoate maxim 5 in oras?Ba da-l naibii.

razb

Post by razb »

E ok fiecare isi ia ce masina ii place si isi permite, am inteles ca tu esti hater de Renault e ok si asta, e amuzant ca vorbesti de plastice dar butoanele de acordeon din bord de la Sportage sunt de o calitate premium...

"Ala de pe Renault scoate maxim 5 in oras?Ba da-l naibii." Ca sa vezi ce dracie au facut astia de la Renault, mai aveam si 23k km intr-un an deci nu a fost un consum intamplator. Si ce sa crezi ala de 1.5 consuma si mai putin.

Nesta3
Moderator General

Post by Nesta3 »

Cred ca tu esti hater si decat sa agiti spiritele pe aici, mai bine iti cumperi masina in liniste si lasi topicul nepoluat.
Multumesc

Flavyus

Post by Flavyus »

Butoane de acordeon in bord ?! Bine ca nu esti tu hater, eu te-as suspenda pana cand ti-ai face Jurnal, sa vedem butoanele tale. Nici un jurnalist serios nu a pus Kadjar in comparativ cu Sportage.

Post Reply

Return to “Generalităţi”