Încearcă să faci rost de un manual în engleză, măcar în format digital. Sunt destule chestii utile îl el, măcar pe parte de întreținere (roți, becuri, uleiuri, siguranțe etc...). Eu am primit și manual în engleză, pe lângă cel în română. Și l-am parcurs doar pe cel în engleză, celălalt fiind pentru varianta pre-facelift, și de o calitate fizică îndoielnică (pică foile din el într-o veselie).
De asemenea, din exprimarea ta (”măcar de 15”) înțeleg că roțile normale le ai mai mari (16 sau 17), nu? În cazul ăsta, chiar cu o roată de dimensiuni normale de 15, ești sigur că poți merge în siguranță fără limite pe autostradă? Chiar dacă au același diametru exterior, mă gândesc că tot pot apărea ceva dezechilibre la viteze mari. În locul tău, n-aș risca. Nu știu, zic și eu...
ODO:
10300+ km
Consum mixt:
5,9%
Un weekend prelungit (joi - duminică) în forță Iași-Transfăgărășan (urcat doar pe 2 roți)-Transalpina (doar auto, fiind prea obosiți pentru pedalat

)-Brașov (parcul de aventură Noua)-Iași. 2 persoane, 2 biciclete în portbagaj, bagaj mediu (haine de schimb, inclusiv echipament de ciclism, ladă frigorifică, rezerve de apă etc...). Am tras de săraca mașină cât s-a putut, mai ales în primele 2 zile, când eram mai contra-timp și pe drumuri foarte aglomerate - deci multe depășiri, inclusiv una în rampă cu a doua până spre 5000 de ture (aprox. 60km/h). Totul a decurs fără probleme, deși ritmul de mers s-a văzut în consum: între 6,3-6,7 în primele 3 zile. La întoarcere am revenit la normal (5,6, cu tot cu mers prin Brașov) pentru că nu ne mai grăbeam nicăieri.
Într-adevăr, pe autostradă (Sebeș-Sibiu), la mers aproximativ constant în jur de 130-140km/h (fără pilot automat) stă cam pe la 4000 de ture și consumă în jur de 9-10%. Și consumul crește repejor spre 150km/h, în depășiri. Aș zice că am avut și ceva vânt din față/lateral, totuși. Însă se simte destul de confortabil și la vitezele astea.
Ca fapt divers, mirifica autostradă e de toată jena, mai ales aproape de Sebeș. Pe cât e ea de nouă (pe Here Maps nici nu aveam o mare poțiune), toate, dar absolut toate podurile au carosabilul lăsat la ambele capete, fiind de-a dreptul periculos, mai ales că unele din ele sunt în curbă, și mai ales când depășești un camion și mai bate și vântul. Halal execuție... Parcă s-a vorbit și la știri zilele astea de situația asta. Pentru cei care ajungeți prin zonă, grijă mare la traseu.
O singură peripeție/sperietură am tras, tot pe drumul de întoarcere, când, probabil din cauza căldurii, a explodat o cameră a unei biciclete, în mașină, în timp ce rulam pe European cu 100+ km/h. A urmat un fâsâit puternic și lung exact lângă noi, de nu știam cum să opresc mai repede fără să încurc traficul, că nici nu îmi dădusem seama ce s-a întâmplat și ce se aude.
În rest, toate roz și zone ce merită vizitate. Vorba amicului, adevărul e că avem o țară frumoasă.
https://www.youtube.com/watch?v=mWy4UNacPt8
(vuietul care se aude aproape mereu e de la ventilație, care a stat mai mereu pe treapta 3 pe la geam+picioare)
Doar o mică problemă intermitentă a apărut în weekend. Plafoniera din față are 2 becuri (stânga/dreapta), setate să se aprindă la deschiderea ușilor - setarea se face dintr-un singur buton pentru ambele becuri. Uneori, becul din stânga nu s-a aprins, sau se stingea/aprindea singur când erau ușile deschise.
Plafoniera din spate (de asemenea setată să se aprindă la deschiderea ușilor), precum și becul din dreapta din față, nu au avut nicio problemă. De asemenea, becul buclucaș s-a aprins fără probleme de fiecare dată când îl acționam manual.
Problema am observat-o doar de câteva ori, în weekend. De atunci plafoniera a mers normal. Din moment ce se aprinde la acționare manuală, becul evident e ok, deci suspectez vreun contact imperfect pe undeva. La uși clar nu (altfel toate plafonierele aveau probleme), iar la întrerupătorul de activare a funcției iarăși clar nu (fiind comun pentru ambele becuri ale plafonierei față, și doar unul având probleme).
Oricum se apropie deja revizia, așa că trec pe listă să le spun să verifice puțin.