1.6 crdi 115 CP
Jante
FRONT SUSPENSION
Item Specification
Suspension type McPherson strut
Shock absorber Type Gas pressurized
Stroke 15", 16" wheel: 154.2mm (6.07in.)
17" wheel: 149.0mm (5.87in.)
I.D. color 15", 16" wheel
LH: Grey, RH: Brown
17" wheel
LH: Lilac, RH: Blue
Coil spring I.D. color/ Height White-2: 296.3mm (11.67in.)
Pink-2: 301.9mm (11.89in.)
Yellow-2: 309.3mm (12.18in.)
Blue-2: 316.7mm (12.47in.)
Brown-2: 324.1mm (12.76in.)
Violet-2: 331.5mm (13.05in.)
REAR SUSPENSION
Item Specification
Suspension type Multi-link coil spring
Stroke 15", 16" wheel: 162.6mm (6.40in.)
17" wheel: 148.4mm (5.84in.)
I.D. color 15", 16" wheel: Yellow
17" wheel: Pink
Coil spring I.D. color/ Height Green-2: 309.7mm (12.19in.)
Red-2: 313.6mm (12.35in.)
Yellow-2: 317.6mm (12.50in.)
Blue-2: 327.9mm (12.91in.)
Pink-2: 331.8mm (13.06in.)
Violet-2: 335.7mm (13.22in.)
Item Specification
Suspension type McPherson strut
Stroke 15", 16" wheel: 154.2mm (6.07in.)
17" wheel: 149.0mm (5.87in.)
I.D. color 15", 16" wheel
LH: Grey, RH: Brown
17" wheel
LH: Lilac, RH: Blue
Coil spring I.D. color/ Height White-2: 296.3mm (11.67in.)
Pink-2: 301.9mm (11.89in.)
Yellow-2: 309.3mm (12.18in.)
Blue-2: 316.7mm (12.47in.)
Brown-2: 324.1mm (12.76in.)
Violet-2: 331.5mm (13.05in.)
REAR SUSPENSION
Item Specification
Suspension type Multi-link coil spring
Stroke 15", 16" wheel: 162.6mm (6.40in.)
17" wheel: 148.4mm (5.84in.)
I.D. color 15", 16" wheel: Yellow
17" wheel: Pink
Coil spring I.D. color/ Height Green-2: 309.7mm (12.19in.)
Red-2: 313.6mm (12.35in.)
Yellow-2: 317.6mm (12.50in.)
Blue-2: 327.9mm (12.91in.)
Pink-2: 331.8mm (13.06in.)
Violet-2: 335.7mm (13.22in.)
1.6 GSL EX, MT, 122 CP, ESP, CLIMATRONIC, 225/45 R17W, Piston Gray, 15.000 km
Nu am Cee'd, am spus doar ce am vazut in Quattroruote, in articolul unde este testat exhaustiv modelul 1.6 DRDI, 90CP. O fi o eroare, si mie mi s-a parut putin dubios, mai ales ca intervalul de schimb de curea trecut acolo este foarte mare, dar uite ca atasez si pag. respectiva ca doar nu am vazut eu dublu...DragosKIA wrote:artanis, daca ai ceed uita-te in manual, crdi 1.6 nu are curea, ci lant

-
- 3/E
- Auto:
-
- Auto:
ca tot citisem subiectul cu TCS mi-a venit o chestie in cap ...
La passat imi reuseste uneori urmatoare operatiune :
loc drept sau putin in panta. Fiind cu a 2-a (deci ATENTIE, nu la schimbarea de trepte 1-2) si fiind nu foarte turat sa zic 1500 cred ... (nu mai stiu exact), apasand la fund acceleratia ... cand intra turbina scartaie rotile. Deic asta fiind cu a 2-a si neumbland la schimbator. Deci merg finutz cu 20 la ora sa zic ... turatie 1500 (parca ceva de genu) apoi cand apas acceleratia puternic, te lasa in scaun si se aude un mic scart la roti ...
Sunt curios (DOAR cei care au facut rodajul) daca ceed 115 cp poate face asa ....
PS: Si eu am comandat ceed, deci nu vin aici sa zic "haha, ceed nu poate". Doar ca ma manca o curiozitate ....
Deci cine are 115 cp si are ceva rodaj facut .... poate incearca ce-am descris mai sus. Mentionez ca scartzul e f scurt si discret (nu e ca la plecarea de pe loc cu 1-a ...)
La passat imi reuseste uneori urmatoare operatiune :
loc drept sau putin in panta. Fiind cu a 2-a (deci ATENTIE, nu la schimbarea de trepte 1-2) si fiind nu foarte turat sa zic 1500 cred ... (nu mai stiu exact), apasand la fund acceleratia ... cand intra turbina scartaie rotile. Deic asta fiind cu a 2-a si neumbland la schimbator. Deci merg finutz cu 20 la ora sa zic ... turatie 1500 (parca ceva de genu) apoi cand apas acceleratia puternic, te lasa in scaun si se aude un mic scart la roti ...
Sunt curios (DOAR cei care au facut rodajul) daca ceed 115 cp poate face asa ....
PS: Si eu am comandat ceed, deci nu vin aici sa zic "haha, ceed nu poate". Doar ca ma manca o curiozitate ....
Deci cine are 115 cp si are ceva rodaj facut .... poate incearca ce-am descris mai sus. Mentionez ca scartzul e f scurt si discret (nu e ca la plecarea de pe loc cu 1-a ...)
-
- Killed In Action
- Auto:
am reusit scartz cu 115 dar nu am ESP/TCS, si era putin praf amestecat cu pietris pe asfalt in locul respectiv.
Kia Cee'd 1.6 CRDi LX BEST PewterBeige(TM) C:19.07.07, S:03.10.07, L:20.10.07. T3h album
Kia Sportage 1.6 T-GDI GT-LINE MT CanyonSilver(TM) C: 30.06.2017 L:09.09.2017
domnilor, va sfatuiesc sa intrati pe siteul manualului de service :lantul se schimba la 160k. o curea nu o sa tina atat timp niciodata. la 2.0 cureaua trebuie sa se schimbe undeva la 40k, poate 60k. sa confirme cine are 2.0 diesel sau benzinar.andrei0241 wrote:Intr'adevar, 8 ani sau 160k km este intervalul de schimb pentru cureaua de distributie ... insa aceasta pe diesel se regaseste dar la 2.0. Posibil ca articolul sa fi fost documentat mai demult, cand inca era nelamuriri de genul asta ...
1.6 DSL LP Base Pewter Beige + optionale
vrrrrroooooommm !!!!!! vrrrrroooooommm !!!!!!
www.erepublik.com
www.erepublik.com
-
- 3/E
- Auto:
andrei, no problem, ai dreptate.
1.6 DSL LP Base Pewter Beige + optionale
www.erepublik.com
www.erepublik.com
-
- Killed In Action
- Auto:
As putea spune ca motorul diesel/benzina 1.6 (cele cu lant) este o mica bijuterie. Priviti ce presupune folosirea distributiei pe lant (explicatie data de Takumi Ikeda, inginer Subaru). Subaru a folosit lantul (2 lanturi) pentru a obtine un motor cu 6 cilindri mai scurt pe o masina 4x4.
Sistemul de transmisie prin lanturi, care este pus in functiune de catre rotatia motorului, activeaza arborele de distributie si pompa de apa. Lantul care transfera aceasta forta este denumit lant de temporizare. Acest tip de lant este un mecanismfoarte cunoscut pentru pasionatiide automobile.
L-am intervievat pe inginerul care se ocupa de acest sistem cu lant pentru motorul cu 6 cilindri orizontal opus - un motor usor, compact montat pe modelul Outback H6-3.0.
Pentru inceput lantul de temporizare este folosit in cazul bicicletelor si motocicletelor,
si probabil ca cei mai multi oameni stiu deja ce este.
Este vorba de un mecanism foarte familiar si usor de inteles.
"Asa cum ai spus, lantul este un mecanism foarte simplu, dar in acelasi timp si foarte profund,"
spune Takumi Ikeda, un inginer din Departamentul de Inginerie Subaru.
Ikeda conduce cercetarile despre dezvoltarea, functionalitatea si durabilitatea tuturor partilor motorului.
In cazul motorului Subaru orizontal opus, o centura de cauciuc a fost folosita pentru a conduce arborele de distributie.
Oricum pentru noul motor orizontal opus cu 6 cilindri, Subaru a adoptat deja sistemul de transmisie cu lant.
Iata de ce:
"Pentru a realiza o rulare confortabila cu motorul orizontal opus cu 6 cilindri,
a trebuit sa micsoram lungimea motorului cat a fost posibil.
Daca lungimea motorului este prea mare partea frontala a masinii devine prea
grea si intreg echilibrul al masinii dispare.
Asa ca am adoptat sistemul cu lant, care ne permite sa pastram lungimea motorului la o dimensiune optima."
In explicatia lui Ikeda iese in evidenta faptul ca decizia de a adopta folosirea
sistemului cu lant nu a fost facuta din punct de vedere tehnic al motorului,
ci din punctul de vedere al echilibrului general pentru a crea o experienta catmai placuta.
Cel mai important lucru este echilibrul general al autovehiculului.
Pentru a asigura un echilibru superior trebuie luate in considerare toate aspectele dezvoltarii tehnice.
Aceasta este filosofia Subaru in ceea ce priveste dezvoltarea automobilelor.
In cazul folosirii curelei de cauciuc pentru motorul orizontal opus cu 6 cilindri montat pe modelul Subaru SVX,
o curea de cauciuc de 34 mm grosime activeaza arborele de distributie drept si pe cel stang si pompa de apa.
Oricum, in cazul actualului sistem cu lant al motorului orizontal opus cu 6 cilindri,
doua lanturi de 14 mm grosime sunt folosite pentru a indeplini aceeasi functie.
In cazul motorului orizontal opus cu 6 cilindri doua capete cilindrice pe partea
dreapta si pe cea stanga au fost remarcate ca fiind usor in afara aliniamentului.
Sistemul cu lant foloseste aceasta diferenta de aliniament; este cu aprox. 16mm mai scurt decat sistemul cu cureaua de cauciuc,
chiar daca foloseste doua lanturi.
16 mm pot sa nu para mult, dar fiecare milimetru trebuie sa fie luat in considerare in efortul de a face ca motorul cu 6 cilindri sa fie la fel de compact ca unul cu 4 cilindri.
In cazul unei dezvoltari tehnice ca aceasta, 16 mm devine un numar foarte important.
Oricum, exista avantaje si dezavantaje in cazul oricarei tehnologii.
Cureaua de cauciuc a fost folosita in cazul motorului cu 4 cilindri pentru ca este mai usoara si produce mai putine zgomote si vibratii.
Deoarece lantul este din metal, este mai greu, mai zgomotos si vibreaza mai mult decat o curea de cauciuc.
Dar avantajul lantului etste ca are o durabilitate mai mare.
In functie de tip, exista posibilitatea ca o curea de cauciuc sa se uzeze sau sa se rupa dupa 100,000 pana la 160.000 km (intre 62.000 si 99.200 mile),
si trebuie inlocuita regulat, in timp ce lantul nu necesita inlocuire.
Sistemul de transmisie prin lanturi opereaza in felul urmator.
Puterea este trandferata direct de la arborele cotit al motorului.
Pinionul impreuna cu arborele cotit conduc lantul.
Lantul de pe partea dreapta activeaza cei doi arbori de distributie ai capatullui cilindric stang, precum si pompa de apa si rola dubla de ghidare.
Lantul, condus de catre aceasta rola dubla de ghidare, activeaza cei doi arbori de distributie ai capatului cilindric drept.
Lantul de pe partea stanga masoara circa 1,5 m si cantareste 619 g. Numarul de legaturi dintre discuri si lant este 148.
Lantul de pe partea dreapta masoara circa 1,2 m si cantareste 552 g iar numarul de legaturi dintre discuri si lant este 134.
Daca cititi asta, lantul poate fi imaginat ca un mecanism simplu asemenator lantului de bicicleta, dar inseamna mult mai mult.
In cazul sistemului de transmisie prin lanturi al motorului orizontal opus cu 6 cilindri, lantul se misca la viteze de pana la 72 km/h (44,7 mie/h) cand motorul este turat la 7000 rpm.
Imediat dupa combustia din interiorul ciindrilor, o mare cantitate de putere este transferata catre arborele cotit.
Arborele de distributie are nevoie de foarte multa putere pentru a ridica valva.
Cu alte cuvinte, lantul este insa instantaneu atunci cand arborele cotit si cel de distributie primesc putere.
Cand aceasta forta prinde lantul, acesta functioneaza cu socuri sau oscileaza si nu se misca usor.<br>
Cu alte cuvinte, intreg motorul se dilata cand se incalzeste.
In consecinta, distanta dintre pinionul atasat arborelui cotit si celui de distributie si rola dubla de ghidare si pinionul care activeaza pompa de apa creste cu cativa milimetri.
Lantul trebuie sa se adapteze la aceasta distanta marita.
Oscilarea si lipsa unei miscari usoare, precum si dilatarea lantului face dificila rotatia arborelui de distributie, dar poate de asemenea sa provoace vibratii si zgomot.
Desi lantul insusi poate suporta o greutate de 1,2 tone, daca arborele de distributie nu se roteste uniform, exista posibilitatea ca lantul sa se rupa.
Pentru a preveni acest lucru, sistemul de transmisie prin lant este dotat cu un intinzator care regleaza tensiunea lantului si un ghid care previne oscilarie lantului.
Aceste trasaturi ajuta ca lanturile sa se miste intr-un mod controlat, uniform.
Oricum, daca tensiunea din lant este prea mare, rezistenta de frictiune rezultata va duce a pierderea de energie si la un consum ineficient de combustibil.
Sistemul de transmisie cu lanturi este lubrifiat cu ulei de motor si, deci, nu exista pericoul ca uleiul sa se usuce.
Oricum, daca dispunerea nu este optimizata, poate duce la scaderea performantelor motorului si apoi la alte probleme si necazuri.
"Era pentru prima data cand eram insarcinat cu dezvotarea sistemului de transmisie prin anturi.
Am crezut ca va fi dificil sa rezolv problemele legate de vibratii si de zgomot, dar voiam o astfel de provocare.
Iar, dupa ce am inceput munca de cercetare, s-a dovedit a fi si mai greu decat am crezut.
Prin simulari computerizate am reusit sa proiectam doar partile de baza iar celelalte tehnologii de masurat aveau propriile limite.
In cele din urma a trebuit sa imi dau seama observand pe cont propriu si sa gasesc o solutie, si asta mi-a luat cam doi ani," spune Ikeda.
Pentru e, testul final al sistemului de transmisie prin lanturi a fost sa conduca o masina prototip pe care era montat motorul orizontal opus cu 6 ciindri.
Cand l-am intrebat daca era constient de miscarea lantului, Ikeda a ras.
"Nu puteam sa il simt cu corpul, ci pentru ca muncisem ata de mut ca sa-l dezvolt, puteam sa-l simt cu mintea."
Inca o data sunt impresionat de devotiunea si de persistenta inginerilor de la Subaru.
Sursa: http://www.subaru.ro/nou/despre/parts/12.php (nu mergea scroll-ul din acea fereastra... textul l-am luat din pagina + corectura erori de tastare)
Sistemul de transmisie prin lanturi, care este pus in functiune de catre rotatia motorului, activeaza arborele de distributie si pompa de apa. Lantul care transfera aceasta forta este denumit lant de temporizare. Acest tip de lant este un mecanismfoarte cunoscut pentru pasionatiide automobile.
L-am intervievat pe inginerul care se ocupa de acest sistem cu lant pentru motorul cu 6 cilindri orizontal opus - un motor usor, compact montat pe modelul Outback H6-3.0.
Pentru inceput lantul de temporizare este folosit in cazul bicicletelor si motocicletelor,
si probabil ca cei mai multi oameni stiu deja ce este.
Este vorba de un mecanism foarte familiar si usor de inteles.
"Asa cum ai spus, lantul este un mecanism foarte simplu, dar in acelasi timp si foarte profund,"
spune Takumi Ikeda, un inginer din Departamentul de Inginerie Subaru.
Ikeda conduce cercetarile despre dezvoltarea, functionalitatea si durabilitatea tuturor partilor motorului.
In cazul motorului Subaru orizontal opus, o centura de cauciuc a fost folosita pentru a conduce arborele de distributie.
Oricum pentru noul motor orizontal opus cu 6 cilindri, Subaru a adoptat deja sistemul de transmisie cu lant.
Iata de ce:
"Pentru a realiza o rulare confortabila cu motorul orizontal opus cu 6 cilindri,
a trebuit sa micsoram lungimea motorului cat a fost posibil.
Daca lungimea motorului este prea mare partea frontala a masinii devine prea
grea si intreg echilibrul al masinii dispare.
Asa ca am adoptat sistemul cu lant, care ne permite sa pastram lungimea motorului la o dimensiune optima."
In explicatia lui Ikeda iese in evidenta faptul ca decizia de a adopta folosirea
sistemului cu lant nu a fost facuta din punct de vedere tehnic al motorului,
ci din punctul de vedere al echilibrului general pentru a crea o experienta catmai placuta.
Cel mai important lucru este echilibrul general al autovehiculului.
Pentru a asigura un echilibru superior trebuie luate in considerare toate aspectele dezvoltarii tehnice.
Aceasta este filosofia Subaru in ceea ce priveste dezvoltarea automobilelor.
In cazul folosirii curelei de cauciuc pentru motorul orizontal opus cu 6 cilindri montat pe modelul Subaru SVX,
o curea de cauciuc de 34 mm grosime activeaza arborele de distributie drept si pe cel stang si pompa de apa.
Oricum, in cazul actualului sistem cu lant al motorului orizontal opus cu 6 cilindri,
doua lanturi de 14 mm grosime sunt folosite pentru a indeplini aceeasi functie.
In cazul motorului orizontal opus cu 6 cilindri doua capete cilindrice pe partea
dreapta si pe cea stanga au fost remarcate ca fiind usor in afara aliniamentului.
Sistemul cu lant foloseste aceasta diferenta de aliniament; este cu aprox. 16mm mai scurt decat sistemul cu cureaua de cauciuc,
chiar daca foloseste doua lanturi.
16 mm pot sa nu para mult, dar fiecare milimetru trebuie sa fie luat in considerare in efortul de a face ca motorul cu 6 cilindri sa fie la fel de compact ca unul cu 4 cilindri.
In cazul unei dezvoltari tehnice ca aceasta, 16 mm devine un numar foarte important.
Oricum, exista avantaje si dezavantaje in cazul oricarei tehnologii.
Cureaua de cauciuc a fost folosita in cazul motorului cu 4 cilindri pentru ca este mai usoara si produce mai putine zgomote si vibratii.
Deoarece lantul este din metal, este mai greu, mai zgomotos si vibreaza mai mult decat o curea de cauciuc.
Dar avantajul lantului etste ca are o durabilitate mai mare.
In functie de tip, exista posibilitatea ca o curea de cauciuc sa se uzeze sau sa se rupa dupa 100,000 pana la 160.000 km (intre 62.000 si 99.200 mile),
si trebuie inlocuita regulat, in timp ce lantul nu necesita inlocuire.
Sistemul de transmisie prin lanturi opereaza in felul urmator.
Puterea este trandferata direct de la arborele cotit al motorului.
Pinionul impreuna cu arborele cotit conduc lantul.
Lantul de pe partea dreapta activeaza cei doi arbori de distributie ai capatullui cilindric stang, precum si pompa de apa si rola dubla de ghidare.
Lantul, condus de catre aceasta rola dubla de ghidare, activeaza cei doi arbori de distributie ai capatului cilindric drept.
Lantul de pe partea stanga masoara circa 1,5 m si cantareste 619 g. Numarul de legaturi dintre discuri si lant este 148.
Lantul de pe partea dreapta masoara circa 1,2 m si cantareste 552 g iar numarul de legaturi dintre discuri si lant este 134.
Daca cititi asta, lantul poate fi imaginat ca un mecanism simplu asemenator lantului de bicicleta, dar inseamna mult mai mult.
In cazul sistemului de transmisie prin lanturi al motorului orizontal opus cu 6 cilindri, lantul se misca la viteze de pana la 72 km/h (44,7 mie/h) cand motorul este turat la 7000 rpm.
Imediat dupa combustia din interiorul ciindrilor, o mare cantitate de putere este transferata catre arborele cotit.
Arborele de distributie are nevoie de foarte multa putere pentru a ridica valva.
Cu alte cuvinte, lantul este insa instantaneu atunci cand arborele cotit si cel de distributie primesc putere.
Cand aceasta forta prinde lantul, acesta functioneaza cu socuri sau oscileaza si nu se misca usor.<br>
Cu alte cuvinte, intreg motorul se dilata cand se incalzeste.
In consecinta, distanta dintre pinionul atasat arborelui cotit si celui de distributie si rola dubla de ghidare si pinionul care activeaza pompa de apa creste cu cativa milimetri.
Lantul trebuie sa se adapteze la aceasta distanta marita.
Oscilarea si lipsa unei miscari usoare, precum si dilatarea lantului face dificila rotatia arborelui de distributie, dar poate de asemenea sa provoace vibratii si zgomot.
Desi lantul insusi poate suporta o greutate de 1,2 tone, daca arborele de distributie nu se roteste uniform, exista posibilitatea ca lantul sa se rupa.
Pentru a preveni acest lucru, sistemul de transmisie prin lant este dotat cu un intinzator care regleaza tensiunea lantului si un ghid care previne oscilarie lantului.
Aceste trasaturi ajuta ca lanturile sa se miste intr-un mod controlat, uniform.
Oricum, daca tensiunea din lant este prea mare, rezistenta de frictiune rezultata va duce a pierderea de energie si la un consum ineficient de combustibil.
Sistemul de transmisie cu lanturi este lubrifiat cu ulei de motor si, deci, nu exista pericoul ca uleiul sa se usuce.
Oricum, daca dispunerea nu este optimizata, poate duce la scaderea performantelor motorului si apoi la alte probleme si necazuri.
"Era pentru prima data cand eram insarcinat cu dezvotarea sistemului de transmisie prin anturi.
Am crezut ca va fi dificil sa rezolv problemele legate de vibratii si de zgomot, dar voiam o astfel de provocare.
Iar, dupa ce am inceput munca de cercetare, s-a dovedit a fi si mai greu decat am crezut.
Prin simulari computerizate am reusit sa proiectam doar partile de baza iar celelalte tehnologii de masurat aveau propriile limite.
In cele din urma a trebuit sa imi dau seama observand pe cont propriu si sa gasesc o solutie, si asta mi-a luat cam doi ani," spune Ikeda.
Pentru e, testul final al sistemului de transmisie prin lanturi a fost sa conduca o masina prototip pe care era montat motorul orizontal opus cu 6 ciindri.
Cand l-am intrebat daca era constient de miscarea lantului, Ikeda a ras.
"Nu puteam sa il simt cu corpul, ci pentru ca muncisem ata de mut ca sa-l dezvolt, puteam sa-l simt cu mintea."
Inca o data sunt impresionat de devotiunea si de persistenta inginerilor de la Subaru.
Sursa: http://www.subaru.ro/nou/despre/parts/12.php (nu mergea scroll-ul din acea fereastra... textul l-am luat din pagina + corectura erori de tastare)
Kia Cee'd 1.6 CRDi LX BEST PewterBeige(TM) C:19.07.07, S:03.10.07, L:20.10.07. T3h album
-
- Auto:
Diferenta intre B si D tine mai mult la cuplu. Dieselul are cuplu maxim la turatii mici(1700-2500), pe cand benzina undeva la 4000rpm. Acum depinde ce preferi, sa simti cuplu sau doar viteza la turatii. Daca iei dupa consum.. in oras pe timpu asta mie imi ia putin peste 8.. de benzina nu stiu..dar daca as conduce o benzinara cred ca ar fi peste 10. La faza cu consumul este in functie de sofer..daca preferi sa mergi mai sportiv consuma putin mai mult.. Eu unul am ales diesel pentru ca imi place mai mult senzatia care o confera cuplul. Poti sa incerci sa faci diferenta intre 1.6 LP si 1.4 la un testdrive...
Succese.
Succese.
Kia Cee'd 1.6 HP EX + Opt.
KM : 7000
Consum Bucuresti : 7.5
Viteza Max. Atinsa : 200 kph
KM : 7000
Consum Bucuresti : 7.5
Viteza Max. Atinsa : 200 kph