ODO: 1761km
Weekendul ăsta am ieșit la primul drum lung: Iași-Galați-Iași, total 496,6km.
Consumul în bord (mixt) a scăzut la 6.3L/100.
Consumul calculat la pompă (plinuri făcute în Iași, la plecare și revenire): 5,5%, în condiții de singur în mașină, fără multe bagaje (la dus am avut anvelopele de iarnă cu mine, le-am lăsat în Galați), destul de puțin mers prin Galați, însă au fost multe porțiuni cu drum torpilat unde am mers mai încet, cu multe frânări și accelerări - deci cam condiții ”de oraș”, chiar dacă eram în câmp.

În plus, la dus am avut vânt foarte puternic din dreapta/față, care sigur și-a spus cuvântul asupra consumului. M-a plouat puțin, și se vedea că și ștergătoarele se ridicau rapid, dar se chinuiau puțin să coboare.
Per total, zic eu, un consum OK.
Însă, tot legat de vântul puternic, încă a fost surprinzător de liniște în mașină. Nu am simțit niciun șuierat anume în exterior, deși se simțea că mă împinge vântul la rafală.
Plinul la plecare l-am făcut cu benzină de 100, așa, de test. Rezervorul era aproape gol (mai erau cam 3-4L de 95, dacă țin bine minte), deci tot drumul s-a făcut cu același tip de benzină. Ca diferențe față de benzina de 95, n-aș zice că m-a dat ceva pe spate. Da, parcă se simte că trage ceva mai vioi, și puțin mai devreme (la turații puțin mai mici). Dar, sincer, părere strict personală, nu cred că merită diferența de preț în cazul meu.
Am prins pe European o porțiune liberă și dreaptă unde am dat puțin peste 120/125. Nici pe-acolo n-am simțit vreun efect al volumului, care era pe la jumătate (pe la 20-25). Parcă-parcă a crescut puțin, dar n-a mai scăzut când am frânat (până spre 100) și n-am mai resimțit creșterea a doua/treia oară când am trecut de 120. Posibil să fi fost placebo.