Placute frane
- Vincze Szilard
- Auto:
Re: Placute frane
daca ma tin vreo 2-3 ani atunci e ok, la lichidu de frana toti au zis ca nu are rost sa-l schimb si cel din magazin care vindea piesele si si cel cu service-ul. si daca stau sa ma gandesc cam de 2 sau 2,5 ani nu a fost schimbat lichidu.
Kia CEED SW 1.4 BEST
ODO: 110 000 + ceva
-
- Auto: Kia Proceed 2.0 DSL
irelevant cat tin in ani, conteaza cati km te duc si unde mergi predominant. si eu am auzit de Brembo ca ar fi praf cele normale. din pacate brembo nu face placute si discuri din seriile superioare si pentru Kia Ceed. (ar fi fost ceva sa pot pune pe ea niste discuri perforate si ventilate cu un diametru putin mai mare si etrieri in 2 sau 4 pistonase
... vise vise)
eu n-am schimbat lichidul de frana de cand am masina dar la revizia de 120000 o sa-l schimb sa fie schimbat ca nu cred ca e asa scump.

eu n-am schimbat lichidul de frana de cand am masina dar la revizia de 120000 o sa-l schimb sa fie schimbat ca nu cred ca e asa scump.
Proceed Cassa White 2.0 DSL Style... + pachet sport (the works...)
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink
- Ogy
- Cel mai ghinionist!
- Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.
Am eu daca vrei ramas ate blue nu stiu cum....
Eu astea le vroiam http://audioclass.ro/accesorii-tuning/d ... sport.html
sau astea: http://www.pieseauto.ro/discuri-frana/d ... 80584.html
Dar nu se gasesc nici ate standard....
Eu astea le vroiam http://audioclass.ro/accesorii-tuning/d ... sport.html
sau astea: http://www.pieseauto.ro/discuri-frana/d ... 80584.html
Dar nu se gasesc nici ate standard....
- Vincze Szilard
- Auto:
da alea vad ca-s de logan, si oricum deja am dat comanda la ele si azi le ridic.
teoretic ar trebuii sa fie mai bune ca nu-s 125 de roni/buc ci 220, oricum o sa le fac o poza si le pun pe forum.
teoretic ar trebuii sa fie mai bune ca nu-s 125 de roni/buc ci 220, oricum o sa le fac o poza si le pun pe forum.
Kia CEED SW 1.4 BEST
-
alea sunt de logan si sunt mai mici decat alea pe spate la kia de aici si pretul mai mic.
oricum la astia nu stii niciodata cat costa pana nu suni. (eu cand am luat TRW-urile la mai multe magazina gasisem un pret si cand sunam ziceau alt pret, cu 70 de lei mai mare pe bucata)
oricum la astia nu stii niciodata cat costa pana nu suni. (eu cand am luat TRW-urile la mai multe magazina gasisem un pret si cand sunam ziceau alt pret, cu 70 de lei mai mare pe bucata)
- Vincze Szilard
- Auto:
ultimele 2 poze sunt cum erau inca in cutie.
ce ma framanta, este ca tot era plin de rugina, incepand de la discuri pana la etriere, si ce mai era pe acolo metalic, totul era plin de rugina.
nu stiu cat e de normal treaba asta, chiar si ala care schimba se mira ca tot ii ruginit.
ce ma framanta, este ca tot era plin de rugina, incepand de la discuri pana la etriere, si ce mai era pe acolo metalic, totul era plin de rugina.
nu stiu cat e de normal treaba asta, chiar si ala care schimba se mira ca tot ii ruginit.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Kia CEED SW 1.4 BEST
-
discurile aratau ok. placutele pareau cam dubioase.
multi km fara problem cu cele noi! felicitari
- apachioara
- nicicum
- Auto:
Pe unde ti-ai facut reviziile? Placutele alea trebuiau curatate macar la 30.000 km (santul ala transversal care se umple de rugina si alte impuritati si care-ti rascheteaza discul de frana cand se acumuleaza mizeria acolo si iti reduc capacitatea de franare). Discurile par inca ok, de ruginit o sa rugineasca si cele noi, tinand cont ca se incalzesc puternic la franare (oxidarea e mai intensa la temperaturi ridicate, chiar in absenta umiditatii excesive).
Ca sfat, la fiecare revizie, verifica santul placutelor de frana si curata-l, daca e cazul.
Drumuri bune!
Ca sfat, la fiecare revizie, verifica santul placutelor de frana si curata-l, daca e cazul.
Drumuri bune!
- Ogy
- Cel mai ghinionist!
Mie mi se pare invers...quelloo wrote:discurile aratau ok. placutele pareau cam dubioase.

Uita-te in mijlocul discului la ambele poze vincze :
download/file.php?id=5959&mode=view
download/file.php?id=6152&mode=view
Chiar ca e plina de rugina. Astia de la service spun ca daca masina nu circula des, incepe sa rugineasca (nu stiu daca este adevarat).
Prima poza e la mine a 2 a la tine. Ce vezi maro la mine e vaselina. Mers doar cu jante de aliaj aproape zilnic.
- Vincze Szilard
- Auto:
si la mine poza era facuta dupa ce am mers vro 2-3 km la alt service sa schimb cauciucurile, si cand am pus mana pe disc era vaselina,
dar de rugina zic acolo in zona rotilor, nu doar discurile ci si etrierele, si bratu si cam tot ce-i fier de prin zona rotilor, de exemplu de pe etriere inca parca se decojea rugina.
dupa ce l-eam schimbat si eu ma gandeam ca discurile ar mai fi mers, dar oricum tot ar fi trebuit sa le schimb data viitoare si sigur numai cu placute nu m-as fi dus inca 80.000km ca doar se uzeaza si discurile si si placutele, deci automat ar fi crescut santu din discuri.
acuma daca inca 5 ani sper sa nu mai am treaba cu franele.
legat de lichid au zis ca se face un test si in fct. de rezultat se schimba sau nu (ceva de genu ca si la acidu din acumulator) dar in principiu cam 4-5 ani tre sa tina lichidu, asa ca pe ala nu l-am schimbat.
dar de rugina zic acolo in zona rotilor, nu doar discurile ci si etrierele, si bratu si cam tot ce-i fier de prin zona rotilor, de exemplu de pe etriere inca parca se decojea rugina.
dupa ce l-eam schimbat si eu ma gandeam ca discurile ar mai fi mers, dar oricum tot ar fi trebuit sa le schimb data viitoare si sigur numai cu placute nu m-as fi dus inca 80.000km ca doar se uzeaza si discurile si si placutele, deci automat ar fi crescut santu din discuri.
acuma daca inca 5 ani sper sa nu mai am treaba cu franele.
legat de lichid au zis ca se face un test si in fct. de rezultat se schimba sau nu (ceva de genu ca si la acidu din acumulator) dar in principiu cam 4-5 ani tre sa tina lichidu, asa ca pe ala nu l-am schimbat.
Kia CEED SW 1.4 BEST
- Nesta3
- Moderator General
- Auto: Kia Sportage QL
Lichidul se schimba la 2 ani.A fost atasat si un plan de mentenanta aici pe forum in care se specifica clar: inlocuire(nu completare) la 30-45000km sau 24 luni.
Daca dupa 5 ani se prefera testarea lichidului in defavoarea schimbului acestuia(50 lei ATE BLUE RACING exemplu) ......
Daca dupa 5 ani se prefera testarea lichidului in defavoarea schimbului acestuia(50 lei ATE BLUE RACING exemplu) ......

EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best
EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE
2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition
- Ogy
- Cel mai ghinionist!
Am dat eu pana in 30 lei pe 1l de Ate blue din care mai am cel putin jumate (si il dau moca daca il vrea cineva). Pe disc vine cu un strat de protectie format dintr-un ulei-vaselina ceva. Acel strat se curata cu substanta de curatat-degresat. Vezi poza mea Vincze. Eu ma refeream la vaselina doar in zona unde intra discul nu si pe disc....
- Vincze Szilard
- Auto:
pai in zona unde intra discul au dat cu sprei din acela wd40, inainte de a monta noul disc.
cam cat lichid intra in sistemul de franare?
ca ma gandesc ca as putea sa il schimb si eu, desfac surubul de la roata, dau cateva pedale si cat iese complectez, pe urma repet operatia la fiecare din roata.
cam cat lichid intra in sistemul de franare?
ca ma gandesc ca as putea sa il schimb si eu, desfac surubul de la roata, dau cateva pedale si cat iese complectez, pe urma repet operatia la fiecare din roata.
Kia CEED SW 1.4 BEST
- Nesta3
- Moderator General
- Auto: Kia Sportage QL
La mine juma de litru a intrat.La Ogy la fel.Deci un bidon de 1l e de ajuns.Nu cred ca se scoate chiar asa usor lichidul.La mine au folosit aparatul ala de extractie pe care l-au conectat la fiecare furtun de la fiecare roata.
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best