Clampanit volan sau caseta directie

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Post Reply
bubumisu
Auto: Kia cee'd SW

Re: Clampanit volan sau caseta directie

Post by bubumisu »

am fost la service. schimbat bielete antiruliu si bucse stabilizatoare (acele inele de cauciuc) de pe puntea spate, pe garantie, mai putin contravaloarea bucse, vreo 30 si ceva de lei, nu am platit manopera la bucse. a facut cateva sute de metri la volan ing. ouatu, a intors volanu stanga dreapta in mers, in fine, ceva metri pe hartoape, mai ca nu vroia sa se auda zgomotu caracteristic de clampanit .
Erau oricum duse bieletele antiruliu spate, nu mai zic de bucse.

Toata lumea multumita, am plecat din service, ceva sute de metri cu asfalt deteriorat la intrarea in Vaslui dinspre Iasi si acel zgomot de pocnitura surda-plastic dur la locul ei constanta, ma cam invaluie in habitaclu, ba zici ca se aude din fata stanga, ba spate stanga. L-am sunat imediat, mi-a zis sa revin cand am timp sa se uite cu atentie la banchete (m-a intrebat daca am umblat in ultimul timp la rabatarea banchelor).

PS: S-a uitat mecanicu pe sub ea, a pus cativa colegi sa balanseze masina (au impins de barele suport portbagaj), el jos in tunel, s-a uitat si a tras de tot ce a putut, in afara de bielete spate nu a gasit nimic.
Am remarcat ca se aude mai intens si constant in treapta a 3-a in mers si denivelari constante, pe hartoape mari in treapta a 2-a mai putin . #-o
Ceed SW, 1,4 GSL MT, 109 CP, City, Black Pearl, 2009 ODO:190.000 km
Anvelope iarna 195/65/R15:Diplomat Winter ST (naspa, nu achizitionati gama budget #-o )
Anvelope vara 205/55/R16: HANKOOK Ventus Prime 4 K135 205/55 R16 (midle range cu performante de premium :wink: )
GPL Tomaseto STAG 4 Qbox plus

bubu
Auto:

Post by bubu »

problema cu zgomotul asta o am de aproape 3 ani...si cum la service in constanta nu au rezolvat niciodata nimic,am decis sa fac revizia de 135000 km in bucuresti...la un service mai serios,poate imi vor rezolva problema.intrebarea mea este...care service este mai serios si mai priceput in aceasta problema.am citit pe aici de mit baneasa si img jilava...ma puteti sfatuii pana la urma la care service sa ma duc,si daca se poate si un numar de telefon unde sa pot face o programare.multumesc

tomas_dan84
Auto:

Post by tomas_dan84 »

Pe banii si pe nervi mei am descoperit remedierea acestei probleme!
Daca se fac lucrari pe garantie cei de la service vor schimba piesa dupa seria de caroserie, si binenteles tot cu una de slaba calitate specifica seriei dvs de caroserie. Ea nu se strica ca a fost defecta ci ca a fost subdimensionata tensiunilor aplicate asadar daca se va schimba cu aceeasi piesa cu acelasi cod de piesa problema va reaparea. Dupa cum am mai observat nimeni de pe acest forum care si-a comandat masina cu roti 17" nu s-a plans niciodata de probleme la caseta sau bielete sau alte probleme legate de articulatii. De ce? pentru ca au alt cod de piesa si piesele sunt diferite fiind gandite pentru solicitari mult mai mari. Din dorinta de a face o masina cat mai ieftina s-a facut economie la masinile cu echiparea de baza. Eu am schimbat pe garantie, evident, dupa seria de sasiu ca altfel nu se poate, tot ce tine de articulatie si dupa un an problemele au reaparut. Acum ca masina nu mai este in garantie am cautat in microcat toate piesele dupa seria de caroserie a unei masini echipata cu jante 17 si vreau sa ma apuc sa inlocuiesc tot ce e nevoie.

Referitor la garantie:
Din discutiile cu service-ul casetele de directie ale masinilor cu jante 15 si 16 inlocuite pe garantie sunt casete reconditionate si nu noi.
Coloanele de volan au o bucsa in ele care se strica si cu acestea este aceeasi poveste ele fiind reconditionate.

quelloo
Auto: Kia Proceed 2.0 DSL

Post by quelloo »

caseta de directie nu am schimbat dar bielete si bucse bare stabilizatoare am schimbat chiar daca am jante pe 17 din fabrica
Proceed Cassa White 2.0 DSL Style... + pachet sport (the works...)
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink

tomas_dan84
Auto:

Post by tomas_dan84 »

Bielete si bucsi bara te costa la un service multimarca 300 lei toate cele. Caseta de directie este fara manopera 1600 lei si 300 manopera. Cu alte cuvinte pot sa pice bieletele de 10 ori pe an problema e la caseta si la coloana ca te baga in faliment!

b77dbc
Auto:

Post by b77dbc »

tomas_dan84 wrote:Pe banii si pe nervi mei am descoperit remedierea acestei probleme!
Daca se fac lucrari pe garantie cei de la service vor schimba piesa dupa seria de caroserie, si binenteles tot cu una de slaba calitate specifica seriei dvs de caroserie. Ea nu se strica ca a fost defecta ci ca a fost subdimensionata tensiunilor aplicate asadar daca se va schimba cu aceeasi piesa cu acelasi cod de piesa problema va reaparea. Dupa cum am mai observat nimeni de pe acest forum care si-a comandat masina cu roti 17" nu s-a plans niciodata de probleme la caseta sau bielete sau alte probleme legate de articulatii. De ce? pentru ca au alt cod de piesa si piesele sunt diferite fiind gandite pentru solicitari mult mai mari. Din dorinta de a face o masina cat mai ieftina s-a facut economie la masinile cu echiparea de baza. Eu am schimbat pe garantie, evident, dupa seria de sasiu ca altfel nu se poate, tot ce tine de articulatie si dupa un an problemele au reaparut. Acum ca masina nu mai este in garantie am cautat in microcat toate piesele dupa seria de caroserie a unei masini echipata cu jante 17 si vreau sa ma apuc sa inlocuiesc tot ce e nevoie.

Referitor la garantie:
Din discutiile cu service-ul casetele de directie ale masinilor cu jante 15 si 16 inlocuite pe garantie sunt casete reconditionate si nu noi.
Coloanele de volan au o bucsa in ele care se strica si cu acestea este aceeasi poveste ele fiind reconditionate.
Cu parere de rau pentru tine, dar trebuie sa te contrazic...
Eu am problema asta de peste 2 ani la masina si am jante pe 17" plus ca echiparea este de top, in 2007 versiunea de echipare se numea TX, piele, trapa, absolut tot ce se putea pune pe masina la ora aia...
Mie mi-au fost inlocuite bieletele fata+spate, coloana de directie, acea busca din caseta (kit-ul de reparatie caseta), flansele de la amortizoare, iar intr-un final mi-a mai strans un surub de reglaj la caseta, care i-a mai luat din joc, deci din zgomot.
KIA Cee'd 1.6L CRDi TX, 115CP

el7gamal
Auto:

Post by el7gamal »

In sfarsit am rezolvat problema clampanitului in volan.Dupa ce a fost reparata caseta si bucsi bara stabilizatoare desi zgomotul persista, in final mi-a fost schimbata coloana de volan ,adica tot ce e de la volan si pana la pedala de frana inclusiv motorasul electric care asista directia care se afla intre volan si pedale si pot spune ca nu se mai aude nici un CLANC la denivelari.Deci pt cine are astfel de probleme asta e solutia COLOANA DE VOLAN desi de vina nu e tot ansamblul ci probabil bucsa aceea de teflon.
Ceed 2008 1.6crdi service pack3

bubumisu

Post by bubumisu »

Fratilor, tot nu m-am lamurit, zgomotul pe care l-am descris mai sus are legatura cu ceea ce detaliati voi sau e altceva?
Mentionez ca daca sunt singur in masina se aude evident si constant clampanitul de plastic dur si un sunet sec, daca am masina plina (sofer + pasageri) se aude foarte slab.
Sa fie totusi ceva in zona banchetelor?

Multumesc anticipat de raspuns
Anvelope iarna 195/65/R15:Diplomat Winter ST (naspa, nu achizitionati gama budget #-o )
Anvelope vara 205/55/R16: HANKOOK Ventus Prime 4 K135 205/55 R16 (midle range cu performante de premium :wink: )

el7gamal
Auto:

Post by el7gamal »

Nu e vorba de zona banchetelor acolo e un alt CLANC-CLANC,asta era direct din zona volanului
Ceed 2008 1.6crdi service pack3

bubumisu

Post by bubumisu »

am fost iar la Rodav. s-a pus banda de la 3M la clemele fixare bancheta spate. zgomotul este in continuare la locul lui. explicatia: "drumurile patriei"

niculescu
Auto:

Post by niculescu »

aceeasi problema cu zgomotul in volan o am si eu am fost si la mit si la service aviatorilor unde mi-au reparat caseta de 3 ori, de fiecare data problema revenint. acum am fost chemat sa imi schimbe colona de directi.
o intrebare pe care as avea-o ar fi daca, coloana de directie e acelasi lucru cu, coloana de volan
?
ce ma sfatuiti sa fac tinand cont ca la vara imi iese din garantie.

seeds
Auto: Kia Ceed 1.4 SW

Post by seeds »

@niculescu: la service de urgenta. Si mie mi-au reparat casta dar tot se aude un clampanit la bracarea stanga pe loc. Abia astept sa-mi vina amortizoarele (comandate de 1 luna, tot pe garantie) si iar ma duc sa o repare.
Cee`d SW, 1.4 GSL, Black Pearl,
GPL
ODO: 155 000 (90 000 benzina)

ceedro
Auto: .

Post by ceedro »

@seeds la Ena,cumva astepti?! Mult succes. :lol:

valentinv
Auto:

Post by valentinv »

Se pare ca pana la urma acesta este un defect de fabrcatie care nu a fost rezolvat pana acum si cu atat mai putin de acum incolo avand in vedere ca deja a aparut Ceed 2.
Am si eu problema cu acesta caseta de directie ,prin amabilitatea celor de la service MIT Motors mi se va schimba pe garantie kit reparatie caseta de directie(ce o fi insemnand nu prea am habar) si bucse de la bara stabilizatoare.Masina a iesit luna aceasta din garantie,de acum incolo cam nashpa ....
Mi-a trebuit masina coreeana careia dupa 55000 km i-a picat caseta de directie...
CEE'D 1.4 LX BEST pewter beige

quelloo
Auto: Kia Proceed 2.0 DSL

Post by quelloo »

cam rautacioasa ultima afirmatie...

ai noroc... s-a deschis sezonu la Golf 1 si Golf2 cu noul timbru de mediu :) (couldn't help myself)
Proceed Cassa White 2.0 DSL Style... + pachet sport (the works...)
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink

Post Reply

Return to “Generalităţi”