Garantia: renteaza sau nu?

Inclusiv campaniile de rechemări

Pentru tine, garantia renteaza?

Da
57
68%
Nu
16
19%
NU am calculat
11
13%

Total votes: 84

eugenflorinmanea
Auto: Saab 9-5 Aero

Re: Garantia: renteaza sau nu?

Post by eugenflorinmanea »

Hai sa iti zic cateva particularitati la masina asta- pe care probabil nu le stii nefiind posesor
- Motorul e relativ nou inca nu si-a demostrat fiabilitatea. Acest neajuns e contrabalansat de faptul ca ai 7 ani garantie la el. E de preferat (ca sa nu ai batai de cap daca patesti ceva la el) sa ii pui ulei si filtru ulei de la reprezentanta evitand ulterior probleme inutile daca se strica ceva- gen sa demostrezi ca uleiul era conform etc. Bineinteles ca se poate alege sa cumperi tu consumabilele din alta parte pentru a fi mai ieftin pentru ca pana la urma conform legii ai voie (mai ales ca il avem si pe Sender sa ne sfatuiasca dc avem nevoie).
- Problema e ca unii cad in extrema cealalta- gen schimba caracteristicile uleiului pun mai gros sau mai subtire, pun filtru ulei de 2 bani- si o parte din cei in aceasta situatie chiar au avut probleme - saritul distributiei cu consecinte grave
- Exista masini la care chiar cu consumabile de la reprezentanta s-a intamplat sa sara distributia. In acest caz masina a fost reparata pe garantie fara probleme (apropo daca tot activezi pe aici cred ca stii faptul ca ceed ul are distributia pe lant)
Mai e si un punct de vedere personal : atata timp cat atat la IMG dar si la MIT am gasit oameni de foarte buna calitate care te ajuta chiar si cu cele mai mici probleme gen troncane bancheta, zdrangane bordul,...etc. nu mai zic ca nu cred ca exista alta marca auto la care dupa 4 ani si 100,000 km sa ti se schimbe bielete amortizoare etc pe garantie- consider de datoria mea sa platesc acei 100 RON in plus si sa cumpar consumabilele de ei, pentru a-i ajuta si pe ei sa isi mentina business ul si sa nu inchida reprezentanta (cred ca toata lumea stie ca dealerii nu castiga din vanzarea efectiva unde ai marja de aprox 5%, ci castiga din service si piese). Ma refer strict la Bucuresti- in tara am auzit ca e grava situatia.

Acestea fiind spuse daca nu iti plac oamenii de pe acest club si nici ce se scrie pe aici, sa stii ca nu te opreste nimeni sa muti cortul si pe alte cluburi si sa iti creezi useri cum vrei tu gen mihaigopel, mihaigskoda, chiar si mihaigoltcit.

Numai bine.
SAAB 9-5

Ogy
Cel mai ghinionist!
Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.

Post by Ogy »

mihaigkia wrote:
de altfel e tipic pentru forumul asta: are unul o problema cu service-urile sau cere un sfat, si il iau toti la misto...
Arata-mi !!! Ai 24 h.

GabiA
Auto: Kia Cee'd 1.4 2007

Post by GabiA »

@eugenflorinmanea, nota 10+ pt ce ai scris legat de garantie si efectuarea reviziilor.

Sincer o economie de 100 ron pe an la revizie mi se pare mult prea putin avand in vedere costurile generale cu o masina(carburant, asigurari). Si, daca este sa se strice ceva si iti refuza reparatia pe garantie, platesti inzecit! Si ceed nu este chiar cea mai fiabila masina(nu sariti pe mine) la asta contribuind si starea drumurilor, praful din atm.
Eu prefer sa aleaga ei uleiul, alte componente. Cu sig au o lista de produse compatibile si agreate kia si cu sig sunt mult mai cunoscatori ca mine.
Si, daca e sa greseasca ceva, vor raspunde, indiferent ca e in garantie sau nu.
Totusi nu avem mercedes sa coste revizia zeci de milioane.
Viseaza altii la garantie de 7 ani. Ford are 2 :D

LE: as mai adauga si faptul ca cei de la trendo iasi s-au comportat ok cu mine si cred ca mi-ar fi rusine sa le zic ca stai nene ca am adus uleiul meu in portbagaj. Cumva tre sa supravietuim toti. Sunt convins ca nu e usor la nimeni.
Cee'd 1.4 best 2007 --> E neagra ... si a fost mea Jurnal de bord
Acum: Skoda Karoq 2018 4x4 2.0 TDI DSG

zaboss
Auto: Kodiaq 2.0 TSI, 4x4 DSG, Style

Post by zaboss »

Cred că nu mila faţă de afacerile service-urilor trebuie să fie sentimentul predominant, ci grija faţă de maşină. Până la urmă, ele sunt afaceri private şi este treaba lor cum îşi gestionează activitatea, nu trebuie să le dau eu pomană, ci ei trebuie să mă câştige prin serviciile prestate. Că sunt 100, 1000, 10000 lei, nu contează. Eu aleg să folosesc consumabilele lor nu ca să mânânce şi gura lor ceva, ci că este mai simplu şi mai comod pentru mine să transfer întreaga responsabilitate asupra lor şi pentru că o eventuală economie de 100-200 lei este anulată de timpul pierdut cu căutarea unor furnizori alternativi şi cumpărături. În cazul meu, dacă am pierdut 2 ore cu treaba asta s-a anulat economia. Experienţa de până acum (3 mărci diferite) mi-a arătat că reprezentanţele oferă servicii mai bune decât celelalte service-uri şi tarifele nu sunt cu mult mai mari. [Mă rog, există şi un contra-exemplu, la IMG, unde cei 1200 lei pentru vopsirea unui reper sunt un preţ cu totul şi cu totul deplasat şi nejustificat comparat cu 400 lei la un service normal care face exact aceeaşi treabă.]

eugenflorinmanea

zaboss tie ti-e usor sa zici- aici e locul unde s inchide cu cheia ultima reprezentanta.
Dar dc de ex se inchid toate reprezentantele in B si esti nevoit sa mergi pn la Pitesti sa faci revizia sau sa rezolvi ceva pe garantie- nu mai e asa funny.
Au patit-o multi din tara ca s-a inchis reprezentanta Kia in orasul lor si acum trebuie sa faca sute de km.

Nici eu nu le plang de mila- doar ca acolo unde sunt tratat cum se cuvine dau cu draga inima acei 100 RON in plus fata de situatia cand as fi cumparat eu consumabilele.
Sa vezi cum esti tratat la Dacia- Adras sau ala de la Ap Patriei- chiar ca iti vine sa le dai foc.
SAAB 9-5

Ogy
Cel mai ghinionist!

Post by Ogy »

Voi de unde aveti bancnote tiparite cu ron/RON? Vreau si eu ! Pana nu inebunesc de atata cautat. :)

Dannyboy
Auto: Hyundai i30 1,6 CRDI

Post by Dannyboy »

Fii calm. Era sa pic jos cand pe un produs mi s-a cerut „480”. -Caaaat? -480! -Va rog sa transformati in lei de azi. -Aaaaa! 48 de lei.
Viața e ca un tren. Cel mai bine e la vagonul-restaurant.

zaboss
Auto: Kodiaq 2.0 TSI, 4x4 DSG, Style

Post by zaboss »

eugenflorinmanea wrote:zaboss tie ti-e usor sa zici- aici e locul unde s inchide cu cheia ultima reprezentanta.
Dar dc de ex se inchid toate reprezentantele in B si esti nevoit sa mergi pn la Pitesti sa faci revizia sau sa rezolvi ceva pe garantie- nu mai e asa funny.
Au patit-o multi din tara ca s-a inchis reprezentanta Kia in orasul lor si acum trebuie sa faca sute de km.
Lucrurile nu sunt niciodată simple sau uşoare. Din păcate, acesta este dezavantajul unei maşini "exotice", vânzările nu sunt suficiente pentru a întreţine infrastructura. Şi mă tem că IMG ar fi avut aceeaşi soartă dacă practicau aceeaşi politică de preţuri ca la vopsitorie. Însă, în provincie, problema asta o ai cam cu toate mărcile, exceptând probabil Dacia-Renault plus Opel şi VW la care se pricepe toată lumea.

Ca să mai înveselim puţin atmosfera, o păţanie cu reprezentanţa Honda dintr-un orăşel "la poalele Carpaţilor". Se dă o maşină Honda Jazz cu o vârstă venerabilă. Proprietarul simte că maşina nu mai trage, se duce la reprezentanţă. Sunt bujiile, i se spune, se înlocuiesc, totul bine şi frumoase. Doar că maşina trăgea la fel. Alt drum la reprezentanţă, nimic în neregulă, "vi se pare". Se merge la un alt mecanic. Bujiile. Abia au fost schimbate. Domnule, te-au păcălit, uite, bujiile astea sunt de când a ieşit maşina din fabrică. Se schimbă din nou bujiile. "Victima", cu o falcă în cer şi cu una în pământ se duce peste reprezentanţă. Ăia, oameni de bună credinţă, desfac motorul şi-i arată bujiile puse de ei. Omul nu mai ştie ce să creadă: reprezentanţa îi arăta 4 bujii Bosch, mecanicul îi pusese 4 bujii NGK. Unde sunt bujiile? Reprezentanţa îi spune că mecanicul l-a păcălit. Nu se poate, ăla chiar mi-a pus 4 bujii NGK. Nu se poate. Ba se poate. După care unui mecanic de la reprezentanţă îi vine gândul ăl bun: Domnule, asta n-o avea 8 bujii? Mai dau ei un capac jos, surpriză. Maşina avea 8 bujii şi fiecare înlocuise câte 4. Normal că maşina nu trăgea cum trebuie. De-atunci, omul bate de 2 ori pe an drumul Bucureştiului (175 km).

MeGeNe
Moderator General
Auto: KIA

Post by MeGeNe »

Pentru o diferenta de 100-200 lei PE AN nu merita sa renunt la garantie. Cati dintre voi sunt fumatori? 200 de lei reprezinta tigarile pe doua saptamani. Si atunci masina nu merita banii astia odata pe an? Si eu nu merit sa dorm linistit?
In plus, la o reprezentanta ai carui mecanici chiar isi fac treaba se fac verificari destul de amanuntite ale masinii. Astfel pot sa fie depistate anumite defectiuni care neremediate la timp pot sa duca la probleme ulterioare mult mai mari. Nu e suficient sa schimbi uleiul si filtrele si gata, sa zici ca masina e ok pentru inca un an sau 20.000 km.
B-39-MGN cee'd HB yellow dakar 1,6 GSL City

eduard00
Auto:

Post by eduard00 »

Salutare,

Renteaza sau nu, eu am renuntat la garantie dupa 2 ani.
Cheltuielile totale pentru revizii au fost de 3,700 lei.

In cheltuieli sunt incluse:
- 2 cauciucuri de vara;
- bateria;
- 6 revizii (inclusiv urmatoarea revizie din martie 2013) in 5 ani, 70,000 km

Informatii detaliate gasiti in fisierul atasat
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Kia Cee'd 1,4 Kompas Blue

Ogy
Cel mai ghinionist!

Post by Ogy »

Si acum un calcul simplu dupa fisierul atasat :
4 revizii in regim propriu => economie 1600 lei (am pus o revizie la 600 lei si tu o faci cu 200 lei in regim propriu)
1050 (bielete fata spate; bielete spate; amortizoare) amortizati pe garantie. => ca la 4 revizii ai economisit 550 lei. Felicitari ! =D>

eugenflorinmanea

doar ca nu ai mai pus
- Munca depusa ptr reviziile facute acasa (bagat pe sub masina, murdarit ulei etc)
- Filtrul aer vad ca nu il schimbi f des, in schimb schimbi filtru polen mare greseala zic eu
- Munca de a schimba singur amortizoarele si bieletele. Din cate stiu ca sa schimbi amortizoarele si bieletele se schimba cu oarece SDV uri, chei dinamometrice etc. Tu le ai sau le-ai schimbat 'la ochi'? Dc le-ai pus la ochi esti constient ca intre o Dacie 1300 reparata in fata blocului si Kia ta nu prea mai sunt diferente in materie de siguranta
- Stresul ca dc pica ceva la motor trebuie sa scoti bani din buzunar
Unele lucruri sunt nepretuite, pentru restul exista mastercard :)
SAAB 9-5

Post Reply

Return to “Garanţie, revizii”