noua kia ceed
Re: noua kia ceed
Cifra de 195km/h pt. viteza maxima la 1.6 GDI mi se pare putin suspecta avand in vedere ca 1.6 122 Cp are V max 192km/h si ca pana si micutul nostru de 1.4 trece de 190km/h pe GPS. Cred ca s-a strecurat o greseala pe undeva pt. ca Elantra 1.6 132 Cp si 158 Nm are V max 200km/h.
Sunt perfect de acord cu tine ca motoarele turbo ( benzina ) sunt mult peste cele aspirate daca vorbim de aceeasi cilindree.
Sunt perfect de acord cu tine ca motoarele turbo ( benzina ) sunt mult peste cele aspirate daca vorbim de aceeasi cilindree.
Kia Cee'd 1.4 Best Kompass Blue
Kia Ceed 1.5 TGDI Best Blue Flame
Nu e deloc gresita. Iti explic. Elantra are cx 0,28. de aia prinde 200. Veloster din 140 prinde 201km/h din cauza ca cx-ul este de 0.30 . Alt exemplu motor 1.6tdi 105cp. Passat vit max 195km/h(are cx 27) iar g6 190 (cx 0.32). La vit max conteaza mai putin greutatea. (cx-ul face diferenta la puteri similare). Dupa 100km/h se simte cx-ul. Berlinele intotdeuna au un cx superior fata de hb.
kia cee'd, Machine Silver 1.4 GSL 109 bhp ( 05/2008)
run, run, run...
run, run, run...
Atunci sa scoata si Kia o varianta sedan pt Cee'd.
Solutia cred ca ar fi sa se reorienteze pe supraalimentate pe benzina. La capitolul design au evoluat enorm, calitatea materialelor la fel, la cx iar 0.30 e o valoare f buna pt un hb. Vechiul ceed avea 0.33 iar g6 are 0.32. Problema vine la motorizare. Nu prea ai ce sa mai scoti din aspiratele astea. Nu toti producatorii europeni sunt nebuni de s-au mutat pe turbo.(poti scoate mult mai mult din turbo) Kia a mers pe strategia: preturi mai mici decat concurenta, garantie 7 ani si cai multi din cilindree mica. ( dar f greu de pus pe asfalt datorita plajei de cuplu/putere). Tin minte faptul ca g5 1.6fsi 102cp avea o vit max de 190 parca. Si kia din 122 scoate 192.(hai sa fim seriosi, aici sunt 2 posibilitati 1: ori cutia de viteze si/sau transimisia sunt setate dif pe treptele 5 si 6 ori pur si simplu risipesc calutii); 2. calutii aia nu sunt chiar cat se zice.
Totusi de ce nu au venit cu supraalimentate pe benzina? ma gandesc asa: 1. Poate se pregatesc cu ceva motoare electrice si costul implementarii unor noi motoare ar fi enorme si nu ar mai avea timp sa amirtizeze investitia.
2. Au vanzari mai mari pe partea de America unde aspiratele predomina, iar Europa ramane pe plan secund si oricum si asa or sa se vanda.
3. Inca nu au reusit sa produca motoare eficiente turbo pe benzina ( si aici ma gandesc ca se tot intarzie cu motorul anuntat 1.2 t-gdi, poate din cauza ca nu reusesc ei sa scoate din el ce isi doresc) Pana si in cazul veloster unde se anuntau ~ 203 cp acum l-au retrogradat la 186cp, poate nu se meritau calutii aia mai multi( dinamica/fiabilitate/consum)
Totusi de ce nu au venit cu supraalimentate pe benzina? ma gandesc asa: 1. Poate se pregatesc cu ceva motoare electrice si costul implementarii unor noi motoare ar fi enorme si nu ar mai avea timp sa amirtizeze investitia.
2. Au vanzari mai mari pe partea de America unde aspiratele predomina, iar Europa ramane pe plan secund si oricum si asa or sa se vanda.
3. Inca nu au reusit sa produca motoare eficiente turbo pe benzina ( si aici ma gandesc ca se tot intarzie cu motorul anuntat 1.2 t-gdi, poate din cauza ca nu reusesc ei sa scoate din el ce isi doresc) Pana si in cazul veloster unde se anuntau ~ 203 cp acum l-au retrogradat la 186cp, poate nu se meritau calutii aia mai multi( dinamica/fiabilitate/consum)
run, run, run...
run, run, run...
Vad ca tu ai o mare problema legata de acest aspect si nu inteleg de ce. De ce ti-ai luat 1.4 aspirat, pt. ca TSI-urile erau si in 2008?
Eu unul nu iau motorul 1.6 GDI ca pe un motor de 135-140CP ( este clar 2.0 aspirat de 143Cp merge mai relaxat ), ci ca pe un motor de 1.6 aspirat foarte performant, avand in vedere ca inca se mai produc motoare de 1.6 cu 90Cp, la fel cum pe motorul de 1.4 pe care il detin nu il iau ca pe un motor de 109Cp, ci ca pe un motor de 1.4 foarte performant ( mai ales ca in 2007 cand a aparut, majoritatea motoarelor de 1.4 se invarteau intre 75CP si 90CP).
Eu sunt multumit de ceea ce imi ofera motorul de 1.4 ( nu contest faptul ca nu mi-as dori mai mult, dar asta este firea omului ) si sunt convins ca motorul de 1.6GDI ar fi arhisuficient pt. soselele noastre.
Nu sunt tampit sa spun ca nu mi-ar placea un motor turbo, dar nu sunt atat de intrigat ca tine.
Eu unul nu iau motorul 1.6 GDI ca pe un motor de 135-140CP ( este clar 2.0 aspirat de 143Cp merge mai relaxat ), ci ca pe un motor de 1.6 aspirat foarte performant, avand in vedere ca inca se mai produc motoare de 1.6 cu 90Cp, la fel cum pe motorul de 1.4 pe care il detin nu il iau ca pe un motor de 109Cp, ci ca pe un motor de 1.4 foarte performant ( mai ales ca in 2007 cand a aparut, majoritatea motoarelor de 1.4 se invarteau intre 75CP si 90CP).
Eu sunt multumit de ceea ce imi ofera motorul de 1.4 ( nu contest faptul ca nu mi-as dori mai mult, dar asta este firea omului ) si sunt convins ca motorul de 1.6GDI ar fi arhisuficient pt. soselele noastre.
Nu sunt tampit sa spun ca nu mi-ar placea un motor turbo, dar nu sunt atat de intrigat ca tine.
Pai treaba in 2008 statea in felul urmator: eu aveam buget 12000E (109 cai pt mine erau arhisuficienti, tinand cont ca aveam permis din 2007). In al doilea rand mi-a placut f mult cum arata, si mi s-a parut un pret f corect.(tinand cont de putere/consum/garantie/dotari) fara ca in ziua de azi sa-mi schimb parerea. De atunci au trecut aprox 4 ani si imi doresc/ ma tenteaza sa fac o schimbare. (tot o masina noua, dar cu dotari suplimentare si o putere mai mare). Pot sa spun ca sunt atasat de marca, iar noul ceed imi place f mult ca aspect dar nu cred ca se merita sa mai pun in jur de 8-9000E pe langa asta, daca o vand, pentru 1s la demaraj, respectiv 8km vit max. Dinamic nu cred ca simt o mare diferenta, ca dotari cu siguranta. Nu cred ca e greu de inteles ce vreau sa spun. Motoarele de la vw imi plac f mult dar nu si aspectul masinilor.
run, run, run...
run, run, run...
Daca se pastreaza aceeasi tendinta la noile modele de I30, repectiv Cee'd ca si la modelele actuale si anume faptul ca la aceleasi motorizari Cee'd are performante o idee mai bune ( probabil datorita masei cu cateva kg in munus pt. Cee'd ), vezi 0-100km/h pt. 1.4-12,6 s I30/11,6 s Cee'd, 1.6-11,1 s I30/10,8 s Cee'd, s-ar putea ca noul Cee'd sa fie putin mai sprinten decat I30-ul.
Si crede-ma 1s inseamna mult pe 0-100km/h, iar de la 11,6 s ( 1.4 ) la 9,9 s (1.6 GDI ) ( la Cee'd s-ar putea sa fie undeva pe la 9,5 s ) sunt aproape 2 s diferenta, iar cei 27 Nm in plus se vor simti bine in mersul de zi cu zi si pe reprize, ca sa nu mai pomenesc de cutia de viteze in sase trepte.
Dupa mine, ar fi un salt ( nu foarte mare ) chiar si pt. cei care au actualul Cee'd cu motorul de 1.6, aproape cum este acum diferenta dintre 1.4 si 1.6.
Sunt convins ca in maxim 6 luni-1 an de la lansare vor veni si cu motoare turbo. Si este posibil ca pe Cee'd motorul de 1.4 sa vina tot cu 109Cp.
Si crede-ma 1s inseamna mult pe 0-100km/h, iar de la 11,6 s ( 1.4 ) la 9,9 s (1.6 GDI ) ( la Cee'd s-ar putea sa fie undeva pe la 9,5 s ) sunt aproape 2 s diferenta, iar cei 27 Nm in plus se vor simti bine in mersul de zi cu zi si pe reprize, ca sa nu mai pomenesc de cutia de viteze in sase trepte.
Dupa mine, ar fi un salt ( nu foarte mare ) chiar si pt. cei care au actualul Cee'd cu motorul de 1.6, aproape cum este acum diferenta dintre 1.4 si 1.6.
Sunt convins ca in maxim 6 luni-1 an de la lansare vor veni si cu motoare turbo. Si este posibil ca pe Cee'd motorul de 1.4 sa vina tot cu 109Cp.
run, run, run...
run, run, run...
Mie imi place foarte mult si daca ar fi sa-mi schimb masina acum ( ceea ce nu se va intampla pt. ca sunt alte prioritati ) as alege intre noul Cee'd, Hyundai I30 si Hyundai Elantra ( m-ar incanta un sedan ), iar ca motorizare as merge pe 1.6 GDI pt. ca imi plac turatiile inalte. Nu spun ca nu mi-ar placea si motorul dieselde 128Cp, dar sigur va fi mai scump cu 1500-2000 E si la cati Km parcurg eu anual chiar nu se merita, mai ales ca masina personala o folosesc mai mult in extraurban, acolo unde diferenta de consum intre benzina si diesel este de 1L/100km la un mers decent.
Ex:Cee'd 1.4 Machine Silver+optionale
Hyundai I30 1.4 140cp 6mt
run, run, run...
run, run, run...
Parca incepe sa imi placa mai mult decat I30 de la Hyundai. Daca ar fi mai multe service-uri Kia ar fi si mai bine.
Fratia Ceed-ului
ODO 101800 km
BC-05-YSL Kia Ceed Best 1.4, 109CP, NGK Iridium, Jante aliaj Dezent F/L 15"
Cauciucuri iarna Nokian WR D3 185/65/R15
ODO 101800 km
BC-05-YSL Kia Ceed Best 1.4, 109CP, NGK Iridium, Jante aliaj Dezent F/L 15"
Cauciucuri iarna Nokian WR D3 185/65/R15
I30 pare mai de lady's datorita rotunjimilor parerea mea. Ceed e mult mai agresiv, cel putin din fata mie imi aduce a maserati.
run, run, run...
run, run, run...
Ex:Cee'd 1.4 Machine Silver+optionale
-
- Auto: Saab 9-5 Aero
EU cred ca e ceva la mijloc de niciun asiatic nu se inghesuie sa scoata motoare turbo cu cilindree mica si cai multi.
Nu prea cred eu ca Toyota Mazda sau Honda care vorba aia...de 20 de ani le dau lectii europenilor in materie de benzinare (mai putin diesel) nu au tehnologia necesara sa scoata motoare Turbo.
Oare cum stau cu fiabilitatea aceste motoare de 1 litru si 120 de cai (vezi noul motor de la Ford) sau chiar 150 de cai.
La Diesel cam pica la greu turbinele...credeti ca benzinarele stau mai bine?
Cat despre noua Ceed..e pur si simplu bestiala! Cel putin aia SW arata intr-un mare fel!
Chiar ma bate un gand sa fac un buy back la Proceed dar nu stiu cat mi-ar oferi pe el cei de la Kia.(intre timp am descoperit ca na..Coupe ul asta e f frumos, sta f bine in curbe etc...dar cand e sa iti cari bicicletele sau schiurile...cam ai o problema
)
Nu prea cred eu ca Toyota Mazda sau Honda care vorba aia...de 20 de ani le dau lectii europenilor in materie de benzinare (mai putin diesel) nu au tehnologia necesara sa scoata motoare Turbo.
Oare cum stau cu fiabilitatea aceste motoare de 1 litru si 120 de cai (vezi noul motor de la Ford) sau chiar 150 de cai.
La Diesel cam pica la greu turbinele...credeti ca benzinarele stau mai bine?
Cat despre noua Ceed..e pur si simplu bestiala! Cel putin aia SW arata intr-un mare fel!
Chiar ma bate un gand sa fac un buy back la Proceed dar nu stiu cat mi-ar oferi pe el cei de la Kia.(intre timp am descoperit ca na..Coupe ul asta e f frumos, sta f bine in curbe etc...dar cand e sa iti cari bicicletele sau schiurile...cam ai o problema

SAAB 9-5