Pareri despre Cee'd 2.0 140 Crdi si...

Forum cu de toate despre Kia cee'd
ildiavolo
Auto:

Pareri despre Cee'd 2.0 140 Crdi si...

Post by ildiavolo »

In primul rand, inainte de a incepe cu intrebarile, vreau sa va salut pe toti. Si posesori de Cee'd si viitori posesori :)
Am tot urmarit pana acum forumul asta si pe langa faptul ca e printre cele mai active forumuri ale poserilor auto se pare ca e si printre cele mai ajutatoare :) Felicitari tuturor.
Parerile voastre despre comportamentul Cee'd-ului le-am citit, de la motoarele de 1.4 pe benzina si pana la motoarele de 1.6 pe motorina ( inca nu comentez atitudinea dealerilor si a importatorului;nu am avut de-a face cu ei (inca ) :) ) .
Astept cu nerabdare si impresiile lui Arnold12 despre motorul de 2.0 si 140 de cai desi masina lui e Sporty wagon, nu cred ca va avea un altfel de comportament decat un hatchback.
Dilema mea e urmatoarea : ma tenteaza Cee'd-ul destul de mult. Am facut un testdrive cu unul dotat cu un motor diesel de 90 de cai. Din intamplare cu cateva zile inainte condusesem un ford mondeo din 2005. Impresia a fost favorabila ceed'ului. Am observat ca inca nu sunt motoare de 2.0 diesel si astept cu nerabdare si un jurnal de bord despre un cee'd cu motor de 2 litri.
Masina imi place destul de mult si daca voi alege sa iau Cee'd-ul am sa aleg motorul de 2 litri.....diferenta la o eventuala rata bancara nu e mare si am fost sfatuit ca pt 70 de ron pe luna diferenta, merita caii putere in plus.
Insa a aparut un competitor pe care pana acum nu l-as fi luat in calcul; desi unul dintre voi a renuntat la Cee'd in favoarea unui Lancer.
Intrucat mai sunt inca 3 luni pana o sa reusesc sa strang o suma decenta pt un avans, mai am timp sa culeg informatii. Competitorul despre care spuneam este Lancer, dar modelul 2008 ( ma tenteaza motorul pe motorina de 2 litri, tot 140 de cai putere ). Vor fi 4 variante de dotari la motoarele diesel de 2 l ( de origine VW) si una dintre ele se apropie ca pret de Cee'd-ul de 140 de cai.
Dilema este destul de mare si astept pareri pro sau contra, sfaturi. Am sa atasez cateva poze cu noul Lancer. Ca interior, marturisesc faptul ca Cee'd-ul mi se pare mai reusit :) Nu stiu de ce. Lancerul e un pic mai sportiv si va fi incadrat undeva intre categoria compacta si medie ( dar are si el farmecul lui )
La Cee'd mi s-a parut impresionanta izolarea fonica a interiorului si calitatea materialelor....peste vechiul mondeo si focus. De asemenea scaunele mi s-au parut mai confortabile decat la mondeo si focus.
Oricum inainte de a decide vor mai fi 2 test-drive-uri cu masinile la care am facut referire.
Imi cer scuze pentru lungimea postului dar fiind nou....nu am rezistat in a va cere cat mai multe informatii din primul topic facut de mine :)
Image
Image
Image

Va multumesc pentru rabdarea de a citi topicul si astept opiniile voastre :D

Sfinxul
Auto:

Post by Sfinxul »

ildiavolo, discutii despre noul lancer gasesti pe www.mitsu.ro sau direct in link-ul de mai jos:
http://www.mitsu.ro/forums/viewtopic.ph ... sc&start=0
Adevarul e ca-i superba masina. Cel putin din cate am vazut-o in poze.
Mitsubishi Lancer 1,6 din 22.09.2007
Imagehttp://www.mitsu.ro
Image Image
Kia Cee'd 1,6 DSL MT Base din 25.10.2007 http://www.clubkia.ro
Dacia LOGAN 1,4 din 28.06.2006
Dacia Berlina 1410 din 1994

psystem
Geologu'
Auto:

Post by psystem »

Si mie mi se pare la fel. Insa stii ca nu sunt din aceleasi clasa, nu? Alegerea tine mai mult de gustul tau.

Nu ne pune pe noi sa alegem pentru tine. ;)
KIA Cee'd 1,4 GLS, 07/07/07, Mars Red, Base + Cateva optionale ODO: 121.000+ Km///album\\\///JB\\\
DACIA Logan 1,4 MPI+GPL, 01/06/10, Bej Laureate ODO: 76.000+ Km
DACIA Duster 1,5 dCi 4X4, 11/12/13, Laureate, Gris Comete ODO: 0.050+ Km

ildiavolo
Auto:

Post by ildiavolo »

Nu va pun sa alegeti pentru mine. :) Am cerut pareri despre Cee'd pentru a imi forma o parere completa. Eu am facut un testdrive dar nu am putut in cei 2-3 km sa imi formez o parere despre comportamentul masinii cum v-ati facut voi, dupa cateva mii de km parcursi.
Eu vreau sa aflu pareri despre comportamentul motorului de 2.0 si chiar si al celui de 1.6 hp. As fi curios sa aflu parerea unuia dintre voi care a avut ocazia sa conduca un 1.6 si apoi 2.0.
Daca ar fi sa aleg in momentul asta as alege Cee'd-ul. Dotarile pe care le are si designul o fac ( in opinia mea, masina momentului ). E o masina frumoasa si spatioasa si daca se va dovedi si fiabila....e perfect. Pe de alta parte....un avantaj major e garantia de 7 ani si faptul ca e transmisibila :)
Ca diferente de dotari, intre Cee'd si Lancer cu motoare diesel 2.0 ....Lancerul are functie de control al stabilitatii si airbaguri pt genunchi.
O precizare oarecum tehnica, desi nu ma pricep f mult in domeniu...Lancerul e incadrat in clasa compactelor (sportive). Daca ai sa te uiti chiar si pe euroncap....e testata la clasa "small family car". Dar asta conteaza mai putin.
Repet...daca acum as avea banii pt avans...as lua Cee'd-ul :) Insa pana la sfarsitul anului ( cand sper sa ninga cu bani ) ma torturez citind despre masinutele voastre.
@ Sfinxul : multumesc pt link.
@psystem....ma torturez culegand informatii despre Cee'd :) pot sa spun ca te stiu de pe forumul softpedia cand dadusei deja comanda pt Cee'd si incepuse asteptarea :)

psystem
Geologu'
Auto:

Post by psystem »

:D dap, a fost o intreaga aventura.

eu nu pot sa-ti ofer decat informatii despre 1.4, dar cred ca nu te intereseaza. asa ca multa bafta in cautarile tale.
KIA Cee'd 1,4 GLS, 07/07/07, Mars Red, Base + Cateva optionale ODO: 121.000+ Km///album\\\///JB\\\
DACIA Logan 1,4 MPI+GPL, 01/06/10, Bej Laureate ODO: 76.000+ Km
DACIA Duster 1,5 dCi 4X4, 11/12/13, Laureate, Gris Comete ODO: 0.050+ Km

Arnold12
Auto:

Post by Arnold12 »

Se pare ca motorul 2.0 140Cp 305 Nm este acelasi cu cel de pe Sportage deci cauta sa vezi ce zic cei care au acest model de kia si ce pareri au de motor, dupa care mai scazi citeva sute de kg si iti apare Ceed-ul. :P
Cee'd SW 2.0 CRDi 140CP~170CP 6MT TX pregatit sa frustreze...a different ONE
Kia Ceed SW 200Km/h - http://www.youtube.com/watch?v=tsQNcrqPImk
MAX 221km/h pe GPS/Autobahn Austria

ildiavolo
Auto:

Post by ildiavolo »

Totusi tu ai sa fii mai in masura sa imi spui cum se comporta si astept cu nerabdare jurnalul tau de bord :) Asta cand or sa rezolve cei din antrepozit ultima parte a traseului masinii catre tine :) Oricum dupa cum am spus si la inceput, forumul asta e extrem de activ si informatiile vin pe banda rulanta. Chiar daca vreau motorul de 2.0.....platforma, suspensiile, materialele, designul sunt aceleasi la toate Cee'd-urile.

andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

Aici incepuse o discutie despte 2.0 ... insa omul n'a mai intrat in ultima vreme ...
Ford - Fiesta - 1.4 tdci

Maximusdm
Auto:

Post by Maximusdm »

Din cat am citit pe net varianta 2.0 TDI (pt de fapt asta e), o sa aiba un pret de inceput de 17.000 TVA inclus, adica tot in aceeasi gama cu Ceed 2.0 DSL.
Ramane de vazut in noiembrie cand o sa fie la noi, dar daca e asa...chiar ca o sa aiba Ceed premium un competitor bun.

ildiavolo
Auto:

Post by ildiavolo »

@Andrei : Multumesc, Andrei. Vazusem topicul dar omul nu a mai intrat si nu puteam sa il mai intreb ce si cum. Acum Arnold12 va avea un Crdi 2.0 si o sa il mai stresez pe el cu intrebari :) Sau am sa ii citesc cu f mare atentie jurnalul de bord :D Oricum urmaresc si jurnalele de bord ale celor care au motoarele de 1.6 Crdi. Sunt binevenite toate informatiile.
@Maximusdm : Intr-adevar, motorul e de la VW. Am facut rost de lista de preturi si dotari pt Lancer-ul diesel.
Oricum, edificativ va fi test drive-ul. Dupa test-drive-ul cu Cee'd, mi-am dat seama ca e o masina peste celelalte ( dpv al raportului calitate/pret , insonorizare, sistem audio, comportarea motorului, calitatea materialelor).
Cand or sa lanseze si viitorul Lancer, am sa fac un test drive si o sa pot sa le compar.
Eu inclin sa aleg Cee'd-ul si in momentul in care o sa am banii pt avans, va trebui sa aleg masinuta potrivita.

Arnold12
Auto:

Post by Arnold12 »

Poti sa ma stresezi ca nu ma supar. :lol:

Ce stiu e ca daca imi mai ramin bani dupa ce o sa incalt masina pt iarna am sa o ridic in 170Cp si 380 Nm. :twisted: ca trebuie sa frustrez in trafic un Rio 132 Cp. :P

andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

Ex'ul tau sau al lui Vali? :D
Ford - Fiesta - 1.4 tdci

Arnold12
Auto:

Post by Arnold12 »

Al lui Vali, ca al meu tunat avea 140Cp cu 300Nm si nu cred ca ceed-ul care e mai greu ii face fata dar poate ma insel.

Inca nu am reusit sa inteleg poate ma ajuti tu sau cineva de pe forum.
Care sint avantajele sa iei un 2.0 140Cp 3005 Nm in loc de 1.6 140Cp 300Nm.

andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

Pai ... 3005 Nm > 300 NM :lol:

Avantajul e ca 2.0 il poti urca la 170-180CP si probabil >360Nm, nu? :D
N'are rost sa compari motor stock cu unul chip'uit.
Ford - Fiesta - 1.4 tdci

corbu33
Auto:

Post by corbu33 »

poti posta te rog frumos preturile pentru Lancer 2.0 diesel si eventual cu dotarile aferente

cand se va putea cumpara si in ro?

Post Reply

Return to “Generalităţi”