SFATURI SI PARERI KIA CEED SW 1.6 DSL 115 CP

Forum cu de toate despre Kia cee'd
eugenflorinmanea
Auto: Saab 9-5 Aero

Re: SFATURI SI PARERI KIA CEED SW 1.6 DSL 115 CP

Post by eugenflorinmanea »

2xwhite wrote:
Partea misto la acest motor diesel este ca are destula forta sa ii impinga pe cei cu benzina de la spate si evident sa ii lase in urma pe serpentine gen Dealul Negru unde la urcare sunt cate 2 benzi si asta fara sa gafaie catusi de putin, iar pe autostrada te simti perfect cand treci pe langa benzinare cu 160-170 in regim de croaziera. :D/
Curios- m-am dat si eu pe autostrada cu un Dieselache tot Octavia- 1.9 si el de pe la 185 nu prea mai avea pedala- si chiar nu m-am simtit impins de la spate :^o :D
Si referitor la consum- tocmai m-am intors din Grecia 2050 km consum mediu pe tot drumul 6.5%- mers in toate conditiile- si cu 170 si cu aer la maxim si drumuri scurte dar si in conditiile descrise de tine- 100 afara si 60 in localitati. Deci diferenta e de maxim 1 litru- 1 litru juma optimist. Cei 1,500 eur pe care ii dai in plus la Diesel ii recuperezi cam in 100,000 km...
Da- dc esti familist Diesel..chiar e fain crdi u dar in niciun caz nu impinge de la spate benzina:); daca vrei sportivitate 1.6 GSL 126 cai nu are ce fuma din orice Diesel sub 125 de cai:)
Si va mai spun o chestie- cand am fost la MIT sa imi schimbe pompa am stat de vorba cu un tip care avea 4 CEED pe firma toate diesel (firma de constructii). Mi-a zis 'ai facut o f buna alegere ca ai luat benzina- dieselul in Ro oricare ar fi el dupa 80,000 km are probleme mari din cauza motorinei proaste! ' A avut inainte de ceed crdi si Renault Megane si Opel.
Venise la service cu un Ceed CRDI 115 cai care scotea fum ca un tractor si tragea f greu.
Ceed are mare avantaj ca are garantie 7 ani la motor asa ca mare grija sa nu renuntati la garantie!
SAAB 9-5

B06DAN
Auto:

Post by B06DAN »

Extraordinar pretul asta!
Dupa cum am zis, la mine numai materialele au costat aproape dublu.
Eu n-am prea inteles cum poti sa-ti schimbi vreo componenta a masinii singur - adica, cum accepta serviceul vreo piesa (in cazul de fata, filtrul de polen) fara sa pierzi garantia. Stiu ca filtrul de polen este o hartie igienica pliata si costa aproape dublu cat filtrul de aer al motorului si tocmai de-aia ar merita sa il pui singur, dar si snapanii aia din serviceuri trebuie sa-si scoata profiturile tocmai din pretul acesta urias al pieselor de schimb pentru care au exclusivitate (adica, monopol) si nu ar accepta altceva adus din afara. Am observat ca pretul manoperei este OK.
Cand mi-am cumparat masina in sep 2009 la MIT, la intrebarea mea despre costurile reviziilor mi s-a raspuns ca este de aprox 800 RON, asa ca nu m-am mirat ca Neoservul m-a taxat cu 900 RON, dar chiar la 420 RON/revizie mi-as face abonament sa platesc anticipat pentru toate reviziile pentru urmatorii 150 mii de km.

B06DAN
Auto:

Post by B06DAN »

scuze! raspunsul meu de dinainte era destinat lui bondalicir

bondalicir
Auto:

Post by bondalicir »

ca sa nu induc lumea in eroare a fost manopera gratuita la prima revizie, deci mai adaugi 100 ron ca atst era manopera cu tva. vine 520 fara fp.
kia ceed FL 1,6dsl Hp SW galben dakar , Style, 6MT, EcoDynamics ODO 258.000
kia proceed FL 1,6dsl Hp white, Style, Pachet sport ODO 142.000
Kia Sportage 1.6 TGDI 7DCT GT Line New Infrared 43.000
Probleme cu laptopul? incearca aici : http://www.depanarelaptop.ro

B06DAN
Auto:

Post by B06DAN »

bondalicir wrote:ca sa nu induc lumea in eroare a fost manopera gratuita la prima revizie, deci mai adaugi 100 ron ca atst era manopera cu tva. vine 520 fara fp.
si la mine, manopera a fost (numai) vreo 950RON deoarece mi s-a facut un discount de 10%.
Nu valoarea manoperei m-a uimit ci valoarea materialelor. Mi-am pastrat factura detaliata si o sa revin maine cu amanunte despre preturile materialelor.

danyv
Auto:

Post by danyv »

Motorul acesta era bun pana cand au facut resoftarea obligatorie. Dupa resoftare motorul nu mai trage ( in special in zona 1.900 - 2.750 RPM, unde cuplul era de 255 Nm ) pentru ca au redus cuplul / puterea, dar s-a marit consumul.
Cei care doresc sa cumpere masini de la KIA sunt sfatuiti sa solicite vanzatorului dovezi SCRISE ( mentionate in contractul de vanzare-cumparare ), referitor la performantele ( putere / cuplu / consum / emisii CO2 ) autoturismului achizitionat. In caz contrar exista posibilitatea sa achizitionati un autoturism care nu respecta consumul declarat, iar la o posibila modificare de soft, KIA isi rezerva dreptul sa reduca din putere / cuplu, iar clientul sa ia o mare TEAPA!

B06DAN
Auto:

Post by B06DAN »

bondalicir wrote:ca sa nu induc lumea in eroare a fost manopera gratuita la prima revizie, deci mai adaugi 100 ron ca atst era manopera cu tva. vine 520 fara fp.
stiu ca topicul nu se refera la asta (adica pretul materialelor) dar totusi atasez o lista de service pentru prima revizie - aviz amatorilor de KIA diesel 1.6 CRDi HP

am luat cumva o tzeapa? sau asa sunt preturile?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

bondalicir
Auto:

Post by bondalicir »

pai te-a taxat degeaba cu aproape o ora de manopera pt test frane si amortizoare. mi se pare stupid, decat daca nu ai cerut tu acest test. si filtru de motorina nu se schimba la prima revizie. ti-a fost bagat pe gat. ala se schimba la a 2-a revizie din cate stiu eu. trebuia sa le arati manualu cu planu de service...
restul pieselor sunt ok. filtrele si uleiu au pret comparabil cu mit. fp cred ca e chiar mai ieftin ca la mit. concluzie preturile nu sunt mari doar ca au incarcat revizia cu chestii inutile.

B06DAN
Auto:

Post by B06DAN »

@bondalicir
merci de raspuns
Cand ti se spune ca filtrul de motorina trebuie schimbat la a doua revizie dar serviceul iti zice ca in Romania e motorina proasta si se recomanda la 20 000km, poti sa refuzi??? cand l-a scos de acolo, era curat ca lacrima (dar nu m-am bagat in el sa vad ce este inauntru). In cartea veche era stipulat sa se schimbe la 30 000km, dar in carte noua revizia 1 este la 30 000km si adauga ca filtrul de ulei (greseala de tipar prezenta si la manualul vechi) se inspecteaza la 30k (ce sa inspectezi ca e metalic, nu vezi cum arata elementul filtrant) si se inlocuieste la 60k. Apoi adauga in subsolul paginii ca se recomanda schimbarea mai frecventa daca combustibilul nu este corespunzator standardului EN 590. Dealerul mi-a recomandat sa fac reviziile la 20 000km, iar demontarea filtrului (asa pentru inspectie) era foarte deranjanta. De calitatea motorinei nu comentez, ca eu pun doar de la Petrom si uneori la Agip.

asta e, acum am un filtru nou si sunt mai sarac cu suma corespunzatoare

bondalicir
Auto:

Post by bondalicir »

asta cam e o problema ca la ceed chiar este scump filtru de motorna, ca l-as schimba si eu mai des. si totusi la rompetrol motorina este buna sa stii. nu am avut probleme pana acum si am deja 30k km cu primu filtru de combustibil. la a doua revizie il schimb si eu clar filtru

2xwhite
Auto:

Post by 2xwhite »

eugenflorinmanea wrote:
2xwhite wrote:
Partea misto la acest motor diesel este ca are destula forta sa ii impinga pe cei cu benzina de la spate si evident sa ii lase in urma pe serpentine gen Dealul Negru unde la urcare sunt cate 2 benzi si asta fara sa gafaie catusi de putin, iar pe autostrada te simti perfect cand treci pe langa benzinare cu 160-170 in regim de croaziera. :D/
Curios- m-am dat si eu pe autostrada cu un Dieselache tot Octavia- 1.9 si el de pe la 185 nu prea mai avea pedala- si chiar nu m-am simtit impins de la spate :^o :D
Si referitor la consum- tocmai m-am intors din Grecia 2050 km consum mediu pe tot drumul 6.5%- mers in toate conditiile- si cu 170 si cu aer la maxim si drumuri scurte dar si in conditiile descrise de tine- 100 afara si 60 in localitati. Deci diferenta e de maxim 1 litru- 1 litru juma optimist. Cei 1,500 eur pe care ii dai in plus la Diesel ii recuperezi cam in 100,000 km...
Da- dc esti familist Diesel..chiar e fain crdi u dar in niciun caz nu impinge de la spate benzina:); daca vrei sportivitate 1.6 GSL 126 cai nu are ce fuma din orice Diesel sub 125 de cai:)
Si va mai spun o chestie- cand am fost la MIT sa imi schimbe pompa am stat de vorba cu un tip care avea 4 CEED pe firma toate diesel (firma de constructii). Mi-a zis 'ai facut o f buna alegere ca ai luat benzina- dieselul in Ro oricare ar fi el dupa 80,000 km are probleme mari din cauza motorinei proaste! ' A avut inainte de ceed crdi si Renault Megane si Opel.
Venise la service cu un Ceed CRDI 115 cai care scotea fum ca un tractor si tragea f greu.
Ceed are mare avantaj ca are garantie 7 ani la motor asa ca mare grija sa nu renuntati la garantie!

Vad ca nu sunt bine inteles (iarasi) ; mergeti voi pe autostrada cu benzinarele vreo 4-500 km in regim de croaziera cu 160-170/h si dupa aia mai vorbim de consum :(
Kia Cee'd_SW City 1,6 CRDi Cassa White
Kia Sportage Style 1,7 CRDi Sirius Silver

Album - http://s662.photobucket.com/albums/uu344/2xwhite/

serdimi
MADDAD
Auto:

Post by serdimi »

Vad ca nu sunt bine inteles (iarasi) ; mergeti voi pe autostrada cu benzinarele vreo 4-500 km in regim de croaziera cu 160-170/h si dupa aia mai vorbim de consum :([/quote]

Cred ca nu intelegi ce inseamna "croaziera".La ce-ti foloseste croaziera cu 170 km/h?Si pe unde poti merge in acest regim?Perorezi demagogii dragul meu...calm down!
KIA pro_cee'd 1,4 best machine silver CJ-11-UFV
automotor DESIRO (sageata albastra)

2xwhite
Auto:

Post by 2xwhite »

serdimi wrote:Vad ca nu sunt bine inteles (iarasi) ; mergeti voi pe autostrada cu benzinarele vreo 4-500 km in regim de croaziera cu 160-170/h si dupa aia mai vorbim de consum :(
Cred ca nu intelegi ce inseamna "croaziera".La ce-ti foloseste croaziera cu 170 km/h?Si pe unde poti merge in acest regim?Perorezi demagogii dragul meu...calm down![/quote]

Mai exista o tara pe lumea asta, se numeste Germania si croaziera la viteza aceasta se cheama castig de timp si de placere de a conduce. Chiar si A1 am facut-o de cateva ori in regim de 160 CONSTANT, asa ca vorbeste doar despre tine, te rog!
Kia Cee'd_SW City 1,6 CRDi Cassa White
Kia Sportage Style 1,7 CRDi Sirius Silver

Album - http://s662.photobucket.com/albums/uu344/2xwhite/

eugenflorinmanea
Auto: Saab 9-5 Aero

Post by eugenflorinmanea »

In regim 'de croaziera' am mers pana anul asta cand benzina e prea scumpa si radare sunt prea multe. Pana la mare imi lua 9% (combinat si cu portiunea non-autostrada). Pe alocuri ii dadeam si 200...
Voua cat va ia in regim de 'croaziera'? Din cate am citit cam 7.5-8%...deci revenim la diferenta de 1- 1.5 l.
Acum regimul meu 'de croaziera' este cam de 140 maxim 150 nu pentru consum- pentru ca ma credeti sau nu diferenta intre 140 si 160 e foarte mica la consum! Ci pentru baietii cu Logan MCV! :)

Doar in oras diferenta e cam de 2 litri...atat!
SAAB 9-5

Ogy
Cel mai ghinionist!
Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.

Post by Ogy »

In regim de croaziera imi consuma intre 12-18 in functie de portiune de drum.

Post Reply

Return to “Generalităţi”