Accident cu masina cu nr de CD

catalinb
Auto:

Accident cu masina cu nr de CD

Post by catalinb »

Salut,

Din pacate, luni am avut un accident. Tocmai iesisem la la reprez Kia din Baneasa si faceam stanga in sensul giratoriu ca sa intorc spre oras. Eram linistit pe banda 2, lipit de cercul sensului giratoriu. Din dreapta (dinspre IKEA) a venit in viteza o duba cu nr de CD si a intrat pe banda 1 in sensul giratoriu, apoi mi-a taiat efectiv fata si a intrat pe banda mea, lovindu-mi din lateral aripa dreapta fata si bara din fata si un pic farul. Aripa e cea mai botita, bara e doar zgariata.

Ala nici n-a vrut sa-mi dea numele, sau nr de telefon, sau sa mergem la politie, sau sa facem constatare amiabila...nimic. S-a dat jos, mi-a luat nr., eu i-am dat numele...el n-a vrut! S-a urcat la volan si a plecat.

Am fost la Politie, am dat declaratie, alcool test (0.00) si mi-au dat deviz de reparatii. Cica aia nici nu trebuie sa-si dea numele, nr de tel, ca sunt corp diplomatic! Cica ala ar fi trebuit sa se prezinte in 24 ore, dar, evident, nu s-a prezentat. Acuma cica tre sa astept vreo 30 de zile fara sa-mi repar masina ca sa-i trimita citatie sa se prezinte.

Astia n-au niciun Dumnezeu, ii doare la basca. Nu respecta nicio regula, nimic. Au imunitate si n-ai ce sa le faci. Slava Domnului ca n-a fost mai grav, cum a patit Teo Peter de la Compact sau fata ai spulberata pe trecerea de pietoni! Si domnii de la ambasada n-au patit nimic ca au imunitate!

Am fost la Politie azi din nou sa-i intreb daca pot sa-mi repar masina pe Casco(Generali) si apoi cand s-o stabili vinovatul, sa-si traga Generali banii de pe RCA-ul lui ala, dar nu ma lasa. Ca cica tre stabileasca dinamica accidentului, daca se infatiseaza si ala. Si eu in timpul asta tre sa merg cu masina botita inca 30 de zile! Cand masina n-are nici 20 de zile :( si tre s-o inmatriculez.

A mai patit cineva accident cu masini de CD?
Sfaturi cum sa procedez?
Aveti idee daca astia de la ambasade au RCA de grup sau tre sa-l identifica neaparat pe individul ala si sa-mi fac masina pe RCA-ul lui personal?
Si inca o intrebare: din experienta voastra, cum sunt constatatorii Generali, ok sau nu? Adica aripa or s-o inlocuiasca sau doar o repara? Dar bara din fata?

Multumesc!
Kia Cee'd FL 1.6 GSL, Piston Gray, Style
Kia Sportage 2015 CRDI 2.0 6AT 184CP
Kia Sportage 2021 T-GDI 1.6 7DCT 177CP GTLine

xp
Auto: kia ceed 1.4 best 2008

Re: Accident cu masina cu nr de CD

Post by xp »

Mare ghinion . O sa ai mari batai de cap. Masina cealalta are daune ?
-Kia Ceed-1.4-BEST-so red-90.000 km

catalinb
Auto:

Post by catalinb »

xp wrote:Mare ghinion . O sa ai mari batai de cap. Masina cealalta are daune ?
N-avea aproape nimic, doar parca o zgarietura. Era o duba, nu masina mica. Oricum, n-am avut timp sa ma uit bine, ca tipul s-a urcat la volan si a intins-o. I-am zis: hai sa mergem la Politie. Zice: du-te sanatos!
Nici nu cred ca o sa apara la Politie fiindca trebuia sa se infatiseze pana ieri la 12 si nu a venit.

eugenflorinmanea
Auto: Saab 9-5 Aero

Post by eugenflorinmanea »

nu i-ai retinut numarul?
Nu ai putut sa afli de la ce ambasada era?
Parerea mea dc i-ai luat nr de la masina prima si prima data fa apel la presa- sa il dea la tv si sa il faca de ras....si eventual tot prin presa afli si de la ce ambasada este- si faci o plangere scrisa la ambasada respectiva.

Sincer nu cred ca ala te va despagubi...dar macar ii faci de ras ambasada si poate poate se misca ceva...
SAAB 9-5

catalinb
Auto:

Post by catalinb »

eugenflorinmanea wrote:nu i-ai retinut numarul?
Nu ai putut sa afli de la ce ambasada era?
Parerea mea dc i-ai luat nr de la masina prima si prima data fa apel la presa- sa il dea la tv si sa il faca de ras....si eventual tot prin presa afli si de la ce ambasada este- si faci o plangere scrisa la ambasada respectiva.

Sincer nu cred ca ala te va despagubi...dar macar ii faci de ras ambasada si poate poate se misca ceva...

I-am luat nr, evident. L-am scris si la Politie in declaratie. L-a cautat in baza lor de date si se pare ca masina apartine ambasadei Kuweitului.
Nu ar trebui totusi sa astept sa dea Politia un verdict? Ma apuc sa fac scandal direct?

Sincer, nu cred ca se intampla ceva daca faci de ras ambasada. Mai tii minte ce caz s-a facut cu Teo Peter si cum s-a dat la toate televiziunile si inca cat timp? Si ...ce-i cu asta? Americanul ala a scapat basma curata. S-a dus bine mersi la el in State si tribunalul de acolo l-a scos nevinovat, desi a omorat un om.

Are idee cineva ce se intampla daca trec cele 30 de zile si asta nu raspunde la citatie si nu se prezinta la Politie?
L-am intrebat pe politist si mi-a zis ca nu e bine daca stiu prea multe. Ce bataie de joc!

xp
Auto: kia ceed 1.4 best 2008

Post by xp »

Autorizatie pentru reparatia masinii tale ti-a dat politia ?
-Kia Ceed-1.4-BEST-so red-90.000 km

eugenflorinmanea

Dc ti-a dat politia dovada mergi la casco si le povesteti- si cred ca e ok..
Eu am patit ceva asemanator cu o masina de senat.(cand aveam loganul).
Politistul m-a sfatuit sa declar 'autor necunoscut..daca era si masina de senat'.
L-am intrebat 'ce se intampla dc eu declar autorul?
Mi-a zis 'ii trimitem citatie; dc nu se prezinta trebuie sa il dati in judecata'.
Eu cred ca poti sa o repari pe casco urmand ca firma de casco sa se indrepte impotriva vinovatului.
Daca mergi la presa s-ar putea ca si politia sa se miste altfel...

Cat despre Generali- nu stiu cum mai e acum cu criza- dar eu am numai cuvinte de lauda la adresa lor.
Sunt super organizati, nu stai prea mult la coada; pun totul inlocuire- chiar sunt f f tari! Stii cum e dai un ban dar stai in fata! Si au si contract cu f multe service uri...
Mai naspa e ca probabil ai franciza 100 EUR...
SAAB 9-5

aeon
Auto:

Post by aeon »

mergi si repara masina pe casco si dai in cacao pe toti...daca e treaba politica nu se face nic de catre nimeni si pana la urma tot ai sa mergi la reparat pe casco parca vad
Hit The Road ODO 56k+, 1.4 best Abyss Blue, 6.03.2008
Image
ImageImageImageImage

catalinb
Auto:

Post by catalinb »

@xp
Politia mi-a dat o Autorizatie de Reparatii....e o foita asa ca o chitanta mica.
Dar mi-a spus ca n-am voie s-o repar timp de 30 de zile, fiindca in caz ca se infatiseaza ala de la ambasada in urma citatiei, ei (Politia) trebuie sa reconstituie dinamica accidentului, sa se uite la ambele masini lovite, etc.

@eugenflorinmanea
La ce dovada te referi? La autorizatia de reparatii sau la altceva?
Din pacate, politistul la care am nimerit n-a fost asa de dragut sa-mi spuna sa declar autor necunoscut. De fapt, nici n-a vrut sa-mi spuna ce se intampla dupa 30 de zile daca nu se infatiseaza ala de la ambasada. Cred ca nu voia sa-mi spuna ca de fapt nu se intampla nimic. :(

Da, am Casco la Generali. Sa ma duc la un constatator de daune acolo pe Plevnei si sa-l rog sa-mi inlocuiasca? Sa incerc sa-l "ung"?
Am fransiza de 100 euro, dar in polita de asigurare scrie ca daca e vina unui tert, nu platesc fransiza, urmand ca ei sa-si recupereze banii de pe RCA-ul vinovatului.

Si acum se naste un mare semn de intrebare. Daca vinovatul nu se infatiseaza, de unde iau ei RCA-ul unui necunoscut pe care nu-l pot gasi? Dar asta e prob. Generali.

eugenflorinmanea

Nu unge nimic stai relax!!
O sa vezi ca baietii sunt super de treaba- iti vor da inlocuire.
SAAB 9-5

Ogy
Cel mai ghinionist!
Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.

Post by Ogy »

Deschide-ti dosar de dauna la casco si ai timp sa o repari si dupa alea 30 zile berechet.
Fruntea sus!

quelloo
Auto: Kia Proceed 2.0 DSL

Post by quelloo »

Stai putin ca nu itneleg. Tipul ala are imunitate? Banuiesc ca el de fapt era un sofer nu era cine stie ce diplomat. Mi se pare super aiurea sa nu raspunda pentru ce a facut.
Proceed Cassa White 2.0 DSL Style... + pachet sport (the works...)
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink

catalinb
Auto:

Post by catalinb »

@quelloo
Nu cred ca are imunitate. Cred ca era un simplu sofer, mai ales ca masina aia era o duba, nu o limuzina sau ceva.
De asta zic si eu ca ar trebui sa raspunda! Dar uite ca nu s-a infatisat la Politie!
Iar dupa 30 de zile, daca nu apare, tre sa-l dau in judecata? Mi-e sila de asta....

Intrebare: Daca m-as duce sa-mi fac masina pe Casco acum, astia de la Generali or sa-mi ceara fransiza de 100 euro acuma? Sau asteapta intai sa se stabileasca vinovatul?
Apoi, sunt 2 cazuri:
- daca sunt eu (ar fi stupid!! dar traim in Romania!) imi iau 100 euro si imi fac masina pe Casco-ul meu,
- sau daca e ala vinovat, sa-si traga banii de pe RCA-ul lui?

eugenflorinmanea

Go go go si vorbeste la Generali- zi-le de principiu cum e mai bine sa procedezi!!Ei sigur au mai avut cazuri asemanatoare si te sfatuiesc cel mai bine!! Sau suna!
SAAB 9-5

quelloo
Auto: Kia Proceed 2.0 DSL

Post by quelloo »

Pai nu e cineva care cunoaste cat de cat legea sa ne dumireasca si pe noi? Cum ar fi sa fur o masina cu numere de CD si sa lovesc toate masinile in cale si domne nu-si permite nimeni sa ma opreasca pentru ca am numere cu CD :| . Intelegeam daca era un diplomat ceva care conducea sa zica domne am imunitate dar asa orice lache care conduce o duba are imunitate si nu tebuie sa raspunda? ???
Proceed Cassa White 2.0 DSL Style... + pachet sport (the works...)
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink

Post Reply

Return to “Accidente”