@ddirectorul si fsgmarius: e adevarat, mecanicii care schimba uleiul, filtrele si alte "chestii" nu au de unde sa stie ce masina au in fata (sau deasupra, sau dedesubt

)... mai mult chiar, in mod normal nici nu au de ce sa vina in contact cu cheia masinii. Dar, exista acel dispecer, sau sef de service, sau... ma rog, persoana desemnata sa preia masinile clientilor. Omul asta mai poate sa stie ceva mai mult despre masina. De fapt, e destul sa stie ca e best (acolo unde e cazul, normal), pentru a stii exact despre ce e vorba: nici o optiune! Adaugati asta la o atitudine destul des intalnita de tendinta de anulare a garantiei pe diverse motive, si o doza de ghinion din partea aceluia ce preda masina.... Va spun toate astea cu un gust amar: am avut ieri o discutie cu o persoana care s-a interesat la "forurile superioare" Kia din Bucuresti. Raspunsul m-a dezamagit total: e destul o zgarietura cat de mica la acel cip pentru a-l strica (asta e discutabil... innafara unui coleg de forum care sustinea ca l-a tinut in vecinatatea unei baterii, si apoi a avut probleme pentru o perioada scurta de timp, n-am mai auzit pe nimeni sa-si fi stricat cipul). Si, in cazul in care ei descopera ca ti-ai stricat o cheie/cip, practic pot sa iti anuleze garantia masinii, pe motiv ca acest cip este "in legatura" cu comp. masinii!!!!!

Nu vreau sa intram in detalii, cum am mai spus, toate se pot discuta, dar chiar sa spuna ca se pierde garantia masinii - nu doar a partii electrice...
Ce m-a dezamagit mai tare este faptul ca, in acele "foruri superioare kia" din Bucuresti se gandeste in acest fel, obtuz as putea spune... practic, montarea modulului respectiv inseamna montarea unei parti (modul) dintr-o alarma, deci... care o fi problema lor? In plus, a cam inceput sa ma enerveze atitudinea asta: cum aude cineva ca te intereseaza cheia pliabila, cum incep sa-ti spuna ca sunt mofturi, ca daca-ti trebuia vw

, de ce nu ti-ai luat vw, ca, in fine, vrei doar sa te falesti cu ea... se pierde din vedere aspectul practic si comfortul dat de acest tip de cheie... care, dealtfel e destul de urata pentru a NU te fali cu ea (ce chestie, dom'le, sa ajungi sa te falesti cu o cheie de masina...

)
Oricum, vad ca si tu, fsgmarius, te-ai gandit ca ar putea exista altercatii. Si eu ma gandeam ca, daca o sa ma hotarasc sa-mi fac cheie briceag (spun "daca" avand in vedere posibilitatea de a pierde garantia masinii) o sa-mi modific doar una din cele doua chei.