Demersuri pt. acceptarea propriilor consumabile la revizii

Întîlnirile clubului, activităţi (mai mult sau mai puţin organizate), pe cine am mai văzut...
Post Reply

Considerati necesar un demers la importator?

da
179
96%
nu
7
4%

Total votes: 186

dulaul
Auto:

Re: Cum facem service-urile sa ne lase cu piesele noastre?

Post by dulaul »

edddie_m wrote:Dupa un mail trimis celor de la Kia Romauto m-au sunat azi cei de la Rodav Vaslui si aparent a fost o neintelegere :lol: ca raspund multi la telefonu ala :lol: si pot veni desigur cu piesele si uleiul meu. :D
Deci daca nu am mai inghiti toti marlaniile service-urilor s-ar schimba multe.
Deci @javachris poate nu m-am facut bine inteles, @edddie_m are solutia si EL PERSONAL nu mai are nici o problema cu chestiunea asta (vezi al saselea (!) post de pe prima pagina scris de el). Pe langa acest lucru atat eu, tu cat si pe fiecare pagina a acestui topic exista postata solutia la aceasta problema iar pentru acest lucru nici macar nu trebuie sa astepti raspunsul de la KIA, nu? In schimb este deranjant faptul ca se bate apa-n piua inutil cand problema e deja rezolvata... din start...
javachris wrote:Nu toata lumea are timp sa stea sa raspunda la posturi pe forum, si nu toata lumea isi da seama ce reactie poate starni un simplu post.
Deci sunt fara de cuvinte .... :lol:

dulaul
Kia Cee'd 1.6 GSL City, isg, GPL,Pewter Beige
Poze
Jurnal de bord Image

Image

javachris
Auto:

Re: Demersuri pt. acceptarea propriilor consumabile la revizii

Post by javachris »

@DULAUL :)

Ok, fie si cum zici tu. Facem demers, se aproba. Toate bune si frumoase nu? Gresit. E acelasi lucru ca si cum am rezolva fiecare personal. Pentru ca celorlalti care nu sunt membri pe acest forum, tot acelasi lucru li se va intampla. Ei, cei multi nu au de unde sa stie. Ar trebuie pe langa aceasta petitie, sa mai facem inca una ca dealeri Kia sa fie OBLIGATI sa afiseze la service-uri faptul ca clientul poate veni cu consumabilele lui.

Numai asa am rezolva cu adevarat ceva.
Cee'd 1.4 Best 109 BHP Machine Silver AKA. Sparky

dulaul
Auto:

Post by dulaul »

Asta e si ideea de a beneficia de acest lucru TOATA lumea, atat cei inscrisi cat si cei care nu sunt pe forum, oricum toate la timpul lor, e nevoie de timp iar @sender78 se pare ca are o strategie in acest sens, dar asteapta sa se finalizeze primul pas, deci rabdare ca se vor rezolva toate.

dulaul
Kia Cee'd 1.6 GSL City, isg, GPL,Pewter Beige
Poze
Jurnal de bord Image

Image

edddie_m
Auto:

Post by edddie_m »

Se pare ca nu ai inteles cu exact ce sa intamplat.

Am vorbit personal cu seful de service in legatura cu consumabilele aduse de acasa pe urma cu receptionerul la telefon. Raspunsul a fost nu.
In tot acest timp am facut acelasi lucru si cu Klado Iasi.
A urmat mailul la kia Romauto, dupa care telefonul de la Vaslui prin care eram asigurat ca pot veni cu piesele mele.Asa ca m-am linistit fiindca mai aveam vreo 2 saptamani pana la revizie.

Cand sun in final sa fac programarea mai intreb odata de faza cu consumabilele si stupoare: ala de la telefon ca habar nu are ca nu se poate sub nici o forma. :shock:

Efectiv am cedat si am renuntat. Nu am timpul si nici dispozia sa ma cert toata ziua cu astia de la Klado, Rodav, Kia Romauto pentru 2 milioane in plus ca pe urma sa o iau de la capat cu cearta cu total alte persoane. Ai sentimentul ca te lupti cu morile de vant.

Garantia inca o mai am cel putin un an pana la urmatoarea revizie, deoarece pe prima tocmai ce am facut-o. Daca se schimba multe pana atunci poate, repet poate ma mai gandesc sa o fac in reteau KIA daca nu o sa o fac in regie propie si gata.

In afara de preturile nesimtite ma deranjeaza faptul ca nu respecta procedurile de verificare din manual.

Apropo va plac cutiile pe care vi le-a dat acasa cu uleiul ramas? Is frumoase nu? :lol: Pacat ca uleiul a venit in butoaie de tabla de 200 de litri... :x

sender78
Auto: Kia Ceed

Post by sender78 »

Eu propun sa asteptam raspunsul si, dupa finalizarea primului pas sa ne propunem si publicitatea dispozitiilor legale, pe langa alte demersuri, spun eu, interesante.

In acest fel vom reusi sa aducem la cunostiinta posesorilor de Kia sau alte marci, care sunt drepturile ce le sunt aferente.

Administratorii forumului se ofera sa ne ajute intr-un asemenea demers, avand in vedere experienta mediatica a coloanei?
Kia Cee'd 1.4 GSL
Piston Grey

Image

tipitip
Admin
Auto:

Post by tipitip »

Vom ajuta la mediatizarea POZIŢIEI OFICIALE a importatorului faţă de aspect.
Pentru orice informaţie legată de forum clubkia@clubkia.ro
Pentru oferte pentru membri click aici

sender78

Post by sender78 »

@tipitip

Intrebarea este daca veti ajuta si la publicarea, spre exemplu, a definitiei piesei originale, asa cum este aceasta mentionata in legislatia europeana.

In cazul mai sus mentionat nu este vorba de o definitie data de mine, ci una care este mentionata in Comission Regulation No. 1400/2002 din data de 31 Iulie 2002, emis la nivel de UE.

Poate ca eforturile noastre ar trebui indreptate si spre informarea corecta a posesorilor de autovehicule, asupra drepturilor si obligatiilor ce decurg din aceasta calitate.

De ce am dat acest exemplu?

Pentru ca pe orice forum se vorbeste despre piese originale, fara a se stii cu exactitate ca orice piesa, produsa de orice producator, atata timp cat este in conformitate cu specificatiile tehnice si caracteristicile impuse de constructorul de masini este considerata ca fiind o piesa originala.

Ca o reeditare a celor spuse mai sus, art. 1, alin. (1), lit (t), piesele de schimb originale sunt „ piese de schimb care sunt de aceeasi calitate ca si componentele folosite la ansamblarea autovehiculului si care sunt fabricate conform specificatiilor si standardelor de productie prevazute de catre producatorul de autovehicule.”
Kia Cee'd 1.4 GSL
Piston Grey

Image

harris_bmb
Auto:

Post by harris_bmb »

la toate aceste necazuri se mai adauga unul
mai nou ne arde la manopera
ora de manopera a crescut cu cca. 300%
cititi aici
viewtopic.php?f=87&t=745&start=1155
viewtopic.php?f=3&t=7346

REDUCEREA NU SE APLICA
Pot sa dovedesc cu documente.

In schimb au crescut preturile la manopera cu aproape 300%
Preturi noiembrie 2008
1. revizie: 53.18 lei/ora
2. verificat instalatie electrica : 30.39 lei/ora

Preturi noiembrie 2009 (de criza)
1. revizie: 87 lei/ora
2. verificat instalatie electrica : 87 lei/ora

Daca cineva poate sa explice de ce au crescut preturile atat de mult este invitatul meu
Astept raspunsul oficial al reprezentantilor KIA dupa care ma voi adresa tuturor organismelor de reglementare in domeniu si nu numai.
De aceea nu o sa comentez pentru moment, dar o voi face la momentul potrivit.
De asemeni, ii asigur pe toti proprietarii de KIA, ca nu voi lasa lucrurile asa.
Si ar face bine mai marii de la KIA sa tina cont de acest avertisment.

aeon
Auto:

Post by aeon »

ii doare fix.....la un metru de cot pe ei de avertismentul tau....multi din ei nici macar nu citesc problemele de pe acest forum
Hit The Road ODO 56k+, 1.4 best Abyss Blue, 6.03.2008
Image
ImageImageImageImage

Nesta3
Moderator General
Auto: Kia Sportage QL

Post by Nesta3 »

or fi banati PDT_Armataz_55 ..si nu se pot loga :lol: :lol: :lol:
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best

EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE

2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition

aeon
Auto:

Post by aeon »

[-X [-X [-X .... dezinteres ... zic eu...pana la urma petitia noastra o sa aiba un rezultat?
Hit The Road ODO 56k+, 1.4 best Abyss Blue, 6.03.2008
Image
ImageImageImageImage

sender78

Post by sender78 »

@Nesta3
replica ta merita =D>

@aeon
petitia va ajunge unde trebuie, daca cei de la Kia RomAuto nu vor raspunde, insa ne va trebui putina rabdare, deoarece lucrurile trebuie "miscate" dupa anumiti pasi ce nu depind de noi, din punct de vedere al timpului.

@tipitip
ce facem cu acea campanie de promovare a drepturilor aferente posesorilor de masini?
se ofera administratorii sa ne ajute asa cum s-a promis acum aproximativ o luna, sau veti publica doar raspunsul importatorului?
Kia Cee'd 1.4 GSL
Piston Grey

Image

crispisu
Membru Fondator
Auto:

Post by crispisu »

draga Nesta3, te asigur ca si cei banati pot citi acest forum!!! deci, eu zic sa lasi replicile acide...multumesc
sender78: asa cum ti-a raspuns tipitip, vom incerca sa publicam raspunsul importatorului.

LE: urmatorul post off-topic primeste avertisment

sender78

Post by sender78 »

@crispisu

intrebarea mea este daca veti ajuta la publicitatea unei prevederi legale, emise de Comisia Europeana sau de Parlamentul Romaniei.

am inteles ca veti incerca mediatizarea raspunsului importatorului, dar indiferent care va fi acesta, daca va exista, il consider ca fiind mai putin "valoros", in comparatie cu cele mentionate in cadrul normativ.

astfel incat revin cu intrebarea:

sunteti dispusi sa ne ajutati, asa cum ati promis, in demersul nostru, sau doriti sa mediatizati doar un punct de vedere exprimat de importator indiferent de pertinenta acestuia din punct de vedere legal?

pentru a oferi un detaliu suplimentar legat de ceea ce importatorul a mentionat in acel asa zis raspuns, fara sa insist asupra faptului ca nu inteleg la ce au raspuns exact deoarece nu era transmisa petitia catre ei, va rog sa cititi capitolul 7, pagina 7/2 din manual si veti observa lipsa totala a obligatiei de a efectua intretinerea doar la un dealer autorizat KIA, asa cum insinua importatorul.
daca nu ma inseala memoria, este mentionata in cadrul acelei pagini o recomandare si nu o obligatie, mai precis "Va recomandam ca intretinerea si repararea autovehiculului dumneavoastra sa se faca de catre un dealer Kia autorizat."
are sens sa va spun ca nu pot decat sa concluzionez ca acel raspuns este lipsit de pertinenta si baza reala?
daca se doreste pot sa dau mai multe exemple de informare eronata transmisa de catre importator prin intermediul acelui mesaj.

din punct de vedere ideologic, ce va impiedica sa incercati publicarea concomitenta a raspunsului emis de importator, si a cadrului legal existent? spre exemplu sub forma unui tabel comparativ la realizarea caruia va ajut eu, gratuit.
Kia Cee'd 1.4 GSL
Piston Grey

Image

edddie_m
Auto:

Post by edddie_m »

cat mai este pana trece luna?

Post Reply

Return to “Întâlniri şi activităţi”